Igen, kell előre gondolkozni, hogy merre induljak, ahol meg tudom csinálni az előírt edzést. Nem könnyű az előírt pulzust és pedálütemet is tartani, sűrűn kell váltani, de nem lehetetlen. Ehhez tudok otthonról indulni. A hegyi intervallhoz meg kell olyan emelkedő, amin 5 percig tudok kb egyenletes meredekség mellett menni felfelé és aminek a tövében visszagurulás után tudok regenerálódni, azaz van sík. Erre is megvan, hogy hol végzem, ide autóval viszem a gépet. :) Nyilván görgőn egyszerűbb ez bizonyos szempontból, de azt csak akkor szeretném használni, ha nincs módom másra.kargidje írta: ↑2021.08.18., szer. 15:26
Miii?
Akkor kell valami bejáratott útvonal, ahol pont meg tudod ejteni a kívánt rpm/pulzus/watt értékeket, nem?
Én az edzést 99%-ban bent végzem, ritkán kint montival, azt csak ha már elegem van a kijelző bámulásból, úgy 3-4 hetente 1-1 alkalommal.
Pont TdF közvetítés alatt volt szó az éhgyomorra való edzésről, max. 1-1,5 óra lazábbat érdemes.
Hosszabbat mentek, az kb. mennyit jelent km-ben?
Nálam max. 100-120km, ennyi "cuccot" tudok csak magammal vinni, ugyanis nem szoktam megállni, csak amíg kidobom a szemetet.
Ráadásul ebéd/bekajálás után min. 1 órával, ha dög meleg van, ha dög hideg.![]()
Reggel nem tudom magam rávenni + fel kell ébredjen a szervezetem = nincs erőm.
Még kezdetben nagyon hobbystaként 100km ó.út(fel-le fel-le ... fel-le): 500ml vízzel + 4-5 sparos müzliszelettel.... és megcsináltam.
Most belegondolok így kéne mennem, már lefordulok a székről...![]()
Ezt az egészet csak most kezdtem, tehát hogy milyen edzések lesznek még, milyen távok, milyen intervallok, stb, azt nem tudom. Én jelenleg pulzus alapú tréningre vagyok benevezve, később ez változhat watt alapúra is. Meglátjuk.