zoli73 írta: ↑2022.04.16., szomb. 17:23
Szép napot mindenkinek!
Szeretném kérdezni azoktól, akik használnak valamiféle cd "rátétet", hogy Ők milyen hatását hallanak? Mit is kellene hallani?
Már nem is tudom honnan, egy Alisca cd rátétem nekem is van, de én bizony nem hallok semmi hatását. Bebeszélni magamnak, hogy valamit mintha hallanék, nem akarok. Ez lejátszója válogatja, hogy melyikben hallani, és melyikben nem? A jelenlegi lejátszóm vagy az ötödik, mióta megvan ez a rátét, de én egyiknél sem hallottam semmi hatását. Ettől még más lehet, hogy hall.
Sok más eszköz, pl. lemezjátszó lemez alátétek között nagy biztonsággal hallom a különbséget, de ez...
Köszönöm!
Szia!
Ja, van nekem is. Anno Józsi (Ethosz) ajánlására vettem egy karbon CD-rátétet, ő forgalmazta, nem volt arany árban, mint némelyik máshol és adta magát, hogy kipróbáljam.
Ráadásul Józsi is biztatott, hogy sokat javít a hangon.
Hát nem tudom... nem hallottam, azóta sem hallok javulást/változást, igaz, hogy sztem rosszabb sem lett a hang.
Én a magam eszétől arra gondolok, hogy a teljes cd-nyi felületű leszorítás ad vmennyivel jobb stabilitást a nagy sebességgel forgó diszknek, így javulhat a kiolvasás a cd-ről.
Igaz még jobb lenne, ha nem az effektíve kis átmérőjű mágneses leszorító lenne, hanem vmi nagyobb.
Nekem ugye felül-töltős Cd-m van , így azt hiszem 0,2mm vastag karbon rátétet használok, van Naim leszorítóm is (kisebb átmérő, erősebb mágnes), felváltva használom az eredeti Philips-sel, fene tudja melyik jobb, de ha már van, használom a karbon rátétet folyamatosan.