tunerman írta: ↑2022.10.25., kedd 09:48
mishow írta: ↑2022.10.24., hétf. 18:36
lehoako írta: ↑2022.10.24., hétf. 15:05
Nagyon örülök, hogy ennyi zeneszerető hifista találta meg az érdeklődésének megfelelő zenélést a Show-n, ugyanakkor fájdalmasnak tartom, hogy amikor pörgött a biznisz,
senki nem gondolt ilyesmikre, most viszont, hogy konkrétan pang a vevői érdeklődés, a piaci vákuum és a
szervezők utolsó szalmaszálként bevonzzák a zenét magát. Ezt nem a Te kritikádként írom, maga a helyzet és Rezső bácsi kisvonalúsága együttesen hat így. SZVSZ.
Igaz, már rég (nem) voltam hifisón, de amikor voltam, akkor mindig mentek remek élőzenés, 15-20 perces minikoncertek, csak a derék látogatók xartak rá, tisztelet a kivételnek

alig páran ültünk le, a többiek csak hömpölyögtek a folyosókon
Olyanok jutnak hirtelen eszembe, mint Bíró Eszter (akkor már nem musical hanem világzene műfajban), Egri János bőgős, az akkoriban pályakezdő Szőke Nikoletta és hasonlók.
Az első HES-en ott voltam már (Merlin Audio), valamint az összes azután megrendezetten is - hatszor mint kiállító. Csontos Istvánt a halála után kezdték elismerni az elvégzett munkája alapján, és az is kiderült, hogy kell az embereknek az évenként megrendezett HES
A jelenlegi Soltész Rezső HiFi Show műkődik, még ebben a zűrös világban is több ezer ember zarándokol el a helyszínére, hogy zenét hallgasson, informálódjon. Szerintem becsüljük meg amink van, ne azok kritizáljanak mindent és mindenkit, akik nem vették a bátorságot a megjelenésre/bemutatóra...
Mottó:
A nézőtéren mindig berúgják az adódó gólhelyzeteket
TJ.
Csontos István oeuvre-je már életében kiadott annyit, hogy Kondo idejöjjön arra a bizonyos interjúra, melyben számomra merőben más megvilágításba helyezte a hifizést, a művileg reprodukált zene hallgatását, és elmondja, hogy az elektromos áram lehet a rossz hangzás okozója is. Én kb akkor indultam közeli hozzátartozók, barátok és ismerősök segítségével a hifis labirintusban és állította rögtön a feje tetejére az addig sok helyen hallott zanzákat. A korábbi években, fórumozós korom előtt és alatt is rendszeres látogatója voltam a show-nak, még már a vasútállomásos Hiltonos időkben is. Azt az interjút nagyon sok mindenkinek ajánlanám, sokak azonnal befejeznék az ovis szájtátást, tévelygést, sorbanállást és felesleges pénzköltést. Persze, amennyire Kondo-san életművét divatos lett lebóvlizni, annyira állt a feje tetejére az egész hobbi/üzlet/iparág.
Sajnos azonban mára a színvonal soha nem látott mélységekbe esett, nemhogy Kondo és Csontos-kaliberű figurák nincsenek, hanem... Nemhogy olyan minőségű láncokat nem lehet hallgatni, hanem... ésatöbbi.
Aki pedig kifejezetten diszkomfort-érzéssel tölt el, az Rezső maga, mint hab a tortán.
Ahogy régebben kimentem egy kérdés-válaszért a Qvortruppal, a mai kiállítók kevéssé hoznak lázba. Az, hogy van zene, tökjó, de nyilván csak a köret lehet, de inkább a saláta, mert a show lényege a hifizés. Ahogy sokaknak problémás, igen, pl a kábelek, a csatlakozók, a forraszanyagok, a kábel rezonanciacsillapítása, az alapanyagok lehetőségei stb. Vagy amiatt hifis a hifis, hogy hárfát hallgat, vagy eladási statokat?
Aki zenét akar hallgatni, neszeneki pl Oláh Kálmán a józsefvárosi jazz-napokon a Rákóczi téri vásárcsaknokban. Pl ingyen. Csak amiatt promotálom, mert a Műpába pl nem lehet jegyet venni rá, mert elkapkodják a sznobbancsok. Tavaly pl. öreg Szakcsi is játszott itt, Isten nyugosztalja. Kb 20 méterre Pege Aladár szülőházától. Itt meg ez a hagyomány, és közben meg nem akar senki rádsózni se DSDs DACot, meg semmi szupcsimodern hardvert, hogy a rötyiből is tudj zenét váltani tabletről/Senco-főzőlapról, mikor épp fújtat a hogyishívják, tömlős sajtos babgáz.
Szóval a Hifi-Show-n a tér és az idő és a figyelem legyen a hifié. Ha meg nincs pénz a minőségre, mint ahogy SAJNOS ezt a kiállítók alacsony száma is mutatja, akkor ne pusholjuk erőből, meg üssük fel körjátékokkal, meg kihelyezett örsgyűléssel, hanem vegyük tudomásul, hogy sajnos igen, Hazánkban a tücsök bebúrta meg elmúlatta a hangya tarcsiját már jóelőre, emiatt a Zembereknek most kisebb baja is nagyobb, minthogy mit fognak összehifizni télen vagy jövőre. Nemhogy a Qvortrup nem fog eljönni, de még valami kínai chiptolvaj tiktokker se.