Ezzel a konkrét lemezjátszóval van egy "jó" sztorim.
Mikor letettem a Soulines-ról, kettő lemezjátszó érdekelt igazán. A Sondek és a Vertere. Mondom de jó, mindegyik van az Audiophile Szalonban, egy helyen meg lehet hallgatni őket ugyan abban a rendszerben.
Felhívtam őket, de egy olyan beszélgetésben lehetett részem, amit azóta sem tudok hova tenni.
Felveszik, mondom ez a két lemezjátszó érdekelne, meg lehet-e hallgatni őket egy rendszerbe kötve? "Azt minek?"- jött a válasz. Mondom azért, mert egyiket sem hallottam még érdemben. "Felesleges. Ezek már annyira magas szintű készülékek, hogy egyátalán nincs saját hangjuk. A csapágyazás tökéletes, a meghajtás hibátlan. Csak a fonó meg a hangszedő hangját fogom hallani." De mondom azért mégiscsak jó lenne, mert még csak lövésem sincs, hogy melyik milyen hangi élményt ad, milyen stílusban zenél, milyen jellemzőik vannak. Meg úgy egyáltalán milyenek egymáshoz képest is, miben hasonlítanak, vagy épp miben nem. "Abban hasonlítanak, hogy mindegyik szíj hajtású, van rajtuk tányér és kar. Mindegyiknek 4 lába van." Ezen a ponton már nem akartam elhinni amit hallok. Egy fél mondattal lezártam és letettem.
Azt a pökhendi, lesajnáló hangnemet amit előadott nekem az "eladó" felfogni nem tudtam. Mindezt úgy, hogy szerintem elég alap dolgok érdekeltek volna 1,5-2 milliós lejátszókkal kapcsolatban. Ráadásul úgy, hogy lett volna konkrét vételi szándékom is, ha valamelyik megtetszik és mondjuk haza is lehet hozni meghallgatni, mint kb minden normális helyen.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission