Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ez tömör volt... :napsut:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2023.04.20., csüt. 19:30
Ebbe azért nem vagyok teljesen biztos, mert talán nem teljesen mindegy, hogy hang-jel, vagy tápáram megy- e egy dróton.
Vagy Te ebben tökéletes feltétlen analógiát látsz ?
Mármint, ha pl. magasba húz egy hangszórókábel, tápkábel funkcióban is megmarad ez a jellege ? Vagy ha maszatos itt, maszatos lesz ott is ?
Igen.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ebbe azért nem vagyok teljesen biztos, mert talán nem teljesen mindegy, hogy hang-jel, vagy tápáram megy- e egy dróton.
Vagy Te ebben tökéletes feltétlen analógiát látsz ?
Mármint, ha pl. magasba húz egy hangszórókábel, tápkábel funkcióban is megmarad ez a jellege ? Vagy ha maszatos itt, maszatos lesz ott is ?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2023.04.18., kedd 20:15
A Neotech ezüstje hangra állítólag nem túl jó. Tápra jó lehet ?
Ha 220 - as tápkábelem rézből van, van értelme a kisfeszűt ezüstből készíteni ?
Adott alkatrész mindenhol ugyanúgy szól, bárhová is teszed.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2614

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2023.04.18., kedd 20:15
Kérdezd meg Pázsitot van e még ilyenje
http://www.audio-consulting.ch/?Parts:Silver_Wire
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 352

Hozzászólás Szerző: marconi »

Rock60 írta:
2023.04.18., kedd 17:29
Jaj !
Akkor most miből csináljunk kisfesz egyenáramra tápkábelt ? :fekverohog:
Ami maradt és jó az az említett Neotech mellett az Audio Note egyeres ezüst drótja, pl Hificollective nél kapható többféle vastagságban, vagy a Süti ezüst drótja.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Jaj !
Akkor most miből csináljunk kisfesz egyenáramra tápkábelt ? :fekverohog:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
2023.04.18., kedd 10:22
Srry, off
Mit tud az MCS1000 ? Az Vdh ? Milyen a felépítése ?
Nekem a tápkábeleim Vdh SCS12 - ből és Kacsa SOCP 14 - ből van. Ha jól emlékszem Süti a kis feszhez a SOCP 18 - at javasolta, de majd mondja... :D
On
Igen VDH.Ez a szent Grál :smile29: 1mm-es egyeres ezüst kábel poliamid szigeteléssel.5 éve már nem lehet vásárolni.Eltünt a VDH kínálatából.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Srry, off
Mit tud az MCS1000 ? Az Vdh ? Milyen a felépítése ?
Nekem a tápkábeleim Vdh SCS12 - ből és Kacsa SOCP 14 - ből van. Ha jól emlékszem Süti a kis feszhez a SOCP 18 - at javasolta, de majd mondja... :D
On

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

chavez írta:
2023.04.17., hétf. 08:54
Srácok, van értelme egy XLR-RCA kábelnek? Streamerem xlr-t tud, de ugye az erősítő meg nem.
Otthoni körülmények között, semmilyen előnyét nem fogod élvezni.

chavez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: chavez »

Srácok, van értelme egy XLR-RCA kábelnek? Streamerem xlr-t tud, de ugye az erősítő meg nem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Persze, igazad van.
Egyszer szívesen összehallgatnám, az én Gekko drótommal.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2023.04.11., kedd 08:02
Melyik JBL - ed is van ?
Biztos, hogy két garnitúra drót többe kerülne ?

/ Persze, ezt csak a matek miatt kérdezem, nem mintha meg akarnám kérdőjelezni bármelyik döntésed helyességét./
Bocs, hogy ilyen késve, de meló közben ritkán nézek be...
Ti5000-em van, ami idehaza elég ritka madár. Külhonban olyan 1000€ körül kezdődik, kiviteltől, állapottól és az eladó mohóságától függően.
A hangfalkábelem ilyen: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... 40QAvD_BwE, ha ezt duplán veszem, akkor erősen veri a Ti5000 árát. Tehát ahogy írtam, nem tartom ésszerünek.
Megtanultam már, hogy olcsón sajnos nincs jó kábel, az igazán jó hanghoz elengedhetetlen a jó kábel, de azért ilyen aránytalanságokba nem szeretnék bocsájtkoznik. Azért nem mindenek feletti a kábel.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Melyik JBL - ed is van ?
Biztos, hogy két garnitúra drót többe kerülne ?

/ Persze, ezt csak a matek miatt kérdezem, nem mintha meg akarnám kérdőjelezni bármelyik döntésed helyességét./

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Voyager írta:
2023.04.09., vas. 10:40
zoli73 írta:
2023.04.07., pén. 20:11
nemtomm írta:
2023.04.07., pén. 19:47

Kipróbáltam nem hoz annyit sajna :rolleyes: :rolleyes: amennyiben neked ilyen sok % javulást hozott szerencsés ember vagy…
Engem sem győzőtt meg a kettős kábelezés. Azt meg nem is értem, hogy egy hangminőség javulást, hogyan lehet százalékosítani? Mi a mértékegység? Milyen hosszú a skála?
Elhiszem ha nálad nem működik.

Nekem is volt már olyan hangsugárzóm aminél majdhogynem mindegy volt, hogy jumper, vagy bi-kábel, csak "normális" vezeték legyen. Zenélt ahogyan kell, majdnem bármivel.

Viszont az esetek többségében, nagyon sokat hoz(ott) a kettős kábelezés. Minduntalan azt tapasztalom, hogy a térrel csinál valamit, valahogy jobban részesei lehetünk a zenei történéseknek. Persze ez csak a saját tapasztalásom, máshogy hallunk és mást keresünk.
Nem kétlem, hogy sok hangsugárzónál kidomborodik a kettős kábelezés előnye, talán a jelenlegi hangsugárzóim is ilyenek, nem tudom, nem próbáltam kettős kábelezve. Feltehetőleg nem is fogom, mert ha a mostani kábelekből beszereznék még egy párat, akkoz annak értéke már meghaladná a hangsugárzó értékét. Fogalmazzak úgy, ezt nem tartanám ésszerűnek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

zoli73 írta:
nemtomm írta:
SoundMania írta:
2023.04.07., pén. 12:04

Vagy meggondolnám a bi-kábelezést. Dupla áron kb 30-40 %—kal jobb hang
Kipróbáltam nem hoz annyit sajna :rolleyes: :rolleyes: amennyiben neked ilyen sok % javulást hozott szerencsés ember vagy…
Engem sem győzőtt meg a kettős kábelezés. Azt meg nem is értem, hogy egy hangminőség javulást, hogyan lehet százalékosítani? Mi a mértékegység? Milyen hosszú a skála?
Elhiszem ha nálad nem működik.

Nekem is volt már olyan hangsugárzóm aminél majdhogynem mindegy volt, hogy jumper, vagy bi-kábel, csak "normális" vezeték legyen. Zenélt ahogyan kell, majdnem bármivel.

Viszont az esetek többségében, nagyon sokat hoz(ott) a kettős kábelezés. Minduntalan azt tapasztalom, hogy a térrel csinál valamit, valahogy jobban részesei lehetünk a zenei történéseknek. Persze ez csak a saját tapasztalásom, máshogy hallunk és mást keresünk.

konzumprodukt
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: konzumprodukt »

gomolalaci írta:
2023.04.07., pén. 20:42
,,Rudi bácsi szerint ez az ördögtől való... "
Rudi bácsi sokkal többet tud, mint amennyit gondolnád....
Örülök, hogy vannak akik jobban tudják mit gondolok mint én.

konzumprodukt
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: konzumprodukt »

cables írta:
2023.04.07., pén. 20:08
---
"Pedig jó az, csak egyrészt nem ugyanolyan kábelekkel kell csinálni, másrészt a terminálnál össze kell kötni őket.
De akkor már lehet mellé rakni plusz két-háromfélét. Szörnyetegkábel. Az elektronok majd kiválogatják, merre akarnak menni."

Meglepne, ha egy ilyen kábel igazán jól szólna. Minden kábel más alakú hangjelet visz a terminálhoz és ott összegződnek, lesz egy szétcincált jelalak. Lehet, hogy hangosabban szól ezért hallod jobbnak, ha jobbnak hallod.
Engem is meglepett, mikor az elméletnek ellentmondva egy-egy rosszabbul sikerült összetevőt hozzáadva elviselhetetlenné vált a hang. Szóval igen, nem működik, a hibák is összeadódnak. Sajnos. A legjobb amit elértem a szörnyeteggel, hogy megkaptam az összetevők átlagát, ha kihagytam a legrosszabbakat, akkor is jó átlagos hangot kaptam.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

a.gabriel írta:
2023.04.07., pén. 22:18
De, csak ismételni tudom magamat, hogy érdemes elgondolkodni azon, mi mennyit hoz, és meddig akar elmenni a tulajdonos.
Van itt még egy apróság: kaptam már ajánlást arra, hogy próbáljam ki, a kábelt melyik hangfalcsatlakozóra érdemes bekötni: alulra vagy felülre, aztán a jumper nyilván a másikba megy. Meg láttam olyat is komoly hifisnél, hogy az egyik drót a felsőbe, a másik meg az alsóba ment. Szóval próbálgatni, tesztelgetni lehet sokféle verziót, talán van értelme, talán nincs. :rolleyes: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

SoundMania írta:
2023.04.07., pén. 20:44
Ez többmindentől függ. De ha a kábel nem alkalmas eleve bilábelezéshez, akkor általában inkább a dupla árú szokott jobb
Nekem kevés tapasztalatom van ebben a kérdésben, de azért hátha tanulságos. Én is erre jutottam tulajdonképpen. Mint minden másban a hifiben, itt is a puding próbája az evés.

Két olyan kábelem volt, ami komolynak vehető, és teljesen véletlenül bikábelesek voltak, ahogy megvettem: egy Nordost és egy DNM. Mindegyik jó volt úgy, ahogy megvolt, de amikor jó áron hozzájutottam egy WW Oasis8 kábelhez, lecseréltem a DNM kábelt. Igaz, ez új áron háromszor annyiba került volna akkor. A hangfalamban belül csak egy drótot kellett átkötni, hogy ne kelljen jumpert vagy bikábelt használni, bármikor visszaköthető. Ezzel az egyutas kábellel szerintem jobb a hang, mint a korábbi bikábeles drótokkal volt.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Olvasgatva az elméleteket, amik részben gyakorlati tapasztalatokkal vannak alátámasztva az jön le aki tud olvasni a sorok között:

- van akinél bevált a bi-kábel, van akinél pedig nem
- jampert használni érdemes, vagy inkább meg egy ugyanolyan HF kábelt
- megéri az árát, egy ugyan olyan kábel, vagy érdemes venni 2x drágábbat helyette
- érdemes összekötni belül a HF csatlakozónál belül a két út kábelét, vagy használni a meglévő úgy ahogy van
- hoz-e annyit, mint amibe kerül ez a herce-hurca
- százalékban mennyit, hoz így vagy úgy használva

Amennyiben a hangsugárzó úgy van kialakítva, hogy erre lehetőség van, akkor mindenképpen érdemes vele próbálkozni.
Saját tapasztalat az, hogy igen.
A minőségi jumper, egyrészt nem olcsó, másrészt kényszer miatt használják, és gyorsan telepíthető. A második elsővel megegyező HF kábel a következő lépcsőfok. Ez sokkal korrektebb, mint egy jumper, és műszaki oka is van, hogy miért.
De, a legkorektebb a Bi-amp! De, az már más tészta, hogy mennyibe kerül.
Ennek is meg van a műszaki miértje, viszont kevesen eveznek el idáig ebben a kategóriában.

Ezek után, ott van az, hogy megéri-e az egész játék azt a anyagi költséget, amibe ez kerül?

Egy jó és neves és drága hangsugárzó igen, de egy szerény nem biztos.

Összekötni belül, ez is járható út, de akkor minek készítette úgy a gyártó, ezért ez inkább hanyagolható.

Azt javaslom, hogy akit komolyan érdekel, és van rá lehetősége, próbálja ki a hangsugárzóját, egy házimozi erősítővel sztereóban, és utána Bi-amp módban.
Ha sima egy amp-osan, és sima kabelnél jobban tetszik neki, Bi-amp módban, akkor érdemes tovább lépnie, persze ha anyagilag és rendszer szinten tudja kezelni ezt a konfigurációt a saját sztereó rendszere.
De, csak ismételni tudom magamat, hogy érdemes elgondolkodni azon, mi mennyit hoz, és meddig akar elmenni a tulajdonos.

A Bi-amp rendszer mindenben többet add, hangban, tisztaságban, erőben, felbontásban,és sorolhatnám. De, azt figyelembe kell venni, mindenből 2x annyi kell.

Egy szerény hangsugárzón, viszont sosem lesz gazdaságos befektetés a tulajdonosának.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
nemtomm írta:
SoundMania írta:
2023.04.07., pén. 12:04

Vagy meggondolnám a bi-kábelezést. Dupla áron kb 30-40 %—kal jobb hang
Kb úgy ahogy lejjebb írtam..... :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.04.07., pén. 18:35
SoundMania : " Vagy meggondolnám a bikábelezést."
Jelen esetben ez nem releváns, Zoli szerintem nem fog még egy kábelt vásárolni.
De elvi szinten érdekelne, hogy szerintetek X árú kábelt megduplázva bikábelezve bekötve a dobozokat, vagy 2X értékű kábelt használva, saját anyagából készített jumperral jobb-e a hang ?
Nekem erről nincsen friss tapasztalatom - Quadot nem lehet bikábelezni - de a Gekko kábelek forgalmazójánál és egy ismerősömnél is az utóbbi megoldásra kerűlt a voks.
Ez többmindentől függ. De ha a kábel nem alkalmas eleve bilábelezéshez, akkor általában inkább a dupla árú szokott jobb lenni de minél jobbat kell használni akkor jumpernek. De vannak olyan kábelek, amiket a hangszóró felől akár meg is lehet csinálni bikábelesre. Pl Kondo Ksl spc.
Pl az AN B bilábel jobb mint az SPC jumperral. Viszont az SPC szétcsavarva bikábelnek, jobb mint az AN B bikábel, viszont roszabb mint az SPC bikábel.
De van ellenpélda is. :)
2x Kimber 4tc rosszabb volt mint 1 db 8tc, de még az 1x4tc + 1x8tc is rosszabb volt. :)
Persze ez nem azonos az előző SPC-s próbával, hiszen itt 2 eltérő kábelt próbáltunk. Ezt csak azért írom, mert szeretik úgy árulni a 2x4tc-ket, hogy 1x8tc - vel egyenrangú. Sajnos nem az!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

,,Rudi bácsi szerint ez az ördögtől való... "
Rudi bácsi sokkal többet tud, mint amennyit gondolnád....
A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”