A nanotechnológia, amelyre itt utalni próbálnak nem a méretekről, molekulákról szól a klasszikus értelemben, hanem arról a technikáról, amellyel 1-100nm mérettartományban praktikusan atomi szinten építkezve hoznak létre speciális tulajdonságokkal rendelkező, szabályos, kifinomult térszerkezetű struktúrákat, így ruházva fel azokat a természetben előforduló anyagokén túlmutató képességekkel, mint extrém szigetelőképesség, szilárdság, rugalmasság, stb.Aszpirin írta: ↑2022.01.11., kedd 18:06Nézzük csak: a "nano méretű" kifejezést tudomásom szerint 100 nm alatti méretre használják.
A "nano méretű molekulák"-nak így nem sok értelmét látom, mert pl. egy vízmolekula is nagyságrendekkel 100 nm alatti. Nyilvánvaló, hogy ezt a marketingesek találták ki, hogy elkápraztassanak, szerintem itt valóbjában óriásmolekulákról lehet szó, amik a szöveg szerint "kitöltik a lyukakat" (?). De persze megint lehet, hogy tévedek, és akkor mindenkitől elnézést. Csak valahogy eszembe jutottak az intelligens mosópor-molekulák, amelyek felkutatják a koszmolekulákat a ruha szálai között, és eltávolítják őket erőszakkal. Talán emlékszel még arra a reklámra.
Hogy ezek a közel sem olcsó technológiák ténylegesen mennyire kerülnek a hivatkozott audiofil kenceficékbe a címkéjükön túl, milyen hatásmechnizmussal fejtik hatásukat és mennyire is lehet áldásos valóban, nem tudom megítélni, mivel leragadtam a Deoxitnál.