Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 82

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

Morph írta:
2023.09.29., pén. 21:53
Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...
[/quote]

Van az 8,5 is majdnem. gondolkodik.gif https://heimkinowelt.at/stormaudio-isr- ... 35902.html

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Quetz írta:
2023.09.29., pén. 20:10
StormAudio Introduces ISR Fusion 20 Integrated Receiver

youtu.be/qsq_FJufbSs
Néztem én is, valami 6.5 millió az ára...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

StormAudio Introduces ISR Fusion 20 Integrated Receiver

youtu.be/qsq_FJufbSs
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

8dani8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: 8dani8 »

Sikerült! Beraktam egy új routert, amire rákötöttem az erősítőt és az asztali gépemet. És adtam a routernek netet az eredeti routerről. Így lefutott minden szépen. A görbe beállításával majd még játszanom kell :)

Köszi a segítséget!

8dani8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.09.15., pén. 10:14
8dani8 írta:
2023.09.15., pén. 09:44
Hát azonoson vagyok persze.
Egy biztos hülye kérdés - Dirac-ban IP cím alapján keresed a gépet?
Persze úgy is próbáltam. Ha jó ip címet adok a Dirac-nak a képen látható üzenet lesz. Ha mást akkor azt írja, h azon az ip-n nincs semmi.
De előveszek ma este egy régi vésztartalék régi routert, és megpróbálom úgy, mert azt még nem próbáltam. Csak külön switch-be.
Az asztali gépem fix ip-n van csak ip4, az Arcamot fix/DHCP-vel is próbáltam, természetesen minden jól be van állítva (subnet mask, gateway, ip, DNS). Nem lehet hogy a kért portot térítik el a win10 gépek, pedig amit a tűzfal és biztonság kapcsán ki lehet kapcsolni mind kikapcsoltam...

8dani8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.09.15., pén. 09:13
8dani8 írta:
2023.09.15., pén. 09:06
Sziasztok,

Arcam AVR850-en szeretnék Dirac-ot futtatni, de sehogy nem tudom rávenni a programot, hogy elérje az erősítőt és tovább lépjen. Tegnap vagy 5 órát vacakoltam vele, de semmi. Látni látja, de csatlakozni nem tud. Csak a következő üzenetet kapom:
"This is behaving in an unexpected way and may be out-of-sync with the Dirac Live application. Restart the Arcam."

Ha esetleg van tapasztalatod és mostanában csináltál Dirac beállítást Arcam AVR390/550/850/960 gépen kérlek segíts.

Amit eddig próbáltam:
-Az erősítőn a legújabb firmware-ek vannak
-Csináltam az Arcamon factory reset-et.
-Próbáltam 3 db win10 gépről
-Fix ip/DHCP váltogattam az erősítőn, az erősítőt tökéletes pinggel folyamatosan elérem bármelyik gépről.
-Az Arcam streamer alkalmazása is működik. Zenél ahogy kell...
-Próbáltam az Arcam honlapon található az Dirac Live 1.2.31 és a Dirac 3.x.x összes verzióját. A Dirac 2.x.x -ek nem indulnak egyik gépen sem
-kihúztam a Telekom routert maradt a switch
-Váltottam portot a switchen
-Cseréltem hálózati kábelelt
- Az erősítőt és a számítógépet bedugtam egy külön switch-be fix ip-kel, router nélkül
-Kapcsoltam be/ki az erősítőt, még ki is húztam.
-Megcsináltam a Dirac honlap szerint mindent (upnp bekapcs routeren, gépen, tűzfal kikapcs teljesen, stb.)

Ha neked mostanában ment, akkor melyik Dirac verziót használod?
Vannak furcsa jelenségek a Dirac indításánál, vagy mindig elsőre klappol minden?

Előre is köszi!

Üdv,
Dani
Biztos, hogy ugyanazon a hálózaton vannak? Az AVR és a laptop?
Esetleg a switch, vagy más eszköz nem oszt ki saját IP-t mondjuk a laptopnak a wifi-n?

Kábellel kösd be ugyanarra a switch-re, router-re mind a kettőt és úgy próbáld ki.

Amennyiben az IP címet ugyanúgy kapják, akkor a programnak el kell érnie az Arcam-ot.
Hát azonoson vagyok persze. Pingelni is tudom. Na most be tudom rakni a képet végre. És raktam log fájlt is.
dirachiba_1.jpg
dirachiba_1.jpg (59.35 KiB) Megtekintve 2140 alkalommal
log.PNG

8dani8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok,

Arcam AVR850-en szeretnék Dirac-ot futtatni, de sehogy nem tudom rávenni a programot, hogy elérje az erősítőt és tovább lépjen. Tegnap vagy 5 órát vacakoltam vele, de semmi. Látni látja, de csatlakozni nem tud. Csak a következő üzenetet kapom:
"This is behaving in an unexpected way and may be out-of-sync with the Dirac Live application. Restart the Arcam."

Ha esetleg van tapasztalatod és mostanában csináltál Dirac beállítást Arcam AVR390/550/850/960 gépen kérlek segíts.

Amit eddig próbáltam:
-Az erősítőn a legújabb firmware-ek vannak
-Csináltam az Arcamon factory reset-et.
-Próbáltam 3 db win10 gépről
-Fix ip/DHCP váltogattam az erősítőn, az erősítőt tökéletes pinggel folyamatosan elérem bármelyik gépről.
-Az Arcam streamer alkalmazása is működik. Zenél ahogy kell...
-Próbáltam az Arcam honlapon található az Dirac Live 1.2.31 és a Dirac 3.x.x összes verzióját. A Dirac 2.x.x -ek nem indulnak egyik gépen sem
-kihúztam a Telekom routert maradt a switch
-Váltottam portot a switchen
-Cseréltem hálózati kábelelt
- Az erősítőt és a számítógépet bedugtam egy külön switch-be fix ip-kel, router nélkül
-Kapcsoltam be/ki az erősítőt, még ki is húztam.
-Megcsináltam a Dirac honlap szerint mindent (upnp bekapcs routeren, gépen, tűzfal kikapcs teljesen, stb.)

Ha neked mostanában ment, akkor melyik Dirac verziót használod?
Vannak furcsa jelenségek a Dirac indításánál, vagy mindig elsőre klappol minden?

Előre is köszi!

Üdv,
Dani

handras
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: handras »

Van egy öregecske Denon AVR 2105 erősítőm, úgy érzékelem hogy a 4 optikai bemenetéből 3 nem működik. Tudtok-e ajánlani olyan szerelőt akinek bátran a kezébe adhatom?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

tottyi írta:
2023.08.29., kedd 11:08
Hi, szerintetek a Yamaha RX-V 630 erosito Main Outputja hangeroszabalyozhato taviranyitojaval?
Egyenlore ez az erosito volna hasznalva aktiv hangfalakra de a hangfalon nincs hangeroszabalyzo.
18. oldalon irnak rola valamit de en ebbol nem vettem ki, hogy lehetne.

https://usa.yamaha.com/files/download/o ... V630_e.pdf
Igen, a Main output egy hangerőszabályzott kimenet a bal-jobb hangsugárzókhoz. Végfokot vagy aktív hangsugárzókat lehet rákötni.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, szerintetek a Yamaha RX-V 630 erosito Main Outputja hangeroszabalyozhato taviranyitojaval?
Egyenlore ez az erosito volna hasznalva aktiv hangfalakra de a hangfalon nincs hangeroszabalyzo.
18. oldalon irnak rola valamit de en ebbol nem vettem ki, hogy lehetne.

https://usa.yamaha.com/files/download/o ... V630_e.pdf
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: Den »

Black Adam
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Den írta:
2023.08.24., csüt. 11:54
12000- es képei, ennél mélyebb feketét már nem kívánhat magának senki. A kép 4K 50Hz- es a processzor jóvoltából 9m2- en.
Ez melyik filmből van, ha szabad érdeklődni?
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6306

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Den írta:
2023.08.24., csüt. 13:29
Van időd fórumozni? Most éppen nem adsz el jogosan agyonkritizált Sonyt garancia nélkül?
Mikor kegyeskedsz 4 méteres képet otthoni demóhoz kiépíteni? Ja, hogy a Sonykkal nem tudsz kivetíteni 4 méteres képet, az Epsonnal pedig akár 4,2- 4,3 méter széles képet is könnyedén ki tudok vetíteni....
Innentől ezt a fikázást privátban folytasd (mer' úgy látom neked van időd fórumozni). Ha nem megy akkor másképp megyünk tovább.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

szepi0808 írta:
2023.08.24., csüt. 13:06
Van még ettől lentebb? gondolkodik.gif
Úgy látom van :smile51: :rolleyes:
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Van időd fórumozni? Most éppen nem adsz el jogosan agyonkritizált Sonyt garancia nélkül?
Mikor kegyeskedsz 4 méteres képet otthoni demóhoz kiépíteni? Ja, hogy a Sonykkal nem tudsz kivetíteni 4 méteres képet, az Epsonnal pedig akár 4,2- 4,3 méter széles képet is könnyedén ki tudok vetíteni....
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Van még ettől lentebb? gondolkodik.gif
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

12000- es képei, ennél mélyebb feketét már nem kívánhat magának senki. A kép 4K 50Hz- es a processzor jóvoltából 9m2- en.
Csatolmányok
P1070042.JPG
P1070039.JPG
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Den írta:
2023.08.22., kedd 13:54
Most meg röhögök mindenkin, hogy fogalmatok sincsen a mai napig mit mulasztottatok el. Egyikőtök sem látta még a képfelskálázását 4K 50Hz- re 5- 6 év alatt.

youtu.be/05xiAx3TSpQ

A HDMI kártya legtöbb eleme 2012-13 körülre datálható, nem igazán veszik fel a versenyt a legújabb MADVR + GPU párosítással. A 50Hz-es szappanopera effektusnak pedig kevés rajongója van ezen a fórumon szerintem.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Re: Lyngdorf MP-60 Authentic Cinema

Hozzászólás Szerző: rTom »

Virgil írta:
2023.08.23., szer. 09:26
fapaci írta:
2023.08.23., szer. 07:47
KisMarci írta:
2023.08.22., kedd 19:57

Miért is komolytalan az, ha valaki saját ízlésére tudja alakítani a hangzást? gondolkodik.gif
Miért kellene más EQ beállításokat alkalmazni jazz, rock, vagy bármilyen zene lejátszásánál? Minden műfajnak megvannak a maga megszólalási jellemzői, de ezeket beállítják a felvételek készítése közben, a felhasználónak ezzel otthon nincs teendője. Nyilván nem tilos ilyesmit használni, ahogy rózsaszín szemüveget is szabad viselni ízlés szerint.
köszönön Fapaci, erre gondoltam én is..
nagyon gáz ez. és főleg ilyen áron kínált cuccnál.. világ legjobb processzora? :) hogy mernek beletenni egyáltalán olyan kommersz jellemzőket, amik a full kommersz integrált szutykokra jellemző csak.. előre beállított hangképek? ekvalézer? minek? :) hát nem jó a hangja már eleve alapból annak a 2milliós procinak? mark&levinson, audio research vagy lexicon és társaiba miért nem raknak előlapra jazz, rock meg pop-gombokat?
Nagyon nem érted ezt szerintem. A PEQ pont nem erről szól!
A PEQ az nem a paraszt ekut jelenti.

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

fapaci írta:
2023.08.23., szer. 07:47
KisMarci írta:
Virgil írta:
2023.08.22., kedd 19:50

nekem itt, ezzel komolytalanná is válik a cucc... kár, pedig az az utánozhatatlan EQ rendszer biztos durva lehet
Miért is komolytalan az, ha valaki saját ízlésére tudja alakítani a hangzást? gondolkodik.gif
Miért kellene más EQ beállításokat alkalmazni jazz, rock, vagy bármilyen zene lejátszásánál? Minden műfajnak megvannak a maga megszólalási jellemzői, de ezeket beállítják a felvételek készítése közben, a felhasználónak ezzel otthon nincs teendője. Nyilván nem tilos ilyesmit használni, ahogy rózsaszín szemüveget is szabad viselni ízlés szerint.
köszönön Fapaci, erre gondoltam én is..
nagyon gáz ez. és főleg ilyen áron kínált cuccnál.. világ legjobb processzora? :) hogy mernek beletenni egyáltalán olyan kommersz jellemzőket, amik a full kommersz integrált szutykokra jellemző csak.. előre beállított hangképek? ekvalézer? minek? :) hát nem jó a hangja már eleve alapból annak a 2milliós procinak? mark&levinson, audio research vagy lexicon és társaiba miért nem raknak előlapra jazz, rock meg pop-gombokat?
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11038
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

KisMarci írta:
2023.08.23., szer. 08:05
Tegyük fel, hogy a gyereknek teljesen más az ízlése (mondhatjuk, hogy nem érett még a "Pure Direct"-re) és egy gombnyomással át tudja állítani a haverjaival a rendszert.

Vagy ha vannak olyan kedvenc felvételeid, melyeket szeretsz néha meghallgatni, de valójában borzasztó túlzásokkal vannak kikeverve. Szerintem ilyen esetekben kifejezetten van értelme pl. egy elmentett EQ beállításnak.
Az ízlés alakítható, alaposan el is rontható, pl. ha egy eltekert hangzáshoz szoktatjuk magunkat. Ez főleg egy gyereknél erősen problémás. A HiFi-ben volt egy EQ őrület a 90-es években, ott aztán tényleg borzasztó hangzásokat tekergettek össze a lelkes hobbitársak, de szerencsére ahogy jött, úgy el is vonult ez a divathullám.

Kétlem, hogy léteznének a piacon olyan felvételek, amik "borzasztó túlzásokkal vannak kikeverve". Mihez viszonyítod a túlzást? Kizárólag az alkotók jóváhagyásával jelenhet meg bármilyen kiadvány, tehát amit hallunk, az az ő szándékuk (már ha megfelelő lejátszó rendszerünk van). Igen meglepő lenne, hogy egy félszáz ember által jóváhagyott anyagról csak nálad otthon derülne ki, hogy borzasztóra keverték.

De ha lenne is ilyen "hibás" anyag, azt biztosan nem egy EQ-val lehet kijavítani. Ha egy festményen sok a piros tartalom, nem állunk neki átszínezni, hanem elfogadjuk úgy, ahogy a festő akarta.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 499

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Nagyjából erre céloztam.
Ha a gyártó ad egy plusz szolgáltatást, (amit nem kötelező használni), az miért tesz egy készüléket komolytalanná?

Tegyük fel, hogy a gyereknek teljesen más az ízlése (mondhatjuk, hogy nem érett még a "Pure Direct"-re) és egy gombnyomással át tudja állítani a haverjaival a rendszert.

Vagy ha vannak olyan kedvenc felvételeid, melyeket szeretsz néha meghallgatni, de valójában borzasztó túlzásokkal vannak kikeverve. Szerintem ilyen esetekben kifejezetten van értelme pl. egy elmentett EQ beállításnak.
Usher - Valhalla - Emotiva

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11038
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

KisMarci írta:
Virgil írta:
DeLorean írta:
2023.08.14., hétf. 14:33
Lehet külön sztereó jazz, rock, mozi családi, mozi demo és csak a képzelet szab határt a dolgoknak.
nekem itt, ezzel komolytalanná is válik a cucc... kár, pedig az az utánozhatatlan EQ rendszer biztos durva lehet

mauser
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: mauser »

Sziasztok!

Sony TA-E9000ES procim sajnos előállt a szokásos típushibával: nincs hang, sötét képernyő. Korábban már volt ilyen probléma, s anno a Totelnél javították is. Sajnos azonban az úr aki a Sony-kat javította a Totelnél időközben elhunyt és így nem tudták vállalni a javítást.

A hiba egyébként elég jól dokumentált, az összes szükséges service bulletin-t, illetve a teljes service manual-t is oda tudom adni. (Néhány apróbb kondi és ellenállás cseréjével orvosolható a gond, valószínűleg az egyik cseredarab adta meg magát, 5-10 évet szokott bírni a javítás a fórumok alapján.)

Ismerve azonban a saját forrasztási képességeimet(:)), inkább szakértő kezekre szeretném bízni a javítást. Tudnátok olyan szervizt javasolni, ahová el tudnám vinni az előerősítőt?

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 499

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Virgil írta:
DeLorean írta:
2023.08.14., hétf. 14:33
Lehet külön sztereó jazz, rock, mozi családi, mozi demo és csak a képzelet szab határt a dolgoknak.
nekem itt, ezzel komolytalanná is válik a cucc...
kár, pedig az az utánozhatatlan EQ rendszer biztos durva lehet
Usher - Valhalla - Emotiva

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”