Nagyon jó a nemzetközi sajtója de messziről jött ember azt mond amit akar.

Ezt, a Dirac alapból rajta van az új Onkyokon, nem külön fizetős:silboy írta: ↑2023.11.05., vas. 13:05Sziasztok, egy 28 m2-es nappaliba szeretnék egy új házimozi erősítőt ami már alkalmas zene hallgatásra is.
A rendszer valószínűleg nem lesz több 5.1-nél, a hangfalak még nincsenek meg, de valószínűleg a Dali Opticon MK1, Dynaudio Emit M, esetleg JBL Studio családból lennének.
Az előbbi kettőből a háttérsugárzók éppen meg is lennének, azokat eddig kisebb helységben frontként használtam.
Zenéből legtöbbet pop műfajt hallgatok, illetve egy kis rock-t általában Tidal-n.
Jelenleg sztereo zene hallgatáshoz a fent említett polc sugárzókat egy Audiolab 6000A erősítővel hajtom
A megjelenítő egy TCL 75C835 (HDR10, HDR10+, HLG, 144 Hz) lesz.
Tudnátok ajánlani a leírtakhoz megfelelő alternatívákat (nem eladó készüléket keresek)?
A fenti részből kimásoltam egy darabot.DeLorean írta: ↑2023.11.14., kedd 09:08A LAN az a hálózat és internet összeköttetés.
Az optikai pedig hang.
Ez okozza a félreértést.
Gondolom van egy IPTV szolgáltatód.
Ha csak youtube, streaming és egyéb internetes szolgáltatásokat nézel, akkor elég a LAN kábelt bedugni a TV-be.
Nekem az nem világos, hogy csak ezekre van szükséged? TV-t nem nézel? Ha igen, akkor kell lennie egy set top box-nak is a rendszeredben.
De mivel van egy Onkyo erősítőd, ami "atmos-képes" és azt szeretnéd, hogy ott legyen hang és gondolom normális hang, akkor nem biztos, hogy jó megoldás sem az, hogy optikai kábellel viszed a TV-ből vissza a hangot, sem az ARC, ahol HDMI kábellel viszed vissza, de nem tudja az EARC szabványt.
Szerintem így, ehhez az erősítőhöz a legjobb megoldás, ha TV-t is szeretnél nézni, hogy a szolgáltatói set top box-ot HDMI-vel összekötöd az erősítővel és azt HDMI-vel a TV-vel. Ha elég a TV hang, akkor a HDMI passthrough funkciót be tudod kapcsolni az erősítőn és standby állapotban is átmegy a jel a TV-be.
A streaming szolgáltatásokat és egyéb netes dolgot pedig egy külső lejátszóval oldod meg, amit szintén az erősítővel kötsz össze. Így lesz minden esetben mondjuk atmos hang.
Ha nem kell atmos, akkor elég lehet az ARC HDMI-vel visszaküldve.
Az 5.1 nagy valószínűséggel optikai kábelen is "kijön" a TV-ből, de az nem 100%, ismerni kellene a TV típusát. Van, amikor csak sztereó.
Köszi!
Az eredeti kérdés lan kábel bekötésről szólt. Hangátvitelre pedig HDMI-t használsz a TV és az erősítő között ARC/EARC protokollal.
Szolgátatói lan -> network switch -> TV/AVR.
Denon X3800silboy írta: ↑2023.11.05., vas. 13:05Sziasztok, egy 28 m2-es nappaliba szeretnék egy új házimozi erősítőt ami már alkalmas zene hallgatásra is.
A rendszer valószínűleg nem lesz több 5.1-nél, a hangfalak még nincsenek meg, de valószínűleg a Dali Opticon MK1, Dynaudio Emit M, esetleg JBL Studio családból lennének.
Az előbbi kettőből a háttérsugárzók éppen meg is lennének, azokat eddig kisebb helységben frontként használtam.
Zenéből legtöbbet pop műfajt hallgatok, illetve egy kis rock-t általában Tidal-n.
Jelenleg sztereo zene hallgatáshoz a fent említett polc sugárzókat egy Audiolab 6000A erősítővel hajtom
A megjelenítő egy TCL 75C835 (HDR10, HDR10+, HLG, 144 Hz) lesz.
Tudnátok ajánlani a leírtakhoz megfelelő alternatívákat (nem eladó készüléket keresek)?
Rendben, köszönöm! Hálás vagyok!
Igazad van!
4K 40hz nincsen.
Nekem volt anno 510, ha jol emlekszem 3820*2160 60hz at ment rajta. Hdr-t nem ismeri igy azt nem kuldi tovabb.Gyulai D. írta: ↑2023.10.01., vas. 13:56Az MRX510-el max 1080p vagy 1440p fog menni kis frissitési rátával. 4K HDR nem!
Htpc-vel vagy olyan lejátszóval tudsz csak 4K tartalmat nézni, amelyik képes külön HDMI-n a képet, és egy másikon a hangot továbbítani. (HTPC esetében ehez olyan VGA kell amin legalább 1 HDMI van és még egy digitális kimenet ami lehet DP, vagy DVI-D, jóesetben 2HDMI)
Dominik
Az MRX510-el max 1080p vagy 1440p fog menni kis frissitési rátával. 4K HDR nem!
Van az 8,5 is majdnem.
Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...
Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...Quetz írta: ↑2023.09.29., pén. 20:10StormAudio Introduces ISR Fusion 20 Integrated Receiver
youtu.be/qsq_FJufbSs
Persze úgy is próbáltam. Ha jó ip címet adok a Dirac-nak a képen látható üzenet lesz. Ha mást akkor azt írja, h azon az ip-n nincs semmi.