Autóban régóta nem hallgatok zenét. Ha csak a rádióra hagyatkozik az ember, hamar elmegy a kedve tőle. Főleg vidéken...cables írta: ↑2024.09.08., vas. 20:44Most találtam meg ezt a posztot, amikor írták nem láttam. Viszont nagyon fontosnak tartom ezt a "jelenséget".Vinkler írta: ↑2023.02.12., vas. 09:32Rudibá’ felvetette pár napja, hogy egy-egy jobb hangú rendszer után napokig nincs kedve otthon zenét hallgatni, mert a jobb hang annyira benne maradt a “fülében”.
Ezt már másoktól is hallottam, de bevallom velem ez még soha nem fordult elő, akkor sem, amikor nagyon szerény kis rendszerem volt.
Nem tudom mi az oka, de feltételezem valami olyasféle dolog lehet, hogy amim volt, annak mindig is tetszett a hangja.![]()
Akkor elég sokan reagáltak rá, és úgy summázva az volt a vélemény, hogy én a hangra figyelek nem a zenére ez lehet az ok.
Nekem más valami tűnt fel a válaszokból. Többen egyenesen azt írták, hogy nekik pl. vezetés közben is szól a zene és teljesen elfogadható számukra az otthon hallottnál lényegesen rosszabb hangzás.
Szerintem itt lehet a különbség én ugyanis egy dologra tudok igazán koncentrálni, ha dolgozok vagy írok valami okosságot az AVX-re kifejezetten zavar a zene. Nyilván az agyam szervezése különbözik azokétól, akik állandó háttér zene mellett szeretnek dolgozni.
Még valamire reagálnék, nevezetesen arra, hogy a komoly zene jobban igényli a magasabb hanghűséget. Ez biztos, hogy így van. Én bármit meg tudok hallgatni CD-ről, de komoly zenét, ha lehet csak LP-ről hallgatok. A hangjel ami a hangszóróból komplex zeneként jut el hozzánk egy adott időpillanatban egy feszültség érték pl. 0,764423 V. Ez, illetve ennek változása a következő időpillanatokban tartalmazza a sok hangszer hangját. Komolyzene esetén ezért kritikus ennek a hangjelnek nagyon pontos követése.
Üzletben, konyhában kell vmi aláfestés nekem, tolerálom, hogy nem high-end.
Viszont a tavalyi Hilton Hifi Show után nagyon el voltam keseredve, mikor hazajöttem és itthon szólt a legjobb rendszer :-) Most ezt nem nagyképűségből, de tényleg egy kezemen meg tudtam számolni, hány meghallgatásra alkalmas rendszer volt felállítva, aztán ott is voltak termek, ahol be sem tudtál ülni normális pozícióba. Ha igen, akkor meg épp szünet volt, vagy demózásra alkalmatlan zene...