Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Pro Cinema az otthonunkban
-
akosjeney
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Sziasztok!
Ért valaki olyan a MadVr configurálásához, aki vállal is helyszínen komplett beállításokat? :)
Köszönöm szépen előre is!
Ért valaki olyan a MadVr configurálásához, aki vállal is helyszínen komplett beállításokat? :)
Köszönöm szépen előre is!
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
Most kb. mindenki mindenkit közellenségnek lát, részemről egy kis fricska poén volt a PCFTT-KP- írta: ↑2022.12.05., hétf. 11:33Nem azt írtam szó szerint, hogy átcsomagolás. Ott van, hogy "némi módosítás". Csupán azon agyaltam, hogy vajon megérheti-e a sokszoros felárat a standard modellhez képest a Theatron. Nyújt-e annyival többet. El lehetett volna normálisan beszélgetni erről. Volna..
Igen, sok mindenről el lehetne normálisan beszélgetni, ahogy régen.., sohasem volt a béke szigete, de valahogy mégis más volt, azért próbáljuk meg
Az alap modell árát nem tudom, de kétlem, hogy mai árakat elnézve 800-1000 eur alatti lenne, így kb. a duplájába kerülhet az új modell. Számomra továbbra is szimpatikus az LCR-ek eltérő tölcsérkialakítása, talán akusztikailag is érhet valamit, bár a legtöbb moziszobában nem a magas hangok kordában tartásával van gond. Tetszik, hogy a hátterekben is kb. azonos a magas az LCR-ekkel, így még egységesebb lehet az egész. Csak azt nem értem miért nem lehetett a surrokat 8-10" méllyel szerelni, de szobába való laposabb kivitelben, ha a 18-21" subnál megy itt miért nem. Számomra pl. a Jamo D6 és D600 szett nagy meglepetés volt, olyan teljes összhangot nagyon nehéz, de inkább lehetetlen különböző méretű (a pronál hatványozottan igaz) hangfalakkal elérni. Kisebb hangfalaknál viszont az erő hamarabb elfogy, mint a nagy dögöknél, szóval kompromisszumot kell kötni, bármit is választunk.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Oly képletesen írtad, rögtön eszembe is jutott ez

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Nem azt írtam szó szerint, hogy átcsomagolás. Ott van, hogy "némi módosítás". Csupán azon agyaltam, hogy vajon megérheti-e a sokszoros felárat a standard modellhez képest a Theatron. Nyújt-e annyival többet. El lehetett volna normálisan beszélgetni erről. Volna..
- thxfan
- Beköltözött

Itt parádéztatok a pro cinema fiúk titkos társaság tagjaival, hogy devil-k topicjába páran le mertünk írni a véleményünket, ami mögött van legalább némi saját tapasztalat.
Részedről teljesen ok, így bedurrantani, hogy átcsomagolás. Hozzáteszem, ha az lenne sem lenne gond, mert a pl. JBL is ezt csinálja, max nem kell megvenni. Alapból szerintem a fórumról sem tudja senki még az alap MAG cinema minőségét belőni a többi belépő pro közé, mert senki nem hallotta.
Célszerűbb lett volna körbejárni és nem a levegőbe puffogtatni....A Theatron zárt, nem refis, így gyanítom módosított a mély, legalábbis a képeken és videón ezt láttam, titán magas, nagyobb tölcsér. Van azért némi különbség.
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Egészen biztosan így van, ezekben is kb. ugyan úgy néz ki a mély és biztosan átverés-KP- írta: ↑2022.11.30., szer. 13:40Nekem ennél a Theatron vonalnál az kétséges csak, hogy szerintem jó eséllyel valamelyik kisebbik mozis modelljeiket árulják némi módosítással sokszoros áron. Ez pl. az SCR 412-es modell:
Nem csodálkoznék, ha fele, vagy akár harmadáron megvehető lenne, mint a Theatron.
- Csatolmányok
-
- JBL-Everest.jpg (82.9 KiB) Megtekintve 3802 alkalommal
-
- 211-front_z_vert_medium.jpg (52.73 KiB) Megtekintve 3802 alkalommal
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Ja, elég drága, 9000 Eur az 5.1,
https://www.lowbeats.de/test-mag-theatr ... ntizitaet/
de nem a németektől kell megvenni.
Kíváncsiságból felhívatom őket az ismerősömmel, hogy mennyi egy szett direktben tőlük, az említett elektromos kazánok, duplatartályos bojlerek is durván versenyképes árúak, pedig van vám + ÁFA + szállítás.
10.1 Auro3D
- -KP-
- V.I.P.

Nekem ennél a Theatron vonalnál az kétséges csak, hogy szerintem jó eséllyel valamelyik kisebbik mozis modelljeiket árulják némi módosítással sokszoros áron. Ez pl. az SCR 412-es modell:

Nem csodálkoznék, ha fele, vagy akár harmadáron megvehető lenne, mint a Theatron.
- thxfan
- Beköltözött

Alapvetően szerintem nagyon korrekt az ukrán hangszóró/hangfal vonal, mindig is az volt, amikor foglalkoztam hangosítással meglepő minőségű cuccokat gyártottak a nevesebb márkák töredékéért, mára ez valamennyire változott, felzárkóztak árakban, de szerintem ez a mostani cucc sem a pro belépő vonalat képviseli, inkább ennek a vetélytársa:DeLorean írta: ↑2022.11.30., szer. 11:52Amikor indult a "mozim", a MagCinema lett volna a JBL-en kívül, amit szerettem volna vásárolni.thxfan írta: ↑2022.11.30., szer. 11:32https://mag-cinema.com/mag-theatron
Érdemes a facebook-on is szétnézni, van pár ilyen szettből épített szoba:
https://www.facebook.com/mag.theatron/
Sajnos egy szub szállítási díja 100 ezer forint lett volna. Csak egy szub.
Mivel ukrán cég - működik rendesen? Minden OK velük? Manapság ezt nem lehet tudni.
![]()
https://www.qsys.com/products-solutions ... m/rsc-112/
A JBL-nél is annó indult valami hasonló, a honlapjukon is fennt volt, aztán nem lett belőle semmi.
Nagyon korrekt cég, Tsanyi levelezett velük elég sokat, invitálták a gyárba is, talán még a reptérre is kimentek volna érte, ha jól rémlik, pedig csak egy szimpla szobai szett után érdeklődött. Tudom, hogy ezt eretnekség itt leírni
Alapvetően ez az új szett is jól átgondolt tervezést sejtet, a lcr-ekben lévő különböző irányítottságú tölcsérek, a frontoldalhoz hasonló magassugárzókkal a hátterekben, vannak kisebb, laposabb hangfalak, amik könnyebben integrálhatók szobákba.
A magyar importőr volt ott a gond, direktben simán gördülékenyebb lett volna minden. Egy ismerősöm elektromos kazánokat brutális mennyiségben előállító cég itteni értékesítője, simán megy a gyártás Harkov mellett is, pedig az a frontvonalon van, a Mag Cinama jóval beljebb, Kijev mellett. Biztosan működnek, facebook szerint jelen voltak több eu kiállításon, nem gyenge installal
- Csatolmányok
-
- 3.jpg (322.35 KiB) Megtekintve 2999 alkalommal
-
- 2.jpg (423.23 KiB) Megtekintve 2999 alkalommal
-
- 1.jpg (394.09 KiB) Megtekintve 2999 alkalommal
10.1 Auro3D
- -KP-
- V.I.P.

- -KP-
- V.I.P.

A Mag Theatron szériát egy német cég árulja, kifejezetten az ő kérésükre készíteti a Mag. Gondolom mivel német cég, van lóvé és raktárkészlet és nem egyesével készíti nekik a gyártó.DeLorean írta: ↑2022.11.30., szer. 11:52Amikor indult a "mozim", a MagCinema lett volna a JBL-en kívül, amit szerettem volna vásárolni.thxfan írta: ↑2022.11.30., szer. 11:32https://mag-cinema.com/mag-theatron
Sajnos egy szub szállítási díja 100 ezer forint lett volna. Csak egy szub.
Mivel ukrán cég - működik rendesen? Minden OK velük? Manapság ezt nem lehet tudni.
![]()
- thxfan
- Beköltözött

https://mag-cinema.com/mag-theatron
10.1 Auro3D
Én nagyon szeretem a programot, azóta amióta újra belemerültem a használatába, vagyis a képalkotási oldalt is kezelésbe vettem, szívesebben nézek széles vigyorral az arcomon, filmeket.Ami nincs a pc-n az az NLS, és nemsokára lesz FI is. Amit a pc-sek nem kapnak meg valószínű.
Nincs időkorlát, ellenben van folyamatos fejlesztés. Hála a pc-s beta teszterekenek... (nekünk, vagyis a nagyon profi amerikai kollégáknak. Én csak lelkes felhasználó vagyok)
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 990
Az envy gondozásmentes. Talán ez a legnagyobb fegyvertény. Mondhatnám smart-nak, vagyis inkább egyszerűnek a kezelőfelületét. Nem csak a pc-n fellelhető fájlokat tudod lejátszani vele, hanem külső forrásból is működik. Legyen az appleTV, fireStick, vagy bármi streamer, vagy akár oppo...Rp526 írta: ↑2022.11.21., hétf. 16:20Az Envy mennyivel tud többet mint a free szoftver? Azt tudom, hogy jelenleg a PC 7.1-re van korlátozva még egy ideig, de ezen kívül ha vki megelégszik a 7.1-el a sima ingyenes madVR egy bika GPU-val ugyan ezt a szintet hozza, nem? Láttam az Envy-ben ilyen fancy feliratkezelést, meg skálázási dolgokat, ezeket nem használom PC-n így nem tudom tudja e az ingyenes változat. Sajnos a hardver ha jól tudom nem hozható nyilvánosságra, de külföldi fórumokon utaltak rá, hogy egy 2080 körüli kártya elég lehet. + amennyiben Void cavernja megoldja az atmost, még érdekesebb lehet a HTPC kérdés. De lehet csak amolyan középhaladó szegmensben, tudom itt nagyon sokaknak célhardver van.
Ami nincs a pc-n az az NLS, és nemsokára lesz FI is. Amit a pc-sek nem kapnak meg valószínű.
Nincs időkorlát, ellenben van folyamatos fejlesztés. Hála a pc-s beta teszterekenek... (nekünk, vagyis a nagyon profi amerikai kollégáknak. Én csak lelkes felhasználó vagyok)
itt egy összehasonlítás a típusokról:
https://madvrenvy.com/wp-content/upload ... .pdf?r=105
És az envy oldala:
https://madvrenvy.com/
Brochure:
https://madvrenvy.com/wp-content/upload ... ochure.pdf
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- Rp526
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Az Envy mennyivel tud többet mint a free szoftver? Azt tudom, hogy jelenleg a PC 7.1-re van korlátozva még egy ideig, de ezen kívül ha vki megelégszik a 7.1-el a sima ingyenes madVR egy bika GPU-val ugyan ezt a szintet hozza, nem? Láttam az Envy-ben ilyen fancy feliratkezelést, meg skálázási dolgokat, ezeket nem használom PC-n így nem tudom tudja e az ingyenes változat. Sajnos a hardver ha jól tudom nem hozható nyilvánosságra, de külföldi fórumokon utaltak rá, hogy egy 2080 körüli kártya elég lehet. + amennyiben Void cavernja megoldja az atmost, még érdekesebb lehet a HTPC kérdés. De lehet csak amolyan középhaladó szegmensben, tudom itt nagyon sokaknak célhardver van.
- Zozi
- Törzsvendég

Rendhagyó módon most nem a zoziplex-ről fogok írni, ami sokaknak biztosan felüdülés lesz, hanem egy mai kirándulásról a határ másik oldalára.
Ma volt szerencsém egy igazán impozáns mozit meglátogatni Ausztriában. Egy régi ismerősöm az év elején gondolt egy nagyot és alapított egy mozis céget. Na, nem csak úgy kipattant az ötlet a fejéből, hanem már hosszú évek óta ugyanolyan megszállott akárcsak én, és úgy döntött, hogy megpróbálja összekötni a hobbit a munkával.
Az elmúlt hónapokban gőzerővel dolgozott és tanult, és sikerült megszereznie nagyon nívós márkák képviseletét. Trinnov, M&O, Stewart, Lumagen, Zinea, Zappiti, Sony, JVC a teljesség igénye nélkül.
A bemutató szobák november elején készültek el nála. Hasonló koncepció, mint nálunk a DC, vagy a HMS. Van egy standard szoba és egy referencia szoba az épületben és egy „fogadótér” az érdeklődők számára bárpulttal, popcorn készítő géppel, relikviákkal. Tényleg nagyon hangulatos az egész.
Az én érdeklődésem és fókuszom a referencia szobára irányult. Ez a szoba az, ami felépítését és felszereltségét tekintve akár a non plusz ultra lehet.
Megközelítőleg bruttó 30-35 m2-en épült a szoba. 4.7 méter széles és azt hiszem, hogy 6.8 vagy 7 méter hosszú. Minimalista stílusban készült, az oldalfalak és a frontoldal Adamantium Audio szövettel vannak burkolva, a diszkrét keretek pedig gondosan takarják a hangsugárzókat és az akusztikát. Csak a keretek mögé rejtett fényforrások sejtetik, hogy valami, vagy valamik lapul(nak) még a szöveten túl…
Apropó akusztika. A mozi és akusztikai tervezést az M&O vállalta magára. LEDE (Live End, Dead End) koncepció alapján készült. A hangsugárzók az M&O mundo sorozatból kerültek ki.
A frontoldalon egy 2x2-es SBA rács lett felépítve 4 darab 18”-os zárt mélyládával a negyedpontokban (széltében és magasságban) hátul 70 cm mély absorber réteggel, ami az energiák elnyelését szolgálja.
Az alsó Layer 5 csatornájának és a 4 atmos sugárzónak a munkáját egészíti ki az SBA. A karmester szerepét egy Trinnov Altitude 32 látja el, de erről majd később.
Szemben velünk egy 330cm széles 2.40:1 képarányú Stewart Studiotek 130 mikroperforált vászon kapott helyet, amit januárban fog egy 4 méter széles ugyanilyen vászon váltani.
Egyetlen egy Zinea Imperial 3 motoros full extrás fotel van a helységben, ami számomra egy kicsit furcsa volt elsőre, de mivel ez egy demo szoba és a termékek bemutatását szolgálja kizárva a külvilágot, így elfogadtam. Erre az egyetlen fotelre lett optimalizlva a rendszer, amit a Trinnov szakemberei végeztek.
A képért egy sony xw7000 felelt, megtámogatva egy Lumagen Radiance Pro videoprocesszorral. A forrás egy Zappiti Reference médialejátszó volt. Mind a vetítő, mind a komplett elektronika egy külön teremben kapott helyett. A fal átvezetés is egy antireflexiós „múzeum üveggel” volt lezárva, hogy még véletlen se szűrődjön be nem kívánatos zaj kintről.
A rack szekrényben példásan sorakoztak az eszközök. Lumagen Radiance Pro, Zappiti Reference, Trinnov Altitude 32, és az M&O végfokai (minden hangsugárzóhoz egy 2 csatornás, dsp-vel ellátott 2x650W-os A/B kapcsolású végfok, amik a passzív 2 utas hangsugárzók aktív váltását is elvégezték)
Hát, nagyjából ez volt a kiindulási alap, amit a kíváncsi szemek láthattak. A demo gondosan fel volt építve. Eddig nem említettem, de Cutler-t elvittem magammal így övé lett a megtiszteltetés, hogy kezdhetett. A demo kb 40 percig tartott. Tibi bent hallgatózott egyedül, én addig beszélgettem kint a házigazdával, aki szakmailag is nagyon magas szintet képvisel és ráadásul még nagyon jó fej is. A benti történeseket kint egy „kontroll monitoron” követhettük végig. A demo végeztével helyet cseréltünk és elkezdődött végre nekem is az igazi „szeánsz”. Addigra a kíváncsiságom már a tetőfokára hágott.
Nagyon nagy élmény volt. Beültem a kényelmes fotelbe, a motorok segítségével beállítottam a pozíciómat és füleltem.
A szoba alapzaja konvergál a nullához, a hangsugárzók néma csendben vannak. Az Adamantium szövet olyan sötétséget varázsol a szobában, hogy a kézfejemet nem látom. A vetítőablak egyelőre zárva, szinte nyomasztó a csönd és a sötétség. Aztán elindult a vetítés. Az ablak kinyílik és a Sony bevilágítja a termetes vásznat. Nem is akárhogyan…
150 nit köszönt vissza a vászonról, ami megközelítőleg 43 fL. Egymás után érkeztek az általam is jól ismert jelenetek. Top Gun, Jurassic World, Transformers, Tarzan, John Wick, Everest, Hang nélkül, 1917, és még sorolhatnám. A frontoldal nagyon tisztán szólt. Részletes a közép és a magastartomány is, ennek ellenére cseppet sem bántó. A 3D-s tér is nagyon jó volt, annak ellenére, hogy jóval kevesebb hangsugárzóval operál, mint például nálam. Az LFE csatorna nagyon feszes, gyors.
Nincs Harman Curve, lineáris hangvisszaadást állítottak be a Trinnov emberei. Egyrészt a házigazda ideológiáját tükrözi, aki azt vallja, hogy „az köszönjön vissza hangilag a szobában, amit a studióban elgondoltak”, másrészt innen mindenki olyan irányban megy tovább, ahogy szeretne. A rendszerben óriási tartalék van, úgyhogy a lehetőség adott. Én elviseltem volna egy kicsit több hangerőt, de nem szóltam. 105-110 dB csúcsokat tudtam mérni a legzúzósabb pillanatokban.
1-2 jelenetnél volt olyan érzésem, hogy itthon másképp, de akár azt is mondhatom, hogy jobban szólt. Például az Everest helikopter rotorja… vagy a Hang nélkül pince jelenete. Talán ezeknél a filmeknél jött elő a kevesebb hangsugárzó, a kevesebb natív csatorna jelenléte.
Jutott egy kis zene is a végére, Eric Clapton csodás játékát hallgathattuk meg. A gitár, a lábdob, az énekhang mind-mind nagyon rendben volt. Hamar eltelt a 40 perc, így a végén felkapcsolódtak a hangulatfények, és a gyűrűk ura zenéjére ért véget a demonstráció.
Szerencsére utána még volt időnk beszélgetni és megvitatni a látottakat, hallottakat. És volt lehetőségünk a Sony kvalitásait is jobban szemügyre venni. Őszinte leszek, nekem pozitív csalódás volt. Nem összehasonlítható a DC-ben látott képpel. Ez ugyan nem csak a Sony érdeme, hanem a komplett csomagé. A Stewart vászon, a LUMAGEN csupa nagybetűvel és a Sony.
Én már többször hangoztattam, hogy ahhoz, hogy ezeknek a gépeknek a tényleges tudását kapjuk szükségünk van egy jó video processzorra. Legyen az Lumagen, vagy MadVR. Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. Próbáltam fotózni, videózni, de azt a különbséget, amit a Sony vetített bekapcsolt lumagen-nel és utána a lumagen nélkül… ég és föld. A Sony dinamikus tonemaping-je kalap sz@rt nem ért a Lumagen-nel összehasonlítva.
Passengers, Lucy, Galaxis örzői, amibe belenéztünk és teszteltünk. Nagyon jó képet vetített az xw7000. Nagyon jó fényerővel, a Stewart vásznon ragyogó színekkel, és nagyon jó élességgel. Mondjuk ezen is sokat segített a videoprocesszor és a bekapcsolt FI low módban is. Ezt kikapcsolva vesztett az élességéből és a mozgásmegjelenítése is nagyon darabos lett. A FI bekapcsolva meg tv szerűvé tette a mozgást némi artefakt-tal. Olyan volt, mintha tv-t néznénk 50 Hz képfrissítés mellett. Ez mindenképp negatívum. Meg az is, hogy a Lumagen nélkül olyan volt a képe, mint amit eddig ezektől a projektoroktól láttam.
Ennek ellenére azt mondom, hogy ez egy jó vetítő és otthon is el nézegetném a képét, de csak madVR-rel, vagy az itt látott Lumagennel. Kár, hogy 8-9000€ a listaára egy ilyennek…
Ami még megemlítendő, hogy a Stewart mikroperforált vászon nagyon jól teljesített. Én személy szerint nem láttam a lyukakat 3.7 méter nézési távolságról, pedig nagyon kerestem. Az akusztikai tulajdonságai is nagyon jók, mert semmi negatívumot nem véltem felfedezni a frontoldal megszólalásában, pedig egyelőre csak a center sugárzó van a vászon mögött. A bal és jobb sugárzó majd akkor kerül mögé, ha megérkezik az új vászon.
- Csatolmányok
-
- 40D4FC7C-C677-46CB-999A-22D028E591CE.jpeg (147.07 KiB) Megtekintve 2790 alkalommal
-
- 65FD870C-8A95-4A9E-B244-174D6E9197A4.jpeg (144.91 KiB) Megtekintve 2790 alkalommal
-
- 5BC58743-D2EC-473A-A11D-20647D103F0A.jpeg (167.93 KiB) Megtekintve 2790 alkalommal
-
- 18B87BB3-623C-488D-A980-3F88D587E7C9.jpeg (146.19 KiB) Megtekintve 2790 alkalommal
-
- 6C60A1AA-0B43-450B-AB7C-B342CC669C2C.jpeg (176.11 KiB) Megtekintve 2790 alkalommal
-
- ADEDEB1D-6992-4CA8-A4B1-B9E4FB5DAA29.jpeg (157.96 KiB) Megtekintve 2790 alkalommal
- Zozi
- Törzsvendég

Mindig irigykedve néztem a külföldi szobákról készült képeket. Régóta szerettem volna én is megörökíteni profi módon a szobámat. Az utolsó löketet az adta meg, amikor a német Heimkino magazinban megláttam Chtistian szobáját a "nexus one"-t, amiből nagyon sok ötletet merítettem az építkezésem során.
Mind koncepcióban, mind méretben nagyon hasonló a nexus one a zoziplex-hez. Természetesen a hasonlóság nem véletlen...
Végre, a hétfői Tonyka látogatás után megszülettet a régóta várt fotósorozat a mozimról. Többször próbltam már fotózni, de mivel egyrészt nem tudok fényképezni, másrészt nagyon nehéz a környezet, harmadrészt nagyon kevés jó perspektíva van, sosem sikerült úgy, ahogy szerettem volna.
Most viszont végre sikerült néhány olyan fotót lőni, ami minden szempontból megfelel az elképzeléseimnek és igazi favoritok lettek számomra. Ezúton is köszönöm még egyszer Tonykának a segítséget.
Szerintem jó hangulatú képek lettek. Valószínű ebből a szobából kb ennyit lehet kihozni.
(átméretezett képek, hogy fogadja a fórummotor)
Mind koncepcióban, mind méretben nagyon hasonló a nexus one a zoziplex-hez. Természetesen a hasonlóság nem véletlen...
Végre, a hétfői Tonyka látogatás után megszülettet a régóta várt fotósorozat a mozimról. Többször próbltam már fotózni, de mivel egyrészt nem tudok fényképezni, másrészt nagyon nehéz a környezet, harmadrészt nagyon kevés jó perspektíva van, sosem sikerült úgy, ahogy szerettem volna.
Most viszont végre sikerült néhány olyan fotót lőni, ami minden szempontból megfelel az elképzeléseimnek és igazi favoritok lettek számomra. Ezúton is köszönöm még egyszer Tonykának a segítséget.
Szerintem jó hangulatú képek lettek. Valószínű ebből a szobából kb ennyit lehet kihozni.
(átméretezett képek, hogy fogadja a fórummotor)
- Zozi
- Törzsvendég

Tegnap Tonyka járt nálam. Hosszas tervezés előzte meg a látogatását, aminek apropója egy fotósorozat elkészítése volt a mozimról. És ha már itt járt, akkor összekötöttük a „kellemest a hasznossal”.
A magam módján a mozi csinosításán kívül egy mindent átfogó bemutatóval készültem a tiszteletére..
Mindent összevetve nagyon tartalmas napunk volt, ami nagyon jó hangulatban telt.
A látogatás után ma posztolt egy beszámolót másik platformon az igazi „Tonyka” stílusban. Megint csak azt tudom mondani, hogy hiányzik az AVX-ről és sokkal kevesebb nélküle ez a közösség. A sztorit nagyon jó volt olvasni, és nem csak azért, mert az én mozimról szól, hanem kevesen tudnak ilyen jól és választékosan fogalmazni.
Engedélyével bemásolom a pro topikba az „irományt”.
Nekem személy szerint jól estek a szavai, hisz olyan embertől származik, aki teljesen más irányt képvisel és inkább a hifi vonal megszállotja.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Szemügyre vétetett, meghallgattatott, közhírré tétetik!
A távolság miatt kisebb - nagyobb időközönként meglátogatom a Zoziplexet. Teszem ezt azért, mert mindig van valami fejlesztés amiért érdemes megtenni a kilométereket. Másodsorban mindig szívesen látnak, és jókat rendőrmentőautózom a fiával. Dupla élmény, szóval mindig szívesen megyek.
Emlékszem a kezdeti időkre, viszonylag öreg róka voltam már. Szívesen hengereltem le Zolit a mozimmal. Az eltelt idő alatt fordult a kocka, megtalálta a saját útját, végtelen alázattal, tudásszomjjal, és a maximalizmusával messze jár már tőlem tudásban, megvalósításban. Manapság én pislogok nagyokat, mikor sorolja a műszaki megoldásokat, összefüggéseket, magyarázatokat. Akár kép ügyileg, akár hanggal kapcsolatosan.
A teljeség igénye nélkül: Licensz vásárolt épített dobozok, 4 sub, Apollon, Img StageLine végfokok, Storm Audio proci, HTPC, Christie projektor, akusztikailag tervezett különálló épület. Minden alkalommal kellemes érzés belépni a moziszentélyébe, sztem minden mozihobbista álmainak csúcsán egy ilyen mindentől elszeparált, célorientált helység van a dobogó legfelső fokán. Jól esik minden szippantás levegő a kék fényárba öltöztetett helységben.
A kiváló első rangú motoros relax " ágyak " szinte hívogatnak. Jurassic Park John Hammond idézet jut eszembe
" nem spóroltam semmin "
Üdítő hűtés, világítás, minden mozgatható, italtartó, tablettartó. Áll azonnal lerak, biztos többször elaludnék pár unalmasabb film alatt.
A demo mesterien volt felépítve. Kép, koncertek, és fotelrengető film jelenetek volt a sorrend. Egyetlen egyéni kérésem volt, mielőtt bedurvulunk kértem finomságot tartalmazó általam ronggyá hallgatott részletet az Alien: Covenant-ból.
Nos a kép elképesztő, a 355 című film kockái beleégtek a retinámba. Kiváló élesség, részletesség. Hamisítatlan remek DLP-s színvilág. Kontraszt, fényerő, nem találnék rajta fogást. Mondhatni túl jó is, egyáltalán nem tolerálja a rosszabb anyagokat. Persze ehhez hozzájárul az is, h pont hajszálra annyira vagyunk közel amennyire éppen, h jó. Tudom van papírforma, képnagyság, nézési távolságot illetően. Nos engem ez kevésbé hat meg, valószínűleg ez lenne az a paraméter amit én saját szememre bíznék. A kép szélein lévő események kissé kiesnek számomra, ha oda akarok kristálytisztán fókuszálni akkor bizony el kell mozdítani a szemem. Persze ilyenkor meg e középpont veszik el egy pillanatra. Merev előre nézéssel, nem érzem, h 100% be tudom fogni egyforma minőségben a képet. Persze simán lehet az én szemem, látásom nincs a toppon már. Jobban esne ha kissé hátrébb lenne a sweet point. Jól hátra döntve a kényelmes fotelt azért módosul pozitív irányba számomra ez a dolog. Szóval kép 5 érdemel, a csillagot lehagynám.
Jaj, majd elfelejtettem, külön kezelem a Pro, és ezzel a nagy mozis hangot, és a hifist. Egyiket sem tartom jobbnak a másiknál. Ami megkülönbözteti őket, az a felhasználó saját maga, és az elvárásai. Ennek mentén teljesen felesleges bármilyen vérre menő vélemény ütköztetés. Ebben a kérdéskörben is békésen elvagyunk Zozival.
Szóval a koncert jelenetek következtek. Sting, Gregory Portter, Carlo Emerald. Utóbbit nem láttam még, be kell szerezzem. Azt kell mondjam váóóó, ott állunk a koncert közönsége közt. A szívünk együtt dobban a lábdobbal. Lehengerlő, az előadásmód, könnyedén csuklóból rázza ki a rendszer a koncert hangulatot. Egyértelmű, nagyon otthon van az ilyen anyagok tolmácsolásában. Előbújik a dög a barlangjából, ahogy Zozi elereszti a láncait. Ismét bezsebel egy 5 a rendszer.
Ezután jött a kért Alien, pont időben, mielőtt még leamortizálódna a hallásom a finomságok irányába. Koncertről azonnal valamelyik multimozi termében találtam magam. Pedig egy lépést sem tettem. Nekem itthon az IMAX termekben található hang képviseli a csúcs mozi hangot. A sima plázák minőségét átugrotta a házigazda, az IMAX talán részletezésben, vagy kicsit a magasok használatában jobb. Térben, és mélyekben lelépte ezt a csúcsot is. Megjegyezném viszonylag régen voltam még a KCS időszakban. Ahogy emlékszem részletezésben jobbnak ítélem a mostani felállást. Illetve megjegyeztem, h a felsők munkáját is jobban érzékeltem. A térben zajló dolgok megjelenítése pontos, akárcsak a 4db sub munkája. Tolakodásról, hangképre telepedésről szó sincs. Könnyedén, nem túlzón tolmácsolja az eseményeket. Mi sem jobb példa erre, h Porter nagybőgősének játékát is jól adta elő. Az Everest helikopteres jelenete gatyába ráz minket, ha esetleg túl laza deréktájon. Bizony mellettünk húz el, és száll le. John Wick lövései csontrepesztők.
Cavern vs Dirac itt kapott pár pillanatot. A Dirac kevésbé vehemens mélyekkel, több helyet adva másnak dolgozik. A Cavern összességében valóban jobb, vaskosabb tömörebb mélyekkel dinamikával operál. Mozis hang szintén 5 érdemel.
Repkedtek a jelenetek egymás után, repült az idő. Néha elnéztem oldalra, Zozi szemében látszik a rendszer szeretete, sztem még most is ott lehetnék, és mutatná a jobbnál jobb jeleneteket fáradhatatlanul. Sajnos lejárt az idő, remekül éreztem magam.
Köszönöm a lehetőséget, és a jókedvű vendéglátást. Itthon ez a csúcs nagy mozis hang számomra egyértelműen. Gratulálok hozzá, sok időt, és jó filmet kívánok az élvezetéhez.”
A magam módján a mozi csinosításán kívül egy mindent átfogó bemutatóval készültem a tiszteletére..
Mindent összevetve nagyon tartalmas napunk volt, ami nagyon jó hangulatban telt.
A látogatás után ma posztolt egy beszámolót másik platformon az igazi „Tonyka” stílusban. Megint csak azt tudom mondani, hogy hiányzik az AVX-ről és sokkal kevesebb nélküle ez a közösség. A sztorit nagyon jó volt olvasni, és nem csak azért, mert az én mozimról szól, hanem kevesen tudnak ilyen jól és választékosan fogalmazni.
Engedélyével bemásolom a pro topikba az „irományt”.
Nekem személy szerint jól estek a szavai, hisz olyan embertől származik, aki teljesen más irányt képvisel és inkább a hifi vonal megszállotja.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Szemügyre vétetett, meghallgattatott, közhírré tétetik!
A távolság miatt kisebb - nagyobb időközönként meglátogatom a Zoziplexet. Teszem ezt azért, mert mindig van valami fejlesztés amiért érdemes megtenni a kilométereket. Másodsorban mindig szívesen látnak, és jókat rendőrmentőautózom a fiával. Dupla élmény, szóval mindig szívesen megyek.
Emlékszem a kezdeti időkre, viszonylag öreg róka voltam már. Szívesen hengereltem le Zolit a mozimmal. Az eltelt idő alatt fordult a kocka, megtalálta a saját útját, végtelen alázattal, tudásszomjjal, és a maximalizmusával messze jár már tőlem tudásban, megvalósításban. Manapság én pislogok nagyokat, mikor sorolja a műszaki megoldásokat, összefüggéseket, magyarázatokat. Akár kép ügyileg, akár hanggal kapcsolatosan.
A teljeség igénye nélkül: Licensz vásárolt épített dobozok, 4 sub, Apollon, Img StageLine végfokok, Storm Audio proci, HTPC, Christie projektor, akusztikailag tervezett különálló épület. Minden alkalommal kellemes érzés belépni a moziszentélyébe, sztem minden mozihobbista álmainak csúcsán egy ilyen mindentől elszeparált, célorientált helység van a dobogó legfelső fokán. Jól esik minden szippantás levegő a kék fényárba öltöztetett helységben.
A kiváló első rangú motoros relax " ágyak " szinte hívogatnak. Jurassic Park John Hammond idézet jut eszembe
" nem spóroltam semmin "
Üdítő hűtés, világítás, minden mozgatható, italtartó, tablettartó. Áll azonnal lerak, biztos többször elaludnék pár unalmasabb film alatt.
A demo mesterien volt felépítve. Kép, koncertek, és fotelrengető film jelenetek volt a sorrend. Egyetlen egyéni kérésem volt, mielőtt bedurvulunk kértem finomságot tartalmazó általam ronggyá hallgatott részletet az Alien: Covenant-ból.
Nos a kép elképesztő, a 355 című film kockái beleégtek a retinámba. Kiváló élesség, részletesség. Hamisítatlan remek DLP-s színvilág. Kontraszt, fényerő, nem találnék rajta fogást. Mondhatni túl jó is, egyáltalán nem tolerálja a rosszabb anyagokat. Persze ehhez hozzájárul az is, h pont hajszálra annyira vagyunk közel amennyire éppen, h jó. Tudom van papírforma, képnagyság, nézési távolságot illetően. Nos engem ez kevésbé hat meg, valószínűleg ez lenne az a paraméter amit én saját szememre bíznék. A kép szélein lévő események kissé kiesnek számomra, ha oda akarok kristálytisztán fókuszálni akkor bizony el kell mozdítani a szemem. Persze ilyenkor meg e középpont veszik el egy pillanatra. Merev előre nézéssel, nem érzem, h 100% be tudom fogni egyforma minőségben a képet. Persze simán lehet az én szemem, látásom nincs a toppon már. Jobban esne ha kissé hátrébb lenne a sweet point. Jól hátra döntve a kényelmes fotelt azért módosul pozitív irányba számomra ez a dolog. Szóval kép 5 érdemel, a csillagot lehagynám.
Jaj, majd elfelejtettem, külön kezelem a Pro, és ezzel a nagy mozis hangot, és a hifist. Egyiket sem tartom jobbnak a másiknál. Ami megkülönbözteti őket, az a felhasználó saját maga, és az elvárásai. Ennek mentén teljesen felesleges bármilyen vérre menő vélemény ütköztetés. Ebben a kérdéskörben is békésen elvagyunk Zozival.
Szóval a koncert jelenetek következtek. Sting, Gregory Portter, Carlo Emerald. Utóbbit nem láttam még, be kell szerezzem. Azt kell mondjam váóóó, ott állunk a koncert közönsége közt. A szívünk együtt dobban a lábdobbal. Lehengerlő, az előadásmód, könnyedén csuklóból rázza ki a rendszer a koncert hangulatot. Egyértelmű, nagyon otthon van az ilyen anyagok tolmácsolásában. Előbújik a dög a barlangjából, ahogy Zozi elereszti a láncait. Ismét bezsebel egy 5 a rendszer.
Ezután jött a kért Alien, pont időben, mielőtt még leamortizálódna a hallásom a finomságok irányába. Koncertről azonnal valamelyik multimozi termében találtam magam. Pedig egy lépést sem tettem. Nekem itthon az IMAX termekben található hang képviseli a csúcs mozi hangot. A sima plázák minőségét átugrotta a házigazda, az IMAX talán részletezésben, vagy kicsit a magasok használatában jobb. Térben, és mélyekben lelépte ezt a csúcsot is. Megjegyezném viszonylag régen voltam még a KCS időszakban. Ahogy emlékszem részletezésben jobbnak ítélem a mostani felállást. Illetve megjegyeztem, h a felsők munkáját is jobban érzékeltem. A térben zajló dolgok megjelenítése pontos, akárcsak a 4db sub munkája. Tolakodásról, hangképre telepedésről szó sincs. Könnyedén, nem túlzón tolmácsolja az eseményeket. Mi sem jobb példa erre, h Porter nagybőgősének játékát is jól adta elő. Az Everest helikopteres jelenete gatyába ráz minket, ha esetleg túl laza deréktájon. Bizony mellettünk húz el, és száll le. John Wick lövései csontrepesztők.
Cavern vs Dirac itt kapott pár pillanatot. A Dirac kevésbé vehemens mélyekkel, több helyet adva másnak dolgozik. A Cavern összességében valóban jobb, vaskosabb tömörebb mélyekkel dinamikával operál. Mozis hang szintén 5 érdemel.
Repkedtek a jelenetek egymás után, repült az idő. Néha elnéztem oldalra, Zozi szemében látszik a rendszer szeretete, sztem még most is ott lehetnék, és mutatná a jobbnál jobb jeleneteket fáradhatatlanul. Sajnos lejárt az idő, remekül éreztem magam.
Köszönöm a lehetőséget, és a jókedvű vendéglátást. Itthon ez a csúcs nagy mozis hang számomra egyértelműen. Gratulálok hozzá, sok időt, és jó filmet kívánok az élvezetéhez.”
- -KP-
- V.I.P.

Sajnos ez összefüggésben van azzal, hogy Európán belül az országunkban toronymagasan alacsony az idegen nyelven beszélni tudó személyek aránya. Sajnos még a környező országokhoz képest is, illetve egész Európán belül is valahol az utolsók között vagyunk. A másik a hazai "szaksajtó" szigorúan idézőjelben, és a kereskedők egy része (akinek nem inge..). Ők is mindent megtesznek, hogy megrekedjen a többség, és véletlen se jusson ki belőle.Zozi írta: ↑2022.10.30., vas. 12:28Haladni kell(ene) a korral, ha érdekel ez a hobbi, akkor olvasni, tanulni, tapasztalni. Nekem személy szerint az a legnagyobb bajom, hogy megrekedtünk a pár (tíz) évvel ezelőtti szinten és foggal körömmel próbáljuk "védeni"
Pár évvel ezelőtt például elfogadott volt a szemmel kalibrálás. Hála isten ez mára már változott valamelyest.
Azt leírni egy "szakmai" fórumon, hogy thx baffle wall blődség és csak a helyet veszi el... hát nem tudom.
De felhozhatnám a négy szubos felállást is. Jó az egy, ha valakinek több kell, ott baj van... ezzel sem értek egyet.
Egész jó tanulmányok vannak a neten igaz idegen nyelven a témáról. Fizika. Multi sub rendszerek például, de egyetemi tananyag is fellelhető a sba, illetve dba rendszerek működéséről, felépítéséről. Szimulációk a különböző esetekre, ha nem tudod a megfelelő helyre elhelyezni a dobozokat.
- Zozi
- Törzsvendég

Itt fogalmaztad meg a lényeget. Amit én nem akartam leírni. Haladni kell(ene) a korral, ha érdekel ez a hobbi, akkor olvasni, tanulni, tapasztalni. Nekem személy szerint az a legnagyobb bajom, hogy megrekedtünk a pár (tíz) évvel ezelőtti szinten és foggal körömmel próbáljuk "védeni"DeLorean írta: ↑2022.10.30., vas. 09:45A "ki mondja" dolog persze nagyon igaz, de itt nem igazán voltak szakértők, csak hobbisták. Lehet az egyik héten ezt mondták, a másik héten pont az ellenkezőjét.Zozi írta: ↑2022.10.29., szomb. 21:06Két klasszikust idéznék:
"Ne azt nézd, mit mond, hanem hogy ki mondja!"
"A sikert gyakran kíséri irigység, a sikerbe fektetett munkát nagyon ritkán..."
Én már megtanultam az eddigi pályafutásom során. Munkában is, és az élet többi területén is...
Egyébként tényleg nagyon durván csökkent a színvonal a mozis részlegen... sajnos. Korábban élmény volt itt lenni és jó volt tartozni egy mozis közösséghez. Esténként elolvastam az új posztokat, sok érdekes, értékes infóval tűzdelve. Tonyka beszámólói élményszámba mentek. De mondhatnám a különböző szobák tulajdonosait. Ceci(l), Házi Rozi, G-Gabi, Bandi (batman98), kimi... Sajnos ennek már nyoma sincs... mára, ha az ember egy héten egyszer jön ide, akkor is pár perc alatt el tudja olvasni, ami érdemleges született mozi témában... a veszekedésen kívül.
tudom, mindig a külföldi fórumokkal jövök, de példát vehetnénk róluk... persze engem is beleértve... és ez messze nem a pro nem pro vonal miatt jutott ide. Szerintem...
Elég vicces végig gondolni, hogy milyen begyepesedett gondolatok voltak, amihez foggal-körömmel ragaszkodott mindenki.
Igazából mi is csökkent a színvonalon?
Az valóban színvonal volt?
Pár évvel ezelőtt például elfogadott volt a szemmel kalibrálás. Hála isten ez mára már változott valamelyest.
Azt leírni egy "szakmai" fórumon, hogy thx baffle wall blődség és csak a helyet veszi el... hát nem tudom.
De felhozhatnám a négy szubos felállást is. Jó az egy, ha valakinek több kell, ott baj van... ezzel sem értek egyet.
Egész jó tanulmányok vannak a neten igaz idegen nyelven a témáról. Fizika. Multi sub rendszerek például, de egyetemi tananyag is fellelhető a sba, illetve dba rendszerek működéséről, felépítéséről. Szimulációk a különböző esetekre, ha nem tudod a megfelelő helyre elhelyezni a dobozokat.
Rengeteg példát lehetne felhozni.
Sok minden kiveri a biztosítékot, de ember nem szól hozzá, mert nem akar veszekedni. Egyszerűen nem hiányzik, hogy az egész napos szélmalom harc után még itt is folytatódjon...
- -KP-
- V.I.P.

Haha. Pár napja devil topikjában a sárga földig lesavaztál kb. azért, mert ajánlani mertem a 4 szubos felállást neki. Tetted ezt úgy, hogy ott van a frontoldaladon a két JBL Cinema Expansion szub, és hátul a KCS C218-as, ami mérete miatt duplának számít. Szóval 3 szub, ami kvázi 4DeLorean írta: ↑2022.10.30., vas. 09:15
Azonban ne a háttérben menjenek a savazások, ne a háttérben mondjuk el a véleményünket, hanem itt a fórumon.
ha valaki normálisan fogalmaz és persze kis empátia is van benne, vagy a másik oldal véleményén is elgondolkodik - akkor mi baj lehet? Lehet naív vagyok.
![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3774
A hely, vagy bármi, olyan lesz, amilyenné teszik, tesszük. Szerintem.
Azaz nem siránkozni, távol maradni kell, hanem tenni valamit ellene, nemde?
Én pl. többször szerveztem általános találkozót az utóbbi idoben, mégis csak pár, ugyanazon személyek jelentek meg, vagy érdeklődtek a téma iránt...
De ez csak egy példa volt.
Lehet sok minden mást is tenni, hogy a közösség jó/barati/segítőkész/stb. hangulatú, legyen.
A lényeg szerintem, hogy TENNI kell érte, és nem várni a csodát. Mint minden másért is az életben.
Csak a Marantz! :-D