Valóban, vannak itt szép megoldások:marconi írta: ↑2023.01.15., vas. 21:42Az én Philips cd304 emben cdm0 futómű és mkII es panel van, az analóg rész meg kiiktatva, így csak futóműnek használom spdif kimenettel. Tuning előtt összehallgattam futóműként egy ugyan olyan 304 el amiben cdm1 volt. A cdm0-át választottam. Szóval megoldható.Balage84 írta: ↑2023.01.15., vas. 21:20Ha visszaolvasod én sehol sem minősítettem a hangját egyetlen készüléknek sem.marconi írta: ↑2023.01.15., vas. 20:09
Akkor valószínűleg nem tudod hogyan kell értelmezni a műszaki színvonalat. Itt csupán a futómű mechanikák között kategória különbségek vannak a cdm0 javára, ráadásul az a diszkrét alkatrészes felépítése miatt még tovább tuningolható. Gondolod eladtam volna az Ayont - ami ráadásul a ki és bemenetei miatt rendkívül praktikus készülék - ha jobb lett volna a cd100 nál? Az Ayon amúgy egész hosszan hallgatható barátságos készülék, egészen addig amíg rá nem jön az ember egy jobb készülék által hogy mennyi minden van ott még a zenéből az ezüst korongokba préselve.
Ugyan ez a helyzet ha dac ként nézzük az Ayont, egy gyári Marantz cda94 (az első különálló d/a konverter) is jobb hangú nála, pedig ott aztán a gyárban több dolgot is elkövettek a készülékházon belül hogy rontsanak a hangján.
Nekem lent azzal indult a gondolatmenet, hogy egy stúdióban elkészült digit file-t miért kell bármilyen adathordozóra kíírni? Egy HDD-nél mi olvas stabilabban?
A másik gondolatmenetem az I2S volt. A Stealth nem szól különösebben jól SPDIF-ről. Pedig az NW-T ad bőven lehetőséget: BNC 75 Ohm, csőves bufferelt RCA..
A csoda akkor jön, amikor összekötöd I2S-el, akár egy filléres LAN-kábellel.
A CDM0 biztos, hogy mint futómű State of The Art, de nagyon meg vagy kötve. Ha jól tudom azokból még SPDIF jel kihozása sem lehetséges a chipkészlet miatt, így nem tudod CD-T-nek használni..
Hogy egy hdd nél mi olvas stabilabban? Pl egy ssd. :) vagy ha abból ram ba töltöd a file-t. Igazából itt nem a bizperfektség a lényeg, azt mindegyik tudja, hanem hogy minél kevesebb zaj, zavar kerüljön az adatfolyamba. Pl a hdd is rángatja a tápot, meg sokféle számítógép alkatrész termel különféle zajokat, ilyesmikből van a gond. Ezért kell a lehető legjobb minőségű táp, meg minden másnak a felépítése is számít.
Az utóbbi időben sikerült nagyon megközelíteni a 304 es futóművem hangját az audio pcvel. Mind fileból mind tidal lejátszásból, tehát ez az út is járható, de legalább 5x ös anyagi befektetés árán és természetesen nem boltban kapható készülékekkel.
https://www.bramjacobse.nl/wordpress/?p=6773
A hálózati lejátszó megoldja az általad leírt problémákat. Csomag kapcsolt adatfolyam, nem kell drága audio PC. Itt nincs szenvedés ASIO-val és Kernel-el. A csomag vagy átmegy vagy nem. Ha gond van újrakéri, mivel fel kell építenie a file-t. Csak a streaming board-on és a készülék célhardverén múlik az előállított digit jel minősége.