Mikor még drága volt az SSD tárhely és jRiver volt a menő lejátszó, én is szórakoztam ezzel, töröltem a sokcsatornás tartalmat az SA-CD csomagokból (míg meg nem untam). Az ISO-t kicsomagolni, aztán a DSF/DFF file-okat kiválogatni könnyű, sok editor szoftver tudja ezt, már ha a csomagban külön tárolták a 2 és a sokcsatornás tartalmat. Ha hiányzik a 2 csatornás verzió, akkor le kell kevertetni szoftveresen az 5.1-ből, ami szintén nem ördögien nehéz, mivel a sokcsatornás anyagoknál (elvileg) kötelező a sztereó-kompatibilis "gyári" mixing.La_Valse írta: ↑2025.05.02., pén. 18:39Kérdeznék én valamit. Annak idején, néhai jóbarátom SACD gyűjteményét saját kezűleg rippeltem ISO formátumba, amikor elérhetővé vált nála a PC alapú lejátszás. Szép számmal akadt közöttük sokcsatornás felvétel is. Mivel a tároló kapacitás mindig szűkös, meg egyébként is sztereót hallgatok, felötlött bennem, meg kellene válni az 5.1-es tartalomtól, így nem kevés hely szabadulna fel. Foglalkozott-e valaki ilyesmivel?
SA-CD ISO-t készíteni kissé trükkös, mert ez nem mezei adatkonténer. Ingyenes, egyszerű alkalmazások ezt a feladványt szerintem nem tudják, de ez megcsinálja. Én Merging Pyramix csomaggal gyártottam, mikor még foglalkoztam ilyesmivel, de otthoni játszadozáshoz nem éppen költséghatékony megoldás.
u.i.: Szerintem felesleges az ISO formátummal szenvedni, de eltökéltnek tűnsz e kérdésben, ezért nem győzködlek.