Nincs. Ha érdemi javulást szeretnél, egy komolyabb hangsugárzóra kell beruháznod. De ha nem akarsz sokat költeni, vegyél egy Focusrite Scarlett interface-t és dőlj hátra!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11090
- Kapcsolat:
Re: DAC-olás
A mostani hangfalaim tesztelésekor TAD DAC+erősítéssel hallgattam, zseniálisan szólt. A merlines AN demók viszont számomra teljesen idegen esztétikai célkitűzésekről tanúskodtak, de nem vagyunk egyformák.
Ugyanakkor nem hinném, hogy az igazán jó DAC-hoz vezető út a digitális jelfeldolgozás eredményeinek megtagadásával, sőt a legalapvetőbb szabályainak semmibe vételével lenne kikövezve. Mégha csillió dolláros alkatrészekből is építették.
Ugyanakkor nem hinném, hogy az igazán jó DAC-hoz vezető út a digitális jelfeldolgozás eredményeinek megtagadásával, sőt a legalapvetőbb szabályainak semmibe vételével lenne kikövezve. Mégha csillió dolláros alkatrészekből is építették.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Nem rám gondoltál, de megfejtem én. Egyrészről a DAC 4 tele van pakolva méregdrága Black Gate kondikkal, másrészről mintha volna ott valami nagyon komoly fólia csatoló kondi is ( aranyszínű, bilincsbe fogva), talán Mundorf?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 19:44Te azthiszed, hogy attól lesz jó hangja egy elektronikának, hogy szépen elrendeznek 30x annyi smd alkatrészt egy panelen? Tévúton jársz, mert ennek épp az ellenkezője igaz.supravox írta: ↑2021.03.22., hétf. 19:30Ez meg mi?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:44
Nem oan nehéz pedig:
https://twitteringmachines.com/audio-no ... ght-champ/
Ehhez képest az a TAD egy vicces próbálkozás.
Jesszus![]()
Majd ha megfejtetted, hogy miket látsz az AN Dac belsejében, akkor meghívlak egy fagyira. Segítségképpen elmondom, hogy van benne olyan, ami magában drágább, mint a TAD-ban kb az összes.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Az AN sok embernek tetszik, másik sok embernek meg nem. Nekem nem. És az ún. érzelem közvetítés, amit csinálnak, (ami szerintem nem az, de most hívjuk annak), attól nekem pl herótom van, más meg épp azt szereti benne.
Írjuk inkább azt, hogy más úton jártok, ne azt, hogy egyikőtök, egyikünk tévúton. Sok út vezet sok irányba, szerencsére. :)
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7757
Mindenki azt hisz, amit akar, privát szféra. Teljesen más megközelítése a hangi reprodukciónak a 2 készülék.sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 19:44Te azthiszed, hogy attól lesz jó hangja egy elektronikának, hogy szépen elrendeznek 30x annyi smd alkatrészt egy panelen? Tévúton jársz, mert ennek épp az ellenkezője igaz.
Majd ha megfejtetted, hogy miket látsz az AN Dac belsejében, akkor meghívlak egy fagyira. Segítségképpen elmondom, hogy van benne olyan, ami magában drágább, mint a TAD-ban kb az összes.
Az AN sok embernek tetszik, másik sok embernek meg nem. Nekem nem. És az ún. érzelem közvetítés, amit csinálnak, (ami szerintem nem az, de most hívjuk annak), attól nekem pl herótom van, más meg épp azt szereti benne.
Írjuk inkább azt, hogy más úton jártok, ne azt, hogy egyikőtök, egyikünk tévúton. Sok út vezet sok irányba, szerencsére. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
-
Ar-chi
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Probálom összednni magam.sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 16:50Szerintem valamivel jobban specifikáld, hogy mit szeretnél, mert így gyakorlatilag bármiről is kaphatsz ajánlatot. Most épp egy 5milliós dacrol.
Szal ha megmondod, hogy most mit használsz és miért vagy miben nemjó a mostani, merre szeretnél tovabbmenni és főleg milyen az anyagi kereted rá, akkor értelmesebb válaszokra is lehet esély.
Ja és még egy fontos szempont, hogy miről lenne hajtva a DAC. PC-röl USB-n? Netán CD jatszorol optikain vagy coaxon? Vagy cél, hogy bluetooth legyen rajta, mert telefonrol nyomatnád?
Teljesen kezdő vagyok, nézzétek el a botlásaim.
Még nem volt dac-om csak a hs7 volt laptoppal meghajtva PC USB és TELEFON hajtanám.
A terv ugy indult h legyen egy egyszerü dac 30e körul ez a fx-audio dac x6 mkII de sok számomra érthető infot nem találtam.
Aztán eljutottam a topping d 50s ig(bár az már 100e környéke ami kerdéses erősen) de nem tudom nem hallottam egyiket sem.
Szeretnék jobb hangzást kihozni a hs7-ből szerintem van benne több de nem tudom mi az ár értékben jó hozzá.
Megérné a Topping d50s vagy az már sok neki kevesebbet tud a hs7....
köszönöm a türelmet :)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Te azthiszed, hogy attól lesz jó hangja egy elektronikának, hogy szépen elrendeznek 30x annyi smd alkatrészt egy panelen? Tévúton jársz, mert ennek épp az ellenkezője igaz.supravox írta: ↑2021.03.22., hétf. 19:30Ez meg mi?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:44Nem oan nehéz pedig:Shimano írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:34
Jututt legalább?,feltételezhetően használható?,értelmesebbnek tűnő?,fenntartásaim vannak vele,de lehet jó?,mindenesetre látszott a törekvés mert egy két használható dolgot beletettek?De most tényleg,mi lehet az ami szerinted úgy tökéletes ahogy van ha erre az ötmillás vasra ezt mondod?![]()
Dackészítő mester legyen a talpán aki neked megfelel.![]()
Jesszus![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Ez meg mi?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:44Nem oan nehéz pedig:Shimano írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:34Jututt legalább?,feltételezhetően használható?,értelmesebbnek tűnő?,fenntartásaim vannak vele,de lehet jó?,mindenesetre látszott a törekvés mert egy két használható dolgot beletettek?De most tényleg,mi lehet az ami szerinted úgy tökéletes ahogy van ha erre az ötmillás vasra ezt mondod?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 16:44
Jutott bele legalább a legfontosabb helyekre Nichicon KZ Muse-ból, meg valami feltételezhetően használható kis Elna-ból. A főtáppuffer egy értelmesebbnek tűnő Nippon.. bár fenntartásaim vannak vele, mert az újak nem túl jók, de éppen ez attól még lehet az, mindenesetre látszott a törekvés. Illetve az Amtrans kicsatolók ís dícséretesek. A többi alapkondi is legalább Rubycon alapszéria.![]()
Jesszus
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Igen, jónéhány mocsok drága hangfal magassugárzója füstölt el így, mert a tulaj rákötötte a szűretlen kimenetű DAC-ját egy szélesebb frekvencia átvitelű erősítőre.sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 18:23Itt most a megépítésről volt szó, ennél nem nagyon van feljebb.Shimano írta: ↑2021.03.22., hétf. 18:07Dehát a tesztelő szerint ennél is vannak korszerűbb és jobb dacok.Akkor most hogy is van ez,kinek higgyünk? Ja,tudom,a saját fülünknek leginkább.sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:44
Nem oan nehéz pedig:
Ehhez képest az a TAD egy vicces próbálkozás.![]()
Hogy a tesztelő mit hall az az ő dolga, semmit nem tudni a rendszeréről. Őszintén szólva sem a véleménye nem érdekel, sem a rendszere, el sem olvastam, csak képeket kerestem.
Ezen a szinten már vegtelenül számít, hogy mi van elékötve digitális forrásnak. A másik dolog, hogy ez egy féligmeddig szűretlen kimenetű dac. A kimenőtrafó simít valamit, de ebből részben szép nagyfrekvenciás zajnak tűnő jel jön ki. Ezt nem lehet bármire kötni, csak olyan erősítőre, aminek ezzel nincs baja. Mondjuk egy AN Single Ended csövesre leginkább, vagy egy barmilyen Single Ended csöves, vagy egy Sugden felvezetősre. Biztos letezik meg olyan, aminek megfelel, de most én ezekről tudok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Itt most a megépítésről volt szó, ennél nem nagyon van feljebb.Shimano írta: ↑2021.03.22., hétf. 18:07Dehát a tesztelő szerint ennél is vannak korszerűbb és jobb dacok.Akkor most hogy is van ez,kinek higgyünk? Ja,tudom,a saját fülünknek leginkább.sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:44Nem oan nehéz pedig:Shimano írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:34
Jututt legalább?,feltételezhetően használható?,értelmesebbnek tűnő?,fenntartásaim vannak vele,de lehet jó?,mindenesetre látszott a törekvés mert egy két használható dolgot beletettek?De most tényleg,mi lehet az ami szerinted úgy tökéletes ahogy van ha erre az ötmillás vasra ezt mondod?![]()
Ehhez képest az a TAD egy vicces próbálkozás.![]()
Hogy a tesztelő mit hall az az ő dolga, semmit nem tudni a rendszeréről. Őszintén szólva sem a véleménye nem érdekel, sem a rendszere, el sem olvastam, csak képeket kerestem.
Ezen a szinten már vegtelenül számít, hogy mi van elékötve digitális forrásnak. A másik dolog, hogy ez egy féligmeddig szűretlen kimenetű dac. A kimenőtrafó simít valamit, de ebből részben szép nagyfrekvenciás zajnak tűnő jel jön ki. Ezt nem lehet bármire kötni, csak olyan erősítőre, aminek ezzel nincs baja. Mondjuk egy AN Single Ended csövesre leginkább, vagy egy barmilyen Single Ended csöves, vagy egy Sugden felvezetősre. Biztos letezik meg olyan, aminek megfelel, de most én ezekről tudok.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Dehát a tesztelő szerint ennél is vannak korszerűbb és jobb dacok.Akkor most hogy is van ez,kinek higgyünk? Ja,tudom,a saját fülünknek leginkább.sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:44Nem oan nehéz pedig:Shimano írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:34Jututt legalább?,feltételezhetően használható?,értelmesebbnek tűnő?,fenntartásaim vannak vele,de lehet jó?,mindenesetre látszott a törekvés mert egy két használható dolgot beletettek?De most tényleg,mi lehet az ami szerinted úgy tökéletes ahogy van ha erre az ötmillás vasra ezt mondod?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 16:44
Jutott bele legalább a legfontosabb helyekre Nichicon KZ Muse-ból, meg valami feltételezhetően használható kis Elna-ból. A főtáppuffer egy értelmesebbnek tűnő Nippon.. bár fenntartásaim vannak vele, mert az újak nem túl jók, de éppen ez attól még lehet az, mindenesetre látszott a törekvés. Illetve az Amtrans kicsatolók ís dícséretesek. A többi alapkondi is legalább Rubycon alapszéria.![]()
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nem oan nehéz pedig:Shimano írta: ↑2021.03.22., hétf. 17:34Jututt legalább?,feltételezhetően használható?,értelmesebbnek tűnő?,fenntartásaim vannak vele,de lehet jó?,mindenesetre látszott a törekvés mert egy két használható dolgot beletettek?De most tényleg,mi lehet az ami szerinted úgy tökéletes ahogy van ha erre az ötmillás vasra ezt mondod?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 16:44Jutott bele legalább a legfontosabb helyekre Nichicon KZ Muse-ból, meg valami feltételezhetően használható kis Elna-ból. A főtáppuffer egy értelmesebbnek tűnő Nippon.. bár fenntartásaim vannak vele, mert az újak nem túl jók, de éppen ez attól még lehet az, mindenesetre látszott a törekvés. Illetve az Amtrans kicsatolók ís dícséretesek. A többi alapkondi is legalább Rubycon alapszéria.![]()
Dackészítő mester legyen a talpán aki neked megfelel.
Jututt legalább?,feltételezhetően használható?,értelmesebbnek tűnő?,fenntartásaim vannak vele,de lehet jó?,mindenesetre látszott a törekvés mert egy két használható dolgot beletettek?De most tényleg,mi lehet az ami szerinted úgy tökéletes ahogy van ha erre az ötmillás vasra ezt mondod?sutemenyx írta: ↑2021.03.22., hétf. 16:44Jutott bele legalább a legfontosabb helyekre Nichicon KZ Muse-ból, meg valami feltételezhetően használható kis Elna-ból. A főtáppuffer egy értelmesebbnek tűnő Nippon.. bár fenntartásaim vannak vele, mert az újak nem túl jók, de éppen ez attól még lehet az, mindenesetre látszott a törekvés. Illetve az Amtrans kicsatolók ís dícséretesek. A többi alapkondi is legalább Rubycon alapszéria.
Dackészítő mester legyen a talpán aki neked megfelel.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Szerintem valamivel jobban specifikáld, hogy mit szeretnél, mert így gyakorlatilag bármiről is kaphatsz ajánlatot. Most épp egy 5milliós dacrol.
Szal ha megmondod, hogy most mit használsz és miért vagy miben nemjó a mostani, merre szeretnél tovabbmenni és főleg milyen az anyagi kereted rá, akkor értelmesebb válaszokra is lehet esély.
Ja és még egy fontos szempont, hogy miről lenne hajtva a DAC. PC-röl USB-n? Netán CD jatszorol optikain vagy coaxon? Vagy cél, hogy bluetooth legyen rajta, mert telefonrol nyomatnád?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.03.22., hétf. 17:06-kor.
Ok: önidézés javítása
Ok: önidézés javítása
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Jutott bele legalább a legfontosabb helyekre Nichicon KZ Muse-ból, meg valami feltételezhetően használható kis Elna-ból. A főtáppuffer egy értelmesebbnek tűnő Nippon.. bár fenntartásaim vannak vele, mert az újak nem túl jók, de éppen ez attól még lehet az, mindenesetre látszott a törekvés. Illetve az Amtrans kicsatolók ís dícséretesek. A többi alapkondi is legalább Rubycon alapszéria.
Öö..
Mire gondolsz?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ebbe legalább már 1-2 használható dolgot beletettek.
Szerintem egy ilyesmi tudja amit szeretnél..
-
Ar-chi

- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11090
- Kapcsolat:
Ha már nem árultad el a felhasználás módját, célját, a jelforrást, a környezetet, legalább a készülék színére adj valami támpontot!
-
Ar-chi

Sziasztok,
Kérés:
Yamaha hs7 mellé dac-ot szeretnék választani, de már nem tudom elvesztem....
Tényleg jó lenne a keverő is?
Kérlek segítsetek
Köszönettel Áron
Kérés:
Yamaha hs7 mellé dac-ot szeretnék választani, de már nem tudom elvesztem....
Tényleg jó lenne a keverő is?
Kérlek segítsetek
Köszönettel Áron
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1277
10k max, de úgy néz ki meg van a kiszemelt. Raspberry pi4 gyari usb- c tápja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zewaa 2021.03.21., vas. 14:57-kor.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1277
Mennyit szánnál egyáltalán rá?Zewaa írta: ↑2021.03.21., vas. 10:51Ez rendes tőled , de nem akarok ennyire belemenni. Viszont ha leírod a konkrét nevét akkor utána néznék.sutemenyx írta: ↑2021.03.21., vas. 08:27Nem kell hallgatózni jönni. Ha budapest környéki vagy, akkor tudok adni egyet kölcsön próbára.Zewaa írta: ↑2021.03.21., vas. 01:18Sajnos nem tudok ebben az időben menni hallgatózni , de zárva is van minden, illetve úgy vettem észre hogy nincs igazából usb-c -s lineáris toroid trafós táp, vagy zavar Szűrős táp aminek usb-c a vége. Olyat mintha láttam volna, ahol lehetett cserélni a hálózati táp csatlakozó végét,és usb-c is volt közötte , csak nem tudom a pontos nevét.
Két körös. Van rajta egy 5V / 1.5A és van rajta egy 5V / 200mA.![]()
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nincs neve, saját gyártású. Gondolom innentől ki is esett.Zewaa írta: ↑2021.03.21., vas. 10:51Ez rendes tőled , de nem akarok ennyire belemenni. Viszont ha leírod a konkrét nevét akkor utána néznék.sutemenyx írta: ↑2021.03.21., vas. 08:27Nem kell hallgatózni jönni. Ha budapest környéki vagy, akkor tudok adni egyet kölcsön próbára.Zewaa írta: ↑2021.03.21., vas. 01:18Sajnos nem tudok ebben az időben menni hallgatózni , de zárva is van minden, illetve úgy vettem észre hogy nincs igazából usb-c -s lineáris toroid trafós táp, vagy zavar Szűrős táp aminek usb-c a vége. Olyat mintha láttam volna, ahol lehetett cserélni a hálózati táp csatlakozó végét,és usb-c is volt közötte , csak nem tudom a pontos nevét.
Két körös. Van rajta egy 5V / 1.5A és van rajta egy 5V / 200mA.![]()