Luxor Audio írta: ↑2025.05.03., szomb. 08:41
Mikor még drága volt az SSD tárhely és jRiver volt a menő lejátszó, én is szórakoztam ezzel, töröltem a sokcsatornás tartalmat az SA-CD csomagokból (míg meg nem untam). Az ISO-t kicsomagolni, aztán a DSF/DFF file-okat kiválogatni könnyű, sok editor szoftver tudja ezt, már ha a csomagban külön tárolták a 2 és a sokcsatornás tartalmat. Ha hiányzik a 2 csatornás verzió, akkor le kell kevertetni szoftveresen az 5.1-ből, ami szintén nem ördögien nehéz, mivel a sokcsatornás anyagoknál (elvileg) kötelező a sztereó-kompatibilis "gyári" mixing.
SA-CD ISO-t készíteni kissé trükkös, mert ez nem mezei adatkonténer. Ingyenes, egyszerű alkalmazások ezt a feladványt szerintem nem tudják,
de ez megcsinálja. Én Merging Pyramix csomaggal gyártottam, mikor még foglalkoztam ilyesmivel, de otthoni játszadozáshoz nem éppen költséghatékony megoldás.
u.i.: Szerintem felesleges az ISO formátummal szenvedni, de eltökéltnek tűnsz e kérdésben, ezért nem győzködlek.
Köszönöm, körülbelül jól felmérted a helyzetet. Szeretem az ilyen reagálásokat.
Bár Yuri Korzunov sokat tud a DSD-ről, végig lapozva az oldalát, én úgy látom, SACD ISO készítést ő sem tud
ajánlani, még pénzért sem. Közben megtaláltam a neten a szabványt, nem egy olvasmányos mű, de sok minden
érthetővé vált. Például szektorokban gondolkodik, vannak kitüntetett helyek, ezek a címek nem változhatnak.
Fájlszintű editáláskor ez nem teljesül, az iso jó marad, de a lejátszók nem találják a számokat. Most úgy
vélem, az elképzelésem nem megoldhatatlan, egy jó hexaeditor kell hozzá, semmi Merging meg Philips.