Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: viri »

fapaci írta:
2023.04.04., kedd 10:15
Világunk sok érdekességgel szolgál a figyelmes szemlélő számára. Most éppen azt láthatjuk, ahogy a több millió forintos lejátszók nélkülözhetetlenségéről próbálják meggyőzni a felhasználót, aki az 50e forintos lejátszójával is elégedett volt. Lélekmentés? Inkvizíció? Hittérítés?
Igen, és előtte meg azt láthattuk, hogy az 50eft-os kézüléknél nem kell jobb, mert az csak drágább, nem is igazán hallható, csak lehúzás, szoftver mágia, stb..

Lehet hogy az élet itt is a kiegyenlítődésre törekszik :)
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2011

Hozzászólás Szerző: wittao »

fapaci írta:
2023.04.04., kedd 10:15
Világunk sok érdekességgel szolgál a figyelmes szemlélő számára. Most éppen azt láthatjuk, ahogy a több millió forintos lejátszók nélkülözhetetlenségéről próbálják meggyőzni a felhasználót, aki az 50e forintos lejátszójával is elégedett volt. Lélekmentés? Inkvizíció? Hittérítés?
Na es most mondd meg, hogy fog o a kulso linearis tapotokbol valasztani az 50eFt-os lejatszojahoz? Az mar minimum dupla penz lenne, teljesen feleslegesen, hiszen az OGG-t lassan receptre is felirja a dr. Ur :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

wittao írta:
2023.04.04., kedd 10:08
denesdr írta:
2023.04.04., kedd 09:37
viri írta:
2023.04.04., kedd 09:23
Akkor ezek szerint hallod Te is, de nem zavar.
Veszteséges tömörítésből sok fajta létezik, van, amelyiket viszonylag könnyű kiszúrni és van, amelyiket füllel nem is lehet, e két véglet között sok átmenet van, egyéntől, rendszertől, zenétől függően változhat, hogy ki melyiket hallja meg valóban. Úgy tudom fererencz tesztelte magát ezügyben, szerintem erre gondolt.
Mindig is irigyeltem ferencz “hallom, hogy szarabb, de jo lesz ez nekem” hozzaallasat. Kicsit irigy is lettem, hogy en miert nem tudok ehhez igy hozzaallni. De legalabb ti akkor mar ugy latszik ebben is egyetertetek.
Nem. Ha "szarabb", azt nem fogadom el. Mint ahogy azt sem (sőt), hogy ha valami semmivel sem érzékelhető jobbnak, cserébe sokkal összetettebb és drágább.
Egyébként fererencz.
Nem szotkam hibázni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2023.04.04., kedd 09:37
viri írta:
Veszteséges tömörítésből sok fajta létezik, van, amelyiket viszonylag könnyű kiszúrni és van, amelyiket füllel nem is lehet, e két véglet között sok átmenet van, egyéntől, rendszertől, zenétől függően változhat, hogy ki melyiket hallja meg valóban. Úgy tudom fererencz tesztelte magát ezügyben, szerintem erre gondolt.
Mindig is irigyeltem ferencz “hallom, hogy szarabb, de jo lesz ez nekem” hozzaallasat. Kicsit irigy is lettem, hogy en miert nem tudok ehhez igy hozzaallni. De legalabb ti akkor mar ugy latszik ebben is egyetertetek.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2023.04.04., kedd 09:25
alto írta:
2023.04.04., kedd 08:36
itt a nagy többség egyértelműen hallja a veszteségesen tömörített és veszteségmentesen tömörített zene közötti jelentős minőségbeli különbséget.
Igen hallja/hallani véli, főleg, ha van róla tudomása, hogy éppen veszteséges vagy veszteségmentes hanganyag szól. Egyébként meg nincs óriási különbség, egy modernebb (pl Ogg Vorbis, Opus) veszteséges tömörítést hallás alapján nagyon nehéz (bizonyos bitráta fölött meg szinte lehetetlen) megkülönböztetni a veszteségmentestől bármilyen rendszeren, főleg tipikus zenei felvétekkel, normál zenehallgatás közben.
Ogg Vorbist es Opust mindenkinek, minden ami ezen tul van csak jatek es mese. Hallgat meg valaki egyaltalan CD-t ezek utan?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

viri írta:

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

alto írta:
itt a nagy többség egyértelműen hallja a veszteségesen tömörített és veszteségmentesen tömörített zene közötti jelentős minőségbeli különbséget.
Igen hallja/hallani véli, főleg, ha van róla tudomása, hogy éppen veszteséges vagy veszteségmentes hanganyag szól. Egyébként meg nincs óriási különbség, egy modernebb (pl Ogg Vorbis, Opus) veszteséges tömörítést hallás alapján nagyon nehéz (bizonyos bitráta fölött meg szinte lehetetlen) megkülönböztetni a veszteségmentestől bármilyen rendszeren, főleg tipikus zenei felvétekkel, normál zenehallgatás közben.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

fererencz írta:
2023.04.04., kedd 08:58
alto írta:

Sokat vitatkozunk különböző dolgokon, de azért itt a nagy többség egyértelműen hallja a veszteségesen tömörített és veszteségmentesen tömörített zene közötti jelentős minőségbeli különbséget. Szerencsés vagy ha te nem hallod, mert így tényleg nincs szükséged komolyabb audio cuccokra.
Nem. A nagy többség nem tudja megkülönböztetni. Nem akarok kérkedni, de bőven átlagon felül teljesítsek, ha különböző formátumú, veszteségű anyagokat kell összehasonlítani. Kérlek, ilyenbe inkább ne menjél bele! leborulok.gif
Akkor ezek szerint hallod Te is, de nem zavar. Végülis a lényegen nem változtat, mert szerencsés vagy, hogy olcsóbban megúszod a hifid.

Egyébként szerintem mindenkinek muszáj valahol meghúzni a határt, valami kompromisszumot kötni a tökéletességhez képest, különben maradna az örök elégedetlenség (ilyen ismerősöm is van, és az szerintem rosszabb, mint mp3-at hallgatni boldogan).
Nagy a szórás az igény szintekben, ezért (is) van sokszor, hogy elbeszélünk egymás mellett.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:

Sokat vitatkozunk különböző dolgokon, de azért itt a nagy többség egyértelműen hallja a veszteségesen tömörített és veszteségmentesen tömörített zene közötti jelentős minőségbeli különbséget. Szerencsés vagy ha te nem hallod, mert így tényleg nincs szükséged komolyabb audio cuccokra.
Nem. A nagy többség nem tudja megkülönböztetni. Nem akarok kérkedni, de bőven átlagon felül teljesítsek, ha különböző formátumú, veszteségű anyagokat kell összehasonlítani. Kérlek, ilyenbe inkább ne menjél bele! leborulok.gif
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3153
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

fererencz írta:
2023.04.04., kedd 08:17
Nem fejtettem ki, de a hasonló elvű rendszer, amit előtte hallottam, az úgy egy nagyságrenddel drágább volt az enyémtől. Az erősítő biztos mond Wittao-nak valamit: Gauss Audio. Nyilván a többi komponens sem maradt el ettől, és nem spotify volt a forrás. Nem, nem éreztem a következőket a saját rendszeremen:
A Spotify végtelenül sávhatárolt, dinamikátlan, tompa ,részlethiányos masszának fog hatni a másikhoz képest.
Nem gondolnám, hogy a hallásom miatt.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem fejtettem ki, de a hasonló elvű rendszer, amit előtte hallottam, az úgy egy nagyságrenddel drágább volt az enyémtől. Az erősítő biztos mond Wittao-nak valamit: Gauss Audio. Nyilván a többi komponens sem maradt el ettől, és nem spotify volt a forrás. Nem, nem éreztem a következőket a saját rendszeremen:
A Spotify végtelenül sávhatárolt, dinamikátlan, tompa ,részlethiányos masszának fog hatni a másikhoz képest.
Nem gondolnám, hogy a hallásom miatt.
Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

wittao írta:
2023.04.03., hétf. 19:27
A forráskészülék önmagában vagy jó, vagy nem jó a felhasználó számára. Egy biztos, ami a forrástól nem indul el, utána annak pótlására már csekély esély van...
Bizony, valami Linn nevű cégecske alapítójának volt ugyanez az alapelve induláskor. Ő is odáig jutott, hogy a lánc legfontosabb eleme a lemezjátszó tengelye, mert onnantól csak romolhat a hang. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

ZolaBA írta:
2023.04.03., hétf. 17:38
fererencz írta:
2023.04.03., hétf. 14:36
Ezt hogy kell érteni, miben kevés?
Miben kevés? Prémiumban. Prémium alkatrészben, anyagban, kiviltelben, szoftver mágiában és árban.
De ne aggódj. Vagyunk páran boldogok nem prémium költségű pc-vel is.
Nem aggódtam, nem is fogok. Igen, tökéletesen boldog és elégedett vagyok vele. Nem akartam senkinek keresztbe tenni ezzel, inkább csak segíteni néhány embernek, hogy ők is ilyen könnyen (és olcsón) lehessenek boldogok. :napsut:
General-Lee-Dukes-of-Hazard-01-022723-99caecfce2c44c8c898d7d227daebfd5.jpg
General-Lee-Dukes-of-Hazard-01-022723-99caecfce2c44c8c898d7d227daebfd5.jpg (173.15 KiB) Megtekintve 901 alkalommal
Nem szotkam hibázni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5976

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Hátha valakinek ég hasznos, nekem az volt:
ha törölni szeretnéd az Audirvana 3.5 licenc-regisztrációidat, ezt megteheted az alábbi linken.
Kell hozzá a licenckulcs és annak a neve, aki eredetileg regisztrálta, pontosan úgy, ahogyan a regisztrációban megadta (beleértve az ékezeteket is, ha használta, pl. "János Gipsz").
Ha a licenc már két gépre használva volt, akkor mindkét gépről törlődik. Így akár tovább is lehet adni az Audirvana 3.5 "lifetime" licencet, csak az eredeti vásárló nevét is adni kell hozzá).

Ez a licenc-eladás mellett akkor is nagyon jól jön, ha valamiért át kell vinni a második licencet egy új gépre, de már nem lehet az Audirvanából lemondani azt, mert pl. tönkrement a HDD/SSD a gépben, vagy - mint az én esetemben - egy teljes újratelepítés előtt elfelejtetted kiregisztrálni Audirvanából a gépet.

szóval ez a link: https://audirvana.com/account/ és a "Legacy versions" részben kell a gombra kattintani.
Ezt a linket szerintem mindenki jegyezze fel, akinek van Audirvana 3.5-öse. Így vagy úgy, de egyszer nagyon jól jön majd.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2023.04.03., hétf. 19:27
Az én szubjektív magánvéleményem pedig az, hogy egy forráskészülék képességeit egy másodpercig nem befolyásolja sem az akusztika, sem az erősítő, sem pedig a kábelezés.
A szobaakusztika (és a többi felsorolt elem) nyilván egész mást befolyásol, mint a forráskészülék képességeit. Nem tudom állított-e mást valaki. gondolkodik.gif

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2023.04.03., hétf. 17:38
fererencz írta:
Miben kevés? Prémiumban. Prémium alkatrészben, anyagban, kiviltelben, szoftver mágiában és árban.

A szigorúan szubjektív magánvéleményem pedig az, hogy ha elégetni való pénzed van, csak akkor költs X-et a pc-re ha már 10X-ből se tudnál fő elemet fejeszteni. Fő elem a hangsugárzó az erősítő, a forrás/dac. A kábel, elosztó, switch, router, szomszéd hűtőjének tápolása az mind nem főelem. De fő elem súlyú még az akusztika is, nem is beszélve azokról a dolgokról amik a kényelmedet szolgálják, pl. egy jó fotel ;)
Miben kevés? Hangban. Igen, ehhez prémium alkatrész kell, igen, prémium anyag is. Kivitel alatt ha a műszaki dizájnt érted, akkor igen, az is számít. Ha kék vagy zöld kívülről az mindegy. Szoftver mágia kb. a forráskészülékből kijövő hang 20-30%-áért felel, nem tudom ki hogy van vele, nekem számít. Ja hogy ennek ára van?

Az én szubjektív magánvéleményem pedig az, hogy egy forráskészülék képességeit egy másodpercig nem befolyásolja sem az akusztika, sem az erősítő, sem pedig a kábelezés. A forráskészülék önmagában vagy jó, vagy nem jó a felhasználó számára. Egy biztos, ami a forrástól nem indul el, utána annak pótlására már csekély esély van...

Sokan hajlamosak egy digitális futómű fontosságát lebecsülni, de lelkük rajta. Bármennyire is nem tetszik ez néhányaknak, a fő készülékek közé tartozik egy audio láncban. Cseszhetem a szuper erősítőmet, hangsugárzóimat, ha mp3-at indítok el a forráson...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

fererencz írta:

A szigorúan szubjektív magánvéleményem pedig az, hogy ha elégetni való pénzed van, csak akkor költs X-et a pc-re ha már 10X-ből se tudnál fő elemet fejeszteni. Fő elem a hangsugárzó az erősítő, a forrás/dac. A kábel, elosztó, switch, router, szomszéd hűtőjének tápolása az mind nem főelem. De fő elem súlyú még az akusztika is, nem is beszélve azokról a dolgokról amik a kényelmedet szolgálják, pl. egy jó fotel ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2023.04.03., hétf. 14:42
fererencz írta:
alto írta:
2023.04.03., hétf. 14:27
Spotify lebutított minőségre tök ok amit összeraktál, de komolyabb forrásanyagokhoz szerintem is kevés.
Amennyiben meghallgatsz egy lineáris táppal, passziv hűtéssel felszerelt, optimalizált (hardver + OS) gépen
Spotify vs. Audirvana + Qobuz anyagot, akkor azonnal eldől a kérdés (még akkor is, ha csak 16/44.1 felbontásig mész a Qobuzon).
Nem. Írtam is.
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fererencz írta:
alto írta:
Spotify lebutított minőségre tök ok amit összeraktál, de komolyabb forrásanyagokhoz szerintem is kevés.
Úgy általában hangminőségben, mondjuk ha az iEast-el elégedett voltál akkor ezzel sem lesz gond.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
alto írta:
Amennyiben meghallgatsz egy lineáris táppal, passziv hűtéssel felszerelt, optimalizált (hardver + OS) gépen
Spotify vs. Audirvana + Qobuz anyagot, akkor azonnal eldől a kérdés (még akkor is, ha csak 16/44.1 felbontásig mész a Qobuzon).

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fererencz írta:
2023.04.03., hétf. 14:03
supravox írta:
2023.04.03., hétf. 13:47
fererencz írta:
2023.04.03., hétf. 11:24
Végül egy nagyon kompakt, passzív hűtéses mini PC-t vettem. Windows alapon működik, nem kellett varázslat, herélés, dedikált lejátszó OS, bővítő, DDC, vagy spéci táp, működik megfelelően és zajtalanul. Először túlgondoltam, de felhasználói vélemények, tesztek alapján arra jutottam, hogy felesleges. :napsut:
Hát ezt rosszul gondoltad😀
De ha Neked így ok...
Erről eszembe jutott, amikor a főnökömnek vezettem le egy eredményt szorzás osztással, de szerinte az úgy nem jó. Felrajzolt egy grafikont, egyenes egyenlete, sinus cosinus cotangens köbgyök derivált, majd ugyan azt az eredményt kapta.

Azt gondoltam, ez egy hasznos tapasztalat, de kiderül a végén, hogy reménytelen eset vagyok. sad.gif
BARTIMEX AUDIO Honlap

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

supravox írta:
2023.04.03., hétf. 13:47
fererencz írta:
Végül egy nagyon kompakt, passzív hűtéses mini PC-t vettem. Windows alapon működik, nem kellett varázslat, herélés, dedikált lejátszó OS, bővítő, DDC, vagy spéci táp, működik megfelelően és zajtalanul. Először túlgondoltam, de felhasználói vélemények, tesztek alapján arra jutottam, hogy felesleges. :napsut:
De ha Neked így ok...
Erről eszembe jutott, amikor a főnökömnek vezettem le egy eredményt szorzás osztással, de szerinte az úgy nem jó. Felrajzolt egy grafikont, egyenes egyenlete, sinus cosinus cotangens köbgyök derivált, majd ugyan azt az eredményt kapta.

Azt gondoltam, ez egy hasznos tapasztalat, de kiderül a végén, hogy reménytelen eset vagyok. sad.gif
Nem szotkam hibázni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

fererencz írta:
De ha Neked így ok...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”