Nem tudom,honnan következtettél a zenei ízlésemre és az eszközeimre

Igazad lehet, nincs is ezzel semmi gond!meridián írta: ↑2022.04.17., vas. 16:07Közel 30 éve használom.....![]()
![]()
Mindig megmondtam vakteszten mikor van a lemezen mikor nincs....
Ha nem hallod a különbséget akkor,fölösleges Neked használni.
Kis segítség.......amikor ráteszed......először a mélyhangokat figyeld,amikor ott meghallod.....
menni fog a többi is![]()
Jó Zenehallgatást!
A saját magam megnyugtatására én is haszlálom, mert hát rontani, nem ront a hangon. Én is ezt a magyarázatot olvastam róla, hogy a fokozott stabilitás miatt, javul a kiolvasás pontossága, vele együtt a hangminőség is. Mindössze ezt az utóbbit még eddig senki nem konkretizálta, hogy miben is érhető tetten? Javuló felbontás? Kitolódott sávszélek? Nagyobb térélmény? Magamtól tényleg nem tudok rájönni.frenki485 írta: ↑2022.04.17., vas. 15:23Szia!zoli73 írta: ↑2022.04.16., szomb. 17:23Szép napot mindenkinek!
Szeretném kérdezni azoktól, akik használnak valamiféle cd "rátétet", hogy Ők milyen hatását hallanak? Mit is kellene hallani?
Már nem is tudom honnan, egy Alisca cd rátétem nekem is van, de én bizony nem hallok semmi hatását. Bebeszélni magamnak, hogy valamit mintha hallanék, nem akarok. Ez lejátszója válogatja, hogy melyikben hallani, és melyikben nem? A jelenlegi lejátszóm vagy az ötödik, mióta megvan ez a rátét, de én egyiknél sem hallottam semmi hatását. Ettől még más lehet, hogy hall.
Sok más eszköz, pl. lemezjátszó lemez alátétek között nagy biztonsággal hallom a különbséget, de ez...
Köszönöm!
Ja, van nekem is. Anno Józsi (Ethosz) ajánlására vettem egy karbon CD-rátétet, ő forgalmazta, nem volt arany árban, mint némelyik máshol és adta magát, hogy kipróbáljam.
Ráadásul Józsi is biztatott, hogy sokat javít a hangon.
Hát nem tudom... nem hallottam, azóta sem hallok javulást/változást, igaz, hogy sztem rosszabb sem lett a hang.
Én a magam eszétől arra gondolok, hogy a teljes cd-nyi felületű leszorítás ad vmennyivel jobb stabilitást a nagy sebességgel forgó diszknek, így javulhat a kiolvasás a cd-ről.
Igaz még jobb lenne, ha nem az effektíve kis átmérőjű mágneses leszorító lenne, hanem vmi nagyobb.
Nekem ugye felül-töltős Cd-m van , így azt hiszem 0,2mm vastag karbon rátétet használok, van Naim leszorítóm is (kisebb átmérő, erősebb mágnes), felváltva használom az eredeti Philips-sel, fene tudja melyik jobb, de ha már van, használom a karbon rátétet folyamatosan.
Szia!zoli73 írta: ↑2022.04.16., szomb. 17:23Szép napot mindenkinek!
Szeretném kérdezni azoktól, akik használnak valamiféle cd "rátétet", hogy Ők milyen hatását hallanak? Mit is kellene hallani?
Már nem is tudom honnan, egy Alisca cd rátétem nekem is van, de én bizony nem hallok semmi hatását. Bebeszélni magamnak, hogy valamit mintha hallanék, nem akarok. Ez lejátszója válogatja, hogy melyikben hallani, és melyikben nem? A jelenlegi lejátszóm vagy az ötödik, mióta megvan ez a rátét, de én egyiknél sem hallottam semmi hatását. Ettől még más lehet, hogy hall.
Sok más eszköz, pl. lemezjátszó lemez alátétek között nagy biztonsággal hallom a különbséget, de ez...
Köszönöm!
No és ez az "elég nagy javulás" miben merűl ki? Mire kell figyeljek? Hátha meghallom.vidor2009 írta: ↑2022.04.17., vas. 13:05Én elég nagy javulást hallok az Alisca cd rátéttel!zoli73 írta: ↑2022.04.16., szomb. 17:23Szép napot mindenkinek!
Köszönöm!
Üdv. Gyuri![]()
Én elég nagy javulást hallok az Alisca cd rátéttel!zoli73 írta: ↑2022.04.16., szomb. 17:23Szép napot mindenkinek!
Köszönöm!
Ha a saját füleddel, sokadik próba után is azt hallod, hogy nem hallasz semmit, akkor nyugodtan higgy magadnak!zoli73 írta: ↑2022.04.16., szomb. 17:23Szép napot mindenkinek!
Köszönöm!
úgy látszik,a mai CD gyártás sem az,mint régen ami volt...2-es CD,szwsz tavasz,nem tudja beolvasni a CD lejátszó(m)...többi megy rajta simán,még a gagyi irott is...
Kicsit felületes voltam. Nem gondolom, hogy eléggé megbonthatatlan lenne, mert már CDM-1-nél cseréltem ki paneleket és nem volt gond velük.
A CDM-0 SM mutat a futóműhöz készült a CDM-1-nél is járatos méretű panelt. Vagy a Tied még ettől is eltér? Jelenleg Itt van eladó full diszkrét CDM-0 panel, ha érdekes: https://www.ebay.com/itm/194919957411?h ... Sw7z5iGnIMsutemenyx írta: ↑2022.03.06., vas. 17:25
Igen, ez egy érdekes példány, az sincs kizárva, hogy ilyen csak 1db létezik. CDM-0-nak megfelelő a forgatótengely és a teljes lézeregység. Viszont hall motoros a meghajtás és CDM-1 az elektronika. Jó eséllyel az új CDM részeinek tesztelésére használták a gyárban.
Igen, ez egy érdekes példány, az sincs kizárva, hogy ilyen csak 1db létezik. CDM-0-nak megfelelő a forgatótengely és a teljes lézeregység. Viszont hall motoros a meghajtás és CDM-1 az elektronika. Jó eséllyel az új CDM részeinek tesztelésére használták a gyárban.audiomeca írta: ↑2022.03.17., csüt. 08:29Milyen mechanika van ebben a gepben? Kisse masnak tunik, mint amit eddig lattamsutemenyx írta: ↑2022.03.06., vas. 17:25Úgy alakult, hogy került hozzám egy Philips CD-100 játszóból egy speciális, korai (nem koreai, hanem kezdeti) példány. Ezekből egyes források szerint mindössze néhány száz példány készült, a gyárban használták egy részüket tesztelési céllal, illetve a pártnereknek küldtek belőle demó célra. Ezekben még nem a későbbi sorozatgyártott darabokra jellemző dac és dekóder chipek voltak, hanem még a tervezési fázisban lévő, legmagasabb gyártási minőséggel, gondosan készített, egyedi ideiglenes kóddal ellátott próbaváltozatok. A 80-as években, mikor ezt fejlesztették, az LP technika már hihetetlen minőségi magasságokban volt, minden bizonnyal ez volt az elérendő cél, a szemük-fülük előtt lebegő referencia a fejlesztés során. Belgiumban még valaki kicserélte az elöregedett elkóit, hogy üzembiztosan működjön, ám ahogy az lenni szokott, olcsó, párszáz forintos tételek kerültek bele. Alapvetően ezzel sem volt nagyon rossz, de tegnap kicseréltem mindent Rubycon Blackgate-ekre, hogy megtudjam mit tud a készülék többi része valójában.
Nos még csak néhány órája megy, a bejáratott állapot még nagyon messze van, de már most rendellenes salakanyag ürítéssel kapcsolatos fogalmak jutottak csak eszembe.
Kíváncsian várom mit fog tudni még felmutatni az előtte álló 100órában, illetve az utána következő tuningok végtelen sorában.
30EAFE29-0ECB-4FED-95D1-80A3EB8F6303.jpegAEDC55A5-FD4E-4700-96EF-1FB6C5A607C7.jpeg5099076F-4342-4BF3-B857-59DFB8270FA2.jpeg2E86100B-E0A7-4323-99B3-04BC9264B991.jpeg23C48494-A0BF-4E1A-989E-72C6C014C8E8.jpeg![]()
Milyen mechanika van ebben a gepben? Kisse masnak tunik, mint amit eddig lattamsutemenyx írta: ↑2022.03.06., vas. 17:25Úgy alakult, hogy került hozzám egy Philips CD-100 játszóból egy speciális, korai (nem koreai, hanem kezdeti) példány. Ezekből egyes források szerint mindössze néhány száz példány készült, a gyárban használták egy részüket tesztelési céllal, illetve a pártnereknek küldtek belőle demó célra. Ezekben még nem a későbbi sorozatgyártott darabokra jellemző dac és dekóder chipek voltak, hanem még a tervezési fázisban lévő, legmagasabb gyártási minőséggel, gondosan készített, egyedi ideiglenes kóddal ellátott próbaváltozatok. A 80-as években, mikor ezt fejlesztették, az LP technika már hihetetlen minőségi magasságokban volt, minden bizonnyal ez volt az elérendő cél, a szemük-fülük előtt lebegő referencia a fejlesztés során. Belgiumban még valaki kicserélte az elöregedett elkóit, hogy üzembiztosan működjön, ám ahogy az lenni szokott, olcsó, párszáz forintos tételek kerültek bele. Alapvetően ezzel sem volt nagyon rossz, de tegnap kicseréltem mindent Rubycon Blackgate-ekre, hogy megtudjam mit tud a készülék többi része valójában.
Nos még csak néhány órája megy, a bejáratott állapot még nagyon messze van, de már most rendellenes salakanyag ürítéssel kapcsolatos fogalmak jutottak csak eszembe.
Kíváncsian várom mit fog tudni még felmutatni az előtte álló 100órában, illetve az utána következő tuningok végtelen sorában.
30EAFE29-0ECB-4FED-95D1-80A3EB8F6303.jpegAEDC55A5-FD4E-4700-96EF-1FB6C5A607C7.jpeg5099076F-4342-4BF3-B857-59DFB8270FA2.jpeg2E86100B-E0A7-4323-99B3-04BC9264B991.jpeg23C48494-A0BF-4E1A-989E-72C6C014C8E8.jpeg
Megnézem majd. Lehet, hogy a helyreállítani kívánt erősítőmbe, vagy a cd játszómba kell néhány kritikusabb helyre. Köszi!
prando írta: ↑2022.03.07., hétf. 13:33Mindenhol van, ha keresed. Kezdésnek az eBay-t javaslom. Nem gyartjak mar, boltban nem kapsz.sutemenyx írta: ↑2022.03.06., vas. 17:25Úgy alakult, hogy került hozzám egy Philips CD-100 játszóból egy speciális, korai (nem koreai, hanem kezdeti) példány. Ezekből egyes források szerint mindössze néhány száz példány készült, a gyárban használták egy részüket tesztelési céllal, illetve a pártnereknek küldtek belőle demó célra. Ezekben még nem a későbbi sorozatgyártott darabokra jellemző dac és dekóder chipek voltak, hanem még a tervezési fázisban lévő, legmagasabb gyártási minőséggel, gondosan készített, egyedi ideiglenes kóddal ellátott próbaváltozatok. A 80-as években, mikor ezt fejlesztették, az LP technika már hihetetlen minőségi magasságokban volt, minden bizonnyal ez volt az elérendő cél, a szemük-fülük előtt lebegő referencia a fejlesztés során. Belgiumban még valaki kicserélte az elöregedett elkóit, hogy üzembiztosan működjön, ám ahogy az lenni szokott, olcsó, párszáz forintos tételek kerültek bele. Alapvetően ezzel sem volt nagyon rossz, de tegnap kicseréltem mindent Rubycon Blackgate-ekre, hogy megtudjam mit tud a készülék többi része valójában.
Süti, ügyetlen vagyok, sehol sem találok BG kondikat, honnan szerzed?
Köszi!
És tényleg... bocs marconi !tonee73 írta: ↑2022.03.07., hétf. 15:44Lefelejtette a smiley-t...Ott az aláírásaban:pont egy CD1000 TJ mod-ot hajt.![]()
Lefelejtette a smiley-t...Ott az aláírásaban:pont egy CD1000 TJ mod-ot hajt.
Ejha.... miért, nem az számít, ami a (te) fülednek kellemes?
sutemenyx írta: ↑2022.03.06., vas. 17:25Úgy alakult, hogy került hozzám egy Philips CD-100 játszóból egy speciális, korai (nem koreai, hanem kezdeti) példány. Ezekből egyes források szerint mindössze néhány száz példány készült, a gyárban használták egy részüket tesztelési céllal, illetve a pártnereknek küldtek belőle demó célra. Ezekben még nem a későbbi sorozatgyártott darabokra jellemző dac és dekóder chipek voltak, hanem még a tervezési fázisban lévő, legmagasabb gyártási minőséggel, gondosan készített, egyedi ideiglenes kóddal ellátott próbaváltozatok. A 80-as években, mikor ezt fejlesztették, az LP technika már hihetetlen minőségi magasságokban volt, minden bizonnyal ez volt az elérendő cél, a szemük-fülük előtt lebegő referencia a fejlesztés során. Belgiumban még valaki kicserélte az elöregedett elkóit, hogy üzembiztosan működjön, ám ahogy az lenni szokott, olcsó, párszáz forintos tételek kerültek bele. Alapvetően ezzel sem volt nagyon rossz, de tegnap kicseréltem mindent Rubycon Blackgate-ekre, hogy megtudjam mit tud a készülék többi része valójában.
Süti, ügyetlen vagyok, sehol sem találok BG kondikat, honnan szerzed?
Köszi!