Én ezt szimplán úgy definiálom, hogy a jó készülék alap ismertető jegye, hogy a hangerőt legszívesebben minél inkább felfelé és nem lefelé állítanám rajta.GTomi írta: ↑2024.10.23., szer. 18:20Ez inkább már a hifis topikba lenne való, de számomra pl. az audiophile az a szint, ahol a zenehallgatásra alkalmas berendezésben meg van az többlet, amire már úgy érzem, hogy többet ad hangzásban, részletben etc. mint egy sokol rádió és ha meghallok máshol egyrendszert, nem úgy megyek haza, az otthoni rendszert legszívesebben kidobnám a francba![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősítők
Aki az erősítőn található hangszínszabályzóval próbál meg javítani a gyenge hangon, az nemcsak szimplán dilettáns a hangtechnikához, de a hallásával (sőt, az ízlésével is) komoly baj van.
Annakidején (2000 környékén) a WinAMP 10 sávon equalizerével magam is használtam némi korrekciót, azt nem tartom annyira katasztrofálisnak, mint a Bass/Treble szabályzókat, de aztán szerencsére lett olyan hangfalam, aminél nem kellett már kimenni a szobából a 2kHz környéki fülhasogató magashangoktól.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Ez inkább már a hifis topikba lenne való, de számomra pl. az audiophile az a szint, ahol a zenehallgatásra alkalmas berendezésben meg van az többlet, amire már úgy érzem, hogy többet ad hangzásban, részletben etc. mint egy sokol rádió és ha meghallok máshol egyrendszert, nem úgy megyek haza, az otthoni rendszert legszívesebben kidobnám a francba

szvsz nem beszélve arról, hogy a hifinek (már ha a high_fidelity-t értjük alatta), bőven audiophile-nek kellene lennie.
és teszem hozzá: megint: szvsz
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Mondjuk audiophil az, ami már több, vagyis jobb hang, mint a hifi.
Nem mindenkinek ugyanott van ez a választóvíz, ezért erre nehéz válaszolni.
Lehet, hogy túl leegyszerűsített a válasz és talán előítéletesnek is tekinthető és talán akadnak is kivételek, de ahogy severance is mondta, nálam is ott kezdődik az audiophil szint, ahol már nincsen hangszínszabályzó a készüléken.
Melyikre gondolsz ?
Az ANT nagyon kis teljesítményű, a Triton nem igen van 350 - 380 alatt használtan...
De, úgy tűnik, muszáj rá áldozni annyit.
400 körül sokkal jobb darabok között lehet válogatni, mint 300 - ért.
- GTomi
- V.I.P.
Amit tudok, hogy a hfalaim 8 ohmosak, minimum impedancia 6,5 ohm, 86 dB. Azt bőven és simán meghajtja egy 25nm szobában és van benne tartalék.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
ez az NE 5532,ha nem tévedek,megtalálható pl. a (Mission) Cyrus 1,Cyrus 2,Musical Fidelity A1-ben is(az ererdetiben)...egy páran befizetnének még ma is ezekre,ha találnának,esztétikailag megkimélt,és nem buherált példányokat.. és romba dönthetnek egy pár mai "audifil" terméketseverance írta: ↑2024.10.23., szer. 14:30Cambridge erősítőm már volt, melegedett, búgott a trafója, és tele volt NE5532-es lecserélhetetlen (beforrasztott, tehát nem foglalatba szerelt) műveleti erősítővel, ami szerintem nem igazán audiofil. (A műveleti erősítő önmagában sem, csak szép lassan lenyomták a torkunkon.) És nem egy kiégett LED-es Cambridge DAC hirdetésbe is botlottam már. Konstrukciósan gyengének tartom, soha többet. Marantz-os kálváriákról meg ismeretségi körben hallottam. Egyébként a hangszínszabályzós erősítő számomra nem audiofil.
A Rega IO tényleg korrekt áron van, de a 2x30W-ot csak valami nagyon érzékeny hangfalhoz tudom elképzelni és kis térben.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2881
- Kapcsolat:
Mondjuk én 300-ért megpróbálnék egy TMP-t, valami nagyobbat.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Igen ?

Egyet értünk, a belépőszintű daraboknak viszont szüksége van egy kis csalásra.
Magasabb szinten már nem indokolható, hiszen az áramkör bekapcsolásának is hallható már a káros hatása a potik 0 állásánál is.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3484
Nekem volt több Malacom is, és nem valami hallomásból alapján tapasztaltam.
Lehet bármit mondani rájuk, de azt biztos nem, hogy ne lennének megbízhatóak, még 20-25 évesen sem.
Hangszín szabályozó pedig majd minden erősítőn van. De erre van egyébként a source direkt kapcsoló. Persze tudom, az is egy kapcsoló pluszban.
Audiofil hangzást pedig ne keress mai új áron 300e Ft-os vasakon. Többszörös áron vannak azok, amire esetleg gondolsz.
Jobban jársz 300e Ft-ért használt eszközzel. Erősítő esetében még mozgó alkatrész sincs, ami korosodna.
Csak a Marantz! :-D
Cambridge erősítőm már volt, melegedett, búgott a trafója, és tele volt NE5532-es lecserélhetetlen (beforrasztott, tehát nem foglalatba szerelt) műveleti erősítővel, ami szerintem nem igazán audiofil. (A műveleti erősítő önmagában sem, csak szép lassan lenyomták a torkunkon.) És nem egy kiégett LED-es Cambridge DAC hirdetésbe is botlottam már. Konstrukciósan gyengének tartom, soha többet. Marantz-os kálváriákról meg ismeretségi körben hallottam. Egyébként a hangszínszabályzós erősítő számomra nem audiofil.
A Rega IO tényleg korrekt áron van, de a 2x30W-ot csak valami nagyon érzékeny hangfalhoz tudom elképzelni és kis térben.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
hali mindenkinek
konkrét félhasználói véleményekre vagyok kiváncsi,tudom hogy vannak/voltak felhasználói Quad Artera Pre (NEM a Solus Play !),Artera Power/Mono változataival kapcsolatban,és ezen belül is a hangerőszabályozása a rendszernek érdekelne...menyire "finoman" adagolható a hangerő,ha az ember halkan zenélne ?(igen,van ilyen is az esetemben
)..némi infóm van,hogy rendben van,de az egy ex Quad 2912 felhaszáló véleménye,ahol a monó végfokok voltak (1x300W/8Ohm),de ott alacsony az érzékenység a gyári adat szerint,és lehet még alacsonyabb+ingadozó impedancia,mint amit látunk a speckón-végül is ildomos manapaság csalni,mintahogyan régen is ez volt az ESL 63 esetében
nekem azért talán van 92/93dB a tarsolyban (?),ingadozó impedancia szintén
..."annyi minek" kérdés számomra ismeretlen
...ahogyan én mondani szoktam "a felesleg nem árt,és fejünk sem fáj,de a hiánytol igen"
ezen belül,további "számisztikai vitákba nem keverednék"...köszönöm

konkrét félhasználói véleményekre vagyok kiváncsi,tudom hogy vannak/voltak felhasználói Quad Artera Pre (NEM a Solus Play !),Artera Power/Mono változataival kapcsolatban,és ezen belül is a hangerőszabályozása a rendszernek érdekelne...menyire "finoman" adagolható a hangerő,ha az ember halkan zenélne ?(igen,van ilyen is az esetemben

nekem azért talán van 92/93dB a tarsolyban (?),ingadozó impedancia szintén

ezen belül,további "számisztikai vitákba nem keverednék"...köszönöm

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 157
A Regakat nyugodt szívvel tudom ajánlani én is, bár az IO-t nem hallottam, de nagyobbakat igen. És volt egy Rega Brio-R erősítőm, amit nagyon szerettem. Tud valami olyan zenei előadásmódot, amit még a nagyobb, drágább erősítők közül sem mind. Felbontásban és dinamikában, meg a mélyekben nem volt egy bajnok, de amikor hallgatod körülötted hullámzik a zene. Van egy mai divatos szóval élve flow-ja.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
- GTomi
- V.I.P.
Tennék egy próbát a Rega IO- val, mint belépő. Azért merem ezt írni, mert vettem egyet ( használtan itt a fórumon), amíg a Hivox-om kap némi átalakítást, hogy addig se maradjak erősítő nélkül.severance írta: ↑2024.10.23., szer. 11:24Az ötlet jó, de 300eFt árkategóriában (ami szerintem nem kevés) nincs új, audiofil kategóriájú gép. Hacsak nem Cambridge Audio, Marantz, meg NAD. Az előbbi kettővel minőségi kétségeim vannak, az utóbbinak meg a hangkaraktere nem az én világom.wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 10:24Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.
Én meglepődtem mennyire jó : nagyon részletező, mélyközépben pluszt hozott, dögös (mondhatni hifis :) ) a hangja, nagyon jó színpadképe, nem erőlködik a hangfalaimmal.
Személy szerint nem érzem a különbséget a 2*30 watt vs. 2*50 watt (hivox) között, nyilván más-más mérnöki munka, de mert a müszaki részekhez nem értek, így csak azt tudom írni, amit tapasztalok.
Távirányítóval való hangerősítés nem a legpontosabb, de manuálisan teljesen jól lehet finomítani (ez nem gond nekem, mert a Hivoxomnak sincs távszabályozója).
Lehet róla olvasni kritikákat, van jó és rossz is, de pl. nem melegszik fel forróra (lásd amirm), egyszer sem tapasztaltam ilyet.
Tény: csatlakozó kevés, de ha van külső dac sok csatlakozási lehetőséggel, nem gond, és megkapta a Brio phono-ját.
(Nézve a Rega kínálatát, IO után már az Elex a következő Brio már nincs is.)
negatív: https://www.audiosciencereview.com/foru ... ier.27705/
pozitív: https://www.tonepublications.com/review ... amplifier/
Használt azért akad. Nem tudom, Neked mi az igazi.

Nézz körül a megfelelő helyen, 350 - ért már nagyon jó erősítőt találni....
wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 11:55Érdekes, hogy ezt épp te mondod, akinek van egy eladó Si3 erősítője, ez pont ez a kategória, amit említesz, igaz használt. De én ezt választanám, mint egy bármilyen másik, új integráltat.vazze írta: ↑2024.10.23., szer. 11:42
A 300eFt nem kevés, de tekintve a piacokat, az új és használt készülékek árváltozásait, azt kell mondjam sajnos elenyésző összeg. Ennyi pénzért igazi audiofil termék sajnos már nincs. Sem új sem használt. Fájdalmas ez sokunknak de nincs ingyen ebéd és az óriásölő tuti tippek is eltűnőben vannak.
Én is ezt választanám, de ez bizony kicsivel (ha nem is sokkal de azért mégis) többe kerül

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3484
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Érdekes, hogy ezt épp te mondod, akinek van egy eladó Si3 erősítője, ez pont ez a kategória, amit említesz, igaz használt. De én ezt választanám, mint egy bármilyen másik, új integráltat.vazze írta: ↑2024.10.23., szer. 11:42severance írta: ↑2024.10.23., szer. 11:24Az ötlet jó, de 300eFt árkategóriában (ami szerintem nem kevés) nincs új, audiofil kategóriájú gép. Hacsak nem Cambridge Audio, Marantz, meg NAD. Az előbbi kettővel minőségi kétségeim vannak, az utóbbinak meg a hangkaraktere nem az én világom.wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 10:24Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.
A 300eFt nem kevés, de tekintve a piacokat, az új és használt készülékek árváltozásait, azt kell mondjam sajnos elenyésző összeg. Ennyi pénzért igazi audiofil termék sajnos már nincs. Sem új sem használt. Fájdalmas ez sokunknak de nincs ingyen ebéd és az óriásölő tuti tippek is eltűnőben vannak.
Dynavox X4000
severance írta: ↑2024.10.23., szer. 11:24Az ötlet jó, de 300eFt árkategóriában (ami szerintem nem kevés) nincs új, audiofil kategóriájú gép. Hacsak nem Cambridge Audio, Marantz, meg NAD. Az előbbi kettővel minőségi kétségeim vannak, az utóbbinak meg a hangkaraktere nem az én világom.wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 10:24Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Az ötlet jó, de 300eFt árkategóriában (ami szerintem nem kevés) nincs új, audiofil kategóriájú gép. Hacsak nem Cambridge Audio, Marantz, meg NAD. Az előbbi kettővel minőségi kétségeim vannak, az utóbbinak meg a hangkaraktere nem az én világom.wasiliy888 írta: ↑2024.10.23., szer. 10:24Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Ebben a hónapban indultak beszámítási akciók, amiben több kereskedő is részt vesz. A részleteket nem ismerem pontosan, de erősítők is szerepelnek benne az biztos.
Dynavox X4000
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Szia!severance írta: ↑2024.10.23., szer. 07:58A rendszer sajnos nem minden kép alá írta ki a fájlnevet, az erősítők típusa sorrendben:
Music Hall A15.2, A25.3, A30.3, A35.2, A50.2, A70.2
Indiana Line Puro 500, Puro 800
Teac AI-1000, AI-2000, AI-3000
Újonnan már csak az ebay-en szerezhető be A35.2 (775 EUR) és A70.2 (1000 EUR), egy román hifi kereskedő cég hirdeti, ingyen postával, komoly árukínálatuk van. Az A35.2 2x85W 8 Ohmon, 125W 4 Ohmon. Azt írják róla, hogy az előfokban a műveleti erősítők cserélhetőek, és hogy a hangerőszabályzást TI PGA2311 "digitálisan szabályozott analóg hangerőszabályzó" IC végzi. A bemenetváltás relés, 2x20000uF a pufferkondik értéke. Szemre a toroid trafó kivételével dual mono felépítésű. Nekem szimpatikus, a posta az egyetlen tényező, amitől tartok.
Nem értelek, az egyetlen aggodalmad valóban a postázás? Azért az is benne van a pakliban, hogy veszel valamit, nem kevés pénzért, és amikor otthon meghallgatod, kiderül, hogy egyáltalán nem tetszik, amit nyújt.
Szerintem találsz itt szimpatikus, nagy tapasztalattal és árukészlettel bíró kereskedőt a megfelelő topicban. Menj el vakamelyikhez, mondd el neki mennyit tudsz erre rászánni, és több alternatívát is fog mutatni. Meg tudsz bizonyosodni a demo alatt, hogy kell-e az neked, amit hallasz, ha nem jó mutat mást.
Dynavox X4000
A rendszer sajnos nem minden kép alá írta ki a fájlnevet, az erősítők típusa sorrendben:
Újonnan már csak az ebay-en szerezhető be A35.2 (775 EUR) és A70.2 (1000 EUR), egy román hifi kereskedő cég hirdeti, ingyen postával, komoly árukínálatuk van. Az A35.2 2x85W 8 Ohmon, 125W 4 Ohmon. Azt írják róla, hogy az előfokban a műveleti erősítők cserélhetőek, és hogy a hangerőszabályzást TI PGA2311 "digitálisan szabályozott analóg hangerőszabályzó" IC végzi. A bemenetváltás relés, 2x20000uF a pufferkondik értéke. Szemre a toroid trafó kivételével dual mono felépítésű. Nekem szimpatikus, a posta az egyetlen tényező, amitől tartok.