Nagyon meglepődtem én is, mert egyszer voltam náluk korábban hangfal mustrán. 3-at, 4-et is meghallgattam, teljesen normálisak voltak.
A Vertere pedig különösen érdekelt volna, mert az elég ritka dolog idehaza. És sajnos csak ők forgalmazzák.
Nagyon meglepődtem én is, mert egyszer voltam náluk korábban hangfal mustrán. 3-at, 4-et is meghallgattam, teljesen normálisak voltak.
Sajnálom, hogy ezt tapasztaltad.DeProtector írta: ↑2024.12.21., szomb. 21:43Ezzel a konkrét lemezjátszóval van egy "jó" sztorim.dixie-chicken írta: ↑2024.12.21., szomb. 17:11ha vlkit érdekel,jóárazva van egy LP12 Majik,vadi új,bedobozolva:
https://audiophile-szalon.hu/termek/lin ... mezjatszo/
![]()
Mikor letettem a Soulines-ról, kettő lemezjátszó érdekelt igazán. A Sondek és a Vertere. Mondom de jó, mindegyik van az Audiophile Szalonban, egy helyen meg lehet hallgatni őket ugyan abban a rendszerben.
Felhívtam őket, de egy olyan beszélgetésben lehetett részem, amit azóta sem tudok hova tenni.
Felveszik, mondom ez a két lemezjátszó érdekelne, meg lehet-e hallgatni őket egy rendszerbe kötve? "Azt minek?"- jött a válasz. Mondom azért, mert egyiket sem hallottam még érdemben. "Felesleges. Ezek már annyira magas szintű készülékek, hogy egyátalán nincs saját hangjuk. A csapágyazás tökéletes, a meghajtás hibátlan. Csak a fonó meg a hangszedő hangját fogom hallani." De mondom azért mégiscsak jó lenne, mert még csak lövésem sincs, hogy melyik milyen hangi élményt ad, milyen stílusban zenél, milyen jellemzőik vannak. Meg úgy egyáltalán milyenek egymáshoz képest is, miben hasonlítanak, vagy épp miben nem. "Abban hasonlítanak, hogy mindegyik szíj hajtású, van rajtuk tányér és kar. Mindegyiknek 4 lába van." Ezen a ponton már nem akartam elhinni amit hallok. Egy fél mondattal lezártam és letettem.
Azt a pökhendi, lesajnáló hangnemet amit előadott nekem az "eladó" felfogni nem tudtam. Mindezt úgy, hogy szerintem elég alap dolgok érdekeltek volna 1,5-2 milliós lejátszókkal kapcsolatban. Ráadásul úgy, hogy lett volna konkrét vételi szándékom is, ha valamelyik megtetszik és mondjuk haza is lehet hozni meghallgatni, mint kb minden normális helyen.
Ezzel a konkrét lemezjátszóval van egy "jó" sztorim.dixie-chicken írta: ↑2024.12.21., szomb. 17:11
ha vlkit érdekel,jóárazva van egy LP12 Majik,vadi új,bedobozolva:
![]()
Nem rossz ! Kb. az 1300 G ára...dixie-chicken írta: ↑2024.12.21., szomb. 17:11
Ha vlkit érdekel,jóárazva van egy LP12 Majik,vadi új,bedobozolva:
![]()
Lurne - t nem volt szerencsém állítgatni - szívesen elszórakoznék vele - de az emeletes , függesztett rendszerű szíjas gépek mindegyike megkíván több - kevesebb munkálatot, mire minden összeáll.
Hoppásutemenyx írta: ↑2024.12.21., szomb. 18:41Nem akarnék konmentháborút generálni, de a J1 tényleg egy rémálom beállíthatóságban. Viszont ez azért van, mert ha amúgy jól van beállítva, akkor meg az előnyei mutatnak pont annyira előre.
Epp most vettem 2 teljesen uj elektronikus lemezt az egyik egy Zságer Balázs, a másik egy Deva lemez, mindkettőt a Zságer adja ki, rohadt jol szolnak. J1-en meg főleg.
A magnószalaghúzás hang meg hogy lassú vontatott az az, amikor marhara nemjó a tányér felfüggesztése és/vagy meghajtása, szoval ott ezzel tenyleg gond lehetett. Sajnos egyaltalan nem olyan gep, hogy hazaviszed, leteszed es elvezed. Napokig csak kinlodas.
Ezt elfogadom.tunerman írta: ↑2024.12.21., szomb. 18:26supravox írta: ↑2024.12.21., szomb. 18:04Fú...
Hát az elég régen volt.
De az egyik reléje kontaktos volt.
Azért kellett belenézni mint varjú a lófejbe
És akkor láttam micsoda műremek.
A hangja pedig azért nem tetszett mert csak és kizárólag a szomorú zenék szóltak rajta klasszul.
Az jól ment neki.
Én meg elég sok elektronikus zenét hallgatok.
Azon meg elvérzett.
Olyan volt mint egy lassított felvétel.
Vagy mikor nyúzza a szalagot az MK27.
1. A sebességváltó relé nem használt érintkezői az évtizedek alatt oxidálódnak, ez minden NEM légmentesen zárt relére vonatkozhat
2. A jól beállìtott(!) Lurné J1 hajlandó csak megszólalni, minden más esetben az van hogy nem akar megszólalni
3. Még hátravan az elhelyezése, ami nálam egy Söund Organization ZO-28-as asztalka, több mindenen próbálva már nem annyira jó a hangja
4. Szóval az extrém különleges meghajtás miatt ez nagyon nem felhasználóbarát LP játszó, teljesen érthető, hogy kivétel nélkül mindenki belebukik az installációba.
TJ.
PS: Ha valaki tudni akarja a beállìtását, az keressen meg pü-ben.
supravox írta: ↑2024.12.21., szomb. 18:04Fú...
Hát az elég régen volt.
De az egyik reléje kontaktos volt.
Azért kellett belenézni mint varjú a lófejbe
És akkor láttam micsoda műremek.
A hangja pedig azért nem tetszett mert csak és kizárólag a szomorú zenék szóltak rajta klasszul.
Az jól ment neki.
Én meg elég sok elektronikus zenét hallgatok.
Azon meg elvérzett.
Olyan volt mint egy lassított felvétel.
Vagy mikor nyúzza a szalagot az MK27.
Fú...
Könnyen félre tudnak siklani a dolgok ha felületesek vagyumk.
@Rock:az LP12-es misztifikálását és antimisztifikálását nem kell túlspilázni,láttam olyan pédányt (és Linn Isobarik-ot is) ahol az asztalosmunkára,profi asztalos haverom azt mondta hogy "na,ezeket lábal rakták össze"...Amikor anno a Linn Sondek kazánba való dobásának a hiábavalóságáról elmélkedtél, akkor is megemlítettem, hogy mások kedvelt holmijait nem illik ilyen szinten szapulni.
Bakker
https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... index.html
Hova lett az Air Tangent ?
Mivel a Lurné J1 lemezjátszó gyári állapotában működőképes, inkább azt kellene elmondani, hogy a Te(!) gépeden mi nem volt rendben.Iletve a fizika mely téziseivel lehet a J1 belsejét kidumálni?
Aha
Jó hát nem vagyunk egyformák....
Amikor a J1-et Micro Seiki-nek gondoljuk
Bizonyára átsiklott felette.
Ami egyébként engem nem győzött meg pedig kb. 2 évig bírkóztam vele, de ez más téma.
Nem szokta. A write-only mód beragadt nála.KLajos írta: ↑2024.12.21., szomb. 09:01Sajnos a tényleges címzett roppant mód nem érti. :-(Voyager írta: ↑2024.12.20., pén. 17:15Sokan hajlamosak véleményt formálni olyan termékekről, amelyekről legjobb esetben csak olvastak, és ennek ellenére gyakran elég lesajnáló módon nyilvánulnak meg róluk. De akad olyan is, aki felületesen olvas és chat-falnak használja a fórumot és semmitmondó tartalommal tölti meg a digitális teret.