Rock60 írta: ↑2024.02.19., hétf. 10:51Múlkor mesélted - a kábel rendsterelmélet kapcsán - hogy az Avantgarde a Kondo Niero - val és full AN - B - vel mennyivel jobb volt, mint a saját erőlködöjével és valami nem AN nagyon drága dróttal...revox írta: ↑2024.02.19., hétf. 09:16
Amúgy az AVantgarde a saját, pl Model5 erősítőjével jót mutat, csövekkel meg jófromán csak azokkal aminek hasonló kapcsolása van (PushPull, ha lehet minimális visszacsatolás). Lehet etetni SE csövesekkel és baromi jó lesz, de nem lesz minden zenén és hangerőn egyfromán jó (de ez az én bajom, más nem hallgat annyira elmebeteg zenéket, mint néha én). Ezek a dolgok, néhány meghallgatáson nem így jönnek le, de tartós együttélésen elkezd viszketni az ember segge. Nálam is feküdt a sarokban bő egy évig egy PSE 2A3, néha bekötöttem és jó volt, míg csendesen zenéltem, de ha meg akartam tolni, berogyott sajnos. De így jártam egy 6L6 SE-vel is, pedig abban több volt a kakaó, kb 18W. De ezt másnál is tapasztaltam, aki SE ampokkal hajtotta.
Vagy erre is vonatkozott, hogy csak halkan ?
Igen, egy szintig igaz ez. Ez úgy van,amíg el nem érsz egy bizonyos hangerőszintet (mondjuk az is elég magas azért, beszélgetni már nem lehet mellette, bőven meghaladja egy oldaalanként 2db 20centis méllyel ellátott doboz max hangerejét), addig csodásan működnek, utána jön a berogyás. aki értelmes zenére használja a Kondokat tölcsérrel(!!! mással nincs ilyen gond), annak nem lesz ilyen gondja. Ha ráguglizik valaki ,elég sok SE erősítős tölcsért fog találni. Amikor vettem a tölcséreket, 2A3 PP erősítőt használtam és jó volt, de csak 7 watt. Aztán egyszer, még HEShown megkergettük a DUO-t egy AA Model5+ erősítővel (ez az M5 gyári balck gates verziója ,ami direkt a tölcsérekhez készült) AB osztály 2x25W, de 1,5W tiszta A osztály. Frankie goes To Hollywood / Liwerpool koncert... összef*stam magam tőle (mint egy szabadtréi koncert az ötödik sorban és veseleverés), így elengedtem a csövezést és M5+ erősítőt vettem (PP févlezetős, a 47 Lab Gaincard inspirálta). Valamikor, 10-11 éve megint rámjött a csőbuzera, de nem nyert a fentiek miatt. De akkor azért csak vettem egy kisebb SE csövest, ha ingerem lenne. Aztán egyzer azt is eladtam... Pont Vikunya javasolta, hogy próbálni kellene az AN P1-et (PP), hátha, és bejött. Így sok év után, elindulva ezen a PushPull vonalon, megint csövezek a tölcsérekkel. Mondjuk, mrie ideértem, tök halkan hallgatok csak zenét, de jó tudni, hogy ott a tartalék

de ez itt nagyon OFF, mielőtt Sebi kigyomlálna. Inkább elhallgatok,de nem akarok szaladgálni a topicok között

nyomjátok a drótokat, én túl sokat nem tudok róluk, amit tudok, azok is elég leszűkültek a gyártókat tekintve, és a főcsapást elég jól kiveséztük.