Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

alto írta:
2022.11.10., csüt. 08:46
Tctronic írta:
2022.11.09., szer. 21:18
Holo Audio Spring 2 (Level2) utólagos tuningja. Csak hogy dobjak egy kavicsot a Hifi pocsolyába, kapott ez is egy-két BG-et meg egyéb jóságot. A lényeg, ezt sem bántam meg :napsut:

Előtte-utána képek + a kiszereltek.

IMG_12431.jpg
IMG_14601.jpg
IMG_14581.jpg
IMG_14611.jpg

A Vishay MKP-tk helyett mi lett? nem lehet azonosítani képen
Sutemenyx meg tudja mondani, sajnos én sem tudom. gondolkodik.gif Lehetett volna még egy-két dolgot cserélni benne, de azoknál nagyobb lett volna a sérülés veszélye és nem biztos hogy visszaalakítható lett volna a dolog. Azokat kihagytuk... (Első körben :D )
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Tctronic írta:
2022.11.09., szer. 21:18
Holo Audio Spring 2 (Level2) utólagos tuningja. Csak hogy dobjak egy kavicsot a Hifi pocsolyába, kapott ez is egy-két BG-et meg egyéb jóságot. A lényeg, ezt sem bántam meg :napsut:

IMG_12431.jpg
IMG_14601.jpg
IMG_14581.jpg
IMG_14611.jpg

A Vishay MKP-tk helyett mi lett? nem lehet azonosítani képen
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

IMG_12431.jpg
IMG_12431.jpg (107.65 KiB) Megtekintve 1824 alkalommal
IMG_14601.jpg
IMG_14601.jpg (142.73 KiB) Megtekintve 1824 alkalommal
IMG_14581.jpg
IMG_14581.jpg (107.96 KiB) Megtekintve 1824 alkalommal
IMG_14611.jpg
IMG_14611.jpg (134.15 KiB) Megtekintve 1824 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

audioline írta:
2022.11.09., szer. 19:07
ToronyiB írta:
2022.11.09., szer. 18:48
https://rme-audio.de/adi-2-4-pro-se.html

Vajon lesz belőle DAC verzió is? Végre van rajta normális hp balanced csatlakozó is (4.4 pentaconn), ami elég szép teljesitményű is, 2x4w@32. Szerintem igy már megérett egy komplett dac/amp készüléknek. szerintetek a menüből ki lehet választani hogy a 3 fejhallgató csatlakozás közül melyik szóljon, vagy aktiv mind a három egyszerre?
Szerintem nem kell megérnie semmire. Az előző generációs modellek is ár/érték bajnokok.
Sok planárnak nem elég az 1.5W amit a adi 2 dac fs tud,nem csak hangerőbe ,de meghajtani se tudja őket.ezért használják sokan dedikált erősitővel, de mostmár ez változhat,mert van rajta normális csatlakozó és teljesitmény is. Eddig a pro verzióba legalábbis.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

ToronyiB írta:
2022.11.09., szer. 18:48

Vajon lesz belőle DAC verzió is? Végre van rajta normális hp balanced csatlakozó is (4.4 pentaconn), ami elég szép teljesitményű is, 2x4w@32. Szerintem igy már megérett egy komplett dac/amp készüléknek. szerintetek a menüből ki lehet választani hogy a 3 fejhallgató csatlakozás közül melyik szóljon, vagy aktiv mind a három egyszerre?
Szerintem nem kell megérnie semmire. Az előző generációs modellek is ár/érték bajnokok.
.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

Bogli
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Bogli »

hali, topping e30 II és smsl su9n között vacilálok. hangminőséget tekintve nagy a javulás az utóbbi javára? kizárólag usb-ről menne a jel.

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Zozi770 írta:
2022.10.20., csüt. 20:48
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni dac-al kapcsolatosan.
Pointe Sima Jubilee erősítőt hallgatok Audio Note AZ II-vel, Audio Note kábelekkel és Lindemann Limetrre hálózati lejátszóval.
Szeretnék egy kicsivel nyíltabb részletezőbb hangot elérni és ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen dac-ot ajánlanátok.
Mac mini lenne a forrás Audirvana-val.

Köszönöm!
Hát csak óvatosan a csereberével, mert a Lindemann kb. a legerősebb a csapatban. Nekem volt AZ3asom meg sima Simám és használtam is őket együtt. A Sima egy csodálatos holmi, imádnivalóan zenél, de egyátalán nem a szupermély felbontás és precíz részletezés az erőssége. Inkább ne bolygasd a dolgokat vagy próbálj ki komolyabb erősítőket esetleg más kábeleket. (bár az is hamar zsákutcába vezet) Azzal meg az lesz a baj hogy hamar eléred az AZ2 határait. Annyi szerencséd van hogy az talán az AZ2 is olyan toleráns az erősítőkkel mint az AZ3. Az mindennel is tudott jól szólni (persze mikor a Meishu elé került akkor megmutatta kb. mit tud)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Zozi770 írta:
2022.10.20., csüt. 20:48
Sziasztok!

Pointe Sima Jubilee erősítőt hallgatok Audio Note AZ II-vel, Audio Note kábelekkel és Lindemann Limetrre hálózati lejátszóval.
Szeretnék egy kicsivel nyíltabb részletezőbb hangot elérni és ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen dac-ot ajánlanátok.

Köszönöm!
Pl: RME ADI 2 DAC FS https://www.rme-audio.de/de_adi-2-dac.html

Zozi770
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: Zozi770 »

Sziasztok!

Köszönöm!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Klaca írta:
2022.10.07., pén. 10:26
sutemenyx írta:
2022.06.19., vas. 09:32
Különben csak hogy egy kicsit tisztába tegyük a dolgokat:

Boldog-boldogtalan R2R dacokat fejleszt és gyárt, mert rájöttek, hogy a delta/sigma nemrossz és olcsó ugyan, de azért nem a legélesebb kés a fiókban. Most jól feltalálják a melegvizet, mert a TDA chipekben elég hasonló módon, lézertrimmelt ellenálláshálózat szolgáltatja a dac chip kimenőáramát, amit hasonló módon kapcsolgatnak.
Nem teljesen ez a probléma, de valamelyik goldensound videoban hallottam - ahol a srác az egyik r2r dac-ot tesztelte (valamelyik holo?), illetve hasonlította össze egy másikkal (talán v.melyik denafrips), és azt hozta ki, hogy a denafrips nem tud igazi NOS-t, csak lineárisan interpolál - , tehát itt elejti a srác, hogy a delta sigma dac-ok egyáltalán (i.e. felépítésüknél vagy működésmódjuknál fogva) nem tudnak rendes NOS-t . Ez tényleg így van? És ha igen, akkor el lehet magyarázni alapszinten érthető módon, hogy miért? Csak teoretice érdekelne a dolog, ha elmondható az én szintemen: technikához nem, de matematikához (és alapszinten a fizikához) értő ember szintjén (tehát NEM AZ ÉRDEKEL, hogy jó-e/jobb-e a NOS, vagy az R2R, ezekbe ne is kezdjen bele senki, ezzel kapcsolatban elhiszek bárkinek bármit és az ellenkezőjét is),
Klaca írta:
2022.10.07., pén. 10:26
sutemenyx írta:

Boldog-boldogtalan R2R dacokat fejleszt és gyárt, mert rájöttek, hogy a delta/sigma nemrossz és olcsó ugyan, de azért nem a legélesebb kés a fiókban. Most jól feltalálják a melegvizet, mert a TDA chipekben elég hasonló módon, lézertrimmelt ellenálláshálózat szolgáltatja a dac chip kimenőáramát, amit hasonló módon kapcsolgatnak.
Nem teljesen ez a probléma, de valamelyik goldensound videoban hallottam - ahol a srác az egyik r2r dac-ot tesztelte (valamelyik holo?), illetve hasonlította össze egy másikkal (talán v.melyik denafrips), és azt hozta ki, hogy a denafrips nem tud igazi NOS-t, csak lineárisan interpolál - , tehát itt elejti a srác, hogy a delta sigma dac-ok egyáltalán (i.e. felépítésüknél vagy működésmódjuknál fogva) nem tudnak rendes NOS-t . Ez tényleg így van? És ha igen, akkor el lehet magyarázni alapszinten érthető módon, hogy miért? Csak teoretice érdekelne a dolog, ha elmondható az én szintemen: technikához nem, de matematikához (és alapszinten a fizikához) értő ember szintjén (tehát NEM AZ ÉRDEKEL, hogy jó-e/jobb-e a NOS, vagy az R2R, ezekbe ne is kezdjen bele senki, ezzel kapcsolatban elhiszek bárkinek bármit és az ellenkezőjét is),
Hát különböztessünk meg a témában 4 különböző techológiai dolgot:

- R2R maga a dac működése, tehát ellenállás hálózat kapcsolgatásával állít be mindig egy diszkrét kimeneti jelszintet / vagy pedig Delta/Sigma, azaz hogy a kimeneti jelszintet úgy éri el, hogy változó időtartamokra, de teljes tápra húzza a kimenetet, amit aztán egy integráló tag majd átalakít feszültségszintre.

- Van-e és milyen kimeneti analógszűrő

- Van-e a dac chip előtt túlmintavételező áramkör

- Az eredeti anyag CD/DVD formátum, vagy már eleve HD

Van majdnem mindenféle kombináció.
Van a nagyon purista megoldás, mint pl. az Audio Note-nál, ahol kijön a futóműből a 44.1kHz-es folyam, nincs túlmintavételezés, egyből bemegy egy multibit dacba, amiből aztán gyakorlatilag analóg szűrés nélkül továbbítjuk az erősítők felé. Valami szűrés azért van, mert trafós a kimenet, de egy AN DAC kimenete mérve azért elég cikkcakkos. Viszont úgy vab kitalálva a rendszer, hogy az előfok is trafós és a végfok is trafós kicsatolású, így végeredményben mégiscsak lesz egy egész magas rendű szűrés, mire a hangszóróra jut a jel.
- Van a klasszikus multibites vagy r2r, amikor van egy fix kimeneti analóg szűrő, de ott számítva van rá, hogy a dac chip 176-384kHz közti frekvencián dolgozik, és ennek megfelelően van kialakítva az analóg szűrés. Legtöbbször ezek a 80-90-es években gyártott dacok, amikbe a magas működesi frekvencia m eleve beépítettek egy 4-8x-os túlmintavételező áramkört.
- Később aztán volt aki kitalálta, hogy ezekről le lehet szedni minden sallangot, és Audio Note szerűen használni, mert akkor húdemennyi részlet van, csaképp az kerülte el a figyelmet, hogy ez csak akkor működik jól, ha van 2-3trafós fokozat. Mert amúgy elég nagy hülyeség négyszögjelet hallgatni, annak a sok részletnek a nagyrésze torzítás. Ezeket is NOS dacnak hívják.
- És aztán ezek nyomán jött az újabb ötlet, hogy az elv marhajó, talán az analóg szűrő is maradhat, dehát van nekünk HD tartalmunk, lehet eleve azzal hajtani a dac chipet és akkor jól működik az analóg szűrő is. Na ezek volnának a NOS R2R dacok, amiket SZÜKSÉGES magas mintavételezéssel hajtani. Hogy eleve a tartalom olyan, vagy pedig pl HQPlayerrel felkonvertáljuk, az mindegy, de sokszáz kilohertzes mintavételre van szükség, hogy aztán az analóg szűrő hatékonyan működjön.

- És akkor a sigma-delta: nem más, mint nagyon nagy frekvenciájú négyszögjel kitöltéssel vezérelt kimeneti jelszint, amit egy integrálótag alakít analóg feszültségváltozássá. Így működnek a D-osztályú végfokok is, az elektromos autó is meg a Combino villamos és a trolik is. Ahhoz, hogy a teljes hangfrekvenciás sáv hatékonyan előállítható legyen négyszögjel kitöltésből és hatékonyan szűrhető (integrálható) legyen, sokkal magasabb frekvencián kell működni. Jellemzően ezek 1-2Mhz tartományban kapcsolgatnak, és abszolút szükséges a kimenetük szűrése. NOS-ságról pedig semmilyen összefüggésben nem lehet velük kapcsolatban beszélni, mert ha a mintákat nem is bántják, de a kívánt jelszint eléréséhez mégis 10-20órajel alatt vezérlik a kimenetet, tehát ilyen módon fizikailag sosem lehetnek túlmintavételezetlenek.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

sutemenyx írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

alto írta:
2022.10.07., pén. 07:48
Hol kapható ilyen lineáris tápegység? Úgy értem számlával, garanciával, CE tanusítvánnyal.
Írnám, hogy nálunk, de ki lesz törölve. És igen, számlával, garanciával.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fapaci írta:
2022.10.06., csüt. 16:31
vespa írta:
2022.10.06., csüt. 12:30
Én is néztem, laikusként. De arra jutottam, hogy megérheti. Próbálni kell vásárláskor. Egy belépő szintű Lineáris táp ennek az árnak kb. az ötszöröse.
midian82 írta:
2022.08.25., csüt. 15:13
Ifi dac-hoz való adapter mennyire helyettesíthető nem Ifi-s adapterrel? Horrornak tartom azt a pénz összeget egy adapterre :rolleyes:
Az iFi iPower adapter 29e Ft a hazai forgalmazónál. Nem sokkal drágább egy korrekt lineáris tápegység.
Hol kapható ilyen lineáris tápegység? Úgy értem számlával, garanciával, CE tanusítvánnyal.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

vespa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: vespa »

Akkor rosszul kalkuláltam magamban. 20e vs 100e-el számoltam...
fapaci írta:
2022.10.06., csüt. 16:31
vespa írta:
Én is néztem, laikusként. De arra jutottam, hogy megérheti. Próbálni kell vásárláskor. Egy belépő szintű Lineáris táp ennek az árnak kb. az ötszöröse.
midian82 írta:
Ifi dac-hoz való adapter mennyire helyettesíthető nem Ifi-s adapterrel? Horrornak tartom azt a pénz összeget egy adapterre :rolleyes:
Az iFi iPower adapter 29e Ft a hazai forgalmazónál. Nem sokkal drágább egy korrekt lineáris tápegység.
ArgonAudio Solo, ValhallA CuAu-Reference S/PDIF, Denafrips Ares II, Andre Charlin Blue 1100 MKII RCA, Nordost Shiva, Pioneer A-400, Dynaudio Audience 42, Dynaudio Stand 6

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

vespa írta:
midian82 írta:

vespa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: vespa »

Én is néztem, laikusként. De arra jutottam, hogy megérheti. Próbálni kell vásárláskor.
Egy belépő szintű Lineáris táp ennek az árnak kb. az ötszöröse.

midian82 írta:
Sziasztok
Ifi dac-hoz való adapter mennyire helyettesíthető nem Ifi-s adapterrel?
Horrornak tartom azt a pénz összeget egy adapterre :rolleyes:
ArgonAudio Solo, ValhallA CuAu-Reference S/PDIF, Denafrips Ares II, Andre Charlin Blue 1100 MKII RCA, Nordost Shiva, Pioneer A-400, Dynaudio Audience 42, Dynaudio Stand 6

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

Sziasztok. Valaki esetleg probálta/használja a Zidoo Neo S-t? Megállja a helyét stereo rendszerben zene hallgatásra? Az a baj, hogy kell mindenképpen egy jó média lejátszó is, akkor meg már külön ne vagyek DAC-ot is. Persze csak ha ajánlott:) Köszönöm.

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: midian82 »

Sziasztok
Ifi dac-hoz való adapter mennyire helyettesíthető nem Ifi-s adapterrel?
Horrornak tartom azt a pénz összeget egy adapterre :rolleyes:

Gman

Hozzászólás Szerző: Gman »

alto írta:
2022.08.20., szomb. 20:32
Gman írta:
2022.08.20., szomb. 20:23
alto írta:
2022.06.19., vas. 09:58

Bizony, volt olyan ügyfelem, aki betett egy Audio Note DAC-ot egy félvezetős erősítő elé (kb. 50 Khz-ig lineáris átvitelű felső kategóriás gép volt), és sikerült is a drága hangfalai tweetereit kinyírnia. Nem tudta, hogy nincs kimeneti szűrő a Note-ban. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Note rossz DAC lenne, csak az Audio Note a saját csöves erősítői elé tervezte, így ott az erősítő természetes úton megoldja a szűrést, míg egy széles átvitelű félvezetőssel végzetes lehet a használatuk.
Úgy látom az előbbi kérdésem nem ment át. Műkedvelőként kérdezem, hogy azt honnan lehet tudni, hogy van-e szűrő a DAC-ban, vagy jó pénzért sikerül tönkretenni a hangfalaimat. Nálam egy Bluesound Node (régebbi) és egy kis Rega Brio közé kerülne. Köszönöm a türelmet.
A kereskedő dolga erre figyelmeztetni, ha ilyen lenne a DAC, de egyébként benne szokott lenni a user manualban is.
Köszönöm. Már csak az a kérdésem, hogy milyen címen keressem a user manualban?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Gman írta:
2022.08.20., szomb. 20:23
alto írta:
sutemenyx írta:

Boldog-boldogtalan R2R dacokat fejleszt és gyárt, mert rájöttek, hogy a delta/sigma nemrossz és olcsó ugyan, de azért nem a legélesebb kés a fiókban. Most jól feltalálják a melegvizet, mert a TDA chipekben elég hasonló módon, lézertrimmelt ellenálláshálózat szolgáltatja a dac chip kimenőáramát, amit hasonló módon kapcsolgatnak. A különbség leginkább annyi, hogy most kínai SMD ellennállásokból építik fel a hálózatot és az új dacok le tudják játszani a nagyfelbontású anyagot is. Viszont sok gyártó nem tesz: vagy túlmintavételt, vagy kimeneti szűrőt, vagy egyiket se az új gépekbe. Így aztán szépen jönnek kifele a lepcsozetes jelalakok, vagy a felhasznalonak kell szoftveresen megoldani, hogy mindig nagyfelbontasu streamet kapjon a keszulek akkor is, ha egyebkent CD formatumot hallgat.
Talán lehet mit tanulni a Philips mérnököktől, akik minden lépést megoldottak a témakörben, mire az első CD játszók forgalomba kerültek.
Bizony, volt olyan ügyfelem, aki betett egy Audio Note DAC-ot egy félvezetős erősítő elé (kb. 50 Khz-ig lineáris átvitelű felső kategóriás gép volt), és sikerült is a drága hangfalai tweetereit kinyírnia. Nem tudta, hogy nincs kimeneti szűrő a Note-ban. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Note rossz DAC lenne, csak az Audio Note a saját csöves erősítői elé tervezte, így ott az erősítő természetes úton megoldja a szűrést, míg egy széles átvitelű félvezetőssel végzetes lehet a használatuk.
Úgy látom az előbbi kérdésem nem ment át. Műkedvelőként kérdezem, hogy azt honnan lehet tudni, hogy van-e szűrő a DAC-ban, vagy jó pénzért sikerül tönkretenni a hangfalaimat. Nálam egy Bluesound Node (régebbi) és egy kis Rega Brio közé kerülne. Köszönöm a türelmet.
A kereskedő dolga erre figyelmeztetni, ha ilyen lenne a DAC, de egyébként benne szokott lenni a user manualban is.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Gman

Hozzászólás Szerző: Gman »

alto írta:
sutemenyx írta:

Boldog-boldogtalan R2R dacokat fejleszt és gyárt, mert rájöttek, hogy a delta/sigma nemrossz és olcsó ugyan, de azért nem a legélesebb kés a fiókban. Most jól feltalálják a melegvizet, mert a TDA chipekben elég hasonló módon, lézertrimmelt ellenálláshálózat szolgáltatja a dac chip kimenőáramát, amit hasonló módon kapcsolgatnak. A különbség leginkább annyi, hogy most kínai SMD ellennállásokból építik fel a hálózatot és az új dacok le tudják játszani a nagyfelbontású anyagot is. Viszont sok gyártó nem tesz: vagy túlmintavételt, vagy kimeneti szűrőt, vagy egyiket se az új gépekbe. Így aztán szépen jönnek kifele a lepcsozetes jelalakok, vagy a felhasznalonak kell szoftveresen megoldani, hogy mindig nagyfelbontasu streamet kapjon a keszulek akkor is, ha egyebkent CD formatumot hallgat.
Talán lehet mit tanulni a Philips mérnököktől, akik minden lépést megoldottak a témakörben, mire az első CD játszók forgalomba kerültek.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A Pc-s részen nemrég szóba került a digitális audió felbontása.
Ha egy bitet kinevezünk előjel bitnek, ettől még nem feleződik le a szintek száma, ez a bit is része
a bulinak. Ez inkább számábrázolási kérdés. A kvantálási szintek száma, dimenzió nélküli, darabszám,
pl. 16 bites rendszerben 65536. Ez bitenként 6,02 dB-t reprezentál. Ehhez hozzájön még az 1 LSB
kódszélességre jutó kvantálási zaj, ami 1,76 dB körüli. És már meg is van az ideális, elvi SNR,
SNR = 6,02n + 1,76 dB, ahol n a bitek száma.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Köszi a véleményeket, linkeket, és az ötletet a Muzix - ról.
Na, az A22 nem kérdés, azt már én is kigondoltam, hogy jó lehet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2022.08.07., vas. 00:41
Kérdezném, hogy hallotta már valaki egy az egyben direkt összehasonlításban a Topping D 90 - et, és az SMSL M400 - at ? Konkrétan a hangzásbeli különbség érdekelne, az azonos chip mellett. Esetleg bármelyiket a 70 S - el szemben ?
Bemész a Muzix-hoz és meg tudod mindkettőt, vagy mindhármat hallgatni. Vagy mindenképpen mások véleményére szeretnél támaszkodni?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”