A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintetek mennyire műfaj-független egy Heed erősítő?
Si2-Si3-Lagrange?
Szerintem az Si2 és Si3 külső X2-es táppal elég univerzális, lehet rajta bármit hallgatni nagy élvezettel. Ahogy Akvapark is írta, a többi a dobozokon fog múlni.
A Lagrange-ot is hallottam, szerintem ez az erősítő is univerzális. Lehet bármilyen minőségi zenével etetni jó lesz a végeredmény.
Érdekes a kérdés egyébként. Kiváncsi vagyok én is, mások hogyan vélekednek ebben a kérdésben.
Si2-Si3-Lagrange?
Mivel nincs "egyen HEED" hang, tényleg teoretikus volt.
Mivel mind Lagrange, Obelsik széria és Elixir erősítőket voltam szerencsés hallani, sőt a legutóbbit birtokolni is, elmondható, hogy műfajfüggetlen erősítők. Viszont a hangsugárzók nem, azokkal lehet "hangolni".
Si2-Si3-Lagrange?
Metálzene rajongóként azt mondom, hogy megfelelő társakkal (erre alkalmas hangsugárzó pl.) szerintem igen. Bár minden attól függ, hogy ki mit vár el az egyes műfajok tolmácsolása során. Azért a metált emeltem ki, mert ebbe sok erősítő, vagy rendszer bicskája beletörik. A Heed erősítőknek jó ritmusuk van, energikusak, jól meg tudják hajtani a hangfalakat, és természetesek a hangszer hangjai. Házon belül ahogy lépsz feljebb, úgy lesz ezekben a paraméterekben egyre jobb. De én elfogult vagyok...
Én is elfogult vagyok, de másik márka irányába.
Viszont amit én hallottam a Heed erősítőkből, azt tudom mondani, hogy bármivel nagyon jól szóltak. Klasszikus és mulatós zenét leszámítva, mert azokkal nem próbáltam. Lagrange volt nálam 3-4 napot, és csak szuper jelzőkkel tudom illetni
Tökéletes műszaki és esztétikai állapotban lévő, gyári felújított (refurbished), gyári csomagolású Obelisk Si III erősítők és Obelisk X2 tápok rendelhetők nálunk az új ár 75%-án, 5év garanciával.
Obelisk Si: 759.000 Ft helyett 569.000 Ft
Obelisk X2: 444.000 Ft helyett 333.000 Ft.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Egy kicsit le vagyok maradva.
Mi a különbség az Abacus és az Abacus s között?
Lényegében ez: A korábbi modelhez képest - amely az AKM chip hiánya miatt megszűnt - az új Abacus S már az AKM AK4490R típusú DAC chipjére épül. Néhány további változással együtt (Burr Brown PCM9211 S/PDIF vevő, jobb minőségű tápegység IC-k, a nem kívánt zajok kiküszöbölése a DSD/PCM közötti váltáskor, transzformátorcsatolás RCA és BNC bemenetekhez) összességében sikerült az előd model hangminőségét is túlszárnyalni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Erről a modelljükről még nem hallottam. 752-m volt, állítólag azt is az Epos-os Robin Marshall tervezte a Missionnek, de az tragikus volt: Zsolt cserélte be nekem anno, valami hallgathatóra, de ő is csak nézett kb., hogy "ez meg mi?". Szal nem tudom ...
mission impossible = lehetetlen , ez már bekerült a magyar szlengbe
Régen jártam itt... Elfelejtettem, hogy itt nem ismerik fel a tréfát, ha nem rak az ember oda egy-két vigyorgó, színes tükörtojást. Bocs, többet nem próbálkozom ilyesmivel...
Ne add fel , szerintem jó poén volt :)
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
Egy Elixir, kis USB dac és laptop vagy Raspberry Pi Hifiberry DAC, Vandamme hangfal és IC kábel, Dragonweed Kolibri szett már nagyon jó... de ez is 500 Ft. Amúgy a használt cuccok kapcsán nem árt figyelni, mert a hifipiacon lassan egy éve árulnak egy Pre erősítőt, aminek a 3-as bemenete hibás, az eladó nem jelzi, hogy még nem toroid trafós pre és 20eft "kipróbálási levonást" érvényesített velem szemben, mikor ez kiderült és visszavittem 2 nap múlva. Ez majd egy éve történt, kiábárndultam picit a hifi hobbytárs korrektséggel kapcsolatos illúziókból. Természetesen azóta se tudta eladni, pedig itt kb 130eft-ért vette.
No de a lényeg. Van áremelkedés. Ugyanakkor a teljes életciklus költségben egy erősítő, hangfal, lemezjátszó nagyon jól teljesít... persze ha a próbálgatás a lényeges szempont, akkor nem.
A lényeg, hogy az új terméket még mindig megéri megvenni, 10-15 évig tudod használni. Ha veszel egy felső kategóriás okostelefont, ott az Iphone is csak pár évet tud.
Zsolt is csak annyit írt a fb-on valakinek válaszul, hogy csak a hangszórókészlet közel 600€, úgyhogy nem egy budget hangfal lesz.
Én ebből arra tippelnék, hogy ez valahova oda futhat ki majd, mint anno az Enigma volt.
Formás jószág, mindenesetre.
Nem kötekedésként, puszta közvéleménykutatás: hol lehet ma a budget hangfal új árának felső határa? Mi az, ami szerintetek már nem budget? Az elmúlt évek (hifi-)inflációja miatt elvesztettem a fonalat.
Nem csoda. Egy kis kedvencem, a Warfedale Denton a kezdetben 150e körül volt, aztán eltűnt, most látom 300e-ért árusítják. És azért ez sem a tökéletesség. (Van ilyen egyáltalán?)
Valóban, az utóbbi 3-4 év közel 100% -os áremelkedés hozott a hifi piacon. Szerintem jelenleg a hallgatható hangfal kategória valahol 500-600ezer körül kezdődik, nyilván ez még nagyom messze van a tökéletestől.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Zsolt is csak annyit írt a fb-on valakinek válaszul, hogy csak a hangszórókészlet közel 600€, úgyhogy nem egy budget hangfal lesz.
Én ebből arra tippelnék, hogy ez valahova oda futhat ki majd, mint anno az Enigma volt.
Nem kötekedésként, puszta közvéleménykutatás: hol lehet ma a budget hangfal új árának felső határa? Mi az, ami szerintetek már nem budget? Az elmúlt évek (hifi-)inflációja miatt elvesztettem a fonalat.
Nem csoda. Egy kis kedvencem, a Warfedale Denton a kezdetben 150e körül volt, aztán eltűnt, most látom 300e-ért árusítják. És azért ez sem a tökéletesség. (Van ilyen egyáltalán?)
Erről a modelljükről még nem hallottam. 752-m volt, állítólag azt is az Epos-os Robin Marshall tervezte a Missionnek, de az tragikus volt: Zsolt cserélte be nekem anno, valami hallgathatóra, de ő is csak nézett kb., hogy "ez meg mi?". Szal nem tudom ...
mission impossible = lehetetlen , ez már bekerült a magyar szlengbe
Régen jártam itt... Elfelejtettem, hogy itt nem ismerik fel a tréfát, ha nem rak az ember oda egy-két vigyorgó, színes tükörtojást. Bocs, többet nem próbálkozom ilyesmivel...
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Pont a héten volt szerencsém meghallgatni, sokaknak fog meglepetést okozni még ez a kis doboz. Én majdnem leellenőriztem nincsenek e bekapcsolva mellette a nagytesók ?
Tudja valaki, hogy kb milyen arban lesz?
Az sem biztos, hogy lesz-e belőle termék, eléggé az elején tart még a fejlesztés.
Abban viszont nem érdemes reménykedni, a hogy itthoni gyártással 2-300ezres fogyasztói áron bármilyen hangfalat össze lehet rakni, főleg nem olyat, ami még jól is szól. Mission impossible.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Pont a héten volt szerencsém meghallgatni, sokaknak fog meglepetést okozni még ez a kis doboz. Én majdnem leellenőriztem nincsenek e bekapcsolva mellette a nagytesók ?
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee