Freudizmust kijavítottam és kérdezném, hogy akkor kiderül végre, hogy számodra kik a Hifisták, illetve hogyan definiálnád a csoportjukat? Azért gondolom, hogy egyrészt a hifi-show-ra kimegy 1-2 Hifista is, meg itt az AVXen is akad néhány. Meg ez a kutatás is velük foglalkozik az ő érdekükben.fapaci írta: ↑2022.10.21., pén. 23:40Ismeretterjesztés. Erre nyilván nem fogékony mindenki és bizonyára vannak olyanok is, akik valamelyik ide kapcsolódó hobbiban pont azt élvezik, amit én nem. Elfogadom, hogy nem mindenki érti, amit csinálni próbálunk, de biztos vagyok benne, hogy akik ránéznek pl. az e hétvégére meghirdetett programlistánkra, vagy az elmúlt 3 évben tartott bármelyik programunkra, többségüknek egyértelmű lesz, hogy mi nem akarunk utat mutatni a HiFi-ben, hiszen egyik programunk sem foglalkozik a témával. Talán Koscsó Feri szombat délutáni előadása az egyetlen kivétel, de az is inkább piaci adatokat, trendeket fog tárgyalni és biztosan nem fog elhangzani egyikünk szájából sem, hogy milyen a jó kábel, vagy milyen erősítőt kell venni. Lesz viszont hangszerbemutató, élő zene, szakmai előadás hangfelvételek készítéséről, beszélgetés a zenélésről, a hallásról, akusztikáról, meg egy világszínvonalú zenei intézet műszaki tervezéséről. Én vallom, hogy a háttérinformáció minden tevékenységet segít. Pl. ha valaki legalább nagy vonalakban tisztában van vele, miként készül egy zenei kiadvány, ha már azokat hallgatja hobbira szánt idejében. Vagy ha tisztában van a saját haLlásának működésével, ha már a fülét használja zenehallgatás közben. Vagy hogy tudja, milyen gondolatok foglalkoztatják a zenészt, akit a koncerten hallgat. Aki úgy érzi, ezekkel az infókkal mi eltereljük őt a választott útjáról, vagy egyszerűen csak nem érdeklik a felkínált témák, az bizonyára talál magának más programot a hétvégére. Én biztosan nem fogom ebből azt érezni, hogy ő le akar engem terelni az utamról.cables írta: ↑2022.10.21., pén. 09:25Nekem valahogy nem világos a bold rész a fenti beírásból. A My Reel Club egy jótékonysági szervezet, aki mindent tud az audióról és kötelességének érzi a magányosan tévelygő audiósok helyes irányba terelését? Mondjuk azt sem értem, hogy miért kell magyarázgatni, hogy mi a jó felvétel, amikor az mindenkinek más és más. És miért kell irányt mutatni, amikor az a szép az audióban, hogy mindenki arra megy, amerre akar, mert a világ ettől színes és érdekes.
Meg persze, azok is itt vannak, akik annyira se hifiznek, hogy a Sokolban se cserélnek elemet.

Picit disszonáns nekem, hogy folyamatosan le vannak sajnálva a Hifisták, akik a gyakorlatban rendszert fejlesztenek a zene teljesebb megismerése és befogadása érdekében, ugyanakkor lényeges hangsúlyeltolódást látok az elméleti ismeretterjesztés felé. Mintha az úszóknak arról tartanánk előadást, hogy milyen csemperagasztót használtak a medence burkolásához.