Arra ott van az autohifi.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
A Marsra én is az űrhajót választanám, a T modellel nem is próbálkoznék.

A Közértbe melyikkel mennél a kertedből ?

Mivel nem írtam a hangszedőről, nem igazán értem, mi a gond vele, miért kellett volna jobbat vennem nála.
Mint írtam, csak a tányért cseréltem, illetve ennek nagyobb súlya miatt a csapágyhoz készítettem egy terhelésmentesítő alkatrészt, de ez nem is látszik a képen csak talán a tükröződése a lakk felületen. A gyári porvédő helyett egy teljesen zártat készíttettem, mivel az eredeti nem ér semmit (annál alul volt egy több centis rés), a zsanértartó bakokat és az elülső két kis támasztó hengert is megszüntettem. Más műszaki jellegű változtatás nincs.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5088
Hogy az analóg világban mi a komponensek fontossági sorrendje, a ráfordított összeget hogyan érdemes súlyozni, azzal kapcsolatban finoman szólva sincs egyetértés. Én sem mondhatok véleményt, mert magam sem tudom a helyes választ - ha ugyan létezik - no meg más hitvilágába amúgy sem szeretnék belegyalogolni.KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 06:31
Azért egy akkoriban 60 ezres (én annyiért vettem huszonéve) lemezjátszóra egy 200+ ezres kar ... :-o
Nem többet jelentett volna minőségben egy jobb hanszedőre áldozni azt az összeget?
A képeket elnézve a lemezjátszód csak nyomokban Pro-ject 6, (szemre) a rugók és a felső szerelvénytartó lap kivételével semmi sem eredeti rajta.![]()

Mivel nem írtam a hangszedőről, nem igazán értem, mi a gond vele, miért kellett volna jobbat vennem nála.
Mint írtam, csak a tányért cseréltem, illetve ennek nagyobb súlya miatt a csapágyhoz készítettem egy terhelésmentesítő alkatrészt, de ez nem is látszik a képen csak talán a tükröződése a lakk felületen. A gyári porvédő helyett egy teljesen zártat készíttettem, mivel az eredeti nem ér semmit (annál alul volt egy több centis rés), a zsanértartó bakokat és az elülső két kis támasztó hengert is megszüntettem. Más műszaki jellegű változtatás nincs.
A rengeteg DD vs. Szíjas huzavona helyett szívesen olvasnék olyan (élmény) beszámolót (sokkal) kevésbé elfogult felhasználók "tollából", akiknek akár múltbéli, akár jelenkori tapasztalatai vannak - mondjuk mert birtokol(t) mind a két technikából egyidejűleg - annak tekintetében, hogy melyiket tartja jobbnak, rosszabbnak, nyilván hasonló árkategóriából.
Nem olyan szempontokra gondolok, hogy melyik a nyűgösebb, vagy melyik a szebb, melyiknek nagyobb a nyomatéka, vagy melyik forog pontosabban a telefon szerint, ezek is érdekesek lehetnek, de ami igazán érdekelne, nevezzük nevén a dolgokat, melyik szólt jobban.
Nem tudom, ki olyan szerencsés, hogy volt alkalma erre az összehasonlításra, dixie-chicken - ről éppen tudjuk, hogy nemrég átesett egy ilyen " rendszerváltáson "...

Nem olyan szempontokra gondolok, hogy melyik a nyűgösebb, vagy melyik a szebb, melyiknek nagyobb a nyomatéka, vagy melyik forog pontosabban a telefon szerint, ezek is érdekesek lehetnek, de ami igazán érdekelne, nevezzük nevén a dolgokat, melyik szólt jobban.
Nem tudom, ki olyan szerencsés, hogy volt alkalma erre az összehasonlításra, dixie-chicken - ről éppen tudjuk, hogy nemrég átesett egy ilyen " rendszerváltáson "...

A történelmi hűség kedvéért...Voyager írta: ↑2025.03.21., pén. 12:40Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33
Systemdek llx900+RB300+Ania már sokkal több örömet okoz. Ez már talán az értelmes zenehallgatás szintje.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Nem is azt írtam, hogy ez az.Voyager írta: ↑2025.03.21., pén. 12:40Az ilyen "minimum szint" megállapítások mindig szubjektívek és rendszerfüggőek. Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)
Szerintem úgy, hogy honnantól lehet /érdemes hallgatni.
Jó lenne ha nem lenne senkinek rosszabb mint Rega3+Rb300+Denon 103r. Ennek kellene a minimum szintnek lenni. Ezt már elérik a jobb dd futóművek jobb/csilivili/drága karokkal, hasonló szintű hangszedővel mint a 103r...
Systemdek llx900+RB300+Ania már sokkal több örömet okoz. Ez már talán az értelmes zenehallgatás szintje.
Roksan Tabriz zi-vel meg egy jóféle mc hangszedővel, már a highendben jár jócskán az ember. Innen csak futómű cserével továbblépni, egy Linn Sondek már kevés. :)
Ez nekem olyan mintha állna egy űrhajó és egy Ford T modell a kertemben és el kéne indulni a Marsra.
Elég egyértelmű lenne a választás.
Főleg,hogy T modellel már próbaltam

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Az ilyen "minimum szint" megállapítások mindig szubjektívek és rendszerfüggőek. Egy Rega P3 + RB300 + Denon 103R egy korrekt belépő szint az MC világba, de hogy ez lenne az "értelmes zenehallgatás" minimuma, az már erősen vitatható. Sok DD futómű bőven túlszárnyalja ezt.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 10:33Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)
Jó lenne ha nem lenne senkinek rosszabb mint Rega3+Rb300+Denon 103r. Ennek kellene a minimum szintnek lenni. Ezt már elérik a jobb dd futóművek jobb/csilivili/drága karokkal, hasonló szintű hangszedővel mint a 103r...
Roksan Tabriz zi-vel meg egy jóféle mc hangszedővel, már a highendben jár jócskán az ember. Innen csak futómű cserével továbblépni, egy Linn Sondek már kevés. :)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Nézd a jó oldalát! Legalább újra elmerülhetnél a hifizésben a lemezjátszóval (is), és végre lenne egy rakás új nyűg, amivel bíbelődhetsz.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Már rohanok is regát venni...
Ugyis ismerek valakit aki SP10-et szeretne magának.
Ugyis ismerek valakit aki SP10-et szeretne magának.
- SoundMania
- V.I.P.
Azt gondolod, hogy ezt így kell számolni? :)KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 10:14A kar meg csak a sasszival együtt ...SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 09:49Nem egészen. Ugyanis csak a karral együtt értelmezhető egy hangszedő.
Az általad írt hangkar és hangszedő árarány 1:6-hoz. És mennyi ez a kar és a sasszi viszonylatában?
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 85
A kar meg csak a sasszival együtt ...SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 09:49Nem egészen. Ugyanis csak a karral együtt értelmezhető egy hangszedő.KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19
A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)
Az általad írt hangkar és hangszedő árarány 1:6-hoz. És mennyi ez a kar és a sasszi viszonylatában?
- SoundMania
- V.I.P.
Nem egészen. Ugyanis csak a karral együtt értelmezhető egy hangszedő.KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19
A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)
Tényleg nagyon pöpecül néz ki, egy kategóriával drágább gép benyomását kelti...pärt írta: ↑2025.03.20., csüt. 14:29
Köszi! Az elektronika egy kis dobozkában volt a motor mögött, felszínre szerelve, azt az alaplapba süllyesztettem. Készítettem egy alu keretet, meg a bánatos matt felületeket fényesre festettem.
A kar egy karbon Pro-ject 9c, ami most egy Townshend Avalonon van, amit pár éve vettem kíváncsiságból. Valamelyiknek majd mennie kell...

Nem csoda, hogy ennyi átalakítás után nem ismertem rá, mikor gugliztam utána.

Kíváncsi vagyok az Avalonos összehasonlítás eredményére.
A fél nap eltérés miatt nem lesz annyira egyszerű, vakteszt sem lesz, viszont könnyű lesz eltalálni, melyik szól. / Amelyiken van kar./

Régebben tettél fel képet a falikonzol tunning kapcsán.
Akkor már az Avalon volt rajta ? Mintha másra emlékeznék...

Tonképpen nem is kell lemezjátszó.
Elég az ember, aki jól beállít...

- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2853
Rock60 írta: ↑2025.03.21., pén. 09:02Meg a futómű, meg a kar...KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19
A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)![]()
Nem.
(Az ember aki beállítja.)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Meg a futómű, meg a kar...KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 08:29Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19

-
- Nincs visszaút
Megnyugodtam, az általad leírtak alapján a hangszedő toronymagasan a legfontosabb láncszem a lemezjátszásban.SoundMania írta: ↑2025.03.21., pén. 07:19
- SoundMania
- V.I.P.
A futómű, "már csak egy alátét".... Systemdek 200 ezer ft-s karral meg 3000 euros hangszedővel nagyon jól szól! Amígy Rega kar volt rajta 1500 eurós hangszedővel, akkor is egész jó volt. De így most sokkal jobb. Jó a hangszedő, jó a kar és az "alátét" sem rossz! :)KLajos írta: ↑2025.03.21., pén. 06:31Azért egy akkoriban 60 ezres (én annyiért vettem huszonéve) lemezjátszóra egy 200+ ezres kar ... :-o
Nem többet jelentett volna minőségben egy jobb hanszedőre áldozni azt az összeget?
A képeket elnézve a lemezjátszód csak nyomokban Pro-ject 6, (szemre) a rugók és a felső szerelvénytartó lap kivételével semmi sem eredeti rajta.![]()
-
- Nincs visszaút
Azért egy akkoriban 60 ezres (én annyiért vettem huszonéve) lemezjátszóra egy 200+ ezres kar ... :-o
A képeket elnézve a lemezjátszód csak nyomokban Pro-ject 6, (szemre) a rugók és a felső szerelvénytartó lap kivételével semmi sem eredeti rajta.

-
- Nincs visszaút
És hová lett az eredeti, 9"-os alu karcsöves szerkezet? Kidobtad?pärt írta: ↑2025.03.20., csüt. 14:29Köszi! Az elektronika egy kis dobozkában volt a motor mögött, felszínre szerelve, azt az alaplapba süllyesztettem. Készítettem egy alu keretet, meg a bánatos matt felületeket fényesre festettem.
A kar egy karbon Pro-ject 9c, ami most egy Townshend Avalonon van, amit pár éve vettem kíváncsiságból. Valamelyiknek majd mennie kell, mert a stream miatt amúgy is kevesebbet hallgatok már analógot, de még nem tudom, melyiknek, mert mindkettő jó darab.
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 610
Végre!
Nagyon pörög a topic napok óta, sok jó hozzászólás, jó link-ek!
Minimális személyeskedés
Jó olvasni, mondhatni élvezet
Nagyon pörög a topic napok óta, sok jó hozzászólás, jó link-ek!
Minimális személyeskedés

Jó olvasni, mondhatni élvezet

Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.