Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Vhiktor
- Nincs visszaút

- Értékelés: 202
- Kapcsolat:
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Én meg csak azért írtam a gyártótól mivel írtad, hogy itthon nem kapható (pontosítok, hogy készleten nincs, csak rendelni lehet). Nemrég vett a gyártótól egy ismerősöm, rendben megérkezett, azt sem lehetett nálunk kapni.
Én segíteni próbáltam és nem kötekedni.
Nyilván a kérdező el tudja dönteni, hogy rendel valakitől országon belül vagy megrendeli saját maga. Nekem aztán teljesen mindegy.
Utólag kérem a moderátorokat, hogy töröljék ezt és az eggyel korábbi hozzászólásomat, mert ennek így semmi értelme.
Én segíteni próbáltam és nem kötekedni.
Nyilván a kérdező el tudja dönteni, hogy rendel valakitől országon belül vagy megrendeli saját maga. Nekem aztán teljesen mindegy.
Utólag kérem a moderátorokat, hogy töröljék ezt és az eggyel korábbi hozzászólásomat, mert ennek így semmi értelme.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vhiktor 2024.12.11., szer. 13:59-kor.
ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
A világ legjobb műszereivel! 10 év tapasztalat!
tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
youtube.com/@tokeleteskep
- Klein K10A
- Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
- Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)
- madVR integrátor
Én azért írtam, mert láttam, hogy itt keresed. Gondolom a külföldi oldalakon meg látod hol és mennyiért van.nagy891229 írta: ↑2024.12.11., szer. 11:55Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon valahol megvásárolható-e ez a vászon? Benq 671St projektorhoz szeretnék egy 120"-os kontraszt/fekete szín javító vásznat készíteni.
Elite Screens Designer Cut 135"
RM-135H-CINEGREY
Köszönettel,
Attila
De itthon ne vegyél és ajánlatot se kérj senkitől, csak külföldön rendeld meg és biztos olcsóbb is
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Vhiktor
- Nincs visszaút

- Értékelés: 202
- Kapcsolat:
Rendeld meg a gyártó oldaláról, lehet olcsóbb is.nagy891229 írta: ↑2024.12.11., szer. 11:55Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon valahol megvásárolható-e ez a vászon? Benq 671St projektorhoz szeretnék egy 120"-os kontraszt/fekete szín javító vásznat készíteni.
RM-135H-CINEGREY
Köszönettel,
Attila
ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
- Klein K10A
- Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
- Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)
- madVR integrátor
Készleten nincs, csak rendelni lehet.nagy891229 írta: ↑2024.12.11., szer. 11:55Sziasztok!
RM-135H-CINEGREY
Köszönettel,
Attila
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
nagy891229
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
RM-135H-CINEGREY
Köszönettel,
Attila
RM-135H-CINEGREY
Köszönettel,
Attila
Ki kell azt érdemelni! A jó dolgokra várni kel!!
Addig is érd be a Tieddel! Megteszi az is!
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Kellett volna valami smiley, hogy mindenkinek lejöjjön a szarkazmus.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Ilyenkor sajnálom, hogy nincsenek ilyen kompenenseim és szemem és fülem, mint Dennek :(
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Az AV7703-at használtam. Abban volt video menü, ahol egy két beállított profilt meg tudtál hívni, meg néhány paramétert tudtál módosítani. De semmi olyat nem tudott, amit egy mai mediaplayer vagy projektor nem tud alaphangon.Turbo írta: ↑2024.12.10., kedd 16:26Hát köszike!nemtomm írta: ↑2024.12.10., kedd 15:13Visszakerestem neked ...tavly már megfogalmazta egyszer![]()
![]()
![]()
viewtopic.php?t=7267&start=475![]()
Viszont Den mester már egyszer írta valahol, hogy a nem kispályás (Zidoo 5000) médiajátszóján natív 4k-ban küldi a jelet. Akkor is megkérdeztem, hogy akkor a processzor mit konvertál fel, de nem kaptam választ.![]()
https://manuals.marantz.com/AV7703/EU/E ... ailgul.php
Lehet az új procik ebben fejlettebek? (Szerintem nem.) Én soha nem használtam, mert semmi értelmét nem láttam.
De volt idő amikor az Anthem is beépítette a VXP-t.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 115
Nem dolgoztok helyettem és én sem helyettetek.
Én kipróbálok minden technikai lehetőséget, ti meg nem. Pláne akkor, ha van eleve, a többi prociban meg nincs.
A Zidoo 5000: 24 hz a legjobb, 4K jel tovább az AV10- be, bekapcsoltam a képfelkonvertálást és még sokkal jobb lett a kép minősége.
Az Epsonnal meg dolgoztam sokáig több száz variációt kipróbáltam és eljutottam odáig, hogy már semmilyen "még jobb lehet" érzés nincs bennem. Néha pauzálom a képet és gyönyörködöm a színekben. Kell ennél jobb érzés?
A Marantz 8805, 8805A és az AV10 tudja, más prociba nincs beépítve. Az Av10 világszínvonalon produkálja.
A hang terén ugyanez az SVS Pinnacle és a távolságok kihasználásával
.
Megyek a postára nagy csomagot feladni.
Én kipróbálok minden technikai lehetőséget, ti meg nem. Pláne akkor, ha van eleve, a többi prociban meg nincs.
A Zidoo 5000: 24 hz a legjobb, 4K jel tovább az AV10- be, bekapcsoltam a képfelkonvertálást és még sokkal jobb lett a kép minősége.
Az Epsonnal meg dolgoztam sokáig több száz variációt kipróbáltam és eljutottam odáig, hogy már semmilyen "még jobb lehet" érzés nincs bennem. Néha pauzálom a képet és gyönyörködöm a színekben. Kell ennél jobb érzés?
A Marantz 8805, 8805A és az AV10 tudja, más prociba nincs beépítve. Az Av10 világszínvonalon produkálja.
A hang terén ugyanez az SVS Pinnacle és a távolságok kihasználásával
Megyek a postára nagy csomagot feladni.

Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Szerintem nem fogsz rá most sem kapni rá választ...Turbo írta: ↑2024.12.10., kedd 16:26Hát köszike!nemtomm írta: ↑2024.12.10., kedd 15:13Visszakerestem neked ...tavly már megfogalmazta egyszer![]()
![]()
![]()
viewtopic.php?t=7267&start=475![]()
Viszont Den mester már egyszer írta valahol, hogy a nem kispályás (Zidoo 5000) médiajátszóján natív 4k-ban küldi a jelet. Akkor is megkérdeztem, hogy akkor a processzor mit konvertál fel, de nem kaptam választ.![]()
"Az igazi barát szemből támad."
Hát köszike!nemtomm írta: ↑2024.12.10., kedd 15:13Visszakerestem neked ...tavly már megfogalmazta egyszer![]()
![]()
![]()
viewtopic.php?t=7267&start=475
Viszont Den mester már egyszer írta valahol, hogy a nem kispályás (Zidoo 5000) médiajátszóján natív 4k-ban küldi a jelet. Akkor is megkérdeztem, hogy akkor a processzor mit konvertál fel, de nem kaptam választ.
Turbo írta: ↑2024.12.10., kedd 14:43Csak azt áruld el végre, hogy konkrétan mi ez a felkonvertálás, amit használsz. Nem kell, hogy megoszd a 20 éves tapasztalatodat és a műhelytitkokat, csak, hogy mégis merre keressem a saját processzoromban. KösziDen írta: ↑2024.12.10., kedd 11:00A Marantz 8805, 8805A, AV10 processzoraiban benne foglaltatik a felkonvertálás technológia. Az AV10 pedig minden elvárás feletti képminőséget nyújt, amit nem vesztek figyelembe. Egyszer direkt ezért felhívtam Ivánt, hogy használ- e felkonvertálást a DC- ben. Nem.
Zozi írta, hogy a Barco igen.
Hiccusz mondta, hogy az Anthemben sincs képfelkonvertálás.
A HM stúdió sokezer dollárért kínál profi felkonvertáló kis számítógépet!
Visszakerestem neked ...tavly már megfogalmazta egyszer
viewtopic.php?t=7267&start=475
"Az igazi barát szemből támad."
Csak azt áruld el végre, hogy konkrétan mi ez a felkonvertálás, amit használsz. Nem kell, hogy megoszd a 20 éves tapasztalatodat és a műhelytitkokat, csak, hogy mégis merre keressem a saját processzoromban. KösziDen írta: ↑2024.12.10., kedd 11:00A Marantz 8805, 8805A, AV10 processzoraiban benne foglaltatik a felkonvertálás technológia. Az AV10 pedig minden elvárás feletti képminőséget nyújt, amit nem vesztek figyelembe. Egyszer direkt ezért felhívtam Ivánt, hogy használ- e felkonvertálást a DC- ben. Nem.
Szivesen meglepődnék én, de hiába próbáltam már párszor bejutni hozzád, mindig kikosaraztál
Pedig megnézném azt a kívételes képminőséget, ahogy a páratlan hangi élményt is megfüleném, amiről ódákat szoktál zengeni.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Sokszor írtam róla, hogy miért tudok ekkora méretű vászonra vetíteni minőségi képet. A Marantz 8805, 8805A, AV10 processzoraiban benne foglaltatik a felkonvertálás technológia. Az AV10 pedig minden elvárás feletti képminőséget nyújt, amit nem vesztek figyelembe. Egyszer direkt ezért felhívtam Ivánt, hogy használ- e felkonvertálást a DC- ben. Nem.
Aki kihasználja az AV10 által kínált egyedüli lehetőséget, lényegesen nagyobb felületet tud igényesen kivetíteni. Ezért nem kell semmire a jóval drágább projektor. Processzor mindenképpen kell és ha kapok ingyen egy ilyen lehetőséget, hogy nem csak a hang lesz minden elvásásnak megfelelő, hanem a kép is, akkor nem is tudok más processzort venni, és miért is vennék, amikor más cég nem is foglalkozik a képpel!
Zozi: Németországban az Epson 12000B a legnépszerűbb.
Azt a meglepetést, amit látnék az arcokon bekapcsolás nélkül és aztán...tuti az év fényképe lenne.
Aki kihasználja az AV10 által kínált egyedüli lehetőséget, lényegesen nagyobb felületet tud igényesen kivetíteni. Ezért nem kell semmire a jóval drágább projektor. Processzor mindenképpen kell és ha kapok ingyen egy ilyen lehetőséget, hogy nem csak a hang lesz minden elvásásnak megfelelő, hanem a kép is, akkor nem is tudok más processzort venni, és miért is vennék, amikor más cég nem is foglalkozik a képpel!
Zozi: Németországban az Epson 12000B a legnépszerűbb.
Azt a meglepetést, amit látnék az arcokon bekapcsolás nélkül és aztán...tuti az év fényképe lenne.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Sajna az a szoba olyan széles.Nem fér be a 4 m széles vászon (szerintem), 10 éve még elég nagynak számított.Den írta: ↑2024.12.09., hétf. 14:52Azonnal mennék a DC- be, ahogy lenne egy legalább 4 méter széles vászonra való vetítés.
Nincs min gondolkodnom, mert nem jut eszembe a fejlesztés szó, mert nincs miért a kép viszonylatában. Az tulajok nem használják ki a lehetőségeiket, én igen. Elképesztő fejlettségi színtet értek el a vetítők. Amikor azt hiszed 100%- on vagy a képi beállítások terén, még mindig van bőven hova fejlődni, színtet lépni a képinformációk felé.
Azért az Epson mérnökei sem csak malmoztak az elmúlt időben, így lehet hogy egy még jobb projektort csináltak, mindentől van jobb. Azért a Te szemed látná a 355-ös vásznon is hogy jobb lett-e ez a vetítő, vagy hogy érdemes lenne-e váltanod? Nem olyan nagy baj, ha a habbal a tetején megspékelt torta tetejére még felkerül egy meggy is!
Mintha Dentől egy Epson reklámanyagot olvasnék. 
- Den
- Kezdő Fórumlakó

A kábelek által a legkisebb a jelveszteségem,
a média lejátszóval tökéletes pontossággal beállítható a Hz,
a processzor káprázatos minőségben felkonvertálja a képet,
az Epson lehetővé teszi, hogy amilyen képet csak akarsz, azt létrehozhatod, ha értesz hozzá.
A varációs lehetőségek végtelenek.
Fényerőben nincs hiányom egyáltalán, a többi kütyü is jelentősen a kábelekkel együtt besegített rendesen az összhatásba.
Nekem az Epson képe tetszik a legjobban, a Barco anyagilag elérhetetlen, a JVC is.
a média lejátszóval tökéletes pontossággal beállítható a Hz,
a processzor káprázatos minőségben felkonvertálja a képet,
az Epson lehetővé teszi, hogy amilyen képet csak akarsz, azt létrehozhatod, ha értesz hozzá.
A varációs lehetőségek végtelenek.
Fényerőben nincs hiányom egyáltalán, a többi kütyü is jelentősen a kábelekkel együtt besegített rendesen az összhatásba.
Nekem az Epson képe tetszik a legjobban, a Barco anyagilag elérhetetlen, a JVC is.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Azért egy ekkora vászonra már érdemes lenne venni egy valódi 4k-s projektort.
Esetleg nézd meg ezt a tesztet, ahol egy Epson LS12000 és egy JVC NZ7 van összehasonlítva. https://www.youtube.com/watch?v=2wsF1ead-S8
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Azonnal mennék a DC- be, ahogy lenne egy legalább 4 méter széles vászonra való vetítés.
Évekkel ezelőtt szerelt fel egy 495 centi széles vásznat a Home Movie egy nőnek a házimozijához.
Nincs min gondolkodnom, mert nem jut eszembe a fejlesztés szó, mert nincs miért a kép viszonylatában. Az tulajok nem használják ki a lehetőségeiket, én igen. Elképesztő fejlettségi színtet értek el a vetítők. Amikor azt hiszed 100%- on vagy a képi beállítások terén, még mindig van bőven hova fejlődni, színtet lépni a képinformációk felé.
Én is rendelkezem műszerrel, az ország legjobbja az enyém volt- már nem az, 5 különböző fegyverrel voltam bajnok.
Az én látás érzékszervem: vagyis a szemem és az agyam az én projektoromhoz állítva, és nem más által előírt paraméterek elfogadása, mert az nem én vagyok. Ahány ember, annyiféle érzékszerv, annyiféle igény...
Ezért állítsa be mindenki a saját igényeihez mérten.! Ha nem tudja, akkor tanulja meg: néhány nap alatt sikerülni fog.
Évekkel ezelőtt szerelt fel egy 495 centi széles vásznat a Home Movie egy nőnek a házimozijához.
Én is rendelkezem műszerrel, az ország legjobbja az enyém volt- már nem az, 5 különböző fegyverrel voltam bajnok.
Az én látás érzékszervem: vagyis a szemem és az agyam az én projektoromhoz állítva, és nem más által előírt paraméterek elfogadása, mert az nem én vagyok. Ahány ember, annyiféle érzékszerv, annyiféle igény...
Ezért állítsa be mindenki a saját igényeihez mérten.! Ha nem tudja, akkor tanulja meg: néhány nap alatt sikerülni fog.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Den 2024.12.09., hétf. 15:03-kor.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

A végleges képminőségről:
A média lejátszó,
a processzor,
a képkábelek minősége,
a vászon nagysága és minősége,
a projektor adta szolgáltatások végtelen lehetőségek tárháza,
a filmek eltérő minőségei,
a szoba fényviszonyai stb.
Ezeket csak háznál lehet egyenként beállítani és véglegesíteni, mert azonos tulajdonsággal aligha létezik szoba- terem.
Mindegyik ketyere egyenként beleszól a képminőségbe, a projektorral véglegesítem a kép minőségét, ezért nem értem az előre bekalibráltan küldött projektorokat?!.
Ezen fórum legnagyobb kép szakértője Gyulai Pál írta az első bemutató alkalmából: az Epson 12000B 4 x full hd tehát 4K projektor.
A média lejátszó,
a processzor,
a képkábelek minősége,
a vászon nagysága és minősége,
a projektor adta szolgáltatások végtelen lehetőségek tárháza,
a filmek eltérő minőségei,
a szoba fényviszonyai stb.
Ezeket csak háznál lehet egyenként beállítani és véglegesíteni, mert azonos tulajdonsággal aligha létezik szoba- terem.
Mindegyik ketyere egyenként beleszól a képminőségbe, a projektorral véglegesítem a kép minőségét, ezért nem értem az előre bekalibráltan küldött projektorokat?!.
Ezen fórum legnagyobb kép szakértője Gyulai Pál írta az első bemutató alkalmából: az Epson 12000B 4 x full hd tehát 4K projektor.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Igazad van, már nekem is hiányzott egy ilyen komoly szakmai hozzászólás. Mi buták meg itt vitatkozunk, hogy melyik műszer mit tud :)
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Örülök hogy elégedett vagy a rendszereddel! A kíváncsiság nem vitt el a DC-be megnézni az Epsonokat? Igaz írod, hogy így is maradt bőven fényerőd a 4m-es vásznadon