Semmi nem tudott szólni ott akkor, mert nem volt előfok (eladtam).
Csak kipróbáltad...és csodálkoztál

Az más kérdés, hogy most sem tudnád kipróbálni....úgy is , hogy már van előfok

Semmi nem tudott szólni ott akkor, mert nem volt előfok (eladtam).
NiteLite írta: ↑2021.06.16., szer. 08:59Akkor erről mi a véleményed:dixie-chicken írta: ↑2021.06.15., kedd 10:00sztem,kicsit félrement a dolog...az volt az eredeti kérdés,hogy AT PTG 33/II-ast esetleg itt,használ-e vlki 1200/1210-sben...az hogy AT MM hangszedőket használnak(tak )1200/1210,magam is jópárat láttam már,volt is szerencsém hozzájuk (AT440 főleg),és elvi szinten, lehet vlki nem érte vele egyet,kicsit azt mondanám,jó irányzat ha megszeretnénk taláni a vlmilyen "langyosvizes" megoldást (mármint a forró és hidegviz megfelelő adagolásával,kikeverni a langyosvizet)...a tékák,kicsit befeleforduló hangján,"nyit" az AT MM,vagyis minden olyan hangszedő amelynek a hangja nyiltabb,elevenebb,jól jöhet,és kerülni kéne,a "befele forduló",zártabb hangú hangszedőket,legyen az MM,MC vagy MI...persze van még sok ismeretlen a dologban,milyen phono,helyes-helytelen terhelés (Ohm/KOhm/pF),kábelezés,és az egész rendszernek az (alap)hangja/hangkaraktere...persze,tudjuk,minden rendszer semleges,mindenki helyesen terheli a hangszedőjét![]()
és tudom hogy a téka rajongótábor most fogja rámboritani az asztalt,csak jelzem van a családban,rengeteg hangszedővel teszteltem,főleg MM,egész hosszú listám van,köztük AT VM760SLC is...
az én kedvencem hozzá Stanton 881S/Pickering XSV3000...
de szwsz 3x![]()
- Teka 1200MK5, karkábeltől az RCA aljzatokig WireWorld Micro Platinum 7,
- HiDiamond Phono 0 kábel a Clearaudio phono-ig
- HiDiamond D5 rca kábel megy a phono-tól az erősítőbe (Nad 375)
- Viablue NF4 hangfalkábelekkel bi-wire bekötéssel a Quadral Platinum M30-akba.
A hangszedő + nem gyári shell teljes tömege 22.3g, a Denon tűnyomása 2.5g (kis mérleggel ellenőrizve), a kar súlytárcsájához be van csavarozva a lemezjátszóhoz adott plusz súly, a phono-n az ellenállás jelenleg 500 Ohm-ra van állítva (kicsit egyenletesebbnek tűnt, mint az 1k Ohm).
Hmm..mechazseni írta: ↑2021.06.15., kedd 17:07Meg sem tudtad hallgatni....supravox írta: ↑2021.06.15., kedd 17:02Hát izé..mechazseni írta: ↑2021.06.15., kedd 16:37
Pedig az az Mk5 is AT-al forgott amit megvettél tőlem...![]()
AT-F3 volt...MC
Nem is volt jó,nem volt előfok.
Ne kamillázz!
Akkor erről mi a véleményed:dixie-chicken írta: ↑2021.06.15., kedd 10:00sztem,kicsit félrement a dolog...az volt az eredeti kérdés,hogy AT PTG 33/II-ast esetleg itt,használ-e vlki 1200/1210-sben...az hogy AT MM hangszedőket használnak(tak )1200/1210,magam is jópárat láttam már,volt is szerencsém hozzájuk (AT440 főleg),és elvi szinten, lehet vlki nem érte vele egyet,kicsit azt mondanám,jó irányzat ha megszeretnénk taláni a vlmilyen "langyosvizes" megoldást (mármint a forró és hidegviz megfelelő adagolásával,kikeverni a langyosvizet)...a tékák,kicsit befeleforduló hangján,"nyit" az AT MM,vagyis minden olyan hangszedő amelynek a hangja nyiltabb,elevenebb,jól jöhet,és kerülni kéne,a "befele forduló",zártabb hangú hangszedőket,legyen az MM,MC vagy MI...persze van még sok ismeretlen a dologban,milyen phono,helyes-helytelen terhelés (Ohm/KOhm/pF),kábelezés,és az egész rendszernek az (alap)hangja/hangkaraktere...persze,tudjuk,minden rendszer semleges,mindenki helyesen terheli a hangszedőjét![]()
és tudom hogy a téka rajongótábor most fogja rámboritani az asztalt,csak jelzem van a családban,rengeteg hangszedővel teszteltem,főleg MM,egész hosszú listám van,köztük AT VM760SLC is...
az én kedvencem hozzá Stanton 881S/Pickering XSV3000...
de szwsz 3x![]()
mechazseni írta: ↑2021.06.15., kedd 17:07Meg sem tudtad hallgatni....supravox írta: ↑2021.06.15., kedd 17:02Hát izé..mechazseni írta: ↑2021.06.15., kedd 16:37
Pedig az az Mk5 is AT-al forgott amit megvettél tőlem...![]()
AT-F3 volt...MC
Nem is volt jó,nem volt előfok.
Ne kamillázz!
Meg sem tudtad hallgatni....supravox írta: ↑2021.06.15., kedd 17:02Hát izé..mechazseni írta: ↑2021.06.15., kedd 16:37Pedig az az Mk5 is AT-al forgott amit megvettél tőlem...![]()
AT-F3 volt...MC
Nem is volt jó
Hát izé..mechazseni írta: ↑2021.06.15., kedd 16:37Pedig az az Mk5 is AT-al forgott amit megvettél tőlem...![]()
AT-F3 volt...MC
Pedig az az Mk5 is AT-al forgott amit megvettél tőlem...
Véleményem szerint, a broadcasting lemezjátszók a legkevésbé érzékenyek arra, hogy milyen hangszedő van bennük. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lenne különbség a beszerelt PU-k között, csak van bőven "játszási" lehetőség. No és persze ott vannak az egyéni preferenciák, ergo ami az egyiknek kellemes, az a másiknak borzasztó és fordítva.
1. A MoFi phono MM és MC képes. Rengeteg impedancia és erősítés beállítási lehetőséggel. Kétség kívül MM-re optimalizált, de ez a saját hangszedőik miatt érthető.
tollact írta: ↑2021.06.12., szomb. 12:02SoundMania írta: ↑2021.06.02., szer. 10:48Neked már volt vele gondod. :) Mert nekem még nem. Drágábban persze lehet jobbat is találni. De pl a Goldring Eroica lényegesen rosszabb volt nála, Systemdekben, Regában és Roksanban is. Illesztés? 10x-es trafóval illesztettük. Nem volt vele baj. Kar? Hát nem a RB 250 meg 300 a világ teteje az biztos. Fonó? Legtöbb valamiben nem az igazi. Néhány jóval találkoztam. Jó MM? Még nem volt szerencsém hozzá, de azt hiszem 100ezer fölött nem jutottam még hozzá. Nem szeretnék tekát hallgatni! Mit mondjak.... Nehezen győzzük meg egymást. :)NiteLite írta: ↑2021.06.02., szer. 09:02
Nem akartam beleszólni, de már nem bírom.Nem értem minek kinlódtok a Denon MC-vel? MINDIG, MINDENKINEK gondja van vele, amit hol az illesztésre, hol a karra, hol a csillagok szerencsétlen együttállására fognak. Nem jó és kész. Systemdekbe sem ajánlanám. A Technics futóműbe meg mindenhol inkább ajánlanak egy jobb MM-et ( pl egy nagyobb Nagaokát akár). Ha pedig a phono nem elég jó a rendszerben, akkor sajnos ahhoz is hozzá kell nyúlni. Szerencsére, ha MM hangszedőben gondolkozunk akkor talán még ez is egyszerűbb lehet...
SoundMania írta: ↑2021.06.02., szer. 10:48NiteLite írta: ↑2021.06.02., szer. 09:02Nem akartam beleszólni, de már nem bírom.SoundMania írta: ↑2021.06.02., szer. 07:12
Meg kellene próbálni egy másik fonó előerősítőt, hogy lássuk vajon a CA fonója felér-e a vonalszintű részével, mert a Pio-d ( ? ) állítólag jól szól. Pedig tudom ,hogy azt már egész olcsón nagyon lehet überelni lemezjátszóval.
Nem tudom/nem értem ezt az mc-szenvedést nálatok! Szerintem valami fogalomzavarban szenvedtek. Vagy szemléletzavarban legalábbis. High MC nagyon kevés ami egész jó. Talán Sumiko , meg Shinon tudott villantani ilyet. De aki ért valamit a hangszedőkhöz, eszébe nem jutna a belépő kategóriákon kívül ilyesmiken gondolkodni.
A fonó-próba után meg próbálj meg egy Systemdek IIx-et egy Denon 103r-rel. Szerintem meg lesz a hiba..... :)Nem értem minek kinlódtok a Denon MC-vel? MINDIG, MINDENKINEK gondja van vele, amit hol az illesztésre, hol a karra, hol a csillagok szerencsétlen együttállására fognak. Nem jó és kész. Systemdekbe sem ajánlanám. A Technics futóműbe meg mindenhol inkább ajánlanak egy jobb MM-et ( pl egy nagyobb Nagaokát akár). Ha pedig a phono nem elég jó a rendszerben, akkor sajnos ahhoz is hozzá kell nyúlni. Szerencsére, ha MM hangszedőben gondolkozunk akkor talán még ez is egyszerűbb lehet...
Én sem állítottam, hogy az lenne, csak feltételesen jegyeztem meg... :)HSRT8 írta: ↑2021.06.08., kedd 19:00Fórumos oldalakon többen meg vannak győződve, hogy AT-k vannak átalakítva, de nem olvastam olyat sehol, hogy ez biztos is. Csak feltételezés senki nem bizonyította eddig. Addig is fenntartásokkal érdemes kezelni az ilyen meglátásokat és nem szabad tényként kezelni.
Bizony, nagyon jó útmutatásokat kaptam, most azokkal foglalkozok!supravox írta: ↑2021.06.07., hétf. 16:07Ezt neked kell kideríteni..
Amúgy kaptál ilyen-olyan útmutatást.de egyikre sem lelkesedtél
Így nem lesz könnyű.
Amúgy a MoFi phono azt hiszem "csak" mm-et tud ami az én szememben erény.
Az biztos,hogy a MoFi hangszedő tökéletesen illik a lemezjátszód karjába.
Az én első Mastertrackerem is egy MK5-ben jeleskedik.
A Mofi phono meg nyílván oké a saját hangszedőjével.
Ez egy kipróbált,bevált kombó.
Én is rengeteg elektronikus zenét hallgatok.
Technótól kezdve Kraftwerken át sorolhatnám.
Illetve finomabb,elvontabb zenéket is.
Steve Tibbets,Stephan Micus
Valamint King Crimson Led Zep szerűeket is.
A MoFI nem válogat.
És ez nagy kincs.