Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 11:48
KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34
Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.
Nekem egy ős - a maga korában a gyártó legjobbja - cseh lemezjátszóm van, azon kívül pár másikat hallottam a gyártó újabb típusaiból, de eszembe sem jut minősíteni őket. Persze a pár megmondóember szerint én vagyok a tök süket, hiszen teljesen eltérő környezetben (szoba), eltérő hangszedőkkel, elektronikákkal, na pláne drótokkal véletlenül sem tudom megítélni, hogy nálam hogy szólnának.
Igazából SM-nek szólt a válasz, talán privátban kellett volna...
De, ha már voltál szíves belém állani :
Azért, mert a Rega 2 - t nem hallottam face to face a 160 - as Thorens - sel szemben, nem jelenti azt , hogy egyáltalán nem ismerem a két márkát.
316 és 320 - as Thorens-em volt és pár ismerősömnek a régebbi érából volt ez is, az is, és más modellek is, Rega 2, 3 - ak is zsákszámra, tehát volt alkalmam hallgatni őket bőven és hangzásképükről véleményt kialakítani kb '80 óta.
Ezért abban egészen biztos vagyok, hogy jobban tudom, hogy mennyire ismerem őket, mint Te, de ha soha nem hallottam volna egyiket sem, akkor is leírhatnám, hogy melyik tetszik jobban, remélem...
A maga korában legjobb cseh lemezjátszó - Tesla NZ 440 - nekem is volt, elmúlt...
A teljesen eltérő környezettel takarózni sokak kedvenc elfoglaltsága, így kívánva relativizálni bizonyos nehezen megkerülhető tényeket.
Bizonyos termékek sajnos jobbak - legyen az elektronika, vagy kábel - bizonyos cuccok sajnos gyengébbek.
Milyen vicces is lenne, ha azt próbálnám bizonygatni például, hogy az én 3000 ezer Euros erősítőm csak azért szól gyengébben a 6000 Euros-nál, mert előnytelen a környezet ( szoba ) ahol szólni kényszerűl szegény...
Agyrém...
„Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs ...”
Látod, látod ... Megint csak vagdalkozol, ismeretek nélkül.
Egyébként hol írtam, hogy NC (mondom, NC, nem pedig NZ, mert olyan típusjelű Tesla nem volt, csak NZC, az meg erősítővel egybeépített) 440-em van? Az 1990 utániakat is csak Teslának hívom, bár az enyémen is a Pro-ject név olvasható valahol a fenekén. De sosem néztem.
Amúgy anno, mikor voltunk az Aymarában (is, meg még ezer helyen, ahol éppen az akkor divatos kezelésekkel „turbózták” a hangot a most már teljesen más igét hirdető kereskedők ...) hangdobozmustrán, kicsit fura volt a környezet. Bazi légtér, 1,0-1,2 méter magas falacskákkal fakkokra osztva. Ha az ott meghallgatott Bowers-ek hangját hasonló körülménynek feltételezed, mint egy átlag otthonit, akkor nem tudom, hol élsz. Nem jártam még olyan lakásban, házban, ahol így fakkosítva volt egy minimum 100 nm-es alapterület. De a süket és a fatáziátlan én vagyok, hogy abból a hangból nem tudok levonni az otthonira vetített véleményt.
Az erősítőd ára sem érdekel, a te dolgod. De amilyen hozzászóláscunamikat olvashatunk tőled, az nekem azt mutatja, nem a zenét élvezed, hanem a kütyüzést.
Nekem - és az olvasottak alapján még jó pár embernek - a zene, az élmény a fontos, nem a gép. A kütyüzés összegét egyéb élményszerzésre szórom el a saját értékrendem szerint: családdal töltött idő, programok, és egyéb, a zenehallgatáson kívüli hobbik. És senkit nem győzködök arról, hogy az a helyes, de nekem ez a fontossági sorrend.
Amúgy béke, csak erősen más szempontjaink vannak. Ettől is szép az élet.