Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...
[/quote]
Van az 8,5 is majdnem.

Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...
Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...Quetz írta: ↑2023.09.29., pén. 20:10StormAudio Introduces ISR Fusion 20 Integrated Receiver
youtu.be/qsq_FJufbSs
Persze úgy is próbáltam. Ha jó ip címet adok a Dirac-nak a képen látható üzenet lesz. Ha mást akkor azt írja, h azon az ip-n nincs semmi.
Hát azonoson vagyok persze. Pingelni is tudom. Na most be tudom rakni a képet végre. És raktam log fájlt is.DeLorean írta: ↑2023.09.15., pén. 09:13Biztos, hogy ugyanazon a hálózaton vannak? Az AVR és a laptop?8dani8 írta: ↑2023.09.15., pén. 09:06Sziasztok,
Arcam AVR850-en szeretnék Dirac-ot futtatni, de sehogy nem tudom rávenni a programot, hogy elérje az erősítőt és tovább lépjen. Tegnap vagy 5 órát vacakoltam vele, de semmi. Látni látja, de csatlakozni nem tud. Csak a következő üzenetet kapom:
"This is behaving in an unexpected way and may be out-of-sync with the Dirac Live application. Restart the Arcam."
Ha esetleg van tapasztalatod és mostanában csináltál Dirac beállítást Arcam AVR390/550/850/960 gépen kérlek segíts.
Amit eddig próbáltam:
-Az erősítőn a legújabb firmware-ek vannak
-Csináltam az Arcamon factory reset-et.
-Próbáltam 3 db win10 gépről
-Fix ip/DHCP váltogattam az erősítőn, az erősítőt tökéletes pinggel folyamatosan elérem bármelyik gépről.
-Az Arcam streamer alkalmazása is működik. Zenél ahogy kell...
-Próbáltam az Arcam honlapon található az Dirac Live 1.2.31 és a Dirac 3.x.x összes verzióját. A Dirac 2.x.x -ek nem indulnak egyik gépen sem
-kihúztam a Telekom routert maradt a switch
-Váltottam portot a switchen
-Cseréltem hálózati kábelelt
- Az erősítőt és a számítógépet bedugtam egy külön switch-be fix ip-kel, router nélkül
-Kapcsoltam be/ki az erősítőt, még ki is húztam.
-Megcsináltam a Dirac honlap szerint mindent (upnp bekapcs routeren, gépen, tűzfal kikapcs teljesen, stb.)
Ha neked mostanában ment, akkor melyik Dirac verziót használod?
Vannak furcsa jelenségek a Dirac indításánál, vagy mindig elsőre klappol minden?
Előre is köszi!
Üdv,
Dani
Esetleg a switch, vagy más eszköz nem oszt ki saját IP-t mondjuk a laptopnak a wifi-n?
Kábellel kösd be ugyanarra a switch-re, router-re mind a kettőt és úgy próbáld ki.
Amennyiben az IP címet ugyanúgy kapják, akkor a programnak el kell érnie az Arcam-ot.
Igen, a Main output egy hangerőszabályzott kimenet a bal-jobb hangsugárzókhoz. Végfokot vagy aktív hangsugárzókat lehet rákötni.tottyi írta: ↑2023.08.29., kedd 11:08Hi, szerintetek a Yamaha RX-V 630 erosito Main Outputja hangeroszabalyozhato taviranyitojaval?
Egyenlore ez az erosito volna hasznalva aktiv hangfalakra de a hangfalon nincs hangeroszabalyzo.
18. oldalon irnak rola valamit de en ebbol nem vettem ki, hogy lehetne.
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... V630_e.pdf
Ez melyik filmből van, ha szabad érdeklődni?
Innentől ezt a fikázást privátban folytasd (mer' úgy látom neked van időd fórumozni). Ha nem megy akkor másképp megyünk tovább.Köszi.Den írta: ↑2023.08.24., csüt. 13:29Van időd fórumozni? Most éppen nem adsz el jogosan agyonkritizált Sonyt garancia nélkül?
Mikor kegyeskedsz 4 méteres képet otthoni demóhoz kiépíteni? Ja, hogy a Sonykkal nem tudsz kivetíteni 4 méteres képet, az Epsonnal pedig akár 4,2- 4,3 méter széles képet is könnyedén ki tudok vetíteni....
Nagyon nem érted ezt szerintem. A PEQ pont nem erről szól!Virgil írta: ↑2023.08.23., szer. 09:26köszönön Fapaci, erre gondoltam én is..fapaci írta: ↑2023.08.23., szer. 07:47Miért kellene más EQ beállításokat alkalmazni jazz, rock, vagy bármilyen zene lejátszásánál? Minden műfajnak megvannak a maga megszólalási jellemzői, de ezeket beállítják a felvételek készítése közben, a felhasználónak ezzel otthon nincs teendője. Nyilván nem tilos ilyesmit használni, ahogy rózsaszín szemüveget is szabad viselni ízlés szerint.
nagyon gáz ez. és főleg ilyen áron kínált cuccnál.. világ legjobb processzora? :) hogy mernek beletenni egyáltalán olyan kommersz jellemzőket, amik a full kommersz integrált szutykokra jellemző csak.. előre beállított hangképek? ekvalézer? minek? :) hát nem jó a hangja már eleve alapból annak a 2milliós procinak? mark&levinson, audio research vagy lexicon és társaiba miért nem raknak előlapra jazz, rock meg pop-gombokat?
köszönön Fapaci, erre gondoltam én is..fapaci írta: ↑2023.08.23., szer. 07:47Miért kellene más EQ beállításokat alkalmazni jazz, rock, vagy bármilyen zene lejátszásánál? Minden műfajnak megvannak a maga megszólalási jellemzői, de ezeket beállítják a felvételek készítése közben, a felhasználónak ezzel otthon nincs teendője. Nyilván nem tilos ilyesmit használni, ahogy rózsaszín szemüveget is szabad viselni ízlés szerint.
Az ízlés alakítható, alaposan el is rontható, pl. ha egy eltekert hangzáshoz szoktatjuk magunkat. Ez főleg egy gyereknél erősen problémás. A HiFi-ben volt egy EQ őrület a 90-es években, ott aztán tényleg borzasztó hangzásokat tekergettek össze a lelkes hobbitársak, de szerencsére ahogy jött, úgy el is vonult ez a divathullám.KisMarci írta: ↑2023.08.23., szer. 08:05Tegyük fel, hogy a gyereknek teljesen más az ízlése (mondhatjuk, hogy nem érett még a "Pure Direct"-re) és egy gombnyomással át tudja állítani a haverjaival a rendszert.
Vagy ha vannak olyan kedvenc felvételeid, melyeket szeretsz néha meghallgatni, de valójában borzasztó túlzásokkal vannak kikeverve. Szerintem ilyen esetekben kifejezetten van értelme pl. egy elmentett EQ beállításnak.
Miért kellene más EQ beállításokat alkalmazni jazz, rock, vagy bármilyen zene lejátszásánál? Minden műfajnak megvannak a maga megszólalási jellemzői, de ezeket beállítják a felvételek készítése közben, a felhasználónak ezzel otthon nincs teendője. Nyilván nem tilos ilyesmit használni, ahogy rózsaszín szemüveget is szabad viselni ízlés szerint.
Miért is komolytalan az, ha valaki saját ízlésére tudja alakítani a hangzást?