Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 240

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Voyager írta:
2024.12.21., szomb. 22:50

Sajnálom, hogy ezt tapasztaltad.

Veled ellentétben és csak csupa jót tudok mondani róluk. Eddig bármit meghallgathattam náluk és itthon is.
Nagyon meglepődtem én is, mert egyszer voltam náluk korábban hangfal mustrán. 3-at, 4-et is meghallgattam, teljesen normálisak voltak.
A Vertere pedig különösen érdekelt volna, mert az elég ritka dolog idehaza. És sajnos csak ők forgalmazzák.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

DeProtector írta:
2024.12.21., szomb. 21:43
dixie-chicken írta:
2024.12.21., szomb. 17:11
ha vlkit érdekel,jóárazva van egy LP12 Majik,vadi új,bedobozolva:
https://audiophile-szalon.hu/termek/lin ... mezjatszo/
:smile49:
Ezzel a konkrét lemezjátszóval van egy "jó" sztorim.
Mikor letettem a Soulines-ról, kettő lemezjátszó érdekelt igazán. A Sondek és a Vertere. Mondom de jó, mindegyik van az Audiophile Szalonban, egy helyen meg lehet hallgatni őket ugyan abban a rendszerben.
Felhívtam őket, de egy olyan beszélgetésben lehetett részem, amit azóta sem tudok hova tenni.
Felveszik, mondom ez a két lemezjátszó érdekelne, meg lehet-e hallgatni őket egy rendszerbe kötve? "Azt minek?"- jött a válasz. Mondom azért, mert egyiket sem hallottam még érdemben. "Felesleges. Ezek már annyira magas szintű készülékek, hogy egyátalán nincs saját hangjuk. A csapágyazás tökéletes, a meghajtás hibátlan. Csak a fonó meg a hangszedő hangját fogom hallani." De mondom azért mégiscsak jó lenne, mert még csak lövésem sincs, hogy melyik milyen hangi élményt ad, milyen stílusban zenél, milyen jellemzőik vannak. Meg úgy egyáltalán milyenek egymáshoz képest is, miben hasonlítanak, vagy épp miben nem. "Abban hasonlítanak, hogy mindegyik szíj hajtású, van rajtuk tányér és kar. Mindegyiknek 4 lába van." Ezen a ponton már nem akartam elhinni amit hallok. Egy fél mondattal lezártam és letettem.
Azt a pökhendi, lesajnáló hangnemet amit előadott nekem az "eladó" felfogni nem tudtam. Mindezt úgy, hogy szerintem elég alap dolgok érdekeltek volna 1,5-2 milliós lejátszókkal kapcsolatban. Ráadásul úgy, hogy lett volna konkrét vételi szándékom is, ha valamelyik megtetszik és mondjuk haza is lehet hozni meghallgatni, mint kb minden normális helyen.
Sajnálom, hogy ezt tapasztaltad.

Veled ellentétben és csak csupa jót tudok mondani róluk. Eddig bármit meghallgathattam náluk és itthon is.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 240

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

dixie-chicken írta:

Ezzel a konkrét lemezjátszóval van egy "jó" sztorim.
Mikor letettem a Soulines-ról, kettő lemezjátszó érdekelt igazán. A Sondek és a Vertere. Mondom de jó, mindegyik van az Audiophile Szalonban, egy helyen meg lehet hallgatni őket ugyan abban a rendszerben.
Felhívtam őket, de egy olyan beszélgetésben lehetett részem, amit azóta sem tudok hova tenni.
Felveszik, mondom ez a két lemezjátszó érdekelne, meg lehet-e hallgatni őket egy rendszerbe kötve? "Azt minek?"- jött a válasz. Mondom azért, mert egyiket sem hallottam még érdemben. "Felesleges. Ezek már annyira magas szintű készülékek, hogy egyátalán nincs saját hangjuk. A csapágyazás tökéletes, a meghajtás hibátlan. Csak a fonó meg a hangszedő hangját fogom hallani." De mondom azért mégiscsak jó lenne, mert még csak lövésem sincs, hogy melyik milyen hangi élményt ad, milyen stílusban zenél, milyen jellemzőik vannak. Meg úgy egyáltalán milyenek egymáshoz képest is, miben hasonlítanak, vagy épp miben nem. "Abban hasonlítanak, hogy mindegyik szíj hajtású, van rajtuk tányér és kar. Mindegyiknek 4 lába van." Ezen a ponton már nem akartam elhinni amit hallok. Egy fél mondattal lezártam és letettem.
Azt a pökhendi, lesajnáló hangnemet amit előadott nekem az "eladó" felfogni nem tudtam. Mindezt úgy, hogy szerintem elég alap dolgok érdekeltek volna 1,5-2 milliós lejátszókkal kapcsolatban. Ráadásul úgy, hogy lett volna konkrét vételi szándékom is, ha valamelyik megtetszik és mondjuk haza is lehet hozni meghallgatni, mint kb minden normális helyen.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:

Ha vlkit érdekel,jóárazva van egy LP12 Majik,vadi új,bedobozolva:

Nem rossz ! Kb. az 1300 G ára...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:
2024.12.21., szomb. 18:41
Sajnos egyaltalan nem olyan gep, hogy hazaviszed, leteszed es elvezed. Napokig csak kinlodas.
Lurne - t nem volt szerencsém állítgatni - szívesen elszórakoznék vele - de az emeletes , függesztett rendszerű szíjas gépek mindegyike megkíván több - kevesebb munkálatot, mire minden összeáll.
A DD gépek - legalább is az a három ami nekem volt - közel sem ilyen nyűgösek.
Lerakom, aztán kb. jó is.
Ez a jellegzetesség szerencsére egyáltalán nem befolyásoló tényező számomra.
Kifejezetten élveztem anno a Thorens, a Heybrook, a Roxan, a Pink, különösképpen az ellentengelyesített upgradelt Rock installálását.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

sutemenyx írta:
2024.12.21., szomb. 18:41
Nem akarnék konmentháborút generálni, de a J1 tényleg egy rémálom beállíthatóságban. Viszont ez azért van, mert ha amúgy jól van beállítva, akkor meg az előnyei mutatnak pont annyira előre.
Epp most vettem 2 teljesen uj elektronikus lemezt az egyik egy Zságer Balázs, a másik egy Deva lemez, mindkettőt a Zságer adja ki, rohadt jol szolnak. J1-en meg főleg.
A magnószalaghúzás hang meg hogy lassú vontatott az az, amikor marhara nemjó a tányér felfüggesztése és/vagy meghajtása, szoval ott ezzel tenyleg gond lehetett. Sajnos egyaltalan nem olyan gep, hogy hazaviszed, leteszed es elvezed. Napokig csak kinlodas.
Hoppá
A Deva kijött vinilen ezek szerint?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2883
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Nem akarnék konmentháborút generálni, de a J1 tényleg egy rémálom beállíthatóságban. Viszont ez azért van, mert ha amúgy jól van beállítva, akkor meg az előnyei mutatnak pont annyira előre.
Epp most vettem 2 teljesen uj elektronikus lemezt az egyik egy Zságer Balázs, a másik egy Deva lemez, mindkettőt a Zságer adja ki, rohadt jol szolnak. J1-en meg főleg.
A magnószalaghúzás hang meg hogy lassú vontatott az az, amikor marhara nemjó a tányér felfüggesztése és/vagy meghajtása, szoval ott ezzel tenyleg gond lehetett. Sajnos egyaltalan nem olyan gep, hogy hazaviszed, leteszed es elvezed. Napokig csak kinlodas.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tunerman írta:
2024.12.21., szomb. 18:26
supravox írta:
2024.12.21., szomb. 18:04
tunerman írta:
2024.12.21., szomb. 12:10

Mivel a Lurné J1 lemezjátszó gyári állapotában működőképes, inkább azt kellene elmondani, hogy a Te(!) gépeden mi nem volt rendben.
TJ.
Fú...
Hát az elég régen volt.
De az egyik reléje kontaktos volt.
Azért kellett belenézni mint varjú a lófejbe😀
És akkor láttam micsoda műremek.
A hangja pedig azért nem tetszett mert csak és kizárólag a szomorú zenék szóltak rajta klasszul.
Az jól ment neki.
Én meg elég sok elektronikus zenét hallgatok.
Azon meg elvérzett.
Olyan volt mint egy lassított felvétel.
Vagy mikor nyúzza a szalagot az MK27.

1. A sebességváltó relé nem használt érintkezői az évtizedek alatt oxidálódnak, ez minden NEM légmentesen zárt relére vonatkozhat
2. A jól beállìtott(!) Lurné J1 hajlandó csak megszólalni, minden más esetben az van hogy nem akar megszólalni
3. Még hátravan az elhelyezése, ami nálam egy Söund Organization ZO-28-as asztalka, több mindenen próbálva már nem annyira jó a hangja
4. Szóval az extrém különleges meghajtás miatt ez nagyon nem felhasználóbarát LP játszó, teljesen érthető, hogy kivétel nélkül mindenki belebukik az installációba.
TJ.
PS: Ha valaki tudni akarja a beállìtását, az keressen meg pü-ben.
Ezt elfogadom.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2853

Hozzászólás Szerző: tunerman »

supravox írta:
2024.12.21., szomb. 18:04
tunerman írta:
Iletve a fizika mely téziseivel lehet a J1 belsejét kidumálni?
Mivel a Lurné J1 lemezjátszó gyári állapotában működőképes, inkább azt kellene elmondani, hogy a Te(!) gépeden mi nem volt rendben.
TJ.
Fú...
Hát az elég régen volt.
A hangja pedig azért nem tetszett mert csak és kizárólag a szomorú zenék szóltak rajta klasszul.
Az jól ment neki.
Azon meg elvérzett.

1. A sebességváltó relé nem használt érintkezői az évtizedek alatt oxidálódnak, ez minden NEM légmentesen zárt relére vonatkozhat
2. A jól beállìtott(!) Lurné J1 hajlandó csak megszólalni, minden más esetben az van hogy nem akar megszólalni
3. Még hátravan az elhelyezése, ami nálam egy Söund Organization ZO-28-as asztalka, több mindenen próbálva már nem annyira jó a hangja
4. Szóval az extrém különleges meghajtás miatt ez nagyon nem felhasználóbarát LP játszó, teljesen érthető, hogy kivétel nélkül mindenki belebukik az installációba.
TJ.
PS: Ha valaki tudni akarja a beállìtását, az keressen meg pü-ben.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tunerman írta:
TJ.
Fú...
Hát az elég régen volt.
Az jól ment neki.
Azon meg elvérzett.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2024.12.21., szomb. 16:08
supravox írta:
2024.12.21., szomb. 15:38

Bakker
Te tényleg elolvasod amit írnak?
Nem ! Minek ?
Csak a képeket nézegetem... :D

Ok, benéztem... :smile53:
Csodálkoztam is, nem vall Jenőre az ilyen jellegű átalakítás.
Könnyen félre tudnak siklani a dolgok ha felületesek vagyumk.
Dixie-ről is azt gondoltad van Lurnéje
Rólam meg azt,hogy csak olvasgatok róla és lövésem nincs mi az.
Miközben leírtam,hogy VOLT.
Így baromi nehéz a társalgás.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Amikor anno a Linn Sondek kazánba való dobásának a hiábavalóságáról elmélkedtél, akkor is megemlítettem, hogy mások kedvelt holmijait nem illik ilyen szinten szapulni.
@Rock:az LP12-es misztifikálását és antimisztifikálását nem kell túlspilázni,láttam olyan pédányt (és Linn Isobarik-ot is) ahol az asztalosmunkára,profi asztalos haverom azt mondta hogy "na,ezeket lábal rakták össze"... ;) ...15-20 évig a "szektához" tartozó haverom mesélt egy pár dologrol,inkább nem részletezném a status quo érdekében,és a régi példányokra vonatkoznak..engem nem tántoritottak el ezek a dolgok,futottam egy kört a mai LP12-es témára:alap kivitel LP12 Majik,listaár valahol 1,9MHUF környékén,vlmilyen "fa&ányos" szinben +3-400KHUF...ha kényelmet is szeretnél a 33 és 45RPM közötti váltásra,akkor kell egy Lingo 4,kb +1MHUF...ez 3MHUF az alapkivitelre ;)

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

supravox írta:
2024.12.21., szomb. 15:38

Bakker
Nem ! Minek ?
Csak a képeket nézegetem... :D

Ok, benéztem... :smile53:
Csodálkoztam is, nem vall Jenőre az ilyen jellegű átalakítás.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2024.12.21., szomb. 15:13
tunerman írta:
2024.12.21., szomb. 09:12

A Lurné J1 nem való mindenkinek :smile29: mint a mellékelt fotón is látható.
(Nem megsértődni :D nekem 35 éve van egy ilyen gyári állapotú MŰKÖDŐ gépezetem)
TJ.
Hova lett az Air Tangent ?
Mióta van mellette az az upgrade motorocska ? / Ellentengely ugrott.../

Mesélnél a variákról ?
Bakker
Jenő rossz példaként hozta fel ezt a.Lurnét.
Nem az övé!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

audiomeca írta:
2024.12.21., szomb. 14:04
Aha
Te milyen mértékben műveled?
https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... index.html
[/quote]

Ja
Én azt hittem Te vagy akkora penge...
Azt tudom,hogy évek óta J1-ed van és biztos jól kiismerted magad benne.
Ezt nem vitatom.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tunerman írta:

TJ.
Hova lett az Air Tangent ?
Mióta van mellette az az upgrade motorocska ? / Ellentengely ugrott.../

Mesélnél a variákról ?

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: audiomeca »

Aha
[/quote]

https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... index.html
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

audiomeca írta:
2024.12.21., szomb. 11:03
tunerman írta:
Ami egyébként engem nem győzött meg pedig kb. 2 évig bírkóztam vele, de ez más téma.

TJ.
Amikor a J1-et Micro Seiki-nek gondoljuk :D

A takecolas ezerrel... SME kardeszkara jo lesz az a Jelco SA-750 is :D

Nem valo ilyen lemezjatszo olyanoknak akik nem ertik a fizikat...
Aha

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Az ellentengely magasságát mindegyiken be kell állítani utólag... :D
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: arzachel »

audiomeca írta:
2024.12.21., szomb. 11:03

Jó hát nem vagyunk egyformák....
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

audiomeca
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: audiomeca »

tunerman írta:
Ami egyébként engem nem győzött meg pedig kb. 2 évig bírkóztam vele, de ez más téma.

TJ.
Amikor a J1-et Micro Seiki-nek gondoljuk :D

A takecolas ezerrel... SME kardeszkara jo lesz az a Jelco SA-750 is :D

LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Re: Alátétek, rezgéscsillapítás

supravox írta:
2024.12.19., csüt. 20:16
Nekem viszont volt J1-em..gatyábarázott.
És hát 1200G-m is.
DE ez már megint nem topic téma.
És én a J1 belső kialakítását és barkács kivitelezését ekézem. Jó lenne ha nem ragadnád ki a szavaimat a környezetéből.
Habár ez szokásod.
Rock60 írta:
2024.12.21., szomb. 08:49
Tökéletes példa erre a - most éppen - Lurne - vel kapcsolatos lesajnáló megnyílvánulás és fostalicskázás, hiszen sosem hallotta, csak olvasott róla és képeken látta.
Ja, hogy nem arra gondoltál ? Az pech...
Bizonyára átsiklott felette.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
Csatolmányok
Lurné  J1 mod.jpg

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Re: Alátétek, rezgéscsillapítás

KLajos írta:
2024.12.21., szomb. 09:01
Voyager írta:
2024.12.20., pén. 17:15
supravox írta:
2024.12.20., pén. 14:12
Én egyébként jellemzően nem szoktam ítelkezni olyan dologról amivel kapcsolatban nincs SAJÁT TAPASZTALATOM.
Sokan hajlamosak véleményt formálni olyan termékekről, amelyekről legjobb esetben csak olvastak, és ennek ellenére gyakran elég lesajnáló módon nyilvánulnak meg róluk. De akad olyan is, aki felületesen olvas és chat-falnak használja a fórumot és semmitmondó tartalommal tölti meg a digitális teret.
Sajnos a tényleges címzett roppant mód nem érti. :-(
Nem szokta. A write-only mód beragadt nála.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”