Bármit félre lehet érteni, nekem is szokott néha sikerülni. A kritika - akár negatív, akár pozitív - akkor jó, ha segítőkészség van mögötte.istvan01 írta: ↑2022.10.21., pén. 07:53Szerintem félre érted az itteni kritikát. Akik itt (nem sokan) írtak a felmérésről, azok mind kitöltötték szerintem. Nincs benne személyes adat, nincs benne "vagyoni" turkálás, nem úgy mint a népszámlálási turkálóban. A kritika arról szólt eddig, hogy lehetne hifisen és zenei érdeklődésben részletezőbb. Nekünk úgy tűnik, mintha Mihalik Judit nem kapott elegendő segítséget ebben, vagy talán ez egy online kérdőív vizsga gyakorlat részéről. De majd a következő jobb lesz, következő hifishow előtt, ha lesz következő.
Judit nem kért segítséget egyelőre, a felmérés eddigi alapjait - kívülállóként - ő találta ki néhány nappal ezelőtt, mi pedig teret adtunk neki, mert érdekesnek gondoltuk. Engem pl. az is izgat benne, hogy egy felmérések készítésében tapasztalt szakember miként tudja mérni ezt a közeget. Ha nem tudja, mert a közeg ellenáll, az is egy információ, de úgy tűnik, ez szerencsére nem így van, a válaszadási hajlam jóval nagyobb a reméltnél.
Évtizedek óta zajlik a szócséplés arról, milyenek a hifisták, de erről senki nem gyűjtött adatokat, a többség a saját picinyke közegéből von le általános érvényű következtetéseket. Nagyjából másfélezer hazai audio rendszerrel és hobbitárssal találkoztam eddig személyesen, ebben talán rekorder is vagyok, de még én sem merném megfogalmazni, milyenek a hifisták. Ha pedig nem ismerjük őket, hogyan lehetne őket segíteni, összefogni, támogatni? A felmérés folytatásába már alaposan belefolyunk és erre másnak is lehetőséget adunk, erről fog szólni a hétvégi két beszélgetés is a témában a kiállításon. Ott lehet majd ötletelni, kritizálni és közösen kitalálni dolgokat.