Ezt írtad:
Én erre ezt kérdeztem:

Ezt írtad:
Én erre ezt kérdeztem:
Nem értem, hogy mire nem válaszoltam a hozzászólásomban?Vinkler írta: ↑2022.12.27., kedd 15:40Csak én érzem azt, hogy nem a kérdésre válaszoltál?a.gabriel írta: ↑2022.12.27., kedd 14:50Ha valami hangosabb, illetve dinamikusabbnak hallatszik, pláne egy silány készülék esetén, akkor szokták ezt annak venni, de esetek többségében ez egyfajta torzítás. A torzítás mentest rendszernek a hangerejét kvázi végtelenségig lehet emelni, mert nem lesz fájó a hangnyomás. Csak éppen a legvégén valami megadja magát.
Kérdés hogy azonos hangnyomáson hallgatta-e, ami nem egyezik meg az azonos poti állással.
Mert mindennek más a kimeneti szintje, ezt mondjuk már mindenkinek tudnia kellene.
Erre egy ékes példa a Siltech-Crystal páros, na az aztán nekifutás nélkül tudja ezt, legyen az bármelyik darab.
(tudom ezzel a kijelentéssel néhány hívőnek fájdalmat okozok, de attól ez még tény marad)
Bővebben kérdezd erről Fülelek-et. Ő pontosabban meg fogja fogalmazni.
Csak én érzem azt, hogy nem a kérdésre válaszoltál?a.gabriel írta: ↑2022.12.27., kedd 14:50Ha valami hangosabb, illetve dinamikusabbnak hallatszik, pláne egy silány készülék esetén, akkor szokták ezt annak venni, de esetek többségében ez egyfajta torzítás. A torzítás mentest rendszernek a hangerejét kvázi végtelenségig lehet emelni, mert nem lesz fájó a hangnyomás. Csak éppen a legvégén valami megadja magát.
Kérdés hogy azonos hangnyomáson hallgatta-e, ami nem egyezik meg az azonos poti állással.
Mert mindennek más a kimeneti szintje, ezt mondjuk már mindenkinek tudnia kellene.
Erre egy ékes példa a Siltech-Crystal páros, na az aztán nekifutás nélkül tudja ezt, legyen az bármelyik darab.
(tudom ezzel a kijelentéssel néhány hívőnek fájdalmat okozok, de attól ez még tény marad)
Most már biztos velem van a baj mert ebből sem értek egy kukkot sem.a.gabriel írta: ↑2022.12.27., kedd 14:50Ha valami hangosabb, illetve dinamikusabbnak hallatszik, pláne egy silány készülék esetén, akkor szokták ezt annak venni, de esetek többségében ez egyfajta torzítás. A torzítás mentest rendszernek a hangerejét kvázi végtelenségig lehet emelni, mert nem lesz fájó a hangnyomás. Csak éppen a legvégén valami megadja magát.
Ha valami hangosabb, illetve dinamikusabbnak hallatszik, pláne egy silány készülék esetén, akkor szokták ezt annak venni, de esetek többségében ez egyfajta torzítás. A torzítás mentest rendszernek a hangerejét kvázi végtelenségig lehet emelni, mert nem lesz fájó a hangnyomás. Csak éppen a legvégén valami megadja magát.Vinkler írta: ↑2022.12.27., kedd 09:27Elmondanád, hogy miről is van szó?
Elmondanád, hogy miről is van szó?a.gabriel írta: ↑2022.12.27., kedd 08:35Igazából ami tetszik neked abban a cd hangban, az nem más mint impulzus torzítás.
A Parasound meg gyenge a rendszered tagjaihoz, és ha valaki belenéz a belsejébe, akkor az láthatja miről is van szó.
Csak annyit akartam irni, hogy egy szinten van az a 30 euros cd + Parasound es a Macmini + Parasound hangban. A masodik mondatoddal teljesen egyetertek.a.gabriel írta: ↑2022.12.27., kedd 08:35Igazából ami tetszik neked abban a cd hangban, az nem más mint impulzus torzítás.
A Parasound meg gyenge a rendszered tagjaihoz, és ha valaki belenéz a belsejébe, akkor az láthatja miről is van szó.
Igazából ami tetszik neked abban a cd hangban, az nem más mint impulzus torzítás.
Lesz az 270-280 dollár is, vámmal, vámkezelési díjjal, Áfával, miközben a ház ér vagy 30-50 dollárt, a többi meg kuka.KopaszKutya írta: ↑2022.12.22., csüt. 12:33Sziasztok!
Nem igazán hiszek a csodákban, de azért megkérdezem, hogy kinek mi a véleménye erről az erősítőről, ami elvileg egy Bryston 1B "utánépítés", viszont ahhoz képest elég olcsó: https://www.aliexpress.com/item/1005003182759460.html
Mennyire lehet ezeket komolyan venni? Jelenleg egy használt eredeti 1B ára 400-500 dollár/euró, ez meg újonnan szállítással együtt sincs 200 dollár. A leírás szerint még az eredeti hibáit is kijavították. :) Ha ez igaz, akkor elég jó ár érte, már ha igaz.
Köszönöm!
Egyetértek az előttem szólóval. Az 1B-be ennél sokkal több alkatrész is van, így a kapcsolás is tuti, hogy más. Én a B60r-et meg egy előfok-végfok páros Bryston-t hallottam, talán az egyik legjobb félvezetős erősítő volt amit életemben hallottam. (Már mint a nagy, de azért b60r is nagyon jó.) Azért írtam, hogy az "egyik" mert volt egy "másik" is.KopaszKutya írta: ↑2022.12.22., csüt. 12:33Sziasztok!
Nem igazán hiszek a csodákban, de azért megkérdezem, hogy kinek mi a véleménye erről az erősítőről, ami elvileg egy Bryston 1B "utánépítés", viszont ahhoz képest elég olcsó: https://www.aliexpress.com/item/1005003182759460.html
Mennyire lehet ezeket komolyan venni? Jelenleg egy használt eredeti 1B ára 400-500 dollár/euró, ez meg újonnan szállítással együtt sincs 200 dollár. A leírás szerint még az eredeti hibáit is kijavították. :) Ha ez igaz, akkor elég jó ár érte, már ha igaz.
Köszönöm!
A Brystonban normális cuccok vannak, ebben meg szemét. Ennek a cuccnak annyi az értéke, amennyi a dobozé.KopaszKutya írta: ↑2022.12.22., csüt. 12:33Sziasztok!
Köszönöm!
.. sok pénzért nem biztos, hogy jól boxolnak :)
én ezt leegyszerűsitem:van annyi szolgáltatása amire nekem szükségem van,hangra tetszik,vagy nem,a "takaróval" elérem vagy sem ?...ez a 3 tartalmaz minden köztes magyarázatot...cannonball írta: ↑2022.12.12., hétf. 12:20Nem az előzőekhez írom, csak úgy eszembe jutott az elmúlt hónapok erősítő hajhászása során szerzett tapasztalataimból:
Egy erősítő lehet:
Tökéletes (gyors, pontos, torzításmentes)
Nagy teljesítményű
Olcsó
A fenti 3-ból csak kettőt célszerű választani, el lehet dönteni mekkora a keret, kinek mi a fontosabb. Kell-e feleslegesen többszáz watt, vagy inkább a minőség oltárán lépünk feljebb.
De le lehet modellezni ezt boxnyelven is:
Egy könnyűsúlyú boxoló gyors, de nem üt nagyot, az amatőr még pontatlan is.
A nehézsúlyú már nagyot üt, de lomha, és pontatlan ha amatőr...
A profikat meg nehéz megfizetni:-)
Akkor ez olyan, mint az autószerelőnél. "Kérem, mi gyorsan, jól, és olcsón dolgozunk, de ebből csak kettőt tudunk tartani!"cannonball írta: ↑2022.12.12., hétf. 12:20Nem az előzőekhez írom, csak úgy eszembe jutott az elmúlt hónapok erősítő hajhászása során szerzett tapasztalataimból:
Egy erősítő lehet:
Tökéletes (gyors, pontos, torzításmentes)
Nagy teljesítményű
Olcsó
A fenti 3-ból csak kettőt célszerű választani, el lehet dönteni mekkora a keret, kinek mi a fontosabb. Kell-e feleslegesen többszáz watt, vagy inkább a minőség oltárán lépünk feljebb.
De le lehet modellezni ezt boxnyelven is:
Egy könnyűsúlyú boxoló gyors, de nem üt nagyot, az amatőr még pontatlan is.
A nehézsúlyú már nagyot üt, de lomha, és pontatlan ha amatőr...
A profikat meg nehéz megfizetni:-)
Hitvita? Ha jól sejtem, Süti némi szarkazmust sem nélkülöző megjegyzésével pont arra célozhatott, hogy jó, ha van egy kis csövezés valahol a dologban, ha a gyengébb mért eredmények ellenére valahogy mégis jobban tetszik a hangzás, amit én "attraktív tökéletlenségként" aposztrofáltam.dixie-chicken írta: ↑2022.12.11., vas. 15:19elnézést,kérek engedélyt meghunyászkodni,nem tudtam hogy egy 4000 dolcsis integrált,ekkora hitvitákat fog kiváltani vasánapi sziesztában![]()
...nagyon nehéz teher úgy látom esetleg megérteni hogy a boldogsághoz,sok út vezethet
![]()
Nem, csak elvi alapon kérdezem. Mert ugye egy D-class amp magában is használható. Előtte alkalmazva egy cső rá fog tenni sajáthangot, el fog venni dinamikát és felbontást. Lehet, hogy szubjektíve jobban fog valakinek tetszeni valamilyen rendszerben (juliush válasza ezért tök korrekt), de “jobb” nem lesz, mert csak távolodunk a bejövő jel eredetijétől. Az elektroncső egy csodálatos dolog, bizonyos tekintetben korrektebb erősítő eszköz is tud lenni, mint egy félvezető, de ez akkor igaz, ha egy félvezetős fokozat helyett alkalmazzák, és nem pluszban.dixie-chicken írta: ↑2022.12.11., vas. 15:19elnézést,kérek engedélyt meghunyászkodni,nem tudtam hogy egy 4000 dolcsis integrált,ekkora hitvitákat fog kiváltani vasánapi sziesztában![]()
...nagyon nehéz teher úgy látom esetleg megérteni hogy a boldogsághoz,sok út vezethet
![]()
Mert az emberek többsége az attraktív tökéletlenségre bukik?