Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 438

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: kargidje »

kargidje írta:
2021.08.18., szer. 15:20
asebestyen írta:
2021.08.18., szer. 12:18

Görgőn még nem edzettem. Az csak azért van jelenleg, ha olyan az idő, akkor is el tudjam végezni az edzésmunkát. Eddig minden kerékpáros edzés kint volt montival.
Miii?
Akkor kell valami bejáratott útvonal, ahol pont meg tudod ejteni a kívánt rpm/pulzus/watt értékeket, nem?
Én az edzést 99%-ban bent végzem, ritkán kint montival, azt csak ha már elegem van a kijelző bámulásból, úgy 3-4 hetente 1-1 alkalommal.

Pont TdF közvetítés alatt volt szó az éhgyomorra való edzésről, max. 1-1,5 óra lazábbat érdemes.

Hosszabbat mentek, az kb. mennyit jelent km-ben?
Nálam max. 100-120km, ennyi "cuccot" tudok csak magammal vinni, ugyanis nem szoktam megállni, csak amíg kidobom a szemetet.
Ráadásul ebéd/bekajálás után min. 1 órával, ha dög meleg van, ha dög hideg. :D
Reggel nem tudom magam rávenni + fel kell ébredjen a szervezetem = nincs erőm.

Még kezdetben nagyon hobbystaként, épített 26"-os monti + 52/42 hajtómű + 100km ó.út(fel-le fel-le ... fel-le): 500ml vízzel + 4-5 sparos müzliszelettel.... és megcsináltam.
Most belegondolok így kéne mennem, már lefordulok a székről... gondolkodik.gif

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kargidje »

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kargidje 2021.08.18., szer. 15:26-kor.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7705

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2021.08.18., szer. 11:33
asebestyen írta:
2021.08.18., szer. 10:57
revox írta:
2021.08.18., szer. 10:36

apropó, érdekelne az edzésterved. márhogy, mit csináltok. ez komoly. nem kell napi lebontásban a hónap, de mennyi a görgő, mennyi a kintit tréning. puszta kíváncsiság, montival, hogy edzetek. mittomén,van egy hegy és megvan, milyen pulzussal kell felmenni?
Októberben leszek megmérve, addig a még Szilárd nélküli saját edzéseimet átnézve zónázott be engem és megbeszéltük, hogy a mérésig csak alapozunk, nem lesz intenzitás, mivel ez a zónázás pontatlan. Szerintem amúgyis rámfér. Hetente kapok új tervet. A heti tervben van most 2 nap

endurance ride sík 90-100rpm Z2", van
1 nap 1:30h Z2 90-100rpm, melyben van 5x5p Z3 80-90rpm tempó-Z2 90-100rpm aerob capacity intervall, és van
1 nap 1:35h Z2 90-95rpm, benne 4x5p K3 50-55rpm hegy, Z1 100+rpm vissza,

3 nap 40p séta 4:6 orrlégzéssel, emellett van minden nap (7/7) 10 perc ízületi mobilizáció, 7/6 nap 30p nyújtás, 7/1 nap 25p jóga nyújtás.

Minden nyújtáshoz, mibilizáláshoz képek, illetve videó. Szilárd amúgy nagyon lelkiismeretesen válaszol minden kérdésemre és értékeli az elvégzett munkát. Többet kapok, mint vártam egyébként. :smile53: Az edzéseimet mtb-vel kell végeznem akár síkon, akár hegyre.
szétszedtem, mert összefolyt. :rolleyes:
de akkor ezeket most görgőn kell még csinálnod, vagy kint a montival?
ami közös pontot látok benne mindenképp az outival, az a pedálütem emelése. amiben eltér, az a hegymenet 50-55 RPM (bár ilyet én is csináltam téli tréningen még spinningen, nekem se ártott, de nálam főleg a láberősítés miatt kellett és valamivel magasabb fordulaton ment. volt még egy olyan jelenség, amit futásnak hívunk,ami közepesen erős terhelésen megy kiállva, de kb 90rpm-el). a hegymenet után ott van a leforgatás is laza ellenállás, nagy fordulat.

nekem tetszik, akár outistának is elmenne nyugodtan :smile32:
Görgőn még nem edzettem. Az csak azért van jelenleg, ha olyan az idő, akkor is el tudjam végezni az edzésmunkát. Eddig minden kerékpáros edzés kint volt montival.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

asebestyen írta:
2021.08.18., szer. 10:57
revox írta:

apropó, érdekelne az edzésterved. márhogy, mit csináltok. ez komoly. nem kell napi lebontásban a hónap, de mennyi a görgő, mennyi a kintit tréning. puszta kíváncsiság, montival, hogy edzetek. mittomén,van egy hegy és megvan, milyen pulzussal kell felmenni?
Októberben leszek megmérve, addig a még Szilárd nélküli saját edzéseimet átnézve zónázott be engem és megbeszéltük, hogy a mérésig csak alapozunk, nem lesz intenzitás, mivel ez a zónázás pontatlan. Szerintem amúgyis rámfér. Hetente kapok új tervet. A heti tervben van most 2 nap

endurance ride sík 90-100rpm Z2", van
1 nap 1:30h Z2 90-100rpm, melyben van 5x5p Z3 80-90rpm tempó-Z2 90-100rpm aerob capacity intervall, és van
1 nap 1:35h Z2 90-95rpm, benne 4x5p K3 50-55rpm hegy, Z1 100+rpm vissza,

3 nap 40p séta 4:6 orrlégzéssel, emellett van minden nap (7/7) 10 perc ízületi mobilizáció, 7/6 nap 30p nyújtás, 7/1 nap 25p jóga nyújtás.

Minden nyújtáshoz, mibilizáláshoz képek, illetve videó. Szilárd amúgy nagyon lelkiismeretesen válaszol minden kérdésemre és értékeli az elvégzett munkát. Többet kapok, mint vártam egyébként. :smile53: Az edzéseimet mtb-vel kell végeznem akár síkon, akár hegyre.
szétszedtem, mert összefolyt. :rolleyes:
de akkor ezeket most görgőn kell még csinálnod, vagy kint a montival?
ami közös pontot látok benne mindenképp az outival, az a pedálütem emelése. amiben eltér, az a hegymenet 50-55 RPM (bár ilyet én is csináltam téli tréningen még spinningen, nekem se ártott, de nálam főleg a láberősítés miatt kellett és valamivel magasabb fordulaton ment. volt még egy olyan jelenség, amit futásnak hívunk,ami közepesen erős terhelésen megy kiállva, de kb 90rpm-el). a hegymenet után ott van a leforgatás is laza ellenállás, nagy fordulat.

nekem tetszik, akár outistának is elmenne nyugodtan :smile32:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

Októberben leszek megmérve, addig a még Szilárd nélküli saját edzéseimet átnézve zónázott be engem és megbeszéltük, hogy a mérésig csak alapozunk, nem lesz intenzitás, mivel ez a zónázás pontatlan. Szerintem amúgyis rámfér. Hetente kapok új tervet. A heti tervben van most 2 nap "endurance ride sík 90-100rpm Z2", van 1 nap 1:30h Z2 90-100rpm, melyben van 5x5p Z3 80-90rpm tempó-Z2 90-100rpm aerob capacity intervall, és van 1 nap 1:35h Z2 90-95rpm, benne 4x5p K3 50-55rpm hegy, Z1 100+rpm vissza, 3 nap 40p séta 4:6 orrlégzéssel, emellett van minden nap (7/7) 10 perc ízületi mobilizáció, 7/6 nap 30p nyújtás, 7/1 nap 25p jóga nyújtás. Minden nyújtáshoz, mibilizáláshoz képek, illetve videó. Szilárd amúgy nagyon lelkiismeretesen válaszol minden kérdésemre és értékeli az elvégzett munkát. Többet kapok, mint vártam egyébként. :smile53: Az edzéseimet mtb-vel kell végeznem akár síkon, akár hegyre.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

hagyjad, az axxony melót adott :rolleyes:

az a lényeg, tekerjétek :napsut:

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.18., szer. 09:33
a leírt sportélettani marhaságokat.
melyik is ez?
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.08.18., szer. 08:33

Mitől fájna? Én értem, azt a tudást,amit magadbaszívtál és hidd el, tisztelem is. sokszor én is kérdezek, ha valamit érteni akarok, vagy nem tudok. De a gyakorlat ezeket ám nagyon sokszor felülírja. A sport, főleg a versenysport épp arról szól, hogy minden létező szabályt át kell hágni, különben nincs fejlődés. Ha ezt finoman adagolod, nem káros. Nem azt írtam Laceenak,hogy tolja 45-el, csak lightosan 35-el, hogy a pulzusát mozgassa be. de nem kell messze menni. pár napja a lexikon szerint nem létezett 70% anaerobba eltöltött idő. Megvan még a grafikon, amit betettem? Ez ennyi. A kerékpársport a létező legmocskosabb sport vélhetően, ahol csak a tested komoly sanyargatásával érsz el eredményt, bármi is a cél. Fogyni is nehéz a bicajon, így ezt nem is tűzném ki célnak, az a teljesítménynöveléssel úgyis jön. De Laeenak nem is feltétlenül a teljesítményt kell növelnie, csupán a tréningmódszeren változtatni. És mivel nincs erre sok ideje, csak is a lightos intervall jöhet szóba.

de mondom, minden tiszteletem a sok hasznos infóért, amiről megtudhatjuk, kb mi zajlik a szervezetünkben, de -kicsit visszakyanarodva Atti haverjának esetére- a mezőny nem fog fékezni, mert Atti haverja Z5-be lépett.

nem tudom, hány kerékpáros csapatban tekertél eddig, nem tudom, hány edzésen vettél részt, illetve versenyen. magyarul nem tudom, az általad leírtak mellé mennyi gyakorlati tapasztalat társul kerékpáron, de amit én látok, hogy jó tudni, mi zajlik odabent, de ez csak töredéke annak, amiről a kerékpározás szól. kicsit kezdem úgy érzeni magam, amikor a villamosmérnönök elkezdték magyarázni, az Ongaku miért nem szólhat jól gondolkodik.gif ;peace;
Azt a kevés tudást, amit magamba szívtam, nem én találtam ki, hanem nálam sokkal-sokkal okosabb és tapasztaltabb emberektől tanultam, akik szinte mindannyian valamely sportág magyar válogatottját készítették fel éveken vagy évtizedeken keresztül. Szerencsésnek érzem magam, hogy tőlük tanulhattam. Bármilyen kérdést feltehettem, kivétel nélkül válaszoltak, órán kívül is. Ott volt tapasztalat, ami az emberi szervezet működését illeti. Nem tekertem soha csapatban és nagy eséllyel nem is fogok, sőt kerékpárveresenyző sem leszek soha, így aztán - mivel ehhez nem értek - nem is adtam ilyen jellegű tanácsot senkinek. Mikor Te adtál, nem írtam soha, hogy nem jókat írsz vagy máshogy kéne.
Én megfordítanám, amit Te írsz nekem az utolsó bekezdésben. Azaz attól, hogy Te milyen eredményt értél el a kerékpársportban, az nem legitimizálja a leírt sportélettani marhaságokat. Részemről ez kicsit sem ellened szól, csak szeretném, ha nem ivódna a köztudatba olyasmi, aminek nem kéne. Egyébként ha szeretnéd blogként használni a topicot, nekem nem gond többet nem írni bele. :)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 23:54

:smile51: , ez kevés lesz, nincs nekifutásból fejjel falnak menő emoji? :D Revi, ez a hszed rendesen fájt :D
vagy a tokaszalonna fájt? :D elrettentő példa, mir képes az ember, ha sóhiánya van. 2500 kalóriás tréningeket nyomtunk, egy kis szrárazrasütött tokaszalonna ott nem oszt, nem szoroz, mint bevitt zsír. vixont a sóháztartást nagyon jól rendbetette. a hagyma nemtom mit tud, de azt már legénykorunkban megfigyeltük, ha jól berúgtunk,de lefekvés előtt berágtunk fél fej vöröshagymát, jobb volt a reggel. na,ezt megfigyeltem a bicajos (dehidratált?) állapotban is.
ezt vixont megfejtheted, miért jó a vöröshagyma.

a kóla, a cukros, tréning után 2-3-4 deci nyugodtan bemehet,sőt, jót is tesz. a cukrot pótolja, van benne némi koffein is és a buborék egyből feltolja. a tokaszalonna a vicc része volt, de a kóla nem. majd nézz meg egy versenyt a befutó után... bár mostanában van aki fantára utazik. nálam 80/20%-ban a kóla nyert
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2021.08.18., szer. 07:41

Azt hiszem megpróbálok 1-2 résztávozást és 1-2 hosszabbat/hét,aztán majd látom,fejlődni szeretnék de ahhoz súlyt kell még leadnom (amúgy is)mert ugye ezt cipeli az ember, a vasalódeszkák így előnyben :D

Köszi mindenkinek!
ez így jó. de a hosszún ne rohanj. ha tudod, inkább azt csináld,hogy egymástkövetően két résztáv legyen és mondjuk hétvégén a hosszú. az idő is úgy jobban kiadja. javasolnám a kedd-csútörtök-szombatot, de ahogy az idő engedi. pihenés mindenképp legyen köztük, vagy ha nem tudsz pihanónapot tartani két intervallos között, utána tarts min 2 napot.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 23:54
revox írta:
2021.08.17., kedd 23:18
Nu, akkor mi is legyen Lacival? Zuhany közben azon filóztam, ez a mai nap kicsit olyan szájkararésra sikerült, de egyelőre zsákutca szagú :rolleyes:
Biztos sok igazság van a leírtakban, de a gyakorlat egy roppant egyszerű dolog. És a gyakorlat azt mutatja, aki teljesítményre tréningezik, az fogyni is fog. Ez egyszerű törvényszerű dolog.
Szóval Lacee, én javallom, ess neki az 500 métereknek. Esetleg szokatónak elsőre csak egy szériàt menj és meglátod, kifejezetten kellemesen fogsz elfáradni és remélhetőleg nem eszed ki a hűtőt. Ha ezt tudod rendszeresíteni heti 2-3 alkalommal, be fog indulni egy átalakulási,fejlődési folyamat. Aztán ha a szervezeted megszokja a terhelést, lehet emelni a tétet, jöhet a 2x5 széria, majd a táv növelése. De talán első 4-5 alkalommal elég lesz 1x5. Ha 30-al közlekedsz,nem kell sokat emelned, menj 35-el. Ha kevésnek érzed,legyen 37. Nem kell izmoskodni, mert 5-öt kell majd menni és a végére azért majd fogy a kraft.
Vixomt vegyél fehérjét,ha még nem vetfél. Nekem scitec van, de ez ízlés dolga. Az mehet be egyből,ahogy hazaérsz. Egy kis kávé is segíti a regenerációt(sokszor hozzáöntöm a fehérjéhez). Tréning után kb egy órával már éhes is leszel. Nyugodtan mehet szénhidrát is, nekem legjobban a gyros vált be. A sót is kell majd pótolni. Az izotóniás a kulacsban kell,de kevés lesz. Régen sokszor edzés után, amikkr már lepihent mindenem, füstölt tokaszalonnát sütöttem ki és vöröshagymával toltam(gazdagon. A hagyma is regenerál), persze egy, kis kenyérrel. De bevált a rántotta is. Ha rendszeressé tudod tenni, ehetsz bármit, a szervezet rááll a körforgásra és nem lesz semmi gond. Rox esetben volt,hogy sós vizet ittam. Alapvetően rém ihatatlan,de van az a sóveszteség, hogy a legkéjsebb mámorral ér fel :D
Ja, kóla. Hagyományos, nem Zero.
:smile51: , ez kevés lesz, nincs nekifutásból fejjel falnak menő emoji? :D Revi, ez a hszed rendesen fájt :D
Mitől fájna? Én értem, azt a tudást,amit magadbaszívtál és hidd el, tisztelem is. sokszor én is kérdezek, ha valamit érteni akarok, vagy nem tudok. De a gyakorlat ezeket ám nagyon sokszor felülírja. A sport, főleg a versenysport épp arról szól, hogy minden létező szabályt át kell hágni, különben nincs fejlődés. Ha ezt finoman adagolod, nem káros. Nem azt írtam Laceenak,hogy tolja 45-el, csak lightosan 35-el, hogy a pulzusát mozgassa be. de nem kell messze menni. pár napja a lexikon szerint nem létezett 70% anaerobba eltöltött idő. Megvan még a grafikon, amit betettem? Ez ennyi. A kerékpársport a létező legmocskosabb sport vélhetően, ahol csak a tested komoly sanyargatásával érsz el eredményt, bármi is a cél. Fogyni is nehéz a bicajon, így ezt nem is tűzném ki célnak, az a teljesítménynöveléssel úgyis jön. De Laeenak nem is feltétlenül a teljesítményt kell növelnie, csupán a tréningmódszeren változtatni. És mivel nincs erre sok ideje, csak is a lightos intervall jöhet szóba.

de mondom, minden tiszteletem a sok hasznos infóért, amiről megtudhatjuk, kb mi zajlik a szervezetünkben, de -kicsit visszakyanarodva Atti haverjának esetére- a mezőny nem fog fékezni, mert Atti haverja Z5-be lépett.

nem tudom, hány kerékpáros csapatban tekertél eddig, nem tudom, hány edzésen vettél részt, illetve versenyen. magyarul nem tudom, az általad leírtak mellé mennyi gyakorlati tapasztalat társul kerékpáron, de amit én látok, hogy jó tudni, mi zajlik odabent, de ez csak töredéke annak, amiről a kerékpározás szól. kicsit kezdem úgy érzeni magam, amikor a villamosmérnönök elkezdték magyarázni, az Ongaku miért nem szólhat jól gondolkodik.gif ;peace;
halfnote.hu

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Hozzászólás Szerző: lacee »

revox írta:
Nu, akkor mi is legyen Lacival? Zuhany közben azon filóztam, ez a mai nap kicsit olyan szájkararésra sikerült, de egyelőre zsákutca szagú :rolleyes:
Biztos sok igazság van a leírtakban, de a gyakorlat egy roppant egyszerű dolog. És a gyakorlat azt mutatja, aki teljesítményre tréningezik, az fogyni is fog. Ez egyszerű törvényszerű dolog.
Szóval Lacee, én javallom, ess neki az 500 métereknek. Esetleg szokatónak elsőre csak egy szériàt menj és meglátod, kifejezetten kellemesen fogsz elfáradni és remélhetőleg nem eszed ki a hűtőt. Ha ezt tudod rendszeresíteni heti 2-3 alkalommal, be fog indulni egy átalakulási,fejlődési folyamat. Aztán ha a szervezeted megszokja a terhelést, lehet emelni a tétet, jöhet a 2x5 széria, majd a táv növelése. De talán első 4-5 alkalommal elég lesz 1x5. Ha 30-al közlekedsz,nem kell sokat emelned, menj 35-el. Ha kevésnek érzed,legyen 37. Nem kell izmoskodni, mert 5-öt kell majd menni és a végére azért majd fogy a kraft.
Vixomt vegyél fehérjét,ha még nem vetfél. Nekem scitec van, de ez ízlés dolga. Az mehet be egyből,ahogy hazaérsz. Egy kis kávé is segíti a regenerációt(sokszor hozzáöntöm a fehérjéhez). Tréning után kb egy órával már éhes is leszel. Nyugodtan mehet szénhidrát is, nekem legjobban a gyros vált be. A sót is kell majd pótolni. Az izotóniás a kulacsban kell,de kevés lesz. Régen sokszor edzés után, amikkr már lepihent mindenem, füstölt tokaszalonnát sütöttem ki és vöröshagymával toltam(gazdagon. A hagyma is regenerál), persze egy, kis kenyérrel. De bevált a rántotta is. Ha rendszeressé tudod tenni, ehetsz bármit, a szervezet rááll a körforgásra és nem lesz semmi gond. Rox esetben volt,hogy sós vizet ittam. Alapvetően rém ihatatlan,de van az a sóveszteség, hogy a legkéjsebb mámorral ér fel :D
Azt hiszem megpróbálok 1-2 résztávozást és 1-2 hosszabbat/hét,aztán majd látom,fejlődni szeretnék de ahhoz súlyt kell még leadnom (amúgy is)mert ugye ezt cipeli az ember, a vasalódeszkák így előnyben :D

Köszi mindenkinek!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3584

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nah, a garmin a mai edzés után megint bedobta a "kedvencem":
Screenshot_20210817-234228_Connect.jpg
Screenshot_20210817-234228_Connect.jpg (263.9 KiB) Megtekintve 1352 alkalommal
Mutatom a cimbinek, gyere résztávozni. Erre annyit mondott,hogy szar az időzítés, mert 2hete volt a verseny, a következő meg 4hét múlva lesz. 36_1_5.gif
A 2hét csúszás a betegségem miatt jött ki. Plusz majd az okt.9-i verseny lesz a főversenyem, az addigiak csak felhozók,teszt versenyek.
De hogy megint nem a lényegre koncentrál , hanem mellébeszél sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 22:03
AAttila írta:
2021.08.17., kedd 21:40
Nah, a cimbora ahelyett,hogy jött volna velem résztávozni,inkább keresett olyan szakaszokat Csepelen,ahol KOM-ot tudna menni. Persze nem sikerült neki, lett 2. és 4. ideje. De csak ebben látja az önigazolást,hogy KOM-ot tud valahol. Na az ilyen emberek szerintem kb semmire nem viszik.
Cimbora most "el van verve" és fáj neki, KOM-okkal akar fájdalmat csillapítani, de másnap csak még jobban fog fájni.
Ha a Cimbora jó srác, vagytok olyan viszonyban, segíts Neki. :smile53: Úgy néz ki, ráadásul a kudarckerülő szemilyégtípus, Nekik több segítségre van szükségük. Persze, ha nem engedi vagy nem vagytok olyan viszonyban, akkor... KOM-ozzon tovább.
Próbálok,mert 1 éve,amikor együtt kezdtünk tekerni, sokat segített. Már azzal,hogy együtt tudtunk menni, hogy együtt mentünk hosszúkat, sprinten felvezetett, gyakoroltunk váltott vezetéssel menni. Próbálnám rábeszélni,hogy résztávozzon ő is.
De. Van most egy új srác, fiatal 34) most kezdett bringázni nem régen. Erős, de ennyi. Nagyon sok alap hiányzik nála, de tanítgatjuk. Viszont most inkább vele megy a cimbi bringázni, ugyanazt csinálják,mint mi 1 évvel ezelőtt. De ebből a cimbi csak lelkileg jöhet ki jól, a versenyen megint pofán vágja majd a valóság. Szeretném ha ezt elkerülné, de nem igazán hagyja. sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.08.17., kedd 21:52
revox írta:
2021.08.17., kedd 21:35
asebestyen írta:
2021.08.17., kedd 19:17
Azt az időt, míg átkapcsol a szervezet, azzal tudjuk pl rövidíteni, ha ezeket a tréningeket (reggel) éhgyomorra végezzük.
Ezt mondják sokan, a gyakorlat az, kb az árokban kötnek ki. Talán fiataloknál működhet(de ők is tartalékból fognak besegíteni),de csak zsírból a büdös életben nem fog senki mennni tisztán, főleg nem a mi korunkban. Szerintem ezt nem szabad erőltetni.
Az a baj, a legfontosabb a rendszeresség lenne... Kör bezárult :)

A többi OK
Megint csak előjön, hogy nem vagyunk egyformák. Nálam is működik, hogy az előző esti vacsorával indulok el - bár nagyon ritkán megyek reggel. Még jobb is, mert már feldolgozott kajával mész, nem kell félig emésztett cuccal a gyomorban tekerni. Nekem pl. feljön a savam, ha reggeli után indulok, akármilyen keveset ettem is. Annyit meg nehéz várni, hogy már tisztességesen feldolgozd indulásig.
Aztán nyilván van olyan is, aki lefordul a nyeregből. Mindenki tanulja meg magát.
Versenynapon én se ettem,, csak va!ami cukormázas kemikáliát. Volt tartalékolva. De ezt sokáig nem lehet büntetlenül csinálni. Egyszer elmegy a cukkor, aztán jön a betojás, mi istörténik most velem :D
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
Nah, a cimbora ahelyett,hogy jött volna velem résztávozni,inkább keresett olyan szakaszokat Csepelen,ahol KOM-ot tudna menni. Persze nem sikerült neki, lett 2. és 4. ideje. De csak ebben látja az önigazolást,hogy KOM-ot tud valahol. Na az ilyen emberek szerintem kb semmire nem viszik.
Cimbora most "el van verve" és fáj neki, KOM-okkal akar fájdalmat csillapítani, de másnap csak még jobban fog fájni.
Ha a Cimbora jó srác, vagytok olyan viszonyban, segíts Neki. :smile53: Úgy néz ki, ráadásul a kudarckerülő szemilyégtípus, Nekik több segítségre van szükségük. Persze, ha nem engedi vagy nem vagytok olyan viszonyban, akkor... KOM-ozzon tovább.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Én szinte mindig úgy időzítem a kaját,hogy tekerés előtt 1,5-2órával eszek. Esetleg 1ó, de az már nagyon a vége. Ez vonatkozik edzésre és versenyre is. Mondjuk én reggel nagyon ritkán megyek, rendszerint csak ha hosszút tekerek. Akkor is kb 1órával előtte zabkása és az útra is viszek harapni valót.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5108

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2021.08.17., kedd 21:35
asebestyen írta:
Azt az időt, míg átkapcsol a szervezet, azzal tudjuk pl rövidíteni, ha ezeket a tréningeket (reggel) éhgyomorra végezzük.
Ezt mondják sokan, a gyakorlat az, kb az árokban kötnek ki. Talán fiataloknál működhet(de ők is tartalékból fognak besegíteni),de csak zsírból a büdös életben nem fog senki mennni tisztán, főleg nem a mi korunkban. Szerintem ezt nem szabad erőltetni.

A többi OK
Megint csak előjön, hogy nem vagyunk egyformák. Nálam is működik, hogy az előző esti vacsorával indulok el - bár nagyon ritkán megyek reggel. Még jobb is, mert már feldolgozott kajával mész, nem kell félig emésztett cuccal a gyomorban tekerni. Nekem pl. feljön a savam, ha reggeli után indulok, akármilyen keveset ettem is. Annyit meg nehéz várni, hogy már tisztességesen feldolgozd indulásig.
Aztán nyilván van olyan is, aki lefordul a nyeregből. Mindenki tanulja meg magát.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5108

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
Pokémon vadászat. sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
Ez a hajó igencsak elment...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.08.17., kedd 21:32
revox írta:
2021.08.17., kedd 21:17
AAttila írta:
2021.08.17., kedd 17:54

This is the beginning of a beautiful friendship. ;peace;
Néha kell kicsit genyózni,de jószándék vezérelt. Jól volt az erő beosztva, maradt kraft a végére még felrúgdosni az autóra ;peace;
Nekem az az egyik nagy problémám,hogy soha nem kellett ilyen hosszú időre beosztani az erőmet. Ugró atléta voltam, fociztam és jégkorongoztam. Egyikben sem kell ilyet. Nem nagyon tudom kiszámolni,hogy a végére fogyjak el, tulajdonképpen mindig óvatosabb vagyok, így marad bennem. Ez sem jó, de majd alakul. :smile32:
Jó volt az, még simán lábbal forgattad ki, amit kellett. A mozgásoddal nem volt semmi probléma, látszott,hogy maradt még delej meg küzdőszellem a legvégére(pont annyi,ami egy sprinthez kell) . Jó volt az.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:

A többi OK
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”