Gomba1974 írta: ↑2023.05.20., szomb. 07:46
Az Ultimax ot a Soundimports-on is zárt dobozban árulják diy kit-ben. Biztos fogok kapni hideget meleget is rendesen de be vallom sose foglalkoztam ilyen dolgokkal meg adatokkal. Nekem nem mond a T/S meg a Qes, Qts érték semmit. A végfok adatai alapján 2x900w tud 4 ohm-om. A magas és mélyközép sugárzókra szánnék 1M et. Az alsó 7 db mélyközép 6" a felső 6db pedig 5" lenne a magas sugárzó pedig mind azonos. Zenénél a subokat is használnám.
Köszönöm.
Igen, azt sejtettem, hogy nem érdekel a T/S és társai, különben valószínűleg nem választottad volna az UM12-22-őt, de nem akarlak lebeszélni róla, ha valamiért az tetszik, akkor azt vedd, rosszul nem fog szólni. Amúgy az RSS-hez képest csak maximum hangerőben tud elvileg többet az UMM, de addig meg az RSS pontosabban tud szólni. Egyébként a Soundimports 55 literes kit dobozában nem tudja az UM12-22 a Qtc = 0,7-et, mert ehhez kb 110 literes zárt doboz kellene neki a T/S adatok alapján.
A méyközép-magas tekintetében szerintem válassz elkészített/bevált tervű dobozokat, a Soundimportsnál 5" és 6" kit-ek is vannak.
Igen, az NX3000D a spec szerint tud 900 Wattot csatornánként, de a valóság ettől azért árnyaltabb, mert pl nem adják meg, hogy mekkora torzítás mellett képes erre, illetve, hogy egyszerre mindkét vagy csak egy csatornán tudja-e ezt:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.14544/
Üdv!