Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: lehoako »

ZolaBA írta:
2022.10.21., pén. 18:57
lehoako írta:
2022.10.21., pén. 16:49
aki akar, idetopikolna valami apróságot akár, hogy ő mit próbált a kereteiben mocorogni, fejleszteni a rendszerén, és mit tapasztalt és örült-e neki.
Ez azért annyira nem újdonság ;)
Szerintem a hosszú regényekre nem sokan kívácsiak, de mivel van aktuális öröm, mesélek hátha elolvassa valaki.
...
Köszi a személyes beszámolót, érdekes volt olvasni.

Érdekes, nekem a 603/s3ashoz kötődnek első élményeim, valszeg mindenki bowerrel kezd. :D

De, ami érdekes, hogy amikor leváltotta egy Dynaudio AUDIENCE 40es, pont ezt éreztem, mint Te a KEFfel, hogy a magasban van még mit kibontogatni.

Köszönöm a történetet, remélem, a többiek is beírnak majd ezt-azt a saját útkeresésükről. :D :smile32:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

fülelek írta:
2022.10.22., szomb. 09:41
Ha nem lennének útjelző táblák, igen kicsi eséllyel jutna el bárki is Rómába :D
Ha mondjuk Párizst írtál volna, még el is fogadnám, de Rómába tartva el se tévesztheti az ember, ugye... ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nagyon gratula a myReelClub mai teljesítményéhez a Hifishown leborulok.gif

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
2022.10.21., pén. 09:25

Nekem valahogy nem világos a bold rész a fenti beírásból. A My Reel Club egy jótékonysági szervezet, aki mindent tud az audióról és kötelességének érzi a magányosan tévelygő audiósok helyes irányba terelését? Mondjuk azt sem értem, hogy miért kell magyarázgatni, hogy mi a jó felvétel, amikor az mindenkinek más és más. És miért kell irányt mutatni, amikor az a szép az audióban, hogy mindenki arra megy, amerre akar, mert a világ ettől színes és érdekes.
Hogy ne dőljenek be a hasba akasztó dumájú, kábel lengető idős bácsiknak ;peace;
Ha nem lennének útjelző táblák, igen kicsi eséllyel jutna el bárki is Rómába :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cables írta:
Nekem valahogy nem világos a bold rész a fenti beírásból. A My Reel Club egy jótékonysági szervezet, aki mindent tud az audióról és kötelességének érzi a magányosan tévelygő audiósok helyes irányba terelését? Mondjuk azt sem értem, hogy miért kell magyarázgatni, hogy mi a jó felvétel, amikor az mindenkinek más és más. És miért kell irányt mutatni, amikor az a szép az audióban, hogy mindenki arra megy, amerre akar, mert a világ ettől színes és érdekes.
Ismeretterjesztés. Erre nyilván nem fogékony mindenki és bizonyára vannak olyanok is, akik valamelyik ide kapcsolódó hobbiban pont azt élvezik, amit én nem. Elfogadom, hogy nem mindenki érti, amit csinálni próbálunk, de biztos vagyok benne, hogy akik ránéznek pl. az e hétvégére meghirdetett programlistánkra, vagy az elmúlt 3 évben tartott bármelyik programunkra, többségüknek egyértelmű lesz, hogy mi nem akarunk utat mutatni a HiFi-ben, hiszen egyik programunk sem foglalkozik a témával. Talán Koscsó Feri szombat délutáni előadása az egyetlen kivétel, de az is inkább piaci adatokat, trendeket fog tárgyalni és biztosan nem fog elhangzani egyikünk szájából sem, hogy milyen a jó kábel, vagy milyen erősítőt kell venni. Lesz viszont hangszerbemutató, élő zene, szakmai előadás hangfelvételek készítéséről, beszélgetés a zenélésről, a hallásról, akusztikáról, meg egy világszínvonalú zenei intézet műszaki tervezéséről. Én vallom, hogy a háttérinformáció minden tevékenységet segít. Pl. ha valaki legalább nagy vonalakban tisztában van vele, miként készül egy zenei kiadvány, ha már azokat hallgatja hobbira szánt idejében. Vagy ha tisztában van a saját halásának működésével, ha már a fülét használja zenehallgatás közben. Vagy hogy tudja, milyen gondolatok foglalkoztatják a zenészt, akit a koncerten hallgat. Aki úgy érzi, ezekkel az infókkal mi eltereljük őt a választott útjáról, vagy egyszerűen csak nem érdeklik a felkínált témák, az bizonyára talál magának más programot a hétvégére. Én biztosan nem fogom ebből azt érezni, hogy ő le akar engem terelni az utamról.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5101

Hozzászólás Szerző: pärt »

audioline írta:
2022.10.21., pén. 22:48
Más. Az egyik topikban olvastam: "finom, meleg levegős basszus"

Erről tudtok valamit, hogy tulajdonképpen mit jelent? Jegyzetelnék a HiFi-s emlékkönyvembe.
Erős a túlképzés audio sommelier-ből.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

konok írta:
2022.10.21., pén. 22:51
Ha négy betű, akkor a Fing :napsut:
Sejtettem. :D
.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

Ha négy betű, akkor a Fing :napsut:

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

Más. Az egyik topikban olvastam: "finom, meleg levegős basszus"

Erről tudtok valamit, hogy tulajdonképpen mit jelent? Jegyzetelnék a HiFi-s emlékkönyvembe.
.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 897

Hozzászólás Szerző: fererencz »

fererencz írta:
2022.10.21., pén. 19:46
Elnézést az off-ért...
Lecsaptak rá.
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Elnézést az off-ért...
Az egyik hifi show belépőt én nyertem, de egyéb elfoglaltságom miatt nem tudok menni. Az első jelentkezőre szívesen átruházom, természetesen ingyen. Nevet és e-mail címet kell megadnom, valamint kiválasztani, hogy szombaton, vagy vasárnap.
Nem szotkam hibázni.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

lehoako írta:
2022.10.21., pén. 16:49
aki akar, idetopikolna valami apróságot akár, hogy ő mit próbált a kereteiben mocorogni, fejleszteni a rendszerén, és mit tapasztalt és örült-e neki.
Ez azért annyira nem újdonság ;)
Szerintem a hosszú regényekre nem sokan kívácsiak, de mivel van aktuális öröm, mesélek hátha elolvassa valaki.

Onnan kezdem, hogy az idei hifi showt én sajnos itthon 'tartom', pedig nagyon szerettem volna menni, de fosok. Fosok, hogy elkapok valamit a tömegben, na nem amiatt, hogy megárt vagy nem heverem ki (nálam 3 nap volt a covid) csak egy hét múlva megyünk Fjordokat nézni és nincs az a hifi bemutató amiért azt kockáztatnám ;)

Korábban már meséltem, hogy az újkori ("sokat költős") hifizésem az irodámban kezdtem, ami szépen össze is állt a lehetőségek szerint, bő két éve nem változott semmit.
Aztán egyszer megjelent az apróban egy b&w cm1/s1/fehér hangsugárzó, gyönyörű makulátlan állapotban. Tudom abszolúlt értékében semmi mágikus, nálam viszont régi szerelem/vágy volt, mert anno amikor a 602s3-at vettem, hosszasan vaciláltam, hogy azt vagy a cm1-et vegyem, aztán végül az döntött, hogy úgy is főleg mozira kell. Na szóval elhoztam a kis cm1-eket aztán itt álltam, hogy szép és jó, de mi legyen vele, hova tegyem, mivel hajtsam gondolkodik.gif Irodában kész az aktív rendszer, nappaliban ott az 5.1, hálóban tv-hez illő soundbar, ésatöbbi. Jobb híján úgy döntöttem, hogy akkor a nappaliban lesz a házimozi mellett párhuzamosan egy sztereo rendszer is. Mivel a szakszerű, precíz, "elvárások szerinti" útra, építésre és "mások tanácsára" nem vágytam teljesen érzelmi alapon haladtam tovább, ami tetszik, ami szimpi, ami szép. Kapott a cm1 egy Maratz pm8005-öt (overkill1), egy svs sb1000 pro-t, hogy legyen mély is (overkill2), egy bluesound n130-at meg analóg tápolást hozzá (overkill3+overkill4), isoacoustic állványt, meg hitem szerinti aq/svs/kácsa kábeleket. Egy teljesen jópofa rendszer lett belőle, amit szívesen hallgattunk (már amikor nem a netflix győzött).
Aztán jött a hifibogár kiváncsisága. Volt itt az apróban egy pár hónapja hirdtett Kef LS50 Meta, mutatós kék színben, amit nem vitt el senki és az eladó vágott egy szépet az árán. Valószínűleg azért nem kelt el, mert ennyi pénzért voltak nagyobb álló dobozok, a fizetőképes keresletnek jobb nevű monitorok, stb. (az eladó mesélte, hogy csere ajánlat rengeteg lett volna, csak vevő nem jött). Nálam viszont a meglévő 2.1 rendszerbe az SVS ménynyomó mellé nem volt probléma a mély hiány az egyéb képességeit pedig nem sokan kritizálták ebben az árkategóriában. Szóval elhoztam. A cm1-ek pedig bekerültek a dobozukba (ha lesz erőm eladom?)
Na szóval Kef ls50 meta. Imádom. Nem sorolnék jelzőket inkább egy példa. Hallgattam... illetve ugráltam a zenék között és van egy zene (https://www.youtube.com/watch?v=dTKMG5K-97c), illetve hogyismondjam a zenei értéke erősen érdekes, a baráti körben inkább poén zenének lépett elő (mert van akit nagyon idegesít), mint mondjuk a reptér, vagy másik nagy kedvencünk Delhusa Gjon 4 üveg cola-ja. Viszont ez a Gryllus szám meglepően jó minőségű, elő szoktam venni tesztelésre. Szóval ment a zene, állam lent, lehallkítom, mondom páromnak: figyelj már, csak szerintem lettek hangszerek a szinti sipolásoknak tünő hangokból? erre azt mondja nem, pont akart szólni ő is. Hát ennyit a kef-ről és a mostani örömről ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Alex_Aston írta:
2022.10.21., pén. 17:08
Ha biztosra akarunk menni, hogy nem terheljük túl a cuccot... :D
Mennyi fájdalom egy képen ;)

Off. Erről eszembe jut nagyapám. Még gyerekként rohangáltunk a lakásban és rendszeresen elestünk az egyik elcsúszó szőnyegben, amiből eleget lett, fogta aztán leszögelte a szőnyeget a parkettára. Problem solved :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ha biztosra akarunk menni, hogy nem terheljük túl a cuccot... :D
received_657420039333453.jpeg
received_657420039333453.jpeg (18.51 KiB) Megtekintve 2704 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Mindenkinek igaza van, az a poén :napsut:

Tegye fel a kezét, akiben még sose indult el a hifibogár :napsut:

Sztem itt az AVXen kb mindenkiben, kisebb-nagyobb relevanciával jön-megy a hifibogár. Sztem kb. velejárója ez a hobbinknak, az életünknek, hogy néha már szeretnénk valamilyen, általunk jobbnak itélt változást. Ez nem feltétlenül a DRÁGÁBB cucc felé visz, lehet kirándulás a DIYba, vagy belépés a tápszűrésbe, ösvényezésbe, vagy ötforintos helyett sorbothane a lábak alá, diffúzor készítése a falra, akármi. Aztán tényleg más a hang. Ja, Unicumos üvegek is idetartoznak. Meg nyilván a hosszában hallgatás.

Szerintem az lenne jó, ha aki akar, idetopikolna valami apróságot akár, hogy ő mit próbált a kereteiben mocorogni, fejleszteni a rendszerén, és mit tapasztalt és örült-e neki. És a végén upgrade lett-e, vagy visszacsinálta, mert csalódott 1 kicsit.

Benne vagytok? :napsut:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1244

Hozzászólás Szerző: -CB- »

s4tch írta:
2022.10.21., pén. 15:09
lehoako írta:
2022.10.21., pén. 14:42
Sztem, a hobbiban az út a cél...
Ezt sem feltétlenül egyformán éljük meg.

A hifisták közül van, aki mindenekelőtt zenét hallgatni szeret. Van, aki kütyüzni szeret. Van, aki szeret vásárolni, hogy megnyugtassa, kényeztesse magát. Van, akit a műszaki tökéletesség hajt. Van, aki látta a nagybátyja deprez műszeres Yamaha erősítőjét '79-ben, és azóta szeretne egy olyat, akár különösebb zenei érdeklődés nélkül is. Van, aki társaságba próbál beilleszkedni. És természetesen ott van fentiek tetszőleges kombinációja.

Nekem pl. nem az út a cél, annak ellenére, hogy élvezem azt is. És én sem szeretem, ha vadidegenek próbálják megmondani, hogyan kellene megélnem a hobbimat. Végtelen fárasztóak tudnak lenni az önjelölt márkanagykövetek, mérésnácik, ízlésrendőrök, kábel- vagy antikábel-próféták, a minden oldalról érkező hittérítők. Én sem bánom a pofára eséseket, benne vannak a pakliban. Ezzel együtt néha az út fölöslegesen hosszú.

Szerintem a kütyüzéstől azt lehet megmenteni, aki nem mindenek felett szeret kütyüzni, szeretne elégedetten zenét hallgatni, de elakadt az útkeresésben. Magyarul azt, akinek nem az út a cél, hanem egyfajta nyugalmi állapot, amikor a zenehallgatáson van a hangsúly. Ehhez csak szerencsét és kitartást tudok kívánni, bárki is fog bele hasonlóba.
Az önjelölt, túlbuzgó próféták valóban tudnak károsan idegesítőek lenni. Viszont egy-2 tapasztaltabb hifista részrehajlás nélküli útmutatása -esetleg az általa biztosított készülékek meghallgatásának lehetőségével- felbecsülhetetlen lehet a felesleges zsákutcák, bolyongások elkerülése érdekében. Ez saját tapasztalat. Még így is maradt jónéhány út, ami kipróbálható, de legalább térképvázlatom van, hogy merre ne menjek.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

lehoako írta:
2022.10.21., pén. 14:42
Sztem, a hobbiban az út a cél...
Ezt sem feltétlenül egyformán éljük meg.

A hifisták közül van, aki mindenekelőtt zenét hallgatni szeret. Van, aki kütyüzni szeret. Van, aki szeret vásárolni, hogy megnyugtassa, kényeztesse magát. Van, akit a műszaki tökéletesség hajt. Van, aki látta a nagybátyja deprez műszeres Yamaha erősítőjét '79-ben, és azóta szeretne egy olyat, akár különösebb zenei érdeklődés nélkül is. Van, aki társaságba próbál beilleszkedni. És természetesen ott van fentiek tetszőleges kombinációja.

Nekem pl. nem az út a cél, annak ellenére, hogy élvezem azt is. És én sem szeretem, ha vadidegenek próbálják megmondani, hogyan kellene megélnem a hobbimat. Végtelen fárasztóak tudnak lenni az önjelölt márkanagykövetek, mérésnácik, ízlésrendőrök, kábel- vagy antikábel-próféták, a minden oldalról érkező hittérítők. Én sem bánom a pofára eséseket, benne vannak a pakliban. Ezzel együtt néha az út fölöslegesen hosszú.

Szerintem a kütyüzéstől azt lehet megmenteni, aki nem mindenek felett szeret kütyüzni, szeretne elégedetten zenét hallgatni, de elakadt az útkeresésben. Magyarul azt, akinek nem az út a cél, hanem egyfajta nyugalmi állapot, amikor a zenehallgatáson van a hangsúly. Ehhez csak szerencsét és kitartást tudok kívánni, bárki is fog bele hasonlóba.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fererencz írta:
2022.10.21., pén. 13:35
lehoako írta:
2022.10.21., pén. 12:53
Végtelen kütyüzéstől megmenteni bárkit is? :D :D :D Ez kb olyan, hogy "nem menj végig az utadon, majd én séróból megmondom, mi neked a legjobb. "
Igen, utazni többféleképpen lehet. Céltalanul, stoppal; vagy a konkrét celhoz választhatunk optimális, gyors eszközt; esetleg direk lassút, hogy élvezhessük a tájat is; vagy egy kosár varázsgomba társaságában elindulunk a négyszögletű kerekerdőbe...

Mindegyiket lehet élvezni, csak tisztázni kell, mi a cél. Ha van konkrét cél, akkor az odajutáshoz megfelelő mód is van.
Sztem, a hobbiban az út a cél. Honnan tudod, merre vezet még és hogy mikor lesz vége? És hogyha korábban odaérsz, éretlenebb, tapasztalatlanabb éneddel, akkor úgy értékelted volna, mint megnyugvást?

A sok kérdésre egy ismétlés, mindenkinek szeretettel, Angels in Zion. Parádés nóta, realfidelity fórumtársunk szettjeinek mindig egy csúcspontja. :smile53:

youtu.be/KGKDPi9rD8c

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

lehoako írta:
2022.10.21., pén. 12:53
Végtelen kütyüzéstől megmenteni bárkit is? :D :D :D Ez kb olyan, hogy "nem menj végig az utadon, majd én séróból megmondom, mi neked a legjobb. "
Igen, utazni többféleképpen lehet. Céltalanul, stoppal; vagy a konkrét celhoz választhatunk optimális, gyors eszközt; esetleg direk lassút, hogy élvezhessük a tájat is; vagy egy kosár varázsgomba társaságában elindulunk a négyszögletű kerekerdőbe...

Mindegyiket lehet élvezni, csak tisztázni kell, mi a cél. Ha van konkrét cél, akkor az odajutáshoz megfelelő mód is van.
Nem szotkam hibázni.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

lehoako írta:
2022.10.20., csüt. 15:26
fapaci írta:
2022.10.20., csüt. 15:02
lehoako írta:
2022.10.20., csüt. 14:42
Sztem fontos téma, hogy hogyan készül a jó kábel, meg miből, meg miért szól úgy, meg mitől nem. Meg, hogy anyagminőség ás anyagmennyiség. Alapvető összefüggések. Csak körül kell nézni pl itt a fórumon, hogy kinek van pl kábelgyártásban elég tapasztalata és felkérni előadni, hátha vállalja.
Ez egy alapvető félreértés benned. A My Reel Club irányvonalának, törekvéseinek semmi köze a kábelgyártáshoz, pont hogy a végtelen kütyüzéstől próbáljuk elterelni az embereket. Sokat kell még csiszolnunk a kommunikációnkon, ha ez eddig nem derült ki.

Nem miattad, de valamiért most le kell írnom egy történetet, ami sokszor eszembe jut ilyen eseteknél...

A kábelügyet, mint cseppben a tengert vettem elő, hogy nagyjából átlássák a szüzek, hogy anyagmennyiség meg anyagminőség. Sztem kb erre le lehet szűkíteni a hifizés hardveres oldalát. :smile53:

Nekem, köszönöm szépen, szükségem volt a melléfutásokra, ha dramatizálni akarjuk, a KUDARCOKRA a rendszerfejlesztésem terén, és ugyanígy szükségem volt és van a fültársak élményeire, tapasztalataira, arra, hogy mit tartanak fontosnak és mit kevésbé. Fontos a DIYkodás, hogy meglássuk, hogy "igen, erre is van út, nem is feltétlenül rossz".

Sztem kb a következő közhelytömeg fog kijönni a kutatásból:

-Az átlag zenehallgató (akit egyszerűen lehifistáznak) annyit hallgat zenét, amennyit,
-olyan zenét hallgat, amilyet,
-azért annyit jár élőzenés helyre, amiért amennyit,
-azért költ annyit erre a hobbijára, amiért,
-annyival szeretne "jobb" hifit, "jobb" zenét és "jobb" élményt, amennyire,
valamint, hogy tökjó összejönni zenét hallgatni, akár hullakomolyan, akksik, forraszanyagok, oprendszerek hangjának a különbségeire koncentrálva, akár lazán, sör mellett, hogy csak szocializálnak a résztvevők és féltávnál benyomnak pl 1 sajtburgert jó sok jalapenoval.

Ha az utolsó pont a "végtelen kütyüzés", akkor sztem tök kontraproduktív az egész "kutatás", mint ahogy a "mosmá tessék jólérezni magad, wazz" csinált közösségisége is.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5101

Hozzászólás Szerző: pärt »

cables írta:

"Virágozzék száz virág!"
Nemes gondolat tőled, bár Mao Ce-tung beelőzött vele, ráadásul a személye kapcsán felmerülhet, hogy nem gondolta teljesen komolyan - amit nálad természetesen nem feltételeznék.
Az általad leírtak alapján az egyedül üdvözítő magatartás a begubózás a saját kis hifis világunkba, és ha valaki a témára terelné a szót, akkor lazán időjárás irányába terelni a beszélgetést. A fórumozás, na annak meg aztán végképp semmi értelme; óvatlanul belefuthatunk mások gondolataiba, aztán kész a baj, jön a véleményterror.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
fapaci írta:
2022.10.21., pén. 09:01
...
Nagyjából másfélezer hazai audio rendszerrel és hobbitárssal találkoztam eddig személyesen, ebben talán rekorder is vagyok, de még én sem merném megfogalmazni, milyenek a hifisták. Ha pedig nem ismerjük őket, hogyan lehetne őket segíteni, összefogni, támogatni?
Ez nem semmi .. Rudibá, mai kavintont, vagy vérnyomás csökkentőt nem sikerült még bevenni??
Ezek az állítások a te fantáziád szüleményei ...
Talán fuss neki még egyszer.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2324

Hozzászólás Szerző: cables »

fapaci írta:
2022.10.21., pén. 09:01
...
Nagyjából másfélezer hazai audio rendszerrel és hobbitárssal találkoztam eddig személyesen, ebben talán rekorder is vagyok, de még én sem merném megfogalmazni, milyenek a hifisták. Ha pedig nem ismerjük őket, hogyan lehetne őket segíteni, összefogni, támogatni?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

istvan01 írta:
2022.10.21., pén. 07:53
Szerintem félre érted az itteni kritikát. Akik itt (nem sokan) írtak a felmérésről, azok mind kitöltötték szerintem. Nincs benne személyes adat, nincs benne "vagyoni" turkálás, nem úgy mint a népszámlálási turkálóban. A kritika arról szólt eddig, hogy lehetne hifisen és zenei érdeklődésben részletezőbb. Nekünk úgy tűnik, mintha Mihalik Judit nem kapott elegendő segítséget ebben, vagy talán ez egy online kérdőív vizsga gyakorlat részéről. De majd a következő jobb lesz, következő hifishow előtt, ha lesz következő.
Bármit félre lehet érteni, nekem is szokott néha sikerülni. A kritika - akár negatív, akár pozitív - akkor jó, ha segítőkészség van mögötte.

Judit nem kért segítséget egyelőre, a felmérés eddigi alapjait - kívülállóként - ő találta ki néhány nappal ezelőtt, mi pedig teret adtunk neki, mert érdekesnek gondoltuk. Engem pl. az is izgat benne, hogy egy felmérések készítésében tapasztalt szakember miként tudja mérni ezt a közeget. Ha nem tudja, mert a közeg ellenáll, az is egy információ, de úgy tűnik, ez szerencsére nem így van, a válaszadási hajlam jóval nagyobb a reméltnél.

Évtizedek óta zajlik a szócséplés arról, milyenek a hifisták, de erről senki nem gyűjtött adatokat, a többség a saját picinyke közegéből von le általános érvényű következtetéseket. Nagyjából másfélezer hazai audio rendszerrel és hobbitárssal találkoztam eddig személyesen, ebben talán rekorder is vagyok, de még én sem merném megfogalmazni, milyenek a hifisták. Ha pedig nem ismerjük őket, hogyan lehetne őket segíteni, összefogni, támogatni? A felmérés folytatásába már alaposan belefolyunk és erre másnak is lehetőséget adunk, erről fog szólni a hétvégi két beszélgetés is a témában a kiállításon. Ott lehet majd ötletelni, kritizálni és közösen kitalálni dolgokat.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fapaci írta:
2022.10.20., csüt. 22:53
pärt írta:
2022.10.20., csüt. 18:21
Én kitöltöttem, nem fájt.
Több százan kitöltötték már a kérdőívet és a háromezret közelíti a kiállításra regisztráltak száma (ami semmivel sem marad el a békeidőkben rendezett kiállításokhoz képest), így szerintem kijelenthetjük, hogy a többség a pozitív oldalra állt.
Szerintem félre érted az itteni kritikát. Akik itt (nem sokan) írtak a felmérésről, azok mind kitöltötték szerintem. Nincs benne személyes adat, nincs benne "vagyoni" turkálás, nem úgy mint a népszámlálási turkálóban. A kritika arról szólt eddig, hogy lehetne hifisen és zenei érdeklődésben részletezőbb. Nekünk úgy tűnik, mintha Mihalik Judit nem kapott elegendő segítséget ebben, vagy talán ez egy online kérdőív vizsga gyakorlat részéről. De majd a következő jobb lesz, következő hifishow előtt, ha lesz következő.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”