Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MM és MC pickup-ok

NiteLite
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Re: MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: NiteLite »

Az alábbi fonók hogyan viszonyulnak egymáshoz, főleg elektronikus zenét illetően:

Heed Quasar + a jobb PSU,
Lehmann Black Cube / Statement / SE / SEII

A pickup Denon DL103R vagy AT 33PTG

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2600

Hozzászólás Szerző: supravox »

Mi a kérdés? gondolkodik.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

NiteLite
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

NiteLite írta:
2021.07.02., pén. 12:43
Mi passzolna legjobban az AT33PTG/II-höz?
Sziasztok!

Azt hiszem, lassan megérkezünk. A Teka marad, a fonó a ludas. Nem passzol ehhez az összeállításhoz.
Ismét véleményeket / iránymutatást kérnék, mert nem gondolom, hogy sikerülne ezeket valahol is összehallgatnom.
Amikre gondolok / szóba jönnek:
Heed Quasar + a jobb PSU,
Lehmann Black Cube / Statement / SE / SEII (A Decade már egy kicsit kilóg a keretből.)

Alternatíva: egy jó mc trafó...? Aztán MM oldalról már könnyebb a választás...?

junkie1981
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: junkie1981 »

Köszi.
Sikerült is. :-)

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

https://vinil.hu/rolunk/

junkie1981 írta:
2021.07.11., vas. 17:33

Helyileg Csepelen lenne

junkie1981
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: junkie1981 »

Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem.
Valaki vállalna hangszedő beállítást? Csak a hangszedő csere történt meg, semmi más.
Helyileg Csepelen lenne és természetesen kifizetném, nem kérném ingyen.
Privátban elérhető vagyok.
Előre is köszi, ha tudsz segíteni vagy ismersz valakit, aki tudna segíteni ebben.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: tollact »

SoundMania írta:
2021.06.22., kedd 07:44
tollact írta:
2021.06.20., vas. 17:02
SoundMania írta:
2021.06.12., szomb. 12:26

Mi az olcsó MC? Meg a közepesen drága MM ? Miért csak ezeknek az "előnye" , hogy nem kell hozzájuk trafó, meg kábel ami szerinted mindig elvesz a hangból ? Menyit vesz el ? Milyen árkategóriájú hangszedőnél ? Milyen árkategóriájú kábelnél és trafónál ? Szerintem ez most így eléggé gáz írásod volt .
Minden MM-nek "előnye" , hogy nem kell hozzá trafó meg plusz kábel.Akinek ennyi elég az hallgasson olyat.
Hidd el hogy a csatlakozók, plusz kábelek egy szint alatt, (pont az olcsóbb MC-k szintjén) át tudják fordítani a dolgot.
Az olcsóbb MC-k pont a közepesen drága MM-ek árszintjén vannak. Egyébként én itt az 100-200ezres kategóriára gondolok.
MC ennyiért még nem lehet jót kapni, trafóval együtt meg főleg nem....de egyébként engem ez csak elméleti szinte érint hiszen mind a hangszedőm, mind a kiszolgáló futómű hangkar, Phono magasabb szintű.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

NiteLite
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Voyager írta:
2021.07.02., pén. 18:18
NiteLite írta:
Én mostanában keresgélek, olvasgatok ugyanebben a témában. Megkérdeztem néhány szakit, itthon és külföldön is, most várom a válaszokat és gyűjtöm az információkat (természetesen megosztom Veled, amint érkezik valami használható).

ui: Gratulálok a hangszedőhöz!
Köszönöm! Kíváncsian várom a fejleményeket! Eddig ott tartok, hogy 100 Ohm-os lezáráson szól tényleg a legjobban...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

NiteLite írta:
Én mostanában keresgélek, olvasgatok ugyanebben a témában. Megkérdeztem néhány szakit, itthon és külföldön is, most várom a válaszokat és gyűjtöm az információkat (természetesen megosztom Veled, amint érkezik valami használható).

ui: Gratulálok a hangszedőhöz!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Volt XV1T-m..
Az már nem az én világom
De ami most van leborulok.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

NiteLite
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nos, az első tapasztalatok az AT-vel: sokkal jobban passzol a Tekába, mint a Denon... A gyári shell-el is simán kiegyensúlyozható, nem dög nehéz, 2g tűnyomáson szépen muzsikál. És a hangja... Az lendületből élőbb volt, mint a 103R.
Tudom, nem egy árkategória, meg még bejáratos (nagyon nyers), de már így is több benne a "boogie", mint a Denon-ban.
A párost kipróbáltam több phono-val is, a Clear most egész jó, de nem az igazi. Szóval a pickup megvan, most a phono fokozat jön. És a kérdés:

[/quote]

No igen, ha így nézed Dynavector DRT-XV1T-ig is el lehet menni és még jobb hangot kapsz..... :)
[/quote]

Persze, de nem fogok. Viszont nem gondolom okésnak, hogy a hangszedőt egy jóval olcsóbb phono megfelelően ki tudja szolgálni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

NiteLite írta:
NiteLite írta:
2021.06.21., hétf. 10:04
Voyager írta:
2021.06.19., szomb. 12:35
Apropó, AT kontra Technics.

A kedvencem látható a videón (AT33PTG/II).
Kiváló az 1200G futómű, de azt a francos strobitárcsát nem sikerült szépen marni... (no! ez legyen a legnagyobb baj!

youtu.be/koidhfu4v1M
Hozzám is megérkezett az AT33PTG/II ( :) ), most majd kiderül, mennyire barátok az 1200MK5-el. A gyári shell elég neki, vagy egy picit nehezebbet használjak?
Nos, az első tapasztalatok az AT-vel: sokkal jobban passzol a Tekába, mint a Denon... A gyári shell-el is simán kiegyensúlyozható, nem dög nehéz, 2g tűnyomáson szépen muzsikál. És a hangja... Az lendületből élőbb volt, mint a 103R.
Tudom, nem egy árkategória, meg még bejáratos (nagyon nyers), de már így is több benne a "boogie", mint a Denon-ban.
A párost kipróbáltam több phono-val is, a Clear most egész jó, de nem az igazi. Szóval a pickup megvan, most a phono fokozat jön. És a kérdés:

No igen, ha így nézed Dynavector DRT-XV1T-ig is el lehet menni és még jobb hangot kapsz..... :)

NiteLite
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

NiteLite írta:
2021.06.21., hétf. 10:04
Voyager írta:

Kiváló az 1200G futómű, de azt a francos strobitárcsát nem sikerült szépen marni... (no! ez legyen a legnagyobb baj!

youtu.be/koidhfu4v1M
Hozzám is megérkezett az AT33PTG/II ( :) ), most majd kiderül, mennyire barátok az 1200MK5-el. A gyári shell elég neki, vagy egy picit nehezebbet használjak?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2021.06.30., szer. 09:52
Vajon mi indokolja, a nagy árkülönbséget az egyébként ugyanazon minőségű cseretű között?

AT-VMN95EBK (BK = BULK) 30 200 HUF
AT-VMN95E 10 900 HUF
BK= BLACK?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Vajon mi indokolja, a nagy árkülönbséget az egyébként ugyanazon minőségű cseretű között?

AT-VMN95EBK (BK = BULK) 30 200 HUF
AT-VMN95E 10 900 HUF

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

tollact írta:
2021.06.20., vas. 17:02
SoundMania írta:
tollact írta:
2021.06.12., szomb. 12:02

Nem volt vele gondom mert mindig elkerültem az olcsó MC-ket. Mondjuk az Eroica pont olyannak számít, de az AN rendszerben nem volt rossz. A közepesen drága MM hangszedőknek az a nagy előnye, hogy nem kell közé illeszteni még egy trafót és plusz kábeleket, amik MINDIG elvesznek a hangból. És pont a Rega kategóriás kar az, amiben még nem érdemes komoly MC-t tenni. Persze a nagyobb modellekbe lehet, de általában 250-es és 300-as kerül szóba, abba még nem...
Mi az olcsó MC? Meg a közepesen drága MM ? Miért csak ezeknek az "előnye" , hogy nem kell hozzájuk trafó, meg kábel ami szerinted mindig elvesz a hangból ? Menyit vesz el ? Milyen árkategóriájú hangszedőnél ? Milyen árkategóriájú kábelnél és trafónál ? Szerintem ez most így eléggé gáz írásod volt .
Minden MM-nek "előnye" , hogy nem kell hozzá trafó meg plusz kábel.Akinek ennyi elég az hallgasson olyat.

NiteLite
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Voyager írta:

youtu.be/koidhfu4v1M

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: tollact »

SoundMania írta:
tollact írta:
2021.06.12., szomb. 12:02
SoundMania írta:
2021.06.02., szer. 10:48

Neked már volt vele gondod. :) Mert nekem még nem. Drágábban persze lehet jobbat is találni. De pl a Goldring Eroica lényegesen rosszabb volt nála, Systemdekben, Regában és Roksanban is. Illesztés? 10x-es trafóval illesztettük. Nem volt vele baj. Kar? Hát nem a RB 250 meg 300 a világ teteje az biztos. Fonó? Legtöbb valamiben nem az igazi. Néhány jóval találkoztam. Jó MM? Még nem volt szerencsém hozzá, de azt hiszem 100ezer fölött nem jutottam még hozzá. Nem szeretnék tekát hallgatni! Mit mondjak.... Nehezen győzzük meg egymást. :)
Nem volt vele gondom mert mindig elkerültem az olcsó MC-ket. Mondjuk az Eroica pont olyannak számít, de az AN rendszerben nem volt rossz. A közepesen drága MM hangszedőknek az a nagy előnye, hogy nem kell közé illeszteni még egy trafót és plusz kábeleket, amik MINDIG elvesznek a hangból. És pont a Rega kategóriás kar az, amiben még nem érdemes komoly MC-t tenni. Persze a nagyobb modellekbe lehet, de általában 250-es és 300-as kerül szóba, abba még nem...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2021.06.19., szomb. 22:53
Hmm..
Érdekelne (mondjuk nem nagyon),hogy minek tettek alátétet a lemez alá?
Alig látszik ki a "középcsap"
Esetleg kínos volt a VTA?
A pickup és a shell közt is van valami izé...
Csupa gyári megoldás😀
Elég rendesen megpakolták (szvsz teljesen feleslegesen). Azon a karon, nagyon egyszerűen állítható a törönymagasság. A PU és shell között nincs semmi, az AT33PTG ilyen.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Voyager írta:

youtu.be/koidhfu4v1M
Hmm..
Érdekelne (mondjuk nem nagyon),hogy minek tettek alátétet a lemez alá?
Alig látszik ki a "középcsap"
Esetleg kínos volt a VTA?
A pickup és a shell közt is van valami izé...
Csupa gyári megoldás😀

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2021.06.19., szomb. 13:54
Na majd jól megnézem az enyim milyen
Ha nem tetszik reklamálok😀
nem nem... marhaság... nem számít a strobi marás >>> a lényeg, hogy a tányér ne üssön :)
Hát úgy néz ki ezzel az AT-t nem használnak Technicsbe mellélőttem..
Vagyis ezzel IS😀
Ugyanmár! Ez egy beszélgetés...
Persze tényleg nem tudni valóban jó e..
Lassan úgy érzem szinte mindenkinek más az ami igazán fontos a megszólalásban.
Nekem pl. a ritmika,tempó mindenekfelett.
Azért sok közös pont is van...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Na majd jól megnézem az enyim milyen
Ha nem tetszik reklamálok😀
Hát úgy néz ki ezzel az AT-t nem használnak Technicsbe mellélőttem..
Vagyis ezzel IS😀
Persze tényleg nem tudni valóban jó e..
Lassan úgy érzem szinte mindenkinek más az ami igazán fontos a megszólalásban.
Nekem pl. a ritmika,tempó mindenekfelett.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

youtu.be/koidhfu4v1M

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2021.06.15., kedd 08:48
Ok
Mea culpa
De azért ebből az nem derül ki,hogy jó is..
Illetve szerintem nehéz lesz kikérdezni a video feltöltőjét,hogy mégis mi a tapasztalat.
Halló supra! Azért ez a sebességtartás tényleg nagyszerű...(AT ide, vagy oda)

youtu.be/YUoU-TQL9wk

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

NiteLite írta:
2021.06.16., szer. 15:08
A hangszedő + nem gyári shell teljes tömege 22.3g, a Denon tűnyomása 2.5g (kis mérleggel ellenőrizve), a kar súlytárcsájához be van csavarozva a lemezjátszóhoz adott plusz súly, a phono-n az ellenállás jelenleg 500 Ohm-ra van állítva (kicsit egyenletesebbnek tűnt, mint az 1k Ohm).

nem tudok mit mondani,nem ismerem azokat a tyúkbeleket...kérj kölcsön tesztlemezt amely segitségével meg lehet mérni a rezonanciafrekit ...ha Neked tetszik a hang akkor rendben van...ha nem,akkor további sakkozás... ;)
[/quote]

Hogy kell ilyet csinálni? Még nem volt szerencsém hozzá...
[/quote]

megfelelő tesztlemez segitségével (pl Ortofon/HiFiNRR/Shure/Clearaudio stb) elvégezhető,az ideális rezonancia,10Hz kéne hogy legyen,de valahol ha 8-12Hz között vagy még,akkor rendben van/vagy...a nagyon hard core "toljuk a rezonancia frekit nagyon alacsonyra,akár 5-6Hz ",ezt most ugorjuk át... ;)

kb ilyen "látvány"...ahol a legnagyobb kilengése van a karnak,az a kar+pickup rezonancia frekije...

https://www.youtube.com/watch?v=MLbkubOmHzQ

(és ilyenkor derül ki sokszor,hogy a sok adat,exel táblázatok,kb annyit érnek mint egy kalap sz..)
Csatolmányok
IMG_4552.JPG
IMG_4552.JPG (144.57 KiB) Megtekintve 3204 alkalommal
IMG_4553.JPG
IMG_4553.JPG (157.22 KiB) Megtekintve 3204 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”