Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Re: Lemezjátszó
Ezekkel is lehet zenét hallgatni (de nagyjából ennyi).
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.
A PLX-ek mellett más DJ lemezjátszókat is kipróbáltunk. Például egy ilyen AT-is, mindenféle hangszedővel (amit persze van még értelme ilyenekbe tenni).

- Voyager
- V.I.P.
Nekem ez még a "gyűjteményemben" megvan, ha gondolod eladhatom. (annak idején 2db volt a házi stúdiónkban, az egyiket már eladtam) Nem hallgatom, minden ugyanígy van rajta (PU, MAT stb...), dobozában van.
(zsír új)
a fentieket csak azért hagytam benne, hogy egyértelmű legyen, minek (is) a reflexiójaként írok, és amit képernyőre vetek is személyes, és adott hangszedő-előfok-végfok-hangsugárzó + állványok-kábelek lánc függvényében értendővazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:32mishow írta: ↑2025.01.27., hétf. 08:29Vigyázat!
Azt írtad, hogy nosztalgiázni szeretnél, nem elveszni abban az "útvesztőben", amibe egyszer már belemásztál.
Meg még azt is írtad, hogyHa ezen a vonalon szeretnél maradni, akkor egy Audio Technika DD teljesen jó lehet, de ha elindulsz akár a Technics irányába, abból menthetetlenül hifizés lesz, és sok elköltött pénzzel újra ott fogsz barangolni az útvesztőben.szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét
Én a saját példám és elvárásom alapján írtam az ajánlásomat, és azt is jeleztem, hogy nekem a lemezezés nem hifizős zenehallgatást jelent, hanem nosztalgiát és időutazást, vissza kamaszkorom zenéihez. Komolyzenét soha nem is hallgatok vinilen, az koncerten jelent valódi élményt! Egy öreg, bödönhangú Pepita/Hungaroton lemez nekem kifejezetten emlék és hangulat, és ahhoz még a mostani, kb Rega 3 szintre tuningolt Edwards lemezjátszóm a Goldring hangszedővel is erős túlzás - de ha te úgy érzed, hogy ha csinálod, akkor mégis komolyan csinálnád, akkor hajrá!
![]()
Jó jó értem!
Még nem vettem semmit csupán tájékozódom.

szóval egy Nagaoka MP20/200 hangszedő mindenféle hi-fi-s és zenei paraméterekben/élményekben jelentkező hatása egy teljesen gyári Dual 704 lemezjátszóban (és ez a lényege a hsz-emnek

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Nem tudom Thorensek mit tudhatnak, de egy jó kar egy nagyon hozzápasszoló hangszedővel nagyon meg tud lepni és a Rega 300-ban egy Denon 103r meg plane egy Rega Ania bizony ilyen meglepetés! A passzolásnak pedig csak egy max útmutatás, hogy a rezonanciájuk épp hova esik. Rega 250 kart csakis fémtengelyes ellensúllyal szabad használni! Pl egy Technoweight - tel. Többet számít mint 1-2 kategóriával feljebblépni hangszedővel. Pedig egy 103r meg Ania között az árkülönbség sem kevés.Rock60 írta: ↑2025.01.27., hétf. 17:44Jó tipp !dixie-chicken írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:56
Ahogy elnézegetem,ez a SME 3009 non improved változata...
Esetleg Thorens TD320/TP90 kar,nincsenek megbecsülve,relative olcsón beszerezhetőek,egyszerű a kezelésük...![]()
A Thorens - ek szinte minden típusát jó ötletnek tartom ár/érték arányban mindenképpen.
126, 147, 160 ...Kultikus darabok. 320 is jó, de a korábbiak jobban tetszenek...
De Te ezt jobban vágod.![]()
Sokkal inkább venném bármelyiket, mint ugyan annyiért Rega keveset.
Mi a különbség a két SME 3009 között ?
Ja, és itt rögtön értelmet nyer SM felvetése a kar - hangszedő fúzió tekintetében.
Nem mindegy , hogy könnyű TP 16, vagy SME 3009 vagy nehezebb Rega karról van szó...
- Voyager
- V.I.P.
Törd a fejed.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
a pre improved változatok bronz késesek,nagyobb a kar effektiv tömege (12,5gr?) ,vastagabb maga a karcső anyaga,és azokon már nyugodtabban be lehet válalni esetleg,késöbb,vlmilyen MC-ét is....de alapötletednél maradva,maradnék az MM vonalon,kihagnynám azokat amelyeknél nagyon magas az engedékenysége,a többi mehet,izlés és preferencia kérdése hogy mit...Rock60 írta: ↑2025.01.27., hétf. 17:44Jó tipp !dixie-chicken írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:56
Esetleg Thorens TD320/TP90 kar,nincsenek megbecsülve,relative olcsón beszerezhetőek,egyszerű a kezelésük...![]()
A Thorens - ek szinte minden típusát jó ötletnek tartom ár/érték arányban mindenképpen. Kultikus darabok.
Sokkal inkább vennék, mint ugyan annyiért Rega keveset.
az a non improved változat,igen keresett változata a 3009-snek,5-600 fontot is elkérnek értük,a 160Super meg a gyári tuningolt 160-as...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
http://www.analogue-classics.com/html/s ... _3012.html
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 242
Épp a minap futottam bele ebbe a cikkbe, ahol vázolják az SME karok közti különbségeket:
http://www.analogue-classics.com/html/s ... _3012.html
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Jó tipp !dixie-chicken írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:56
Esetleg Thorens TD320/TP90 kar,nincsenek megbecsülve,relative olcsón beszerezhetőek,egyszerű a kezelésük...

A Thorens - ek szinte minden típusát jó ötletnek tartom ár/érték arányban mindenképpen.
126, 147, 160 ...Kultikus darabok. 320 is jó, de a korábbiak jobban tetszenek...
De Te ezt jobban vágod.

Sokkal inkább venném bármelyiket, mint ugyan annyiért Rega keveset.
Ja, és itt rögtön értelmet nyer SM felvetése a kar - hangszedő fúzió tekintetében.
Nem mindegy , hogy könnyű TP 16, vagy SME 3009 vagy nehezebb Rega karról van szó...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.27., hétf. 17:58-kor.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
https://hifitorget.se/visa_annons.php/t ... 200015.htmvazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:12Voyager írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:44Minek? Úgyse hallja, nem?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:33Majd mielőtt megvennél dolgokat érdemes lesz kideríteni, hogy a kinézett karhoz mennyire passzol a kinézett hangszedő.
Tényleg nem![]()
Én vagyok a hülye, hogy idejöttem.
Úgy kell nekem![]()
ahogy elnézegetem,ez a SME 3009 non improved változata,azt az 5000SEK-et,maga a kar már megéri

esetleg Thorens TD320/TP90 kar,nincsenek megbecsülve,relative olcsón beszerezhetőek,egyszerű a kezelésük,én Ortofon X5MC vel használtam,haverom évtizedekig használta az én levetett példányomat Grado Gold-al,többek között
Lenco L75/78 +AT95 ellepitikús tűvel
én a főnőkömnek pár éve,egy Pioneer PLX500-ast ajánlottam...még nem rúgott ki

listádon tartsd meg a P2/P3-ast is,szintén vlmilyen alap AT-vel,kisebb Nagaoka,vagy Denon DL110...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Ez most miért is kellett ?Voyager írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:44Minek? Úgyse hallja, nem?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:33Majd mielőtt megvennél dolgokat érdemes lesz kideríteni, hogy a kinézett karhoz mennyire passzol a kinézett hangszedő.

Voyager írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:44Minek? Úgyse hallja, nem?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:33Majd mielőtt megvennél dolgokat érdemes lesz kideríteni, hogy a kinézett karhoz mennyire passzol a kinézett hangszedő.
Tényleg nem

Én vagyok a hülye, hogy idejöttem.
Úgy kell nekem

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Voyager
- V.I.P.
Minek? Úgyse hallja, nem?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:33Majd mielőtt megvennél dolgokat érdemes lesz kideríteni, hogy a kinézett karhoz mennyire passzol a kinézett hangszedő.
- SoundMania
- V.I.P.
Majd mielőtt megvennél dolgokat érdemes lesz kideríteni, hogy a kinézett karhoz mennyire passzol a kinézett hangszedő.vazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:32mishow írta: ↑2025.01.27., hétf. 08:29Vigyázat!
Azt írtad, hogy nosztalgiázni szeretnél, nem elveszni abban az "útvesztőben", amibe egyszer már belemásztál.
Meg még azt is írtad, hogyHa ezen a vonalon szeretnél maradni, akkor egy Audio Technika DD teljesen jó lehet, de ha elindulsz akár a Technics irányába, abból menthetetlenül hifizés lesz, és sok elköltött pénzzel újra ott fogsz barangolni az útvesztőben.szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét
Én a saját példám és elvárásom alapján írtam az ajánlásomat, és azt is jeleztem, hogy nekem a lemezezés nem hifizős zenehallgatást jelent, hanem nosztalgiát és időutazást, vissza kamaszkorom zenéihez. Komolyzenét soha nem is hallgatok vinilen, az koncerten jelent valódi élményt! Egy öreg, bödönhangú Pepita/Hungaroton lemez nekem kifejezetten emlék és hangulat, és ahhoz még a mostani, kb Rega 3 szintre tuningolt Edwards lemezjátszóm a Goldring hangszedővel is erős túlzás - de ha te úgy érzed, hogy ha csinálod, akkor mégis komolyan csinálnád, akkor hajrá!
![]()
Jó jó értem!
Rock60 írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:40A fizikai hanghordozó megfogásának az érzéséhez nem kell venni semmit.![]()
Vazze
De, ha mégis és elmegyünk minimalistába én meghallgatnék a helyedben a rendszerembe egy NAD - kacsát.
Sokkal nagyobb boogie faktor van benne, mint egy belépő szintű DD - be, az egészen biztos.
Nem tudom, merre laksz, de ha É - Pesthez értelmezhetően közel, szívesen felajánlom egy próbára sokat látott Kacsámat...![]()
Ortofon X1 MC van benne.
Köszi
Észak Pest-hez mondjuk elég közel vagyok.
Alig 2000km
A fizikai hanghordozó megfogásának az érzéséhez nem kell venni semmit.

Vazze
De, ha mégis és elmegyünk minimalistába én meghallgatnék a helyedben a rendszerembe egy NAD - kacsát.
Sokkal nagyobb boogie faktor van benne, mint egy belépő szintű DD - be, az egészen biztos.
Nem tudom, merre laksz, de ha É - Pesthez értelmezhetően közel, szívesen felajánlom egy próbára sokat látott Kacsámat...

Ortofon X1 MC van benne.
mishow írta: ↑2025.01.27., hétf. 08:29Vigyázat!
![]()
Jó jó értem!
- Voyager
- V.I.P.
A 1006 Elliptical a 1210GX Gyger II (azaz line contact) stylus. Ez utóbbi jobb barázdakövetést, alacsonyabb torzítást, részletesebb közép és magas hangokat és hosszabb élettartamot jelent.
Az MK II se rossz fonó, de az MK5 fejlettebb és kifinomultabb hangú (persze ide később is eljuthatsz).

- dondusfi
- Fórumlakó
- Értékelés: 305
Szia,
köszi

A Goldring 1006?
És Rega Fono MK2? Most van egy eladó...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, One
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, One
Synology DS212j
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2568
Vigyázat!
Meg még azt is írtad, hogy
Ha ezen a vonalon szeretnél maradni, akkor egy Audio Technika DD teljesen jó lehet, de ha elindulsz akár a Technics irányába, abból menthetetlenül hifizés lesz, és sok elköltött pénzzel újra ott fogsz barangolni az útvesztőben.szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét

- Voyager
- V.I.P.
Sem ezt, se az általad javasolt megoldást nem tartom precíz és szakszerű megoldásnak. De ez legalább körülményesebb.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:45De ezzel nem ugyanaz a "baj" a nem párhuzamos falú karcsöveknél mint a beállítósablonnál? :)
- Voyager
- V.I.P.
Meghallgatás nélkül ne vegyél semmit! - csak a saját ízlésed a lényeg -
- SoundMania
- V.I.P.
Mishow-nak.... : azért ez elég nagy visszaesés a Systemdekek után. Át kellene ezt még gondolnod. Saját mazochizmusod odatolni másnak.... :)vazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 01:48mishow írta: ↑2025.01.24., pén. 08:48Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.
Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek![]()
Direkthajtású példányokról mi a véleményed?
Pl.: Technics SL1200-1210…stb.