DeLorean írta: ↑2025.03.01., szomb. 09:56
Cutler írta: ↑2025.02.28., pén. 21:49
Nekem ingyen se nagyon kellene Emotiva. Umc-1 volt az egyik legjobb processzoruk, mert bár nem volt hibátlan, de legalább olcsó volt. Xmc-1 esetleg említésre méltó, de sok sikert a beállításához. Cseneles is vért izzadt, nem kevés ideig, mire jó hangot tudott vele összehozni. Az meg nem kicsi túlzás, hogy Anthem-ből, csak egy Avm-90 tudná megszorongatni.
Én Turbo fórumtárshoz hasonlóan Anthem fele indulnék el, egy D2V3 lehet, hogy régi, de jó hangot tudott csinálni. Ha nem egy akusztikai rémálom a szoba, viszonylag egyszerűen nagyon jó hangot lehet az ARC -al kihozni belőle.
Nem nagyon lehet meggyőzni az Emotiva rajongókat.
Nem is kell.
"RETHINK HIGH-END"
Majdnem az összes Emotiva volt nálam. Proci is, végfok is.
OK, javították a hibákat és sok esetben megfelelően működik. Azért kis szerencse kell hozzá most is.
Nem akarom az összes tapasztalatot leírni - van sok. Sok szenvedés, sok gondolkodás, várakozás, "na majd később jobb lesz", ne add fel dolog.
Mondjuk azt írom le, hogy szépen beállítottam az Emotiva RMC 1L processzort, miután 2 napig semmi képet nem sikerült elővarázsolni HDMI gondok miatt nálam. Beállítottam Dirac-kal + hatalmas várakozással kezdtem meghallgatni. Azért az egy csúcs cucc. Jó drága is, high-end színvonal.
Majdnem elsírtam magam, olyan szar volt a hang.
De nyugodtan mondjátok - hülye voltál, nem tudtad beállítani. OK, legyen.
Amit Cutler is írt és én is - ha valaki azt mondaná itt egy bármilyen Emotiva ingyen - nem kellene. OK, ez kicsit durván hangzik. Ingyen azért jó lenne, vagy nem? Hát nem!
Ugyanezt tudom mondani a végfokaikra.
Emotiva?
Az "Anthem AVM90 tudná megszorongatni" egyszerűen nevetséges állítás bármelyikre.
Sajnos ezek az infók terjednek el és ezért vásárolnak sokan.
Nem tudja megszorongatni. Az Anthem AVM90 mérföldekkel jobb mindegyiknél. Az AVM70 is, A D2V is és minden más, amit az Anthem cég készített. Az Anthem végfokok is sokkal jobbak. Nem kicsit, nagyon.
Emotiva XMC-1 ről sok mindent lehet olvasni, de ennyi bődületes sületlenséget ide büfögni ekkora nagy arcal, na ez visz mindent. Rendben van, ha valakinek ennyire nincs tapasztalata a szóban forgó processzorral kapcsolatban, de ha az ember nem akarja magát nevetségessé tenni legalább utána olvas mielőtt hülyét csinál magából.
Kinai alkatrészekkel van tele, meg hogy ingyen sem kéne...
Minden valamire való felsőkategóriás erősítőbe megtalálod a kínában gyártott alkatrészek tömkelegét. Szinte minden Kínában készül ha eddig nem mondták volna. Tramp éppen ezen dolgozik, hogy ez megváltozzon, de ez most mellékes.
A másik. Emotiva XMC1-ről olvastál teszteket? Ajánlom a google keresőt.
Minden teszten hangminőségre az xmc1 a maximális pontszámot kapta. Feltételezem, hogy a neves szakemberek nem süketek, pláne nem az összes. Az nagyon furcsa lenne, hogy kivétel nélkül a szaksajtó istenítette az xmc1-et és akinek van, mindenki megvan vele elégedve, miközben annyira rossz ahogy te állítod. Ha ennyire rossz, hogy lehet, hogy ennyire jó véleménnyel vannak róla? Akik valóban értenek hozzá és különböző rendszerekben tesztelték, mind kivétel nélkül a legjobbak közé sorolják.
Nem lehet, hogy rossz végén mentél be az egyirányú utcába ?
Az fel sem merül benned, hogy nem értesz hozzá és nem tudtál megfelelően beállítani egy processzort?
Ide linkelhetnék rengeteg tesztet neves elismert szakemberek elismerő véleményükkel, de gondolom ez sem hatna meg.