MrCollector írta: ↑2025.03.24., hétf. 17:48
Sajnos pont olyan írás van kevés ahol összehasonlítja valaki a kábeleket és konkrétan leírja a különbségeket, amitől az egyik jobb vagy rosszabb. A "szerintem sokkal jobb" nem igazán objektív megfogalmazás.
Ez igaz, de mit is érnénk el avval, ha valaki leírná ?
Hiszen mindig akadna valaki, aki rácáfolna, vagy kétségbe vonná a leírt konklúziót.
Erősen foglalkoztatott a gondolat, hogy a pamutszigetelésű Duelund-ra a további pamutrétegek helyett ráhúzzak valami műanyag vacakot, pl. zsugorcsövet, vagy akár egy átlátszó benzincsövet - sok nyűgtől megkímélve magamat.
Elméletileg, és okosabbaktól hallva, a vezetővel szorosan érintkező dielektrikum anyagának van a hangra gyakorolt legnagyobb jelentősége, onnan távolodva csökken annak kártékony hatása.
Következő rétegként jóval kevesebbet ront a hangon a műanyag, mint ha közvetlenűl a vezetővel érintkezne.
Ennek ellenére a második és a harmadik szigetelő rétegnek is a pamutot választottam, gondoltam, nem bízom a véletlenre...
Na, hogy mind ezen felbuzdultam, a harmadik szett 16 GA - ra és annak gyári pamut szigetelésére az átütés elkerülése érdekében valamelyik műanyag csövet húzom majd rá, legyen próba képen egy olyan is...
Ha majd bejáródott, összehasonlítom a full pamutossal, aztán konkrétan jól leírom a különbséget.