Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1422

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: vazze »

Egy kicsit le vagyok maradva.
Mi a különbség az Abacus és az Abacus s között?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

alto írta:
2023.02.20., hétf. 10:54
konok írta:
2023.02.20., hétf. 09:22
Streamer kártyáról van esetleg híretek? Rendelhető már?
Még a Roon hivatalos szertifikációjára várnak Zsolték, amint megjön, rendelhető lesz.
Köszi!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

konok írta:
2023.02.20., hétf. 09:22
Még a Roon hivatalos szertifikációjára várnak Zsolték, amint megjön, rendelhető lesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

Klaca írta:
2023.02.16., csüt. 19:48
trane írta:
2023.02.16., csüt. 08:49
Klaca írta:
2023.02.16., csüt. 08:40

Erről a modelljükről még nem hallottam. 752-m volt, állítólag azt is az Epos-os Robin Marshall tervezte a Missionnek, de az tragikus volt: Zsolt cserélte be nekem anno, valami hallgathatóra, de ő is csak nézett kb., hogy "ez meg mi?". Szal nem tudom ...
mission impossible = lehetetlen , ez már bekerült a magyar szlengbe :smile53:
Régen jártam itt... Elfelejtettem, hogy itt nem ismerik fel a tréfát, ha nem rak az ember oda egy-két vigyorgó, színes tükörtojást. Bocs, többet nem próbálkozom ilyesmivel...
Ne add fel , szerintem jó poén volt :)
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Egy Elixir, kis USB dac és laptop vagy Raspberry Pi Hifiberry DAC, Vandamme hangfal és IC kábel, Dragonweed Kolibri szett már nagyon jó... de ez is 500 Ft. Amúgy a használt cuccok kapcsán nem árt figyelni, mert a hifipiacon lassan egy éve árulnak egy Pre erősítőt, aminek a 3-as bemenete hibás, az eladó nem jelzi, hogy még nem toroid trafós pre és 20eft "kipróbálási levonást" érvényesített velem szemben, mikor ez kiderült és visszavittem 2 nap múlva. Ez majd egy éve történt, kiábárndultam picit a hifi hobbytárs korrektséggel kapcsolatos illúziókból. Természetesen azóta se tudta eladni, pedig itt kb 130eft-ért vette.

No de a lényeg. Van áremelkedés. Ugyanakkor a teljes életciklus költségben egy erősítő, hangfal, lemezjátszó nagyon jól teljesít... persze ha a próbálgatás a lényeges szempont, akkor nem.

A lényeg, hogy az új terméket még mindig megéri megvenni, 10-15 évig tudod használni. Ha veszel egy felső kategóriás okostelefont, ott az Iphone is csak pár évet tud.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

használt termékekből
merida írta:
2023.02.17., pén. 13:06
Nyilván nem tökéletes hang, de akinek nem sikerül 5-600.000.- ből remek rendszert összeállítani, az tájékozatlan.
Főleg ebben a topicban.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: merida »

Nyilván nem tökéletes hang, de akinek nem sikerül 5-600.000.- ből remek rendszert összeállítani, az tájékozatlan.
Főleg ebben a topicban.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

akvapark írta:
2023.02.17., pén. 10:43
dgab írta:
2023.02.17., pén. 09:59
DeProtector írta:
2023.02.16., csüt. 08:52

Zsolt is csak annyit írt a fb-on valakinek válaszul, hogy csak a hangszórókészlet közel 600€, úgyhogy nem egy budget hangfal lesz.
Én ebből arra tippelnék, hogy ez valahova oda futhat ki majd, mint anno az Enigma volt.
Formás jószág, mindenesetre.

Nem kötekedésként, puszta közvéleménykutatás: hol lehet ma a budget hangfal új árának felső határa? Mi az, ami szerintetek már nem budget? Az elmúlt évek (hifi-)inflációja miatt elvesztettem a fonalat.
Nem csoda. Egy kis kedvencem, a Warfedale Denton a kezdetben 150e körül volt, aztán eltűnt, most látom 300e-ért árusítják. És azért ez sem a tökéletesség. (Van ilyen egyáltalán?) gondolkodik.gif
Valóban, az utóbbi 3-4 év közel 100% -os áremelkedés hozott a hifi piacon. Szerintem jelenleg a hallgatható hangfal kategória valahol 500-600ezer körül kezdődik, nyilván ez még nagyom messze van a tökéletestől.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Hozzászólás Szerző: akvapark »

dgab írta:
2023.02.17., pén. 09:59
DeProtector írta:
BLX írta:
2023.02.15., szer. 23:40
Tudja valaki, hogy kb milyen arban lesz?
Zsolt is csak annyit írt a fb-on valakinek válaszul, hogy csak a hangszórókészlet közel 600€, úgyhogy nem egy budget hangfal lesz.
Én ebből arra tippelnék, hogy ez valahova oda futhat ki majd, mint anno az Enigma volt.

Nem kötekedésként, puszta közvéleménykutatás: hol lehet ma a budget hangfal új árának felső határa? Mi az, ami szerintetek már nem budget? Az elmúlt évek (hifi-)inflációja miatt elvesztettem a fonalat.
Nem csoda. Egy kis kedvencem, a Warfedale Denton a kezdetben 150e körül volt, aztán eltűnt, most látom 300e-ért árusítják. És azért ez sem a tökéletesség. (Van ilyen egyáltalán?) gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

DeProtector írta:
BLX írta:

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

trane írta:
2023.02.16., csüt. 08:49
Klaca írta:
2023.02.16., csüt. 08:40
alto írta:
2023.02.16., csüt. 07:46
ami még jól is szól: Mission impossible.
Erről a modelljükről még nem hallottam. 752-m volt, állítólag azt is az Epos-os Robin Marshall tervezte a Missionnek, de az tragikus volt: Zsolt cserélte be nekem anno, valami hallgathatóra, de ő is csak nézett kb., hogy "ez meg mi?". Szal nem tudom ...
mission impossible = lehetetlen , ez már bekerült a magyar szlengbe :smile53:
Régen jártam itt... Elfelejtettem, hogy itt nem ismerik fel a tréfát, ha nem rak az ember oda egy-két vigyorgó, színes tükörtojást. Bocs, többet nem próbálkozom ilyesmivel...

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Köszi mindenkinek az infót az új dobozzal kapcsolatban. :smile32:

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 240

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

BLX írta:
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

alto írta:
2023.02.16., csüt. 07:46
ami még jól is szól: Mission impossible.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

BLX írta:
Peger írta:
2023.02.15., szer. 20:33
Pont a héten volt szerencsém meghallgatni, sokaknak fog meglepetést okozni még ez a kis doboz😊. Én majdnem leellenőriztem nincsenek e bekapcsolva mellette a nagytesók 😂?
Az sem biztos, hogy lesz-e belőle termék, eléggé az elején tart még a fejlesztés.
Abban viszont nem érdemes reménykedni, a hogy itthoni gyártással 2-300ezres fogyasztói áron bármilyen hangfalat össze lehet rakni, főleg nem olyat, ami még jól is szól. Mission impossible.
BARTIMEX AUDIO Honlap

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Hozzászólás Szerző: akvapark »

BLX írta:
Peger írta:
Pont a héten volt szerencsém meghallgatni, sokaknak fog meglepetést okozni még ez a kis doboz😊. Én majdnem leellenőriztem nincsenek e bekapcsolva mellette a nagytesók 😂?
Nem, mert ez még csak "deszkamodell".
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Peger írta:

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Zsolt fb oldalára érdemes odakukkantani. Fény látszik a jóáronjóhangsugárzótkereső alagút végén.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

BLX írta:
2023.02.03., pén. 15:03
Ekkora lenne a különbség a 2.1-es és a 2.3-as kártyák között? Más is tapasztalta, hogy sokkal dögösebb a 2.3-as kártya a 2.1-es képest?
Eddig azt olvastam másoktól, hogy nagyon hasonlóak, talán a 2.3 kicsit "modernebb" hang.
Ez elsikkadt a nagy trafózásban.
Telefonról nem tudok hosszan írni, de annyit röviden, hogy a két kártya hangja jól hallhatóan eltér, pedig ugyanaz a chip van mindkettőben. Erről ennyit …
A 2.3 nem “dögösebb” hanem a sávszélei hallhatóan szélesebbek, és több részletet képes megmutatni. A 2.1 a klasszikus Heed hang: nem forszírozza a részleteket, inkább egy kerek egészre törekszik.
Így hát rendszerfüggő, kinek mikor melyik jön be jobban.
Kicsit hasonló az Si2/Si3 dilemmához.
Az biztos, hogy minél jobb a rendszer, annál inkább passzol hozzá a 2.3 - ugyanakkor ez a kártya jobban megmutatja, ha valahol valami nincs rendben. A 2.1 kártya megbocsátóbb …
Ez persze most így nagyon elnagyolt, Ear blogján van egy régebbi leírás a 2.3-ról, ott pontosabban olvashatsz erről.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ear írta:
2023.02.05., vas. 10:11
dgab írta:
2023.02.04., szomb. 22:12

A trafó előnye, hogy mivel nincs elektronikus erősítés, elméletileg alacsonyabb a zajszintje és kevesebbet torzít, mint egy MC-előerősítő. A hang levegősebb, több a részlet, természetesebb a zene. Hátránya, hogy az egyik tekercsről a másikra a fizika törvényszerűségei miatt nem tud átmenni a hangszedő jelének 100%-a, így a frekvencia-átvitel mindig korlátozottabb lesz, mint az elektronikus erősítő esetében. Ez jellemzően a mélytartományt érinti erősebben.

...de vélhetően nálad az a helyzet, hogy a beépített phono jobban tudja kompenzálni a trafó frekvenciavesztését, mint a Quasar MM része.
Már bocsánat, de ez butaság. Hogy egy MC illesztő trafó vágjon-e mélyet, az konstruktőri elhatározás, meg némileg pénz kérdése, hogy megfelelő anyagokat és méretezést válasszon. Ez ráadásul nem kimenőtrafó, ahol ez a méretezési nehézség komolyabb probléma. Nem egy olyan MC trafót ismerek, ami mind mérve, mind fülre brutális mélyleadásra képes, néha még túl sokra is, mert az azért elég durva látvány, amikor a 3-4 Hz-re hangolt felfüggesztés a tű lemezre engedésekori hintázást a mély a végpontok közötti néma pulzálásával nyomatékosítják.
Ugyanez virágnyelven:
“A sokat hallottak szerint, kellően jó hangszedő és kellően jó trafó esetében az előnyök egyértelműen jelentősebbek, mint a hátrányok.”

leborulok.gif

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeProtector írta:
2023.02.04., szomb. 21:24
cotag írta:
2023.02.04., szomb. 20:38
A Heed phonot soha nem próbáltam trafóval, de ha új a trafó, lehet, hogy járatás kell neki és ezt érzed a hangjában. Nekem pont ugyanez volt új trafóval, mindenben jobb volt, mint az MC elektronika, de mégis volt valami zavar. Aztán szépen bejáratódott. (És nagyon nem mindegy milyen kábelt használsz a trafó és a phono között.)
Elméletileg be lett bőven járatva a trafó, bár az utóbbi időben lehet, hogy sokat állt.
A kábel kérdésre mondjuk már én is gondoltam, mivel fonó kábel eddig csak egy kellett, tartalék meg nincs, így jobb híján most csak egy rca összekötő van a trafó és a fonó közt. Meg egy random madzag a földnek.

Közben a beépített fonóval hallgatom. Az meg egyre jobb.
Zavaró tényezők nélkül. Ugyan úgy rca kábellel. Most már azt merem mondani, hogy ez így jobb (trafó+beépített fonó) mint tisztán a Quasar.
Ez viszont már végképp nem világos...
A hifi kisokost felütve: a lemezjátszó előerősítő két fő dolgot csinál, egyrészt a hangszedő nagyon alacsony kimenő feszültségét és az itt alkalmazott magas bemenő impedanciát illeszti az előerősítők sokkal magasabb, vonal szintű bemenő feszültségéhez és alacsonyabb bemenő impedanciájához, másrészt elvégzi a RIAA-korrekciót. Az MC-hangszedő jelszintje tizede (esetleg huszada) az MM-hangszedőkének, és a lezáró impedancia is csupán a töredéke a lemezjátszó előerősítő alapértelmezett bemenő impedanciájának, szükség van még valamire, ami megteremti a kapcsolatot. Ez vagy egy újabb erősítő fokozat (lemezjátszó elő-elő erősítő), vagy egy transzformátor.

A trafó előnye, hogy mivel nincs elektronikus erősítés, elméletileg alacsonyabb a zajszintje és kevesebbet torzít, mint egy MC-előerősítő. A hang levegősebb, több a részlet, természetesebb a zene. Hátránya, hogy az egyik tekercsről a másikra a fizika törvényszerűségei miatt nem tud átmenni a hangszedő jelének 100%-a, így a frekvencia-átvitel mindig korlátozottabb lesz, mint az elektronikus erősítő esetében. Ez jellemzően a mélytartományt érinti erősebben.

A sokat hallottak szerint, kellően jó hangszedő és kellően jó trafó esetében az előnyök egyértelműen jelentősebbek, mint a hátrányok.

Ezen a ponton Huszti úrék szakvéleményére lenne szükség, de vélhetően nálad az a helyzet, hogy a beépített phono jobban tudja kompenzálni a trafó frekvenciavesztését, mint a Quasar MM része - a phono-kártyát úgy tervezhették, hogy mélyben kevésbé erős hangszedőkkel fogják használni, mint a Quasart.

Persze az is lehet, hogy teljesen más az ok :smile29:

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: cotag »

DeProtector írta:
2023.02.04., szomb. 21:24
A kábel kérdésre mondjuk már én is gondoltam, mivel fonó kábel eddig csak egy kellett, tartalék meg nincs, így jobb híján most csak egy rca összekötő van a trafó és a fonó közt. Meg egy random madzag a földnek.
Olyan kábelt javasolnék, amit kifejezetten phono és SUT közé ajánl a gyártó. A megfelelő árnyékolás mellett nagyon fontos az alacsony kapacitás (50 pF vagy kevesebb), illetve minél rövidebb legyen (1 m max). Bocsánat ez itt már kicsit off, de itt merült fel.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

cotag írta:
2023.02.04., szomb. 20:38
A Heed phonot soha nem próbáltam trafóval, de ha új a trafó, lehet, hogy járatás kell neki és ezt érzed a hangjában. Nekem pont ugyanez volt új trafóval, mindenben jobb volt, mint az MC elektronika, de mégis volt valami zavar. Aztán szépen bejáratódott. (És nagyon nem mindegy milyen kábelt használsz a trafó és a phono között.)
Elméletileg be lett bőven járatva a trafó, bár az utóbbi időben lehet, hogy sokat állt.

Közben a beépített fonóval hallgatom. Az meg egyre jobb.
Zavaró tényezők nélkül. Ugyan úgy rca kábellel. Most már azt merem mondani, hogy ez így jobb (trafó+beépített fonó) mint tisztán a Quasar.
Ez viszont már végképp nem világos...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”