Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Hahó!
Segítséget szeretnék kérni!
Vennék valami közepes árfekvésű lemezjátszót és érdeklődöm, hogy tudtok-e ajánlani valamit.
Rega P2 esetleg jó lehet?
Olyat keresek amit kiveszek a dobozból és működik.
Segítséget szeretnék kérni!
Vennék valami közepes árfekvésű lemezjátszót és érdeklődöm, hogy tudtok-e ajánlani valamit.
Rega P2 esetleg jó lehet?
Olyat keresek amit kiveszek a dobozból és működik.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
nos,akkor egy kis update az 1300G-hez:
-a gyári cérnametélt phono kábel,ki lett cserélve Mogami 2497-sre
-a gyári lemezalátét,amely 3mm vastag,ki lett cserélve Oyaide BR-12-sre
- a gyári shellvezetékek,ki lettek cserélve Audio Technica AT6108-sra
...end game

-a gyári cérnametélt phono kábel,ki lett cserélve Mogami 2497-sre
-a gyári lemezalátét,amely 3mm vastag,ki lett cserélve Oyaide BR-12-sre
- a gyári shellvezetékek,ki lettek cserélve Audio Technica AT6108-sra
...end game
- Csatolmányok
-
- IMG_5718.JPG (68.7 KiB) Megtekintve 1545 alkalommal
-
- IMG_5719.JPG (82.85 KiB) Megtekintve 1545 alkalommal
-
- IMG_5720.JPG (62.08 KiB) Megtekintve 1545 alkalommal
-
- IMG_5721.JPG (66.47 KiB) Megtekintve 1545 alkalommal
-
- IMG_5722.JPG (70.58 KiB) Megtekintve 1545 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Azért van alternatíva ami nincs elnyúlva............SoundMania írta: ↑2025.01.16., csüt. 07:49az a régi, jó nyúlott szíj..... :)
Tapasztalatom szerint nem is az elnyúlás a legnagyobb probléma az ilyen 30-40 éves lemezjátszóknál, hanem az elöregedés, megkeményedik, kifényesedik, elveszti a tapadóképességét, megrepedezik, elkopik. Ilyen az új: Én csináltattam már "a régi, jó nyúlott szíj"-ról mintát véve és tökéletesen teszi a dolgát ez igaz volt a CD fióknyitó szijra is amit először rendeltem Kínából, természetesen nem volt jó, de a gyártatott igen.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
- Big
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Egy ilyen gépen esztergálják azért fontos az átmérő, meg persze, hogy meglegyen a régi szíj, de a cérna is ráhúzhatő a sablonra.........................
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Nem egyszerű veled! A mérőkúp az adott gumigyűrű átmérőjének megállapítására lett kitalálva. Ha 255 az átmérő akkor a hossz 800,7 mm.
Most jól megnéztem, valóban 255...
Ha rákukkantasz az Origin Live oldalára láthatod, hogy 330 mm a legkisebb, 450 - 600 az átlag, a leghosszabb szíj 1190mm...
Szóval ja, sokkal magasabb torony fog kelleni a szakinak, amivel meg tudja mérni az 1190 mm-es szíjat
- Big
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Természetesen.Hifimad írta: ↑2025.01.14., kedd 20:30Szia!
Kösz szépen a méretet!![]()
Az én Aristonomon is hasonló a négyszög oldalhossza, ha jól emlékszem, akkor 2,4 mm-t mértem, de nagyon merev a szíj, ezért a kettéhajtott méret nem igazán állapítható meg, nem lehet olyan sarkosra hajtani, mint egy lapos szíjat. @Rock60
Big!
Ha kell majd egy ilyen szíj, akkor meg tudod rendelni, vagy elküldöd a készítôje elérhetôségét? Kösz még egyszer!
- Big
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Nem viszonyítani kell hanem jól megnézni a képet a legalsó, legnagyobb méret 255 mm gondolom az minden normál kialakítású lemezjátszóhoz elegendő, de hanem akkor van nagyobb is..........és nem nekem kell méteres tornyot tartanom itthon, hanem a gyártónak van ilyenje. Viszem a mintát leméri és már tolja is neki az esztergát. Szerintem Te ezt túlgondolod.Rock60 írta: ↑2025.01.14., kedd 20:17Szép sárga...
![]()
Viszonyítsunk !
Ha 0.5 mm egy lépcsőfok, akkor jó, ha a legalsó gyűrű van 10 - 15 centi átmérőjű.
Ha nem tévedek, ez inkább tömítések, szimmeringek mérésére alkalmas, sehogy sem látom benne a potenciált, egy mondjuk 40 - 60 centis szíj lemérésére.
De, ha mondjuk akkora lenne... / Nem akkora./
Mindenki, aki akar rendelni egy szíjat, szerezzen be egy méteres tornyot ?![]()
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 21
Szia!Big írta: ↑2025.01.12., vas. 18:23@Hifimad
Végre eljutottam idáig.............
Ariston szíj.jpg
5-6000-ért csinálnak egy ilyet.
Azt ne hagyd ki a számításból, hogy nálam a motor is függesztve van, tehát van minimális oldalirányú engedékenysége.
Kösz szépen a méretet!
Az én Aristonomon is hasonló a négyszög oldalhossza, ha jól emlékszem, akkor 2,4 mm-t mértem, de nagyon merev a szíj, ezért a kettéhajtott méret nem igazán állapítható meg, nem lehet olyan sarkosra hajtani, mint egy lapos szíjat. @Rock60
Big!
Ha kell majd egy ilyen szíj, akkor meg tudod rendelni, vagy elküldöd a készítôje elérhetôségét? Kösz még egyszer!
Szép sárga
Viszonyítsunk !
Ha 0.5 mm egy lépcsőfok, akkor jó, ha a legalsó gyűrű van 10 - 15 centi átmérőjű.
Ha nem tévedek, ez inkább tömítések, szimmeringek mérésére alkalmas, sehogy sem látom benne a potenciált, egy mondjuk 40 - 60 centis szíj lemérésére.
De, ha mondjuk akkora lenne... / Nem akkora./
Mindenki, aki akar rendelni egy szíjat, szerezzen be egy méteres tornyot ?

- Big
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Mérőkúp
- Big
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Khmmm! Ezt ráteszik egy hengeres sablonra ami 0,5 mm-enként növekszik ahova nyújtás nélkül rá"esik az a méret.Rock60 írta: ↑2025.01.14., kedd 14:01Persze, hogy nem, az még nekem is menne.../ Asszem ált.isk. negyedikes anyag, de régen volt.../
Inkább arra gondoltam, hogy ha pl. egy meglévő szíj alapján rendelnél egy újat, na azt az ábra szerint ki nem egyengeted ilyen szép kerekre, hogy utána lemérhesd az átlóját...![]()
/ Ha mégis sikerülne - nem sikerülne - és a szerint adnád le a rendelést, akkor meg néznének, hogy ki ez a marha, miért nem hajtja ketté, úgy méri, és a szerint rendeli meg...![]()
/
Ettől pontosabban nemigen lehet megmérni.................
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Na itt a Deva lemez és a Zságer is:
Meg egy Aldi, de nem Meola.
Meg egy Aldi, de nem Meola.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Rock60 írta: ↑2025.01.14., kedd 14:01Persze, hogy nem, az még nekem is menne.../ Asszem ált.isk. negyedikes anyag, de régen volt.../
Inkább arra gondoltam, hogy ha pl. egy meglévő szíj alapján rendelnél egy újat, na azt az ábra szerint ki nem egyengeted ilyen szép kerekre, hogy utána lemérhesd az átlóját...![]()
/ Ha mégis sikerülne - nem sikerülne - és a szerint adnád le a rendelést, akkor meg néznének, hogy ki ez a marha, miért nem hajtja ketté, úgy méri, és a szerint rendeli meg...![]()
/
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Persze, hogy nem, az még nekem is menne...
Inkább arra gondoltam, hogy ha pl. egy meglévő szíj alapján rendelnél egy újat, na azt az ábra szerint ki nem egyengeted ilyen szép kerekre, hogy utána lemérhesd az átlóját...
/ Ha mégis sikerülne - nem sikerülne - és a szerint adnád le a rendelést, akkor meg néznének, hogy ki ez a marha, miért nem hajtja ketté, úgy méri, és a szerint rendeli meg...
- Voyager
- V.I.P.

Azért nem olyan nehéz kiszámolni a hosszát. (C = π × d)Rock60 írta: ↑2025.01.14., kedd 08:58Érdekesen van megadva a hossza, az átmérőből kell kiszámolni...![]()
Más gyártóknál, ha upgrade szíjat rendelsz, a kettéhajtott hosszt kérik, ha meg van az eredeti.
Ha nincsen, akkor egy cérnával való modellezés a támpont. / Origin Live./
Towshend, és a Voyd is a rendelés pontosításánál a kettéhajtott hosszt tartja mérvadónak.![]()
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Érdekesen van megadva a hossza, az átmérőből kell kiszámolni...
Más gyártóknál, ha upgrade szíjat rendelsz, a kettéhajtott hosszt kérik, ha meg van az eredeti.
Ha nincsen, akkor egy cérnával való modellezés a támpont. / Origin Live./
Towshend, és a Voyd is a rendelés pontosításánál a kettéhajtott hosszt tartja mérvadónak.
- Big
- V.I.P.

- Kapcsolat:
@HifimadHifimad írta: ↑2024.12.11., szer. 00:24Kösz szépen!Big írta: ↑2024.12.10., kedd 20:35Igen 2 fokozatú hornyolt tárcsa, az hogy bronz vagy aluminium a leírás szerint attól függ, hogy 50 vagy 60HZ (230 vagy 110V) lásd fotó, négyszöglet keresztmetszetű a szíj és kézi áthelyezős.Hifimad írta: ↑2024.12.10., kedd 20:03
Ok, a kérdés: a 110 SL-en is 2-fokozatú a motoron lévô tárcsa (a 11-esen ez bronz színû) és alkalmazták a 110-esnél is az ún. “clutch rendszert”, illetve milyen szíjat használ (lapos, négyszöges vagy kör keresztmetszetût)? A többi kérdésem kimondottan a 11 vagy 11S modellekre vonatkozna.
Névtelen.jpg
www.STADTAUS.com_ariston_rd80_rd11_rd110.pdfTaláltam jópár új infót a leírásban. Nekem is négyszögletes szíjam van, azt hiszem ebay-es beszerzés, de nagyon merev és tönkre vágja a felfüggesztést. Van infód a szíj hosszáról esetleg?
Végre eljutottam idáig............. 5-6000-ért csinálnak egy ilyet.
Azt ne hagyd ki a számításból, hogy nálam a motor is függesztve van, tehát van minimális oldalirányú engedékenysége.
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 255
Valóban így van. Viszont kezdőként ha valaki szembetalálja magát egy ilyen hirdetett példánnyal eszébe sem jut, hogy a futás az csak egy dolog. Mert mondjuk állásában tönkremehetett benne a csillapítás (hisz az gumi), vagy rossz tárolás miatt már összerohadt a tekercs ami zárlatos is lehet stb.Rock60 írta: ↑2025.01.10., pén. 11:57
Viszont, pont e miatt a bizalmatlanság miatt, meglehetősen nyomott áron lehet hozzájutni jó darabokhoz.
Szerintem sokan tudják, mennyit futhatott a hangszedőjük, én pl. konkrétan tudom, hogy a 35 éves Ortofon X1 MC - m nem ment többet 60 óránál.
Ugyanis annyit ment a NAD, amibe vettem, azóta is a szekrényben lapulnak.
/ Nem eladó./
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Viszont, pont e miatt a bizalmatlanság miatt, meglehetősen nyomott áron lehet hozzájutni jó darabokhoz.DeProtector írta: ↑2025.01.09., csüt. 22:03
A hangszedő a legneccesebb dolog használtan.
Ott csak akkor mehetsz biztosra, ha be van vizsgálva (pl Malfox vagy Limar által). Ellenkező esetben lutri.
Nyilván ha valami közismerten korrekt fórumtárs hirdeti, úgy sokkal kisebb az esélye a mellényúlásnak, de az sem 100%-os (ha másért nem, akkor azért, mert a futott órákat csak megsaccolni lehet általában, hacsak nem pár hónapos a hangszedő).
Szerintem sokan tudják, mennyit futhatott a hangszedőjük, én pl. konkrétan tudom, hogy a 35 éves Ortofon X1 MC - m nem ment többet 60 óránál.
Ugyanis annyit ment a NAD, amibe vettem, azóta is a szekrényben lapulnak.
/ Nem eladó./
Termeszetesen, MINDENKINEK nagyon szepen koszonom a segitseget !!! :) 
Neeeem, mar megtanultam
Egyebkent , latom mar h nem is lesz ez olyan egyszeru story, most mar fel kell majd irnom a lehetseges jelolteket, es ugy valasztani, mert kezdek osszezavarodni
nem gondoltam volna h ennyi variacio szoba johet... Az a franya hifi bogar
- Voyager
- V.I.P.

Akkor nem tűre?