Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

istvan01 írta:
2022.10.21., pén. 07:53
Szerintem félre érted az itteni kritikát. Akik itt (nem sokan) írtak a felmérésről, azok mind kitöltötték szerintem. Nincs benne személyes adat, nincs benne "vagyoni" turkálás, nem úgy mint a népszámlálási turkálóban. A kritika arról szólt eddig, hogy lehetne hifisen és zenei érdeklődésben részletezőbb. Nekünk úgy tűnik, mintha Mihalik Judit nem kapott elegendő segítséget ebben, vagy talán ez egy online kérdőív vizsga gyakorlat részéről. De majd a következő jobb lesz, következő hifishow előtt, ha lesz következő.
Bármit félre lehet érteni, nekem is szokott néha sikerülni. A kritika - akár negatív, akár pozitív - akkor jó, ha segítőkészség van mögötte.

Judit nem kért segítséget egyelőre, a felmérés eddigi alapjait - kívülállóként - ő találta ki néhány nappal ezelőtt, mi pedig teret adtunk neki, mert érdekesnek gondoltuk. Engem pl. az is izgat benne, hogy egy felmérések készítésében tapasztalt szakember miként tudja mérni ezt a közeget. Ha nem tudja, mert a közeg ellenáll, az is egy információ, de úgy tűnik, ez szerencsére nem így van, a válaszadási hajlam jóval nagyobb a reméltnél.

Évtizedek óta zajlik a szócséplés arról, milyenek a hifisták, de erről senki nem gyűjtött adatokat, a többség a saját picinyke közegéből von le általános érvényű következtetéseket. Nagyjából másfélezer hazai audio rendszerrel és hobbitárssal találkoztam eddig személyesen, ebben talán rekorder is vagyok, de még én sem merném megfogalmazni, milyenek a hifisták. Ha pedig nem ismerjük őket, hogyan lehetne őket segíteni, összefogni, támogatni? A felmérés folytatásába már alaposan belefolyunk és erre másnak is lehetőséget adunk, erről fog szólni a hétvégi két beszélgetés is a témában a kiállításon. Ott lehet majd ötletelni, kritizálni és közösen kitalálni dolgokat.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fapaci írta:
2022.10.20., csüt. 22:53
pärt írta:
2022.10.20., csüt. 18:21
Én kitöltöttem, nem fájt.
Több százan kitöltötték már a kérdőívet és a háromezret közelíti a kiállításra regisztráltak száma (ami semmivel sem marad el a békeidőkben rendezett kiállításokhoz képest), így szerintem kijelenthetjük, hogy a többség a pozitív oldalra állt.
Szerintem félre érted az itteni kritikát. Akik itt (nem sokan) írtak a felmérésről, azok mind kitöltötték szerintem. Nincs benne személyes adat, nincs benne "vagyoni" turkálás, nem úgy mint a népszámlálási turkálóban. A kritika arról szólt eddig, hogy lehetne hifisen és zenei érdeklődésben részletezőbb. Nekünk úgy tűnik, mintha Mihalik Judit nem kapott elegendő segítséget ebben, vagy talán ez egy online kérdőív vizsga gyakorlat részéről. De majd a következő jobb lesz, következő hifishow előtt, ha lesz következő.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pärt írta:
Én kitöltöttem, nem fájt.
Több százan kitöltötték már a kérdőívet és a háromezret közelíti a kiállításra regisztráltak száma (ami semmivel sem marad el a békeidőkben rendezett kiállításokhoz képest), így szerintem kijelenthetjük, hogy a többség a pozitív oldalra állt.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: pärt »

Aszpirin írta:
2022.10.20., csüt. 18:35

Nem tudom, miből gondolod, hogy indulatokat generál. De mindegy is, részemről semmi ilyenről nincs szó.
Leírtunk egy-két kritikát, ahogy Te is egyet :D
Szerintem olvass vissza figyelmesen. ;) Nem éppen kábelezős-anyázós, de azért indulatok.
De igazad van, nevezzük inkább kritikának. :rolleyes:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

K P írta:
2022.10.20., csüt. 18:05
Alex_Aston írta:
2022.10.20., csüt. 16:03
Aszpirin írta:
2022.10.20., csüt. 15:49

Sokat kell még csiszolnotok a kommunikációtokon. Pont.

De jó irányba haladtok :smile32:
Kérdőív első mondata:

"Az alábbi kérdéssorban zenehallgatási szokásait szeretnénk megismerni".

Szerintem nem a kommunikációval van itt a baj, hanem azzal, hogy ne azt lássa bele a kedves olvasó, amit szeretne, hanem azt, ami le van írva :napsut:
Miért érdekesek a zenehallgatási szokások?
Mi az MRC célja ezzel a kutatással?
Mi számít végtelen kütyüzésnek amitől meg akarják “menteni” a hifistát?
Pedig jó a felvetés, hogy ki milyen indittatásból csinálja ezt. Függőség esetleg vagy tudatos hobbi
Ha képes a hölgy igazán mélyre ásni elég komoly és aggasztó pszihoanalitikát tudna a témában létrehozni.
A reakciókból már most látszik, hogy kik azok akik ezt tükröt semmiképp nem akarják körbejárni :)
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

pärt írta:
Én kitöltöttem, nem fájt. Lövésem sincs, miért generál ekkora indulatokat; nem hiszem, hogy a válaszok alapján elvinne bárkit a stúdiókommandó. Ha meg nem sokra használható a kiértékelés, akkor úgy jártak, majd legközelebb jobbakat kérdeznek.
Egyedül a műfajok számának megkötését nem értem, nekem kevés volt a három.
Nem tudom, miből gondolod, hogy indulatokat generál. De mindegy is, részemről semmi ilyenről nincs szó.
Leírtunk egy-két kritikát, ahogy Te is egyet :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: pärt »

Én kitöltöttem, nem fájt. Lövésem sincs, miért generál ekkora indulatokat; nem hiszem, hogy a válaszok alapján elvinne bárkit a stúdiókommandó. Ha meg nem sokra használható a kiértékelés, akkor úgy jártak, majd legközelebb jobbakat kérdeznek.
Egyedül a műfajok számának megkötését nem értem, nekem kevés volt a három.

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

Alex_Aston írta:
2022.10.20., csüt. 16:03
Aszpirin írta:
fapaci írta:
2022.10.20., csüt. 15:02
Sokat kell még csiszolnunk a kommunikációnkon, ha ez eddig nem derült ki.

Kérdőív első mondata:

Szerintem nem a kommunikációval van itt a baj, hanem azzal, hogy ne azt lássa bele a kedves olvasó, amit szeretne, hanem azt, ami le van írva :napsut:
Miért érdekesek a zenehallgatási szokások?
Mi az MRC célja ezzel a kutatással?
Mi számít végtelen kütyüzésnek amitől meg akarják “menteni” a hifistát?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
fapaci írta:

Kérdőív első mondata:

Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fapaci írta:

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Szerintem nyugodtan lehet a kutatást végző hölgynek írni építő ötleteket.
Több értelme van, mint munkáját itt kritizálni.
Csak a Marantz! :-D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

fülelek írta:
2022.10.20., csüt. 15:11
"Sztem fontos téma, hogy hogyan készül a jó kábel, meg miből, meg miért szól úgy, meg mitől nem. Meg, hogy anyagminőség ás anyagmennyiség. Alapvető összefüggések. Csak körül kell nézni pl itt a fórumon, hogy kinek van pl kábelgyártásban elég tapasztalata és felkérni előadni, hátha vállalja."
Csak nem Rudibára gondolsz? gondolkodik.gif
Elek, a vesémbe látsz! :smile32:

Először is természetesen Rudi Bácsira gondoltam, másodszor pedig teljesen igazat adok Neked abban is, hogy "Aki nem jártas a hifi/zenehallgatás területén, az nem tud megfelelő kérdőívet összeállítani, hacsak nem segítenek neki ezerrel."

Emiatt kérdeztem én is, hogy a kutató látott-e már legalább hangvillát vagy dugvillát? Vagy villa nélkül az egész. Oda-villa. :D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fapaci írta:
lehoako írta:
2022.10.20., csüt. 14:42
Sztem fontos téma, hogy hogyan készül a jó kábel, meg miből, meg miért szól úgy, meg mitől nem. Meg, hogy anyagminőség ás anyagmennyiség. Alapvető összefüggések. Csak körül kell nézni pl itt a fórumon, hogy kinek van pl kábelgyártásban elég tapasztalata és felkérni előadni, hátha vállalja.
Ez egy alapvető félreértés benned. A My Reel Club irányvonalának, törekvéseinek semmi köze a kábelgyártáshoz, pont hogy a végtelen kütyüzéstől próbáljuk elterelni az embereket. Sokat kell még csiszolnunk a kommunikációnkon, ha ez eddig nem derült ki.

Nem miattad, de valamiért most le kell írnom egy történetet, ami sokszor eszembe jut ilyen eseteknél:

A stúdiók indítása stresszes folyamat, mindig rengeteg probléma merül fel és az ilyen helyzetekben gyönyörűen kirajzolódik, ki mennyire terhelhető és mennyire képes helyzeteket megoldani, azaz mennyire hasznos tagja a csapatnak. Sok ilyen folyamatban vettem részt. Az egyik különösen nehéz volt, a szokásos technikai bajok mellett néhány kevésbé jól megválasztott stábtag is fokozta a feszültséget lankadatlan negatív hullámaikkal. Szerencsére a műszaki vezető magabiztosan vezényelte a történéseket, ő volt a stabil pont, de persze kitartóan rongálták köreit a nyávogó kollégák. Az egyik stresszes megbeszélésen egy ideig türelmesen hallgatta a panaszokat a problémás körülményekről, ütközésekről, elcsúszásokról. Bennem a helyében már biztosan elpattant volna valami, de ő csak annyit reagált a legnegatívabb kollégára nézve: "Te magad mit tettél azért, hogy ne így legyen?" Hosszú, mély csend támadt, majd elkezdtünk az érdemi kérdésekkel hatékonyan foglalkozni. A következő napokban a teljes csapat hozzáállása megváltozott, érdekes módon sokkal több lett a segítő kéz. A műszaki vezetőnk pedig az IBM gyártási igazgatója lett.
A kábelügyet, mint cseppben a tengert vettem elő, hogy nagyjából átlássák a szüzek, hogy anyagmennyiség meg anyagminőség. Sztem kb erre le lehet szűkíteni a hifizés hardveres oldalát. :smile53:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"Sztem fontos téma, hogy hogyan készül a jó kábel, meg miből, meg miért szól úgy, meg mitől nem. Meg, hogy anyagminőség ás anyagmennyiség. Alapvető összefüggések. Csak körül kell nézni pl itt a fórumon, hogy kinek van pl kábelgyártásban elég tapasztalata és felkérni előadni, hátha vállalja."
Csak nem Rudibára gondolsz? gondolkodik.gif

Aki nem jártas a hifi/zenehallgatás területén, az nem tud megfelelő kérdőívet összeállítani, hacsak nem segítenek neki ezerrel.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

lehoako írta:
2022.10.20., csüt. 14:42
Sztem fontos téma, hogy hogyan készül a jó kábel, meg miből, meg miért szól úgy, meg mitől nem. Meg, hogy anyagminőség ás anyagmennyiség. Alapvető összefüggések. Csak körül kell nézni pl itt a fórumon, hogy kinek van pl kábelgyártásban elég tapasztalata és felkérni előadni, hátha vállalja.
Ez egy alapvető félreértés benned. A My Reel Club irányvonalának, törekvéseinek semmi köze a kábelgyártáshoz, pont hogy a végtelen kütyüzéstől próbáljuk elterelni az embereket. Sokat kell még csiszolnunk a kommunikációnkon, ha ez eddig nem derült ki.

Nem miattad, de valamiért most le kell írnom egy történetet, ami sokszor eszembe jut ilyen eseteknél:

A stúdiók indítása stresszes folyamat, mindig rengeteg probléma merül fel és az ilyen helyzetekben gyönyörűen kirajzolódik, ki mennyire terhelhető és mennyire képes helyzeteket megoldani, azaz mennyire hasznos tagja a csapatnak. Sok ilyen folyamatban vettem részt. Az egyik különösen nehéz volt, a szokásos technikai bajok mellett néhány kevésbé jól megválasztott stábtag is fokozta a feszültséget lankadatlan negatív hullámaikkal. Szerencsére a műszaki vezető magabiztosan vezényelte a történéseket, ő volt a stabil pont, de persze kitartóan rongálták köreit a nyávogó kollégák. Az egyik stresszes megbeszélésen egy ideig türelmesen hallgatta a panaszokat a problémás körülményekről, ütközésekről, elcsúszásokról. Bennem a helyében már biztosan elpattant volna valami, de ő csak annyit reagált a legnegatívabb kollégára nézve: "Te magad mit tettél azért, hogy ne így legyen?" Hosszú, mély csend támadt, majd elkezdtünk az érdemi kérdésekkel hatékonyan foglalkozni. A következő napokban a teljes csapat hozzáállása megváltozott, érdekes módon sokkal több lett a segítő kéz. A műszaki vezetőnk pedig az IBM gyártási igazgatója lett.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fapaci írta:
2022.10.20., csüt. 13:41
lehoako írta:
2022.10.19., szer. 16:43
A "kutatás" a My Reel Club megbízásából készül, az elejére oda van írva. Honnan tudjuk mi, hogy a my reel club mit szeretne, hogy mit támasszon alá a kutatás? Hogy milyen zenét szeret Larry a homár, vagy hányszor cserél audiofil biztosítékot menet közben az öreg Jenkins? :D
Össze tetszik keverni ezt a kérdőívet a nemzeti konzultációval. Nekünk nincs koncepciónk rá, mit kellene alátámasztania, inkább csak szeretnénk valós infókat gyűjteni, amik alapján lehet terveket, elképzeléseket fabrikálni. Objektívebb alap lenne ez, mint a saját társadalmi buborékunk, amit persze mindenki A valóságnak gondol, pedig nem feltétlenül az. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy már egy kérdés felvetése is vitát generálhat néhány érzékenyebb lélek köreiben és hogy mindenki rá szabott kérdéseket szeretne megválaszolni, de erre sajnos nincs kapacitásunk. Bízom benne, pár hónap múlva eljutunk oda, hogy sejtések helyett valós adataink lesznek a hazai hifista csoportról. Tudtommal ilyen felmérést még senki nem készített, most talán összejön. Ennek legelső lépése ez a kérdőív, amiben a válaszadási hajlamot próbáljuk felmérni. Úgy tudom, a kérdéssort most kitöltők kapnak majd egy bővebb kérdőívet a jövőben, de ez még fejlesztés alatt van. Abban viszont már most biztos vagyok, hogy a hifisták trükkjeire, misztikus eljárásaikra nem fog rákérdezni egyetlen kutató sem, őt sem, minket sem ez érdekel.

A kutató tegnapi válasza a beérkezett kritikákra:

"Készülünk a kiállításra, és közben gyűjtjük a válaszokat a kérdőíven. Az addigi eredményekbe már szombaton, a helyszínen adok egy kis betekintést, teret adva a reakcióknak is. A kérdőív végén van egy szövegdoboz a saját kommenteknek, amibe valaki ezt írta: "Miért csak ennyi kérdés van?" Nos, hát azért, mert ez csak egy előzetes kérdéssor, afféle "inquiery", egy szonda, hogy egy komolyabb kutatást megtervezhessünk. Most keressük azokat, akik abban is szívesen részt vennének. Ahogyan a My Reel Club™, ez is közösségi erőforrásokra, a közös gondolkodás erejére fog támaszkodni. Olyasmi irányokba, olyan összefüggések felé tapogatózunk, amivel kapcsolatban úgy tűnik, még nincs tudás, vagy még nincsenek összekapcsolva a különféle tudások. Vagyis, még a jó kérdéseket is keressük." (dr. Mihalik Judit)
Inquiery alatt vszeg inquiry-t ért a duktornő. Uccsó sor kiemelése a lényeg. Mit akarok feltérképezni? Mekkora alapsokasággal tervezek? A szöveges válaszokat hogy fogom pontozni (mérni) és tematikusan integrálni a válaszrendszerbe (operacionalizáció)? Induktív vagy deduktív kutatást tervezek? Érdekli ez a kutatót egyáltalán? Érinti személyesen? Stb.

Mit akar felmérni a kutatás? Milyen jellegű "valós infókat gyűjteni, amik alapján lehet terveket, elképzeléseket fabrikálni"?

Sztem, ha mennek rendesen a myreel club sessionök, akkor nyomatni kell az érdeklődőknek. Sztem fontos téma, hogy hogyan készül a jó kábel, meg miből, meg miért szól úgy, meg mitől nem. Meg, hogy anyagminőség ás anyagmennyiség. Alapvető összefüggések. Csak körül kell nézni pl itt a fórumon, hogy kinek van pl kábelgyártásban elég tapasztalata és felkérni előadni, hátha vállalja.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fapaci írta:
2022.10.20., csüt. 13:41

"Készülünk a kiállításra, és közben gyűjtjük a válaszokat a kérdőíven. Az addigi eredményekbe már szombaton, a helyszínen adok egy kis betekintést, teret adva a reakcióknak is. A kérdőív végén van egy szövegdoboz a saját kommenteknek, amibe valaki ezt írta: "Miért csak ennyi kérdés van?" Nos, hát azért, mert ez csak egy előzetes kérdéssor, afféle "inquiery", egy szonda, hogy egy komolyabb kutatást megtervezhessünk. Most keressük azokat, akik abban is szívesen részt vennének. Ahogyan a My Reel Club™, ez is közösségi erőforrásokra, a közös gondolkodás erejére fog támaszkodni. Olyasmi irányokba, olyan összefüggések felé tapogatózunk, amivel kapcsolatban úgy tűnik, még nincs tudás, vagy még nincsenek összekapcsolva a különféle tudások. Vagyis, még a jó kérdéseket is keressük." (dr. Mihalik Judit)
Sorry, de legyen az is a felmérés egyik eredménye hogy ezzel nem sikerült képet alkotni. Ha a zene kedvelő hifiseket kérdeztétek főleg/csupán, azok mind lagymatagnak látják a kérdéseket. Aztán majd egyszer lesz valami részletezőbb, finomított felmérési sor? talán, de a felmérés szakszerűsége most csorbát szenvedett, sokan egy következőt már nem fognak komolyan venni, vagy kitölteni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

lehoako írta:
2022.10.19., szer. 16:43
A "kutatás" a My Reel Club megbízásából készül, az elejére oda van írva. Honnan tudjuk mi, hogy a my reel club mit szeretne, hogy mit támasszon alá a kutatás? Hogy milyen zenét szeret Larry a homár, vagy hányszor cserél audiofil biztosítékot menet közben az öreg Jenkins? :D
Össze tetszik keverni ezt a kérdőívet a nemzeti konzultációval. Nekünk nincs koncepciónk rá, mit kellene alátámasztania, inkább csak szeretnénk valós infókat gyűjteni, amik alapján lehet terveket, elképzeléseket fabrikálni. Objektívebb alap lenne ez, mint a saját társadalmi buborékunk, amit persze mindenki A valóságnak gondol, pedig nem feltétlenül az. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy már egy kérdés felvetése is vitát generálhat néhány érzékenyebb lélek köreiben és hogy mindenki rá szabott kérdéseket szeretne megválaszolni, de erre sajnos nincs kapacitásunk. Bízom benne, pár hónap múlva eljutunk oda, hogy sejtések helyett valós adataink lesznek a hazai hifista csoportról. Tudtommal ilyen felmérést még senki nem készített, most talán összejön. Ennek legelső lépése ez a kérdőív, amiben a válaszadási hajlamot próbáljuk felmérni. Úgy tudom, a kérdéssort most kitöltők kapnak majd egy bővebb kérdőívet a jövőben, de ez még fejlesztés alatt van. Abban viszont már most biztos vagyok, hogy a hifisták trükkjeire, misztikus eljárásaikra nem fog rákérdezni egyetlen kutató sem, őt sem, minket sem ez érdekel.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Gulka. írta:
2022.10.19., szer. 19:27
istvan01 írta:
2022.10.19., szer. 07:57
Kiállítóknak szobánként 1.5millió Ft, továbbá a begyorsult infláció, ennél is félelmetesebb Ft gyengülés, várható magyar gazdasági recesszió miatt a magyar hifi-szórakoztató piac gyengülésére számítanak kereskedők is. Az emberek fűtésre, élelmiszerre spórolnak inkább.
Pontosan!
Sajnos én is regisztráltam, de nem fogok menni. Egyrészt a kevés kiállító miatt. Másrészt most másra kell a pénz.
Valahol régen olvastam egy cikket. Mindegy is mikor, de a címe valami ilyesmi volt. A használt hifi a legjobb vétel....
Rezsőcsökkentés-csökkentés. :D :D :D

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
2022.10.19., szer. 14:55
Miért? Árammal most olcsóbb fűteni, mint gázzal, és ha még közben élvezni is lehet a jó zenét, az két légy egy csapásra
...és az a két légy sem elhanyagolható fehérjeforrás, ugye...
(bocsi ;) )
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 411

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

istvan01 írta:
2022.10.19., szer. 07:57
Kiállítóknak szobánként 1.5millió Ft, továbbá a begyorsult infláció, ennél is félelmetesebb Ft gyengülés, várható magyar gazdasági recesszió miatt a magyar hifi-szórakoztató piac gyengülésére számítanak kereskedők is. Az emberek fűtésre, élelmiszerre spórolnak inkább.
Pontosan!
Sajnos én is regisztráltam, de nem fogok menni. Egyrészt a kevés kiállító miatt. Másrészt most másra kell a pénz.
Valahol régen olvastam egy cikket. Mindegy is mikor, de a címe valami ilyesmi volt. A használt hifi a legjobb vétel....
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 250/600.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

ZolaBA írta:
2022.10.19., szer. 04:23
fapaci írta:
2022.10.18., kedd 20:54
Dr. Mihalik Judit társadalomkutató zenehallgatásról szóló programjához adatokat gyűjtünk,
Remélem nem bántalak meg a véleményemmel, de ez olyan fájdalmasan tipikus kérdéssor amilyenekbe sokan nem szeretünk belekerülni. A felkérdezés remekül alkalmas a tisztes korú, napi szinten komolyzenei koncertre járó budapesti keresztény értelmiség tetszőleges irányú elismerésére, miközben a maradék 99%-nak annyit jut, hogy a "pop, rock, punk, metal" egykutya, de legalább összesíthetetlen kifejtős soron magyarázkodhat, hogy azért hallgat otthon zenét, mert nincs Pink Floyd koncert bivajbasznádon.

Mihalik Juditról írtam 1 litániát, de kitöröltem. Ez pont elég.

https://www.hrportal.hu/hrblog/karacson ... 20801.html

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Snipi írta:
2022.10.19., szer. 09:18
Sajnos az embernek lassan azt is meg kell gondolni, hogy bekapcsolja-e a viszonylag sok áramot fogyasztó cuccait. Én ha "leülős" zenehallgatásban vagyok leginkább csöves elektronikákat hallgatok azok meg sokat fogyasztanak. Egy biztos : a régebbi minimum 2 órás előmelegítésről már lemondtam. Ez van. sad.gif
Miért? Árammal most olcsóbb fűteni, mint gázzal, és ha még közben élvezni is lehet a jó zenét, az két légy egy csapásra :napsut:
(mielőtt komolyan venné valaki a fentieket, nézze meg jobban, hátha kisüt belőle a szándékolt szarkazmus)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ZolaBA írta:
2022.10.19., szer. 04:23
fapaci írta:
2022.10.18., kedd 20:54
Dr. Mihalik Judit társadalomkutató zenehallgatásról szóló programjához adatokat gyűjtünk,
Remélem nem bántalak meg a véleményemmel, de ez olyan fájdalmasan tipikus kérdéssor amilyenekbe sokan nem szeretünk belekerülni. A felkérdezés remekül alkalmas a tisztes korú, napi szinten komolyzenei koncertre járó budapesti keresztény értelmiség tetszőleges irányú elismerésére, miközben a maradék 99%-nak annyit jut, hogy a "pop, rock, punk, metal" egykutya, de legalább összesíthetetlen kifejtős soron magyarázkodhat, hogy azért hallgat otthon zenét, mert nincs Pink Floyd koncert bivajbasznádon.
Bár én "Bivalybasznádon" lakom, de nem (csak) ezért járok ritkán koncertekre.
Viszont a "pop, rock punk, metal" összevonása nálam is kiverte a biztosítékot. Ráadásul csak 3 kategóriát lehet kiválasztani, szóval dönthetnék, hogy mit tagadjak le...
A zenehallgatás módjának leszűkítése a háttérzene és a teljes odafigyelés kategóriákara (utóbbit kettévéve a "többnyire" és "szinte mindig"-re) szintén elég érdekes.
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Én ezekre nem tudtam jó válaszokat adni, ezért - bár nekiálltam - sajnos inkább abbahagytam.
Ettől függetlenül egészen biztos vagyok, hogy kijönnek belőle olyan statisztikai adatok, amelyek alátámasztják az előadás mondanivalóját. Erre való egy ilyen kutatás.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Hozzászólás Szerző: earforce »

juliush írta:
2022.10.19., szer. 09:44
Ugyanakkor meg nálam a zeneszoba fűtése megoldott ezzel a 2-in-1 (erősítő+radiátor) megoldással! De tényleg! :D mf-a1000.jpg
Szeretjük ezeket a fűtőtesteket! :smile32:
Kép
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”