lehoako írta: ↑2022.10.21., pén. 16:49
aki akar, idetopikolna valami apróságot akár, hogy ő mit próbált a kereteiben mocorogni, fejleszteni a rendszerén, és mit tapasztalt és örült-e neki.
Ez azért annyira nem újdonság
Szerintem a hosszú regényekre nem sokan kívácsiak, de mivel van aktuális öröm, mesélek hátha elolvassa valaki.
Onnan kezdem, hogy az idei hifi showt én sajnos itthon 'tartom', pedig nagyon szerettem volna menni, de fosok. Fosok, hogy elkapok valamit a tömegben, na nem amiatt, hogy megárt vagy nem heverem ki (nálam 3 nap volt a covid) csak egy hét múlva megyünk Fjordokat nézni és nincs az a hifi bemutató amiért azt kockáztatnám
Korábban már meséltem, hogy az újkori ("sokat költős") hifizésem az irodámban kezdtem, ami szépen össze is állt a lehetőségek szerint, bő két éve nem változott semmit.
Aztán egyszer megjelent az apróban egy b&w cm1/s1/fehér hangsugárzó, gyönyörű makulátlan állapotban. Tudom abszolúlt értékében semmi mágikus, nálam viszont régi szerelem/vágy volt, mert anno amikor a 602s3-at vettem, hosszasan vaciláltam, hogy azt vagy a cm1-et vegyem, aztán végül az döntött, hogy úgy is főleg mozira kell. Na szóval elhoztam a kis cm1-eket aztán itt álltam, hogy szép és jó, de mi legyen vele, hova tegyem, mivel hajtsam

Irodában kész az aktív rendszer, nappaliban ott az 5.1, hálóban tv-hez illő soundbar, ésatöbbi. Jobb híján úgy döntöttem, hogy akkor a nappaliban lesz a házimozi mellett párhuzamosan egy sztereo rendszer is. Mivel a szakszerű, precíz, "elvárások szerinti" útra, építésre és "mások tanácsára" nem vágytam teljesen érzelmi alapon haladtam tovább, ami tetszik, ami szimpi, ami szép. Kapott a cm1 egy Maratz pm8005-öt (overkill1), egy svs sb1000 pro-t, hogy legyen mély is (overkill2), egy bluesound n130-at meg analóg tápolást hozzá (overkill3+overkill4), isoacoustic állványt, meg hitem szerinti aq/svs/kácsa kábeleket. Egy teljesen jópofa rendszer lett belőle, amit szívesen hallgattunk (már amikor nem a netflix győzött).
Aztán jött a hifibogár kiváncsisága. Volt itt az apróban egy pár hónapja hirdtett Kef LS50 Meta, mutatós kék színben, amit nem vitt el senki és az eladó vágott egy szépet az árán. Valószínűleg azért nem kelt el, mert ennyi pénzért voltak nagyobb álló dobozok, a fizetőképes keresletnek jobb nevű monitorok, stb. (az eladó mesélte, hogy csere ajánlat rengeteg lett volna, csak vevő nem jött). Nálam viszont a meglévő 2.1 rendszerbe az SVS ménynyomó mellé nem volt probléma a mély hiány az egyéb képességeit pedig nem sokan kritizálták ebben az árkategóriában. Szóval elhoztam. A cm1-ek pedig bekerültek a dobozukba (ha lesz erőm eladom?)
Na szóval Kef ls50 meta. Imádom. Nem sorolnék jelzőket inkább egy példa. Hallgattam... illetve ugráltam a zenék között és van egy zene (
https://www.youtube.com/watch?v=dTKMG5K-97c), illetve hogyismondjam a zenei értéke erősen érdekes, a baráti körben inkább poén zenének lépett elő (mert van akit nagyon idegesít), mint mondjuk a reptér, vagy másik nagy kedvencünk Delhusa Gjon 4 üveg cola-ja. Viszont ez a Gryllus szám meglepően jó minőségű, elő szoktam venni tesztelésre. Szóval ment a zene, állam lent, lehallkítom, mondom páromnak: figyelj már, csak szerintem lettek hangszerek a szinti sipolásoknak tünő hangokból? erre azt mondja nem, pont akart szólni ő is. Hát ennyit a kef-ről és a mostani örömről

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!