dixie-chicken írta: ↑2023.01.10., kedd 12:51
A felhasználók már nem igénylik
@mishow, talán a PFM-el olvastam napokban,hogy tavaly a CD eladásoknak a száma nővekedett... ha senki nem igényli, mért adnak ki új zenei CDket ?.. és egyre több gyártó,ismét kinál dedikált CD lejátszót is....
Persze, kiadnak még cd-t, csak érdekes lenne tudni a darabszámot is. A postomban ezért írtam azt, hogy
"a cd jövője már csak mint divatcikk, technikai kuriózum vagy vintage gyűjtői tárgyként képzelhető el".
Karácsonyra én is kaptam ajándék dedikált cd-t és koncert dvd-t az egyik ismert hazai zenekar vezetőjétől, akivel időnként (áttételesen) munkakapcsolatban vagyok, ő is mondta, hogy a legtöbben - akiket hasonló módon megajándékozott - megköszönték szépen, és őszintén megmondták, megy a polcra dísznek, mert nincs mivel lejátszaniuk otthon.
Bocsánat, ha az eddigi postjaimból az jött volna le, hogy szurkolok (pláne örülök) a cd eltűnésének, és ha mindet elolvastad a témában, akkor azt is láthattad, valamilyen szinten sajnálom is, de én a
széleskörű és kereskedelmileg releváns felhasználói igényről beszéltem. Mi itt "rajongók" vagyunk, és ez sokban más, mint az átlag zenefogyasztó igénye.
Egyébként pont valami olyan SONY Discmanem volt, mint ami a linkelt videoban 8' körül látható (D-36?) megdöbbentően jól szólt, de állásában tönkrement, pedig sokkal szebb volt, mint az a karcos, ami a videoban van. Szerintem leadtam a MM elektro gyűjtőjében, de lehet, valahol a garázs mélyén egy szatyorban megvan - mindenesetre cd-t már nem lehet vele hallgatni :(