Janisz írta: ↑2025.02.28., pén. 08:50Én 5 éve nyúzom az XMC1-et és jóval tudása felett (4K@23,976hz) hibátlanul 1.4 hdmi panellal 5.4 felállásban Dirac-al. Hangminőségben nem hinném, h egy Anthem a közelébe érnetalán a jelenlegi avm90...Persze atmos meg hdr csilli villi dolgokban fölé mutat. Bár a HDR-re is rátudnék cáfolni fullhd vetitő és madVR ToneMapping segitségével
Atmos, dtsX stb..: izlés dolga, ebben nem foglalok állást de a hangminőséghez semmi köze, ez csak csatorna szám és a kapott hagért megítélésem szerint 90%-ba a végfokok és a hangfalak minősége felelős. Processzor a karmester, de a kórusé a főszerep.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Re: Házimozi erősítők, processzorok
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
jól használom??

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég
jól használtam :)
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1674
Könyörgöm, tanuljátok már meg az idézőt használni. Nemtomm-al az élen.
Nem kell hozzá asztronautának lenni. 

- R.G.
- Törzsvendég
Janisz írta: ↑2025.02.28., pén. 08:50egy nagyon jó proci szerintem és az egyik legjobb amim valaha volt ebben a kategóriában, de...
pl az ARC funkció tudomásom szerint a mai napig nem működik,
nemtomm írta: ↑2025.02.28., pén. 04:15Az XMC1-re gondolsz? Milyen hibákat nem javítottak rajta?
Én is olvastam, hogy kezdetben voltak problémák az XMC1-el, de azóta minden hibát kijavítottak. Én tavalyelőtt adtam el és 1.5 év használat alatt semmilyen hibával nem találkoztam.
Janisz írta: ↑2025.02.27., csüt. 21:31Valamit félreérthettél, mert én az Emotiva XMC1-et ajánlottam. Szerintem az UMC1-el keverted, mert az tényleg hasonló korú elavult darab. :
Emotiva a soha többet nem vennék … rengeteg probléma volt vele .. az ígérgetés az volt de nem javítottak semmi sem rajta
"Az igazi barát szemből támad."
Valamit félreérthettél, mert én az Emotiva XMC1-et ajánlottam. Szerintem az UMC1-el keverted, mert az tényleg hasonló korú elavult darab.

Ha esetleg az Anthem processzor alá szeretnél venni alátétet - akkor az Emotiva kitűnő választás.
Nekem ingyen sem kellene.
Egyébként semmivel sem modernebb, csak olcsó kínai alkatrészekből összetákolták.
Bocs az őszinteségért.

- Csabito1982
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Szia! Kb.800€-ban maxolnám! Külföldön jellemzően kicsit olcsóbban hozzá lehet jutni régi vasakhoz! Persze annak vannak kockázatai!
Mennyit szánsz a procira?Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!
Érdekelne szerintetek, melyik mozi processzornak volt/van a legjobb hangja, amit valaha hallottatok? Atmos, Dts X NEM érdekelnek! Hd-master, TrueHd tudás kategóriában vadászok!
Köszi mindenkinek előreis!![]()
500e-ig talán az XMC-1 a legjobb választás. A régi Anthem procikhoz képest jóval korszerűbb és modernebb.
Mostanra az xmc-1 a legstabilabb proci lett az Emotiva procik között. A Dirac-nak köszönhetően félmillió alatt nincs párja.
- Csabito1982
Köszönöm! Megfogadom a javaslatokat!
A régi Anthem vonal nagyon jó és majdnem ingyen adják manapság.Csabito1982 írta: ↑2025.02.25., kedd 20:41DeLorean!
Igen! Ilyen procikat hallottam:
Lexicon, Arcam, Emotiva, Meridian, Denon, Onkyo!
Anthem-et még nem!
Nekem a Lexicon és az Arcam kiemelkedő volt!
Próbáld ki azt!
Kicsit többért, amiket ajánlottam.
Mondjuk egy McIntosh Mx151-et.

OK, akkor az enyém lesz!Morph írta: ↑2025.02.25., kedd 20:59ÓÓ Bakker. Ez övön aluli volt, de igazad van!![]()
Sajnos nem fér bele!Legalábbis neki tuti nem, ha magasabbra vágyik!
![]()
Ruha nekem sem számít, natúrban tudnám a legjobban élvezni...
KP. Nincs probléma, csak így eléggé merész volt a kérdés, azért próbáltam párhuzamot vonni. Ez ugyebár a szent grál keresése, ami meg tudjuk milyen eredménnyel járt...

Sok helyen, sok processzoros rendszert hallottam már. Ami mindenhol, kivétel nélkül tetszett, az az Anthem előadásmódja.
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
ÓÓ Bakker. Ez övön aluli volt, de igazad van!DeLorean írta: ↑2025.02.25., kedd 20:20Jessica Alba - mindenképpen.Morph írta: ↑2025.02.25., kedd 17:10Én meg a legjobb nőt keresem a világon! Kb ilyen jellegű a kérdés. Ott sem mindegy, milyen ruha, smink, stb volt rajta.
Persze vannak paraméterek, de azért ez egyén függő is lesz kinek mi tetszik.Ez könnyen átültethető a hifire vagy HM-re is.
Ugye itt (is) bejön a párosítás is. Ez szerintemjó eséllyel eldönthetetlen.
Szerintem smink és ruha nem számít.
169cm a magassága - neked is belefér talán.
![]()

Sajnos nem fér bele!

Ruha nekem sem számít, natúrban tudnám a legjobban élvezni...
KP. Nincs probléma, csak így eléggé merész volt a kérdés, azért próbáltam párhuzamot vonni. Ez ugyebár a szent grál keresése, ami meg tudjuk milyen eredménnyel járt...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Csabito1982
DeLorean!
Anthem-et még nem!
Anthem-et még nem!
Jessica Alba - mindenképpen.Morph írta: ↑2025.02.25., kedd 17:10Én meg a legjobb nőt keresem a világon! Kb ilyen jellegű a kérdés. Ott sem mindegy, milyen ruha, smink, stb volt rajta.
Persze vannak paraméterek, de azért ez egyén függő is lesz kinek mi tetszik.Ez könnyen átültethető a hifire vagy HM-re is.
Szerintem smink és ruha nem számít.
169cm a magassága - neked is belefér talán.

Én feltettem egy kérdést.Csabito1982 írta: ↑2025.02.25., kedd 18:17Mindenkinek nagyon köszönöm a véleményeket és a tanácsokat!
Nagyon örülnék neki, ha válaszolnál.
De újra felteszem.
Te hallottál már valamit, ami tetszett és megfogott, van van elképzelésed?
- -KP-
- V.I.P.
De legalább a felmerült kérdésekre válaszolnál....Csabito1982 írta: ↑2025.02.25., kedd 18:17Mindenkinek nagyon köszönöm a véleményeket és a tanácsokat!

- Csabito1982
Mindenkinek nagyon köszönöm a véleményeket és a tanácsokat!
- -KP-
- V.I.P.
Nem látom a problémát. Próbáltam válaszolni. Az is lehet rossz irányból közelítettem meg a kérdést. De legalább próbáltam egy értelmes választ adni. Mondjuk abban igazad van, kérdezni tudni kell.Morph írta: ↑2025.02.25., kedd 17:10
Én meg a legjobb nőt keresem a világon! Kb ilyen jellegű a kérdés. Ott sem mindegy, milyen ruha, smink, stb volt rajta.
KP válaszához csatlakozva a két Anthem processzor nagyon jó és olcsón meg lehet őket vásárolni.Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!
Érdekelne szerintetek, melyik mozi processzornak volt/van a legjobb hangja, amit valaha hallottatok? Atmos, Dts X NEM érdekelnek! Hd-master, TrueHd tudás kategóriában vadászok!
Nagyon jó DAC-juk van, van mikrofonos EQ beállítás is, videó processzor és egyebek.
A másik, amit meg lehet venni a McIntosh MX150/151 széria.
Ezek drágábbak kicsit, de brutálisan jó processzorok.
Room perfect EQ beállítás, szuper hang.
Nehezebben beszerezhetőek és sokkal drágábbak a Datasat és Trinnov régebbi processzorai, esetleg a JBL Synthesis.
Ami olcsó lehet egy hét múlva bedöglik.
Neked van elképzelésed egyébként? Hallottál már valamit?

- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Én meg a legjobb nőt keresem a világon! Kb ilyen jellegű a kérdés. Ott sem mindegy, milyen ruha, smink, stb volt rajta.-KP- írta: ↑2025.02.25., kedd 13:50Gondolom nem véletlen kérdezte úgy, hogy atmos és dts-x nem érdekli. Feltételezem, hogy a jó árú,jó hangú de régebbi használt procik után érdeklődik, amik árban igencsak megfizethetőek. Viszont sajna a bemérő rendszer tudása elég sokat nyom a latban a végső hangminőség tekintetében. Úgyhogy olyat venni, ami jó is, olcsó is, és normális bemérőrendszere van.. Hát nincs olyan sok alternatíva. Szerintem kevés pénzért az Anthem D2V3D vagy az Emotiva XMC1 elég jó vétel. Esetleg az Anthem AVM50V. Bár a D2V3D elvileg komolyabb alkatrészekből van felépítve, hogy ez mozin mennyire hallatszik,vagy egyáltalán meghallatszik, az számomra kérdéses. Egyébként nagyjából ugyanazt tudja a két készülék https://www.anthemav.com/downloads/avm5 ... nChart.pdf A bemérő rendszerük nem a legújabb, de még mindig szuperul működik. Az Emotiva XMC1-re viszont van már Dirac is, úgyhogy az is megfontolandó. Ha árban feljebb megyünk, akkor jöhet az Anthem AVM60, Arcam AV860, Lexicon MC10 stb. De ezek azért már jóval többe kerülnek és csak HD hangok alatt nem is biztos, hogy jobbak.Quetz írta: ↑2025.02.25., kedd 11:47Egyrészt KP-nak igaza van, a proci a harmadik a sorban, de ha csak a procikat nézzük, akkor Storm Audio, Trinnov.Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
- -KP-
- V.I.P.
Gondolom nem véletlen kérdezte úgy, hogy atmos és dts-x nem érdekli. Feltételezem, hogy a jó árú,jó hangú de régebbi használt procik után érdeklődik, amik árban igencsak megfizethetőek. Viszont sajna a bemérő rendszer tudása elég sokat nyom a latban a végső hangminőség tekintetében. Úgyhogy olyat venni, ami jó is, olcsó is, és normális bemérőrendszere van.. Hát nincs olyan sok alternatíva. Szerintem kevés pénzért az Anthem D2V3D vagy az Emotiva XMC1 elég jó vétel. Esetleg az Anthem AVM50V. Bár a D2V3D elvileg komolyabb alkatrészekből van felépítve, hogy ez mozin mennyire hallatszik,vagy egyáltalán meghallatszik, az számomra kérdéses. Egyébként nagyjából ugyanazt tudja a két készülék https://www.anthemav.com/downloads/avm5 ... nChart.pdf A bemérő rendszerük nem a legújabb, de még mindig szuperul működik. Az Emotiva XMC1-re viszont van már Dirac is, úgyhogy az is megfontolandó. Ha árban feljebb megyünk, akkor jöhet az Anthem AVM60, Arcam AV860, Lexicon MC10 stb. De ezek azért már jóval többe kerülnek és csak HD hangok alatt nem is biztos, hogy jobbak.Quetz írta: ↑2025.02.25., kedd 11:47Egyrészt KP-nak igaza van, a proci a harmadik a sorban, de ha csak a procikat nézzük, akkor Storm Audio, Trinnov.Csabito1982 írta: ↑2025.02.22., szomb. 18:58Üdv tagok!