Én nem.

Mennek körbe-körbe, és ha előz valaki hullámzanak az emberek, meg beöltöznek Ferraris, autós ruhákba. Érhetetlen agyrém.
Én nem.
Stephen Amell és Alexander Ludwig főszereplésével van egy sorozat Heels címen. Eddig 2 évad jelent és szerintem baromi jó. Bár már írtam róla korábban. Én special ki nem állhatom a pankrációt, és mindig is egy kamu dolognak tartottam. Ennek ellenére a sorozat meg tudott nyerni, mert jó és szórakoztató.Alex_Aston írta: ↑2024.10.02., szer. 19:50Ha már pankráció, van pár film, ami ezekről szól.
A Pankrátor.
https://m.imdb.com/title/tt1125849/
Nem kérdés, az általam látott ilyen témájú filmek közül a legjobb. Sőt, az egyik legjobb film, amit láttam. Zseniális benne Mickey Rourke, Marika Tomei pedig nem véletlenül az egyik kedvenc színésznőm.
A film pedig egy nagyon szépen elmesélt dráma, a pankrátorról, akinek bár az egészsége miatt abba kéne hagynia már a dolgot, de mégsem tutja befejezni. És nagyon jó a háttér bemutatása is ennek az egész shownak. Hogy azért nem is csak arról van szó, hogy légboxolnak a srácok.
Vaskarom
https://m.imdb.com/title/tt21064584/
Ez sem egy könnyed csihi puhi film. Itt egy komplett famíliát mutatnak be, igaz történet alapján. Nem semmi történet, az életszerű történetek kedvelőinek erősen ajánlott.
Családi bunyó
https://m.imdb.com/title/tt6513120/
Ez már egy sokkal könnyedebb film, női pankrátorról szól, aki a "zs" ligából szeretné magát felküzdeni a profik közé. Bár úgy tűnhet, a Rock a főszereplő, de kb. 2 percnyi kameo jut neki szerencsére.
Ez is igaz történet alapján, méghozzá olyannyira, hogy a végső bunyót erddetiben meg lehet nézni a YT-on is, kb. egy az egybe átültették a filmbe.
Úgy nem, hogy nézted és szeretted vagy úgy, hogy nem? Nem mindegy. :) Kultúra, melyet csak részben érthetünk meg ennyi km (mérföld) távolságból és az is hozzátartozik, hogy egy 13 éves szinttől nem szabad nagyon eltávolodni, akkor élvezhető marad. A megfelelő gyerekkorban itt is volt várakozás péntekenként, mai szemmel sokkal inkább LOL, mint nem.
Ez nem a mi európai ízlésünknek való. Más kultúrkör. Ott van egy hagyománya gondolom.
Sokáig én sem értettem, de egy ideje így próbálom meg felfogni: nézel egy verekedést egy filmben. Tudod jól, hogy csak egy megrendezett verekedés, valójában nem püfölik egymást véresre, mégis élvezed. Valami ilyen lehet a pankráció, még némi tömegpszichózissal is megfűszerezve.
"a When They See Us nem hoz lázba"scaurus írta: ↑2024.09.27., pén. 07:44
Csak ismétlem, kinek mi.
Konkrétan engem sem az Akolitus, sem - bár, magát az ajánlást köszönöm! - a When They See Us nem hoz lázba.
Az előbbiről tudható, hogy gyenge eresztés és vége sincs/lesz, az utóbbi történetről meg inkább olvasok újságcikket, wiki szócikket.
Csak ismétlem, kinek mi.
Mennyivel jobb is egy pl. Akolitus...scaurus írta: ↑2024.09.25., szer. 19:47Kinek mi.
Én nem igazán szeretem a valós eseményeken alapuló alkotásokat.
Mert vagy kisebb-nagyobb mértékben fiktív lesz vagy átmegy álmosító dokumentum filmbe.
Az ilyen valós eseményekről inkább olvasok valami cikket.
Ha már a monolitot imádom a nappaliban, akkor valami teljesen fiktívet mutasson, hogy ne azon kelljen agyalni, hogy mit áldozatak fel a dramaturgia, a hatás, a játékidő, a művészi hatás, az alkotói szabadság, stb. oltárán.
Ugyanakkor van rokonom, ismerősöm is, akit meg a teljesen fiktív történetekkel lehet a világából kikergetni.
Kinek mi.
Realban imadtam es azon jatekosok egyike szamomra, akiket mindig mindenhol messze alulertekeltek. Sajnos. Megnezem majd.DeLorean írta: ↑2024.09.16., hétf. 17:02Ángel Di María: A sikerhez vezető út
Netflix doku sorozat.
Nem tudom ki mennyire ismeri ezt a fantasztikus játékost, de érdemes megnézni a sorozatot róla.
Hihetetlen, hogy mennyire megmaradt "embernek" és mennyit jelent számára a család, a barátok és Argentína.
Mivel régóta az argentin csapatnak szurkolok - nekem nagy élményt jelentett, de sokat lehet tőle tanulni szerénységből, emberségből és akaraterőből másoknak is.
Mindenkinek ajánlom.
di maria.jpg
![]()
Csak pontosítanék, dél-koreai az az akció vígjáték.Den írta: ↑2024.09.19., csüt. 15:103 filmet mindenképpen ajánlanék kép és főleg fanatikus hangmániákusoknak :
Uglies: sci- fi akció, látványvilág- hang rendben.
Officer black belt: japán akció, nagyon ajánlott, kiemelkedően jó bunyókkal, mely a film előrehaladtával brutálissá válik.
Rebel ridge: kihagyhatatlan színvonalas, 2 órán felüli akciófilm. Találtak egy színészt, aki még olyanabb, mint Anthony Joshua gyilkos szemekkel és testalkattal.
Érdekel az Amazon sorsa. Nekik van a legkevesebb esélyük talpon maradni. Olcsó szereplőként meg értelemszerűen nem volt rentábilis a biznisz. Beolvadás lesz ebből. A hosszú időn át való filléresség egyértelműen az üzletpolitika része volt, de azt sem zárnám ki, hogy egy önfelvásároltatás is (lehetett akkor már látni a trendeket, még ha nem is olyan éles kontúrokkal mint ma).
Amazon épp most emelt 1990Ft-ra, nálam repül is, igaz, eddig olcsó volt, de +120% egyből...lenne 3-400Ft emelés, de így.Aszpirin írta: ↑2024.09.16., hétf. 08:09
az Amazon még mindig 890 Ft-os árát már nem is értem... én ezeket csak ezért nem mondtam le.
Azt nem tudtam, hogy az új előfizetőknek már 5090, a levélben az áll, hogy október 10-től emelik. Érdekes módon a Youtube premium is akkor emelkedik (nálam).
Nekem nem az ár elsősorban a problémám, hanem a tartalom, amit ezért az árért adnak. Biztosan szuperjó mindenkinek, aki szereti a mai mainstreamet, de az a gondom, hogy annyira gagyinak tartom, a friss kínálat 99%-át, hogy azon kapom magam, hogy régebbi sorozatokat nézek újra (most pl. a Vikingeket). Nagy ritkán beesik egy-egy "gyöngyszem", és az persze másik szolgáltatónál van, olyanmál, amire épp nem fizetek elő, szóval ha nem akarom az itt oly népszerű és ingyenes kölcsönzőnek eufemizált illegális torrentezést művelni, akkor előfizetek arra is... A hiba tuti bennem van, mert tartalom az van dögivel, csak hát én valahogy kinőttem (elismerem: kiöregedtem) a mai mainstream vonulatokból (szuperhősök, zonbik/vámpírok/vérfarkasok, fantasyk, űrfantasyk, totálbeteg pszichopaták,... értitek), és ami marad, az olyan kevés, hogy ezért már tényleg kezd túlcsordulni a pohár minden áremelésnél. Szerintem nagyon nem jó irányba megy a mai mozistreaming, mert ellentétben a zeneestreaminggel, ahol ugya nagyjából mindent megkapsz egyetlen előfizetéssel, (amit nem, az meg minimális torrentezendő mennyiség), a mozistreamingnél mindenholmás a kínálat, ráadásul ha egy kalsszikust néznél meg, akkor kiderül, hogy 5-6 mozistresaminget végigpróbálva is nagy az esélyed arra, hogy nem találod meg.
Amint mondtam, a hiba kétségkívül bennem van.