Nagyon-nagyon régen (még a régi AVX idejében) amikor nekem akartad adni ajándékba az Ariston-t

Nagyon-nagyon régen (még a régi AVX idejében) amikor nekem akartad adni ajándékba az Ariston-t
1. Bocsika, ha hatszor idézed ezt a mondatomat, akkor hatszor vagdalkoztam, ha hétszer, akkor hétszer, vagy Nálad hogy működik ez ?KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 12:03
1. „Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs ...”
Látod, látod ... Megint csak vagdalkozol, ismeretek nélkül.
2. Nekem - és az olvasottak alapján még jó pár embernek - a zene, az élmény a fontos, nem a gép. A kütyüzés összegét egyéb élményszerzésre szórom el a saját értékrendem szerint: családdal töltött idő, programok, és egyéb, a zenehallgatáson kívüli hobbik. És senkit nem győzködök arról, hogy az a helyes, de nekem ez a fontossági sorrend.
3. Amúgy béke, csak erősen más szempontjaink vannak. Ettől is szép az élet.
Még egy gép, amiről szintén nem " ránézésre ítélkezek és devasztálok " a Heybrook TT2.SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 10:18Ha az ára miatt belefér, részemről is +1....
Jó futómű. A karba viszont nagyon el kell találni a hangszedőt!
„Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs ...”Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 11:48Igazából SM-nek szólt a válasz, talán privátban kellett volna...KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34
Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.
Nekem egy ős - a maga korában a gyártó legjobbja - cseh lemezjátszóm van, azon kívül pár másikat hallottam a gyártó újabb típusaiból, de eszembe sem jut minősíteni őket. Persze a pár megmondóember szerint én vagyok a tök süket, hiszen teljesen eltérő környezetben (szoba), eltérő hangszedőkkel, elektronikákkal, na pláne drótokkal véletlenül sem tudom megítélni, hogy nálam hogy szólnának.
![]()
De, ha már voltál szíves belém állani :
Azért, mert a Rega 2 - t nem hallottam face to face a 160 - as Thorens - sel szemben, nem jelenti azt , hogy egyáltalán nem ismerem a két márkát.
316 és 320 - as Thorens-em volt és pár ismerősömnek a régebbi érából volt ez is, az is, és más modellek is, Rega 2, 3 - ak is zsákszámra, tehát volt alkalmam hallgatni őket bőven és hangzásképükről véleményt kialakítani kb '80 óta.
Ezért abban egészen biztos vagyok, hogy jobban tudom, hogy mennyire ismerem őket, mint Te, de ha soha nem hallottam volna egyiket sem, akkor is leírhatnám, hogy melyik tetszik jobban, remélem...
A maga korában legjobb cseh lemezjátszó - Tesla NZ 440 - nekem is volt, elmúlt...
A teljesen eltérő környezettel takarózni sokak kedvenc elfoglaltsága, így kívánva relativizálni bizonyos nehezen megkerülhető tényeket.
Bizonyos termékek sajnos jobbak - legyen az elektronika, vagy kábel - bizonyos cuccok sajnos gyengébbek.
Milyen vicces is lenne, ha azt próbálnám bizonygatni például, hogy az én 3000 ezer Euros erősítőm csak azért szól gyengébben a 6000 Euros-nál, mert előnytelen a környezet ( szoba ) ahol szólni kényszerűl szegény...
Agyrém...![]()
Igazából SM-nek szólt a válasz, talán privátban kellett volna...KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34
Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.
Nekem egy ős - a maga korában a gyártó legjobbja - cseh lemezjátszóm van, azon kívül pár másikat hallottam a gyártó újabb típusaiból, de eszembe sem jut minősíteni őket. Persze a pár megmondóember szerint én vagyok a tök süket, hiszen teljesen eltérő környezetben (szoba), eltérő hangszedőkkel, elektronikákkal, na pláne drótokkal véletlenül sem tudom megítélni, hogy nálam hogy szólnának.
Nem tudom, de a LINN gépekre a mai napig előszeretettel szerelnek Rega karokat. Nekem is volt ilyen próbálkozásom, de talán a rugós VTF miatt soha nem hallottam jobbnak, mint pl. az Acos vagy Pio PA 100 karral.
Ránézésre, sokan csak ránézésre ítélkeznek!Voyager írta: ↑2025.01.28., kedd 10:08Sajnos sokan nyomatják ezt a világhálón, nem csak itt ezen a fórumon. Ránézésre ítélkeznek, teljesen mindegy számukra, hogy a hozzászólásukkal devasztálnak.KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 09:15Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
A 147 az eredetivel is, de a 160 - as egy SME karral sokkal jobban tetszik megjelenésre is, mint valamelyik kis Rega valahányas a 250 - el, vagy 300 - al.
Nyilván a hang az elsődleges szempont, de nekem a Thorens-ekre jó ránézni, amit a Rega-ról egyáltalán nem mondhatok el.
Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs, de egyáltalán nem féltem a Thorens-t, persze drágább is...
Ugyanez a drótokkal stb. Fura egy hely ez, fura emberekkel.
Nem mindenki szupermen ... Van, aki csak zenét (lp-t és cd-t) hallgat otthon, nem drótot, kontaktust, biztit, hangkart, erősítőosztályokat, tudomisén mit. Kicsit szégyellem magam emiatt. Mea culpa.![]()
Thorensekkel valahogy mindig elkerültük egymást... Regákat azért ismerem. Egy Dualom is volt pár évig. Szebb volt mint a Rega, de nem volt jobb. Viszont drágább is volt. :)Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 09:15Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
A 147 az eredetivel is, de a 160 - as egy SME karral sokkal jobban tetszik megjelenésre is, mint valamelyik kis Rega valahányas a 250 - el, vagy 300 - al.
Nyilván a hang az elsődleges szempont, de nekem a Thorens-ekre jó ránézni, amit a Rega-ról egyáltalán nem mondhatok el.
Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs, de egyáltalán nem féltem a Thorens-t, persze drágább is...
Ha az ára miatt belefér, részemről is +1....
Sajnos sokan nyomatják ezt a világhálón, nem csak itt ezen a fórumon. Ránézésre ítélkeznek, teljesen mindegy számukra, hogy a hozzászólásukkal devasztálnak.KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 09:15Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
Ugyanez a drótokkal stb. Fura egy hely ez, fura emberekkel.
Nem mindenki szupermen ... Van, aki csak zenét (lp-t és cd-t) hallgat otthon, nem drótot, kontaktust, biztit, hangkart, erősítőosztályokat, tudomisén mit. Kicsit szégyellem magam emiatt. Mea culpa.
Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 09:15
Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
Nem tudom, de a futómű az jó a kategóriájában............
Leginkább annak okán, hogy tök süketek vagyunk.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 22:33Óh, bakki! Most esett le.... Itt nagyüzem van.... Hát ezért toljátok ennyire ezeket a fo... okat!Voyager írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:38Az LP140XP sajnos nem sikerült túl jól. Számos panasz érkezett rá, és mi magunk is több problémát észrevettünk, különösen az összeszerelés minőségét illetően. Emellett a trafók zajossága is gyakori volt, hogy csak egyet említsek a hiányosságok közül. Egy időben többet is beszereztünk ismerősöknek és amatőr stúdióknak, azonban a fent említett problémák miatt gyorsan elálltunk ettől.dixie-chicken írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:26
van,azért ajánlottam a főninek...meg a Pioneer nekem jobban cseng lemezjátszként mint AT (habár nem kutya,hanem eb szerintem
)
A PLX500-at nem tartottuk ajánlásra érdemesnek a rendkívül sok műanyag felhasználása és a laza gimbal probléma miatt. Az 1000-es modell viszont már egy fokkal jobban teljesített, és hiánypótlónak bizonyult ebben a kategóriában, különösen a Technics SL sorozat feltámadása előtti időszakban.nekem! :)
Igen, mindenképpen érdemes megfontolni a régi Dual vonalat.trane írta: ↑2025.01.27., hétf. 18:27a fentieket csak azért hagytam benne, hogy egyértelmű legyen, minek (is) a reflexiójaként írok, és amit képernyőre vetek is személyes, és adott hangszedő-előfok-végfok-hangsugárzó + állványok-kábelek lánc függvényében értendővazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:32mishow írta: ↑2025.01.27., hétf. 08:29
Vigyázat!
Azt írtad, hogy nosztalgiázni szeretnél, nem elveszni abban az "útvesztőben", amibe egyszer már belemásztál.
Meg még azt is írtad, hogy
Ha ezen a vonalon szeretnél maradni, akkor egy Audio Technika DD teljesen jó lehet, de ha elindulsz akár a Technics irányába, abból menthetetlenül hifizés lesz, és sok elköltött pénzzel újra ott fogsz barangolni az útvesztőben.
Én a saját példám és elvárásom alapján írtam az ajánlásomat, és azt is jeleztem, hogy nekem a lemezezés nem hifizős zenehallgatást jelent, hanem nosztalgiát és időutazást, vissza kamaszkorom zenéihez. Komolyzenét soha nem is hallgatok vinilen, az koncerten jelent valódi élményt! Egy öreg, bödönhangú Pepita/Hungaroton lemez nekem kifejezetten emlék és hangulat, és ahhoz még a mostani, kb Rega 3 szintre tuningolt Edwards lemezjátszóm a Goldring hangszedővel is erős túlzás - de ha te úgy érzed, hogy ha csinálod, akkor mégis komolyan csinálnád, akkor hajrá!
![]()
Jó jó értem!
Még nem vettem semmit csupán tájékozódom.![]()
szóval egy Nagaoka MP20/200 hangszedő mindenféle hi-fi-s és zenei paraméterekben/élményekben jelentkező hatása egy teljesen gyári Dual 704 lemezjátszóban (és ez a lényege a hsz-emnek) fényévekkel fölül mutat a Systemdek IIX900/RB300 és széttuningolt Rega Planar 3/RB300 produkcióján, minimum fél-, de inkább harmadáron
. én szóltam, te pedig nyilván azt csinálsz, amit akarsz
![]()
Óh, bakki! Most esett le.... Itt nagyüzem van.... Hát ezért toljátok ennyire ezeket a fo... okat!Voyager írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:38Az LP140XP sajnos nem sikerült túl jól. Számos panasz érkezett rá, és mi magunk is több problémát észrevettünk, különösen az összeszerelés minőségét illetően. Emellett a trafók zajossága is gyakori volt, hogy csak egyet említsek a hiányosságok közül. Egy időben többet is beszereztünk ismerősöknek és amatőr stúdióknak, azonban a fent említett problémák miatt gyorsan elálltunk ettől.dixie-chicken írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:26van,azért ajánlottam a főninek...meg a Pioneer nekem jobban cseng lemezjátszként mint AT (habár nem kutya,hanem eb szerintem
)
A PLX500-at nem tartottuk ajánlásra érdemesnek a rendkívül sok műanyag felhasználása és a laza gimbal probléma miatt. Az 1000-es modell viszont már egy fokkal jobban teljesített, és hiánypótlónak bizonyult ebben a kategóriában, különösen a Technics SL sorozat feltámadása előtti időszakban.
Javítás - elnézéstdondusfi írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:44Oké értem, köszi. Ez lesz majd a csapásirány…Voyager írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:16A 1006 Elliptical a 1210GX Gyger II (azaz line contact) stylus. Ez utóbbi jobb barázdakövetést, alacsonyabb torzítást, részletesebb közép és magas hangokat és hosszabb élettartamot jelent.
Az MK II se rossz fonó, de az MK5 fejlettebb és kifinomultabb hangú (persze ide később is eljuthatsz).
A 1006 Elliptical a 1210GX Gyger II (azaz line contact) stylus. Ez utóbbi jobb barázdakövetést, alacsonyabb torzítást, részletesebb közép és magas hangokat és hosszabb élettartamot jelent.
Az LP140XP sajnos nem sikerült túl jól. Számos panasz érkezett rá, és mi magunk is több problémát észrevettünk, különösen az összeszerelés minőségét illetően. Emellett a trafók zajossága is gyakori volt, hogy csak egyet említsek a hiányosságok közül. Egy időben többet is beszereztünk ismerősöknek és amatőr stúdióknak, azonban a fent említett problémák miatt gyorsan elálltunk ettől.dixie-chicken írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:26van,azért ajánlottam a főninek...meg a Pioneer nekem jobban cseng lemezjátszként mint AT (habár nem kutya,hanem eb szerintem
)
van,azért ajánlottam a főninek
A PLX-1000-esen (teljesen alumínium öntény) és az AT-LP140XP-n is van (alumínium és műanyag kombó), az 500-ason nincs (azon fix a torony).dixie-chicken írta: ↑2025.01.27., hétf. 18:50@Voyager:az AT-nek nincs olyan VTA állitása mint a PLX500-nek,a la technics 12xx y