Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: venomer »

Aszpirin írta:
2024.10.02., szer. 20:38
Sokáig én sem értettem
Úgy nem, hogy nézted és szeretted vagy úgy, hogy nem? Nem mindegy. :) Kultúra, melyet csak részben érthetünk meg ennyi km (mérföld) távolságból és az is hozzátartozik, hogy egy 13 éves szinttől nem szabad nagyon eltávolodni, akkor élvezhető marad. A megfelelő gyerekkorban itt is volt várakozás péntekenként, mai szemmel sokkal inkább LOL, mint nem.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:
2024.10.02., szer. 20:13

Kicsit provokatív leszek, de mi értelme van a pankrációnak?
A sportokhoz semmi köze.
Annyira látványosnak sem mondanám.
Egy amcsi szórakoztatás, de én nem értem mi benne a szórakoztató. gondolkodik.gif
Nekem totál szívás.
:smile32:
Ez nem a mi európai ízlésünknek való. Más kultúrkör. Ott van egy hagyománya gondolom.

Én a mű aláröhögéses műsorokat is utálom, ennek sem látom értelmét...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2024.10.02., szer. 20:13
Kicsit provokatív leszek, de mi értelme van a pankrációnak?
A sportokhoz semmi köze.
Annyira látványosnak sem mondanám.
Egy amcsi szórakoztatás, de én nem értem mi benne a szórakoztató. gondolkodik.gif
Nekem totál szívás.
:smile32:
Sokáig én sem értettem, de egy ideje így próbálom meg felfogni: nézel egy verekedést egy filmben. Tudod jól, hogy csak egy megrendezett verekedés, valójában nem püfölik egymást véresre, mégis élvezed. Valami ilyen lehet a pankráció, még némi tömegpszichózissal is megfűszerezve.
Én azt még nehezebben értem meg, hogy mit élveznek az emberek a Forma-1-en, de itt is akkora a rajongótábora, hogy befogom a számat :)

Szerintem azt senki nem állította, hogy a pankráció sport. Ahhoz nagyon tájékozatlannak kell lennie.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3272

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ha már pankráció, van pár film, ami ezekről szól.

A Pankrátor.
https://m.imdb.com/title/tt1125849/

Nem kérdés, az általam látott ilyen témájú filmek közül a legjobb. Sőt, az egyik legjobb film, amit láttam. Zseniális benne Mickey Rourke, Marika Tomei pedig nem véletlenül az egyik kedvenc színésznőm.
A film pedig egy nagyon szépen elmesélt dráma, a pankrátorról, akinek bár az egészsége miatt abba kéne hagynia már a dolgot, de mégsem tutja befejezni. És nagyon jó a háttér bemutatása is ennek az egész shownak. Hogy azért nem is csak arról van szó, hogy légboxolnak a srácok.

Vaskarom

https://m.imdb.com/title/tt21064584/

Ez sem egy könnyed csihi puhi film. Itt egy komplett famíliát mutatnak be, igaz történet alapján. Nem semmi történet, az életszerű történetek kedvelőinek erősen ajánlott.

Családi bunyó

https://m.imdb.com/title/tt6513120/

Ez már egy sokkal könnyedebb film, női pankrátorról szól, aki a "zs" ligából szeretné magát felküzdeni a profik közé. Bár úgy tűnhet, a Rock a főszereplő, de kb. 2 percnyi kameo jut neki szerencsére.
Ez is igaz történet alapján, méghozzá olyannyira, hogy a végső bunyót erddetiben meg lehet nézni a YT-on is, kb. egy az egybe átültették a filmbe.
Csak a Marantz! :-D

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

A 90-es évek elején mikor tízen éves voltam vidéken berobbant a hiper szuper kábeltévé és hirtelen olyan sok minden lett, hogy nem győztük kapcsolgatni a készüléket. Olyan is volt, hogy Sky Channel rajta a legendás pankrációval. Most a Netflixen van egy doku sorozat Mr. McMAHON címmel, ami erről szól. Ő volt az egésznek a promótere. Ma kezdtem el nézni és rögtön nagyon jó emlékeket idézett fel bennem az egész.
A híres Hulk Hogant már az első részben is mutatják. Biztosan sokan nem fogjátok értékelni a sorozatot. Ha most lenne ez és a mai eszemmel kezdeném el nézni biztosan nem érdekelne, de gyerekként látva nyomot hagyott bennem a kamu bunyó. ;peace;

A mai napig számos nevet fejből tudnék említeni, de sok versenyzőnek csak halvány képi emléke van meg. Találtam egy oldalt, ahol nagyon sok fel van sorolva vagy inkább az összes és most olvasom a csapat neveket is. A The Legion of Doom vagy a The Bushwhackers, hogy csak párat említsek a kedvenceim voltak, de számos egyéni versenyzőt is imádtam.
Itt az oldal is: https://www.onlineworldofwrestling.com/ ... -4/wwf90s/
Azt hiszem nagyon ráérős időmben kicsit jobban át fogom böngészni. :smile29:
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Ezeket érdemes megnézni:

Wolfs: akció, George Clooney- Brad Pitt, az eltakarítókat gondolkodik.gif el akarják :inbox: takarítani. :smile30:
Killet heat: bűnügyi, Joseph Gordon Levitt, többszörös poénnal a végén :smile32: .
Kill em all 2: akció, Jean- Claude van Damme, egész jó volt. :noproblemo:
Tulsa King 2.rész: S. Stallone, nagyon kezd elvadulni, 3 gengszterfőnők és az államügyész akarja kicsinálni a Tulsában terjeszkedőket... meregzsak.gif
The lord of the ring 7.rész: kegyetlenül jó volt, a hang frenetikus élmény. :smile54:
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2024.09.27., pén. 07:44

Csak ismétlem, kinek mi.

Konkrétan engem sem az Akolitus, sem - bár, magát az ajánlást köszönöm! - a When They See Us nem hoz lázba.

Az előbbiről tudható, hogy gyenge eresztés és vége sincs/lesz, az utóbbi történetről meg inkább olvasok újságcikket, wiki szócikket.
"a When They See Us nem hoz lázba"
Majd ha esetleg megnézted ... ;)

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

kargidje írta:
2024.09.26., csüt. 09:02
...
Mennyivel jobb is egy pl. Akolitus... :fekverohog:

Ajánlom figyelmedbe:
When They See Us
...
ennél szívszorítóbb filmet, sorozatot még nem láttam.
...
Csak ismétlem, kinek mi.

Konkrétan engem sem az Akolitus, sem - bár, magát az ajánlást köszönöm! - a When They See Us nem hoz lázba.

Az előbbiről tudható, hogy gyenge eresztés és vége sincs/lesz, az utóbbi történetről meg inkább olvasok újságcikket, wiki szócikket.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
2024.09.25., szer. 19:47
Lemmy9.1 írta:
2024.09.25., szer. 19:21
A sztorijuk alapján, jó szórakozást. gondolkodik.gif
Kinek mi.

Én nem igazán szeretem a valós eseményeken alapuló alkotásokat.
Mert vagy kisebb-nagyobb mértékben fiktív lesz vagy átmegy álmosító dokumentum filmbe.
Az ilyen valós eseményekről inkább olvasok valami cikket.

Ha már a monolitot imádom a nappaliban, akkor valami teljesen fiktívet mutasson, hogy ne azon kelljen agyalni, hogy mit áldozatak fel a dramaturgia, a hatás, a játékidő, a művészi hatás, az alkotói szabadság, stb. oltárán.

Ugyanakkor van rokonom, ismerősöm is, akit meg a teljesen fiktív történetekkel lehet a világából kikergetni.
Mennyivel jobb is egy pl. Akolitus... :fekverohog:

Ajánlom figyelmedbe:
When They See Us https://www.imdb.com/title/tt7137906/
4 részes minisorozat, ennél szívszorítóbb filmet, sorozatot még nem láttam.
A téma :smile30: :smile30: :smile30: a megvalósítás leborulok.gif

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2024.09.25., szer. 19:21
Kinek mi.

Én nem igazán szeretem a valós eseményeken alapuló alkotásokat.
Mert vagy kisebb-nagyobb mértékben fiktív lesz vagy átmegy álmosító dokumentum filmbe.
Az ilyen valós eseményekről inkább olvasok valami cikket.

Ha már a monolitot imádom a nappaliban, akkor valami teljesen fiktívet mutasson, hogy ne azon kelljen agyalni, hogy mit áldozatak fel a dramaturgia, a hatás, a játékidő, a művészi hatás, az alkotói szabadság, stb. oltárán.

Ugyanakkor van rokonom, ismerősöm is, akit meg a teljesen fiktív történetekkel lehet a világából kikergetni.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szerintem!

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

A Jeffrey Dahmer Story után, most a
Monsters sorozat újabb része: The Lyle and Erik Menendez Storyt csinálta meg a Netflix, ugyanolyan lebilincselő, mint a JD Story volt.
Volt egy szabadnapom, hát nem bírtuk abbahagyni.
Csatolmányok
IMG_1955.jpeg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nem vagyok robot 2024.09.25., szer. 16:17-kor.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Az alma nem esik messze - nézhető. Annette Bening, Sam Neill. családi, dráma, tenisz Az Alma+ kínálatában.

A Trópusi gyilok nézhetetlenül klisés, világbajnokságot nyerhetne vele.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az uóbbi időben 4 sorozatba néztem bele.

2 Broke Girls (Az élet csajos oldala)
[Amazon]
6 rész alapján

Szitkom.
Kat Dennings-et kedvelem, a Thor filmek mellékszereplőjeként emlékezetesebb, mint egyes főszereplők.
A Sandman hangjátékban is jó.

Ebben a limonádé sorozatban igen üdítő, hogy kifejezetten NEM píszí.

Copper (A törvény ára)
[Telekom Filmklub]
1. rész alapján

Vadnyugati krimi.
Semmi kimagasló vagy zseniális, esős szombat délutánra jó lehet.

Kaos
[Netflix]
4 rész alapján

FB-on találtam, pont ugyanezt gondolom:
"...vegyesek az érzelmeim.

Egyrészt vannak benne vicces dolgok: az alapötlet, a görög mitológia felhasználása, az egyes karakterek, a rengeteg finom utalás (pl. a boltban a müzlis polcon a müzlik neve, doboza), Jeff Goldblum is remekel (mint általában pojáca szerepekben).
Ja, és persze az adott jelenthez passzoló zeneszámok.

Ugyanakkor, az a fránya forgatókönyv és dramaturgia; helyenként annyira érdektelen és unalmas, hogy a távkapcsolóért nyúl az ember, de aztán csak jön valami oltári vicces dolog.

Kb. mint Az ifjú pápa, ez is inkább laza vicces szkeccsek, klipek sorozata semmint egy összetett cselekménnyel rendelkező sorozat - legalábbis az első 3 rész alapján
."

Amikor a 2. rész nemkicsit leült, már méláztam, hogy elkaszálom, aztán csak folytattam, mert van 1-2 karakter/színész, akik jók (pl. Dionüszosz).

Bulvárszintű mitológiai ismereteknél picit mélyebb dolgok is felmerülnek, pl. Kaineusz, aki mit ad(nak) az isten(ek) a mai világban, eredetileg lánynak született Kainisz néven és csak később változott férfivá.

Tropiques criminels (Trópusi gyilkosságok)
[Telekom Filmklub]
7 rész alapján

Elég gyönge eresztés, de migrénes és/vagy lehangolt állapotban szellemi rágóguminak megteszi, Martinque szigete legalább színes.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Ingrid Goes West - jobb volt, mint vártam. Jó téma, jó alakítás és összkivitelezés. Az álszentségről szól. Pláza kisasszonnyal. Akit egyébként ajánlok megtekintésre a A Fehér Lótuszban is. ;) :smile32:

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Red Notice: nem új, de kihagyhatatlan akciófilm a 3 főszereplő miatt: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot.
Színtén kihagyhatatlan filmek:
Jackpot: másod főszereplő John Cena, akció,
Influencer: bűnügyi bődületesen jó etalon zenékkel,
A felbujtók: Matt Damon, Casey Affleck, bünügyi akció,
The lord of the rings: hibátlan sorozat,
Tulsa king: amennyivel rövidebb a Pinguin- nél, annyival jobb az első rész.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Itt javasolta valaki az Éjfélkor Párizsban-t, valahogy lemaradtam róla, nekem tetszett.

Reggeltől estig munka közben szobabiciklizéskor megtekintettem a School Spirits c. Skyshowtime minisorozatot, maga műfajéban szerintem teljesen jó, bár hogy az első sorozat lezárása után a második mit fog boncolgatni az jó kérdés a végső meglepetés/cliffhanger után.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3272

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Pingvin

Remélem az erős kezdés után a többi rész is ilyen lesz

https://m.imdb.com/video/vi1951974937/? ... _=tt_ov_vi
Csak a Marantz! :-D

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2015

Hozzászólás Szerző: wittao »

DeLorean írta:
2024.09.16., hétf. 17:02
Ángel Di María: A sikerhez vezető út

Netflix doku sorozat.
Nem tudom ki mennyire ismeri ezt a fantasztikus játékost, de érdemes megnézni a sorozatot róla.
Hihetetlen, hogy mennyire megmaradt "embernek" és mennyit jelent számára a család, a barátok és Argentína.

Mivel régóta az argentin csapatnak szurkolok - nekem nagy élményt jelentett, de sokat lehet tőle tanulni szerénységből, emberségből és akaraterőből másoknak is.
Mindenkinek ajánlom.

di maria.jpg
:tutiok:
Realban imadtam es azon jatekosok egyike szamomra, akiket mindig mindenhol messze alulertekeltek. Sajnos. Megnezem majd.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Den írta:
2024.09.19., csüt. 15:10
3 filmet mindenképpen ajánlanék kép és főleg fanatikus hangmániákusoknak :

Uglies: sci- fi akció, látványvilág- hang rendben.

Officer black belt: japán akció, nagyon ajánlott, kiemelkedően jó bunyókkal, mely a film előrehaladtával brutálissá válik.

Rebel ridge: kihagyhatatlan színvonalas, 2 órán felüli akciófilm. Találtak egy színészt, aki még olyanabb, mint Anthony Joshua gyilkos szemekkel és testalkattal.
Csak pontosítanék, dél-koreai az az akció vígjáték.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

3 filmet mindenképpen ajánlanék kép és főleg fanatikus hangmániákusoknak :

Uglies: sci- fi akció, látványvilág- hang rendben.

Officer black belt: japán akció, nagyon ajánlott, kiemelkedően jó bunyókkal, mely a film előrehaladtával brutálissá válik.

Rebel ridge: kihagyhatatlan színvonalas, 2 órán felüli akciófilm. Találtak egy színészt, aki még olyanabb, mint Anthony Joshua gyilkos szemekkel és testalkattal.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

venomer
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2024.09.17., kedd 10:24
Amazon épp most emelt 1990Ft-ra, nálam repül is, igaz, eddig olcsó volt,
Érdekel az Amazon sorsa. Nekik van a legkevesebb esélyük talpon maradni. Olcsó szereplőként meg értelemszerűen nem volt rentábilis a biznisz. Beolvadás lesz ebből. A hosszú időn át való filléresség egyértelműen az üzletpolitika része volt, de azt sem zárnám ki, hogy egy önfelvásároltatás is (lehetett akkor már látni a trendeket, még ha nem is olyan éles kontúrokkal mint ma).

A Youtube családi csomagjával nagyon sokan csapatták, most hozzáigazult az ár a felhasználáshoz. Ebbe is gyanítok előrelátást és tudatosságot.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2024.09.16., hétf. 08:09

az Amazon még mindig 890 Ft-os árát már nem is értem... én ezeket csak ezért nem mondtam le.
Azt nem tudtam, hogy az új előfizetőknek már 5090, a levélben az áll, hogy október 10-től emelik. Érdekes módon a Youtube premium is akkor emelkedik (nálam).
Nekem nem az ár elsősorban a problémám, hanem a tartalom, amit ezért az árért adnak. Biztosan szuperjó mindenkinek, aki szereti a mai mainstreamet, de az a gondom, hogy annyira gagyinak tartom, a friss kínálat 99%-át, hogy azon kapom magam, hogy régebbi sorozatokat nézek újra (most pl. a Vikingeket). Nagy ritkán beesik egy-egy "gyöngyszem", és az persze másik szolgáltatónál van, olyanmál, amire épp nem fizetek elő, szóval ha nem akarom az itt oly népszerű és ingyenes kölcsönzőnek eufemizált illegális torrentezést művelni, akkor előfizetek arra is... A hiba tuti bennem van, mert tartalom az van dögivel, csak hát én valahogy kinőttem (elismerem: kiöregedtem) a mai mainstream vonulatokból (szuperhősök, zonbik/vámpírok/vérfarkasok, fantasyk, űrfantasyk, totálbeteg pszichopaták,... értitek), és ami marad, az olyan kevés, hogy ezért már tényleg kezd túlcsordulni a pohár minden áremelésnél. Szerintem nagyon nem jó irányba megy a mai mozistreaming, mert ellentétben a zeneestreaminggel, ahol ugya nagyjából mindent megkapsz egyetlen előfizetéssel, (amit nem, az meg minimális torrentezendő mennyiség), a mozistreamingnél mindenholmás a kínálat, ráadásul ha egy kalsszikust néznél meg, akkor kiderül, hogy 5-6 mozistresaminget végigpróbálva is nagy az esélyed arra, hogy nem találod meg.
Amint mondtam, a hiba kétségkívül bennem van.
Amazon épp most emelt 1990Ft-ra, nálam repül is, igaz, eddig olcsó volt, de +120% egyből...lenne 3-400Ft emelés, de így.
Nem hiszem, hogy annyival több tartalom lesz majd ezután.
A többivel meg egyetértek, gagyi lett szinte mindenhol az irány. 36_1_10.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Shimano írta:
2024.09.16., hétf. 09:33
A kollégám a netflixen a Birmingham bandáit ajánlotta még,és érdekes módon a vikingeket ő is említette,szerinte az is jó,meglátjuk. ;)
Ha már a Vikingek, akkor néhány gondolat róla.
Egyrészt nem öszetévesztendő a magyarul A norheimi vikingek (Norsemen) néven vetített sorozattal, ami egy agyament komédia a legjobb fajtából, és NAGYON ajálott.
A Vikingek (Vikings) ezzel szemben egy vérkomoly sorozat 6 éveddal, majd Vikingek-Valhalla címen újabb 3 évaddal.
Történelmi alapokra helyezve, a kékvérű szereplők zöme valóban létezett, de azért némi fikcióval keverve (pl. Kattegat, a történet legfontosabb helyszíne, mint település soha nem létezett, az egy képzeletbeli hely). Ragnar Lodbrok mint főszereplő (illetfe a fiai) valamint a 9-10. századok azért "könnyű préda" egy nagyszabású történelmi film elkészítéséhez, mert bár több krónikában felbukkan és írnak róla, a története minden forrásban más (ergo: bőven lehet, hogy csak egy - valami valóságmagra épölt - legenda). Így aztán szépen össze lehet ezeket gyúrni egy dramaturgiailag tökéletes mesébe, korhű tetoválásokat, kosztümöket, hajókat, pajzsokat, házakat, szokásokat, nyelveket /óangol, ónorvég, ófrancia/ stb. adni hozzá, és máris kész a lebilincselő törénelmi kalandsorozat, amit nehéz abbahagyni.
A sorozat azért is vált ez egyik kedvencemmé, mert arra késztetett, hogy utánanézzek szinte mindennek, és máris közelebb kerültem pl. Anglia első évezredbeli történetéhez - Mercia valóban létezett, ugyanúgy, mint Wessex, Northumbria stb. és az utóbbi sorozatbéli uralkodója, Aella király. Kanut is létezett Dánia, Anglia és Norvégia királyaként, ráadásul ez már hitelesen dokumentálva. Sok tudással gazdagodtam, nem annyira a sorozatból (ami egyébként lebilincselő), hanem mert felkeltette az érdeklődésemet, és utánanéztem. Még Csonttalan Ivar is létezett bakker...
Anno az első 3 évadig néztem meg (vlószínűleg nem volt több akkor még, és később már nem követtem), most az eredeti saga kb 150 évvel későbbi folytatásával a Vikingek Valhallával kezdtem, annak végig is néztem mind a 3 évadját, majd kellett még a vikingekből, és elkezdtem nézni előlről, az első évadtól.
Az első három évad szerintem nagyon jó, aztán kissé nyújtottá válik és leül, valamint megjelennek a PC elemek, de még mindig bőven élvezhető, végig...
Egyetlen dolog, amivel nem voltam elégedett, az a Ragnar Lodbrok-ot játszó színész, aki szerintem ahogy a történet halad előre, és fogynak az évadok - szerintem egyre jobban és jobban túljátssza a szerepét, annyira, hogy egy idő után már kicsit idegesítő is - de lehet, hogy pont ez volt a cél, a karakterfejlődés az egyszerű paraszttól a hős vezéren át a pszichopata király felé, egészen a mindenki által megvetett, megtört, bukott történelmi figuráig - csak az eredmény helyenként nagyon izzadtságszagú lett. De ez legyen a legkisebb probléma.
A Flóki-t a őrült zseni hajóépítő mestert alakító színészt ugyanakkor imádtam, és bár a karakter az ő esetében is extrém, nála nem éreztem azt, hogy túljátssza... egyszerűen a karakterét játszotta... Persze ezek magánvélemények.

Ami pedig a Valhalla három évadját illeti - na ott már fullban nyomják a PC-t (ha már kitalált a település, akkor legyen egy fekete nő a jarl, aha... ilyenek), de szerintem a történelmi kalandfilmsorozat műfajban sikerült felülmúlnia elődjét... minden tekintetben. Ismét csak SZERINTEM. Talán lesz is 4. , 5. stb évadja, én szeretném, bár nem néztem utána, hogy kaszálták-e már, ahogy manapság mindent el szokás kaszálni, ami nekem tetszik :(

Na így. Szerintem is érdemes megnézni a Vikingek-sagát, mind a(z eddig) 9 évadját.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Trap (A csapda) - bosszantó, mert sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, az alap forgatókönyv kitűnő, kár érte. Ehelyett egy erősen Hallmark szintű tucatkatyvaszt kaptunk, tv filmek között is vérzőt, az amerikai szellemi középosztály triggereivel és lehetetlenségeivel teli aggatva; minden realizmust áthágva jut el a fő témájáig, ami így hiteltelen, ütőképességétől megfosztott. Háziasszonyoknak félfülre, délutáni főzőcskézés közben, kis "szünetet" beiktatva a Discovery ID szuperkonklúziói közé jó lesz alapon. Csúnya, gonosz férfiak. Ha a megvezethetőség és a lustaság-butaság adta veszélyek globális meglétére szerette volna felhívni a figyelmet a rendező, hát nem jól csinálta, még ha kiirthatatlanul létező is a jelenség. Egyes nyelvek szerint csak a lányáról volt itt szó (Lady Raven). A rendező eddigi munkái közül erősen kilóg a film. Koncertélményből professzionálisat kapunk viszont, nagyon jól átadja a vibe-okat és a csaj sem tehetségtelen.

A haragvás másik oka bennem, hogy soha nem ad választ múltra, megoldást a jövőben való esélyminimalizálásra egy ilyen történet "feldolgozása", legyen az fosdoku vagy játékfilm formátum, csak az ostoba démonizálás kultúráját húzogatja alá újra és újra. Koncertfilmként mehet.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”