Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4120

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2024.10.07., hétf. 22:26
kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 22:16
tunerman írta:
2024.10.07., hétf. 21:46

Van egy jó hírem, a Black Gate kondenzátorok "Electron Transfer " tulajdonsággal rendelkeznek, ami elképzelhetelen előnyt jelent :smile53: a hagyományos elektrolit kondenzátorok ion vezetésével szemben.
Információ itt:

https://www.octave-electronics.com/Part ... tech.shtml
Persze tökmindegy, hatásosak-e vagy nem, mivel beszerezhetetlenek.
Bárki, aki tényleg sorozatban akar gyártani, nem fog bevállalni egy beszerezhetetlen alkatrészt.
Sorozatgyártás vsgy hájend a téma? Én már megkavarodtam :) Na jó, csak kibicelek. Nekem mind egyformán csak hifi, itthoni konyhanyelven a cucc vagy motyó (de black gate még a kisebb árfekvésű Avantgarde erősítöbe is jutott) :rolleyes:

A high-endben sorozatgyártásnak azt érdemes hívni szerintem, ahol teljesen azonos, megismételhető eszközök gyárthatóak.
Ha ez évi 20-50-100 eszköz, akkor az legyen egyforma, ha a típus is ugyanaz.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 22:16
tunerman írta:
Jobban szól egy Black Gate, mint egy mondjuk, Panasonic kondi. De a mérhető tulajdonságai alapján ez nem igazolható valamiféle objektív módon.

Van egy jó hírem, a Black Gate kondenzátorok "Electron Transfer " tulajdonsággal rendelkeznek, ami elképzelhetelen előnyt jelent :smile53: a hagyományos elektrolit kondenzátorok ion vezetésével szemben.
Információ itt:

Bárki, aki tényleg sorozatban akar gyártani, nem fog bevállalni egy beszerezhetetlen alkatrészt.
Sorozatgyártás vsgy hájend a téma? Én már megkavarodtam :) Na jó, csak kibicelek. Nekem mind egyformán csak hifi, itthoni konyhanyelven a cucc vagy motyó (de black gate még a kisebb árfekvésű Avantgarde erősítöbe is jutott) :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
Jobban szól egy Black Gate, mint egy mondjuk, Panasonic kondi. De a mérhető tulajdonságai alapján ez nem igazolható valamiféle objektív módon.

Információ itt:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3021

Hozzászólás Szerző: tunerman »

kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 22:08
tunerman írta:

Információ itt:

Holnap megnézem a linket, megmutatom az erősítő tervező barátaimnak is és ha azt mondják, hogy tudjuk használni, kipróbáljuk.
Sajnos már nem gyártják (túl kevés volt a higend vevő :(
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:

Információ itt:

Holnap megnézem a linket, megmutatom az erősítő tervező barátaimnak is és ha azt mondják, hogy tudjuk használni, kipróbáljuk.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Információ itt:

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2796

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

zoli73 írta:
2024.10.07., hétf. 20:28
Igéretemhez híven felfedem a "reménytelen szerelmem" tárgyát.
https://www.odeon-audio.com/models/semper/
Igen, a feleségemnek is megmutattam, és neki is tetszik! :D
De sajnos egész biztosan nélküle kell leéljem a hátralévő életem.
Sanyarú az élet...

Csak jelzem, hogy az egyik fórumtársunk most készül megvásárolni a (nem is annyira)kistestvérét, de hogy ki Ő, az nem publikus. ;)
Hosszú az út a tölcséres hangsugárzókig ;) :smile32: (Ja nem én vagyok a vevő :D :ohnoohnoohno: )
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1472

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.10.07., hétf. 20:28

Csak jelzem, hogy az egyik fórumtársunk most készül megvásárolni a (nem is annyira)kistestvérét, de hogy ki Ő, az nem publikus. ;)
Nagyon titokzatos valaki... Mondja is, meg nem is... gondolkodik.gif
Ja, Odeon Helix. :tutiok:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1472

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Snipi írta:
2024.10.07., hétf. 14:00
Én az audiofil kifejezést preferálom. Szerintem a hifiben ez az "felső vég" kifejezés nem is nagyon értelmezhető, mert mindig mindennél van feljebb. Pl. mondjuk az autóknál ez azért talán (majd nálam "szakemberebbek" kijavítanak ha akarnak) jobban behatárolható.
Nekem a High - End szóhasználattal semmi bajom.
Nyilván, hogy honnan indul ez a szint, az nem pontosan deffiniálható, de bármilyen más kifejezést használnánk, ugyan ez lenne a helyzet.
A audiophil kifejezés erre nem elég erős. Az egy szint, ami a HiFi felett van, de még nem High-End.
Számomra a High - End kifejezés tökéletesen értelmezhető és deffiniálható :
Audiophil készülékek azon szintű képviselői, amiket már nem tudok megvenni. :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Igéretemhez híven felfedem a "reménytelen szerelmem" tárgyát.
https://www.odeon-audio.com/models/semper/
Igen, a feleségemnek is megmutattam, és neki is tetszik! :D
De sajnos egész biztosan nélküle kell leéljem a hátralévő életem.
Sanyarú az élet...

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.10.07., hétf. 18:47
Snipi írta:
2024.10.07., hétf. 16:47
kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 16:33
Mit jelent szoftver esetében az "Anyag"? Például?
Aki "elkészíti" a szoftvert. Vagyis inkább akiK.
Mivel egy szoftvert megírni a kisebbik dolog. (Legalább is 30+ éves szoftveres tapasztalatom ezt mondatja velem.) Egy szoftver is - akárcsak egy erősítő - sok-sok próba (szívás stb.) után lesz akárcsak valamilyen szinten is kiadható a felhasználók részére. (Ott is első körben inkább csak felhasználói tesztekre ... ). Aztán sok-sok anyag felhasználása után (értsd ezalatt akár a sok-sok szoftverkészítési idő alatt elfogyasztott kávét is - bár én nem kávézom - ) lehet egy szoftvert kiadni a "nagyközönségnek". Akárcsak a hifiben. De legalább is ez lenne az elmélet. (Aztán hogy mi a gyakorlat az sajnos megint más kérdés ... )
bőven 30+ éves szoftverfejlesztői tapasztalattal bőszen nekiláttam analógiákat hozni a szoftverre TJ háromszögéhet, de minél inkább belemegyek, annál inkább világossá válik, hogy a TJ-féle háromszög analógiákkal nem értelmezhető a szoftverre.
A szoftvernek megvan/meglehet a maga szentháromsága, de az "anyag" az nem a szoftver része, és nincs jó analógia sem rá - szoftver ugyanis önmagában nem létezik, akár passzívan leledzik egy tárolóanyagon, akár fut egy hardveren, az "anyag" az őt futtató vagy tároló áramkörre/tárolóra értelmezhető fizikai értelemben, és a szoftveren belül nincs rá jó analógia. De az őt futtató vagy tároló hardverelemre a teljes TJ-féle háromszöv értelmezhető, tehát a szoftver az egy "dimenzió". Ugyanakkor egy adott hardveren futó szoftver simán megvalósíthat illetve kiválthat más hardverelemeket, de itt pont az történi egy ilyen kiváltáskor, hogy ha már adott a futtató hardver, akkor a kiváltás a kapcsolási rajzra és a technológiára vonatkozik, és a lényege pont az, hogy az anyag már ne kelljen (minden problémás tulajdonságával egyetelmben, mint a kopás, oxidáció, stb... amikor egy hardverelemet lecserélünk szoftverre, az anyag kiesik, a vonzatai pedig idealizálódnak. Filozófiai szinten pont ez a haszna egy szoftveres megoldásnak a hardvereshez képest. Erre nagyon jó létező példákat tudnék írni, de már így is túlszaporítottam a szót.
És ha tovább megyünk, akkor még jobban belebonyolódunk, szóval vagy a kérdésfeltevésnek nincs értelme (szerintem), vagy a válasz az, hogy a szoftver esetében nincs "anyag", de ne is próbáljuk ezt a háromszöget ráhúzni analógiákkal... vannak neki saját nemfikcionális követelményei, amik bonyolultabb, többcsúcsú "minden mindennel összekapcsolt" jellegű "poligont" határoznak meg, ne egy háromszöget.

Az nyilvánvaló, hogy ha egy erősítő szoftverrel egészül ki, akkor a hardverre még ugyanúgy áll a háromszög, a szoftver pedig ez ezen kívül álló (jókora) bonyolítás lesz. A tökéletes anyagú, kapcsolási rajzú és technológiájú erőstőt jól haza lehet vágni egy tökéletlen szoftverrel.

SZERINTEM.
Az IP-alakú kommunikáció protokollokkal, hibajavítással van keretek közé szorítva. Az "anyag" legfeljebb a kommunikációt biztosító hardverre vonatkozhatna.

Viszont ha egy Black Gate konditól jobb vagy megbízhatóbb lenne az átvitel, azon egy évi pár száz milliárdos (dollárban) ipar csodálkozna erősen. Mondjuk hülyén nézne ki egy 20 dolláros fémházas Ethernet switchbe 200 dolláros BG kondit tenni...

Kérdés, hogy mondjuk az informatikai eszközök tápjának alkatrészeinek a "minősége" számít-e valamit a környezet hatásait tekintve, a környezet analóg áramkörei tekintetében? Szerintem nem. Nem többet mint a jól megtervezett áramkör maga.

Jenő háromszögének a jelentése azért is kérdéses, mert hogy nem igazán van definíciója a "minőségi" alkatrészeknek.
Jobban szól egy Black Gate, mint egy mondjuk, Panasonic kondi. De a mérhető tulajdonságai alapján ez nem igazolható valamiféle objektív módon. Vagyis visszatértünk oda, hogy a hármszög egyfajta szubjektív megközelítése a high-end fogalmának Jenő szerint. Erre írtam azt, hogy egyfajta "romantikus" megközelítés, ami nem alkalmas üzleti dolgok megértésére, modellezésére és előrejelzésére.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Snipi írta:
2024.10.07., hétf. 16:47
kaef2 írta:
Mivel egy szoftvert megírni a kisebbik dolog. (Legalább is 30+ éves szoftveres tapasztalatom ezt mondatja velem.) Egy szoftver is - akárcsak egy erősítő - sok-sok próba (szívás stb.) után lesz akárcsak valamilyen szinten is kiadható a felhasználók részére. (Ott is első körben inkább csak felhasználói tesztekre ... ). Aztán sok-sok anyag felhasználása után (értsd ezalatt akár a sok-sok szoftverkészítési idő alatt elfogyasztott kávét is - bár én nem kávézom - ) lehet egy szoftvert kiadni a "nagyközönségnek". Akárcsak a hifiben. De legalább is ez lenne az elmélet. (Aztán hogy mi a gyakorlat az sajnos megint más kérdés ... )
bőven 30+ éves szoftverfejlesztői tapasztalattal bőszen nekiláttam analógiákat hozni a szoftverre TJ háromszögéhet, de minél inkább belemegyek, annál inkább világossá válik, hogy a TJ-féle háromszög analógiákkal nem értelmezhető a szoftverre.
A szoftvernek megvan/meglehet a maga szentháromsága, de az "anyag" az nem a szoftver része, és nincs jó analógia sem rá - szoftver ugyanis önmagában nem létezik, akár passzívan leledzik egy tárolóanyagon, akár fut egy hardveren, az "anyag" az őt futtató vagy tároló áramkörre/tárolóra értelmezhető fizikai értelemben, és a szoftveren belül nincs rá jó analógia. De az őt futtató vagy tároló hardverelemre a teljes TJ-féle háromszöv értelmezhető, tehát a szoftver az egy "dimenzió". Ugyanakkor egy adott hardveren futó szoftver simán megvalósíthat illetve kiválthat más hardverelemeket, de itt pont az történi egy ilyen kiváltáskor, hogy ha már adott a futtató hardver, akkor a kiváltás a kapcsolási rajzra és a technológiára vonatkozik, és a lényege pont az, hogy az anyag már ne kelljen (minden problémás tulajdonságával egyetelmben, mint a kopás, oxidáció, stb... amikor egy hardverelemet lecserélünk szoftverre, az anyag kiesik, a vonzatai pedig idealizálódnak. Filozófiai szinten pont ez a haszna egy szoftveres megoldásnak a hardvereshez képest. Erre nagyon jó létező példákat tudnék írni, de már így is túlszaporítottam a szót.
És ha tovább megyünk, akkor még jobban belebonyolódunk, szóval vagy a kérdésfeltevésnek nincs értelme (szerintem), vagy a válasz az, hogy a szoftver esetében nincs "anyag", de ne is próbáljuk ezt a háromszöget ráhúzni analógiákkal... vannak neki saját nemfikcionális követelményei, amik bonyolultabb, többcsúcsú "minden mindennel összekapcsolt" jellegű "poligont" határoznak meg, ne egy háromszöget.

Az nyilvánvaló, hogy ha egy erősítő szoftverrel egészül ki, akkor a hardverre még ugyanúgy áll a háromszög, a szoftver pedig ez ezen kívül álló (jókora) bonyolítás lesz. A tökéletes anyagú, kapcsolási rajzú és technológiájú erőstőt jól haza lehet vágni egy tökéletlen szoftverrel.

SZERINTEM.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Snipi »

kaef2 írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2024.10.07., hétf. 15:19
Megbízható, ipari minőségű alkatrészek csupán.
Kedves kaef!
Nagyon messze vagyunk egymástól, lenne itt egy magyarázó ábra, hogy miért is.
A háromszög egyik ága sem lehet gyengébb mint a másik kettő...de ezt tovább nem vinném, mert megint OFF lenne. :rolleyes:
TJ.
Az álláspontok távolisága abból adódik, hogy Te a nem iparszerűen, hanem csináldmagad módon összerakott, sorozatgyártásra nem alkalmas, egyedi erősítő összeszerelésben gondolkodsz, nevezhetjük kézműves erősítőnek is, ami a gondolkodásod központja.

Ipari szinten, amiről én beszélek, ez olyan nagyon pici szelete az egésznek, hogy semmilyen módon nem számít. Sajnálom.
Az ábra egy rakás egyéb a high-end audioban létező eszközre, főképpen az informatikaiakra egyáltalán nem használható.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1088

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 15:09

...

Üzleti, befektetői szempontból csak egy dolog működött: azt mondani, hogy bármely KOMPONENS, ami 3000 dollár feletti un retail áron érhető el az high-end. Így már lehetett piaci nagyságot és sok minden egyebet becsülni.

Érdektelen, hogy mi van az eszközökben.
..
Remélem, erre figyeltetek, mert szerintem nagyon igaz.
Nagyon.

Kicsit merészebben fogalmazva, ugyanezt, az is érdektelen, hogy hogyan szólnak.
És ezt most nem cinikusan írom, hanem, csak mint ténymegállapítást, persze, szerintem.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Megbízható, ipari minőségű alkatrészek csupán.
Kedves kaef!
Nagyon messze vagyunk egymástól, lenne itt egy magyarázó ábra, hogy miért is.
A háromszög egyik ága sem lehet gyengébb mint a másik kettő...de ezt tovább nem vinném, mert megint OFF lenne. :rolleyes:
TJ.
Csatolmányok
Szentháromság erősítők.jpg

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2024.10.07., hétf. 10:07
OFF :D
Az a High End ahol beleteszik ami ahhoz kell, hogy valóban a legmagasabb szintről beszélhessünk (elvek/anyagok/technológia), a HiFi pedig az ahol ezekből mindig elvesznek, vagy csökkentenek.
TJ.
ON :smile53:
Amikor Bay Zoli üzleti tervén dolgoztam kb 8 évvel ezelőtt, mindenféle befektetési tanácsadóknak kellett elmagyarázni, hogy mi is az a high-end audio és hogy mekkora lehet a világpiac. Kb 6 hónapot dolgoztam másokkal együtt ennek a megfejtésén. Nem volt.

Üzleti, befektetői szempontból csak egy dolog működött: azt mondani, hogy bármely KOMPONENS, ami 3000 dollár feletti un retail áron érhető el az high-end. Így már lehetett piaci nagyságot és sok minden egyebet becsülni.

Érdektelen, hogy mi van az eszközökben. Nem garancia semmire a 6000 dolláros amorf magos Tamura kimenő trafó, sajnos. Vagyis a meghatározásod egy kicsit romantikus, de általános értelemben nem igazán használható definíció.

Az általam valaha tulajdonolt, nekem leginkább tetsző csöves erősítő a Tim Paravicini - féle Ear/Yohino V20 volt.

Kép

Kép

Abszolúte semmilyen drágának mondható alkatrész nincs benne. Megbízható, ipari minőségű alkatrészek csupán.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Én az audiofil kifejezést preferálom. Szerintem a hifiben ez az "felső vég" kifejezés nem is nagyon értelmezhető, mert mindig mindennél van feljebb. Pl. mondjuk az autóknál ez azért talán (majd nálam "szakemberebbek" kijavítanak ha akarnak) jobban behatárolható.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

sutemenyx írta:
2024.10.07., hétf. 12:50
Szerintem alapvetően hibásak a high-end vagy a top-end kifejezések. Angolul ezeket jóval tágabban értelmezik, adott szegmensre és nem egy vonalra vonatkozik. Értem, hogy a kifejezés keletkeztekor mire gondolhattak, de Ilyen tekintetben szerintem szerencsésebb használni a high class vagy top class jelzőket. Dehát a high-end szó már beépült, nincs mit tenni.
Már-már a Hiend kifejezés annyira elcsépelt és megkopott, hogy sokak számára már pejoratív tartalommal bír.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Szerintem alapvetően hibásak a high-end vagy a top-end kifejezések. Angolul ezeket jóval tágabban értelmezik, adott szegmensre és nem egy vonalra vonatkozik. Értem, hogy a kifejezés keletkeztekor mire gondolhattak, de Ilyen tekintetben szerintem szerencsésebb használni a high class vagy top class jelzőket. Dehát a high-end szó már beépült, nincs mit tenni.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tctronic írta:
2024.10.07., hétf. 11:32
Azonkívül, hogy egyetértek veled, talán azért mégsem ilyen egyszerű a válasz. Mert akkor amelyik trafó nem ezüst vezetékkel van tekerve az már nem High-End ?
Ez "megfogott". Ha jól tudom az AN Jinro erősítő trafója nem ezüsttel van tekerve hanem rézzel. (Nem biztos, én úgy tudom.) Ezzel szemben az AN Ongaku-e ezüsttel.
Nekem nagyságrendekkel jobban tetszett a Jinro hangja mint az Ongaku-é.
Akkor ezek szerint én már nem is vagyok high-end ... 31_1_21.gif

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a High-End sem kompromisszum mentes.
.

Az (azért van fenn a pózna tetején) :smile53:
...de ez itt OFF :smile29:
TJ.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 869

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Tctronic írta:
2024.10.07., hétf. 11:32
.....Szerintem a High-End sem kompromisszum mentes. Nem kötekedésnek szántam, inkább csak egy gondolatnak. :smile53:
A High End legnagyobb kompromisszuma maga a hallgató.
Nincs két egyforma ízlésű, zenei igényű, műszaki érdeklődésű, anyagi hátterű, előítéletekkel terhelt, akusztikus környezetű hallgató, felhasználó, rendszer tulajdonos.
Ettől a pillanattól kezdve van létjogosultsága az eltérő rendszereknek. Mindenki számára az a High End berendezés, rendszer, ami az ő igényeit maximálisan kielégíti anyagi helyzetétől függetlenül. Az igényei szerint legkevesebb kompromisszummal rendelkezik.
Más számára természetesen teljesen más rendszer teszi ugyanezt.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2796

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

tunerman írta:
2024.10.07., hétf. 10:07
Látogatóként kint voltam szombaton az Audio Expo rendezvényen, és többen megkérdezték utána, hogy mi a véleményem róla? Természetesen nem fogok írni erről egy sort sem, de nem is ezért teszem be ezt a hozzászólást...hanem azért, mert persze nekem szegezték sokadszorra a kérdést - hol a határ/választóvonal a HiFi és a High End között?
Habár pontosan tudom, hogy ez nem egy tűéles keskeny vonal, mint a magasugróléc a 241cm-en, de azért tudtam válaszolni:

Az a High End ahol beleteszik ami ahhoz kell, hogy valóban a legmagasabb szintről beszélhessünk (elvek/anyagok/technológia), a HiFi pedig az ahol ezekből mindig elvesznek, vagy csökkentenek.
TJ.
Azonkívül, hogy egyetértek veled, talán azért mégsem ilyen egyszerű a válasz. Mert akkor amelyik trafó nem ezüst vezetékkel van tekerve az már nem High-End ? (De az ezüst vezeték minősége/milyensége se mindegy) Vagy akkor egy szélessávú hangszóró lehet High-End ? Egy 2x3 wattos erősítő ami nem tud meghajtani egy 4 utas hangfalat az lehet az? Vagy megfordítva amelyik hangfalban van hangváltó az akkor már nem High-End ? Szerintem a High-End sem kompromisszum mentes. Nem kötekedésnek szántam, inkább csak egy gondolatnak. :smile53:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Látogatóként kint voltam szombaton az Audio Expo rendezvényen, és többen megkérdezték utána, hogy mi a véleményem róla? Természetesen nem fogok írni erről egy sort sem, de nem is ezért teszem be ezt a hozzászólást...hanem azért, mert persze nekem szegezték sokadszorra a kérdést - hol a határ/választóvonal a HiFi és a High End között?
Habár pontosan tudom, hogy ez nem egy tűéles keskeny vonal, mint a magasugróléc a 241cm-en, de azért tudtam válaszolni:

TJ.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”