Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

sutemenyx írta:
2021.03.21., vas. 08:27
Zewaa írta:
2021.03.21., vas. 01:18
Sajnos nem tudok ebben az időben menni hallgatózni , de zárva is van minden, illetve úgy vettem észre hogy nincs igazából usb-c -s lineáris toroid trafós táp, vagy zavar Szűrős táp aminek usb-c a vége. Olyat mintha láttam volna, ahol lehetett cserélni a hálózati táp csatlakozó végét,és usb-c is volt közötte , csak nem tudom a pontos nevét.
Nem kell hallgatózni jönni. Ha budapest környéki vagy, akkor tudok adni egyet kölcsön próbára.
Két körös. Van rajta egy 5V / 1.5A és van rajta egy 5V / 200mA.
Ez rendes tőled , de nem akarok ennyire belemenni. Viszont ha leírod a konkrét nevét akkor utána néznék. :smile32:

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

SoundMania írta:
2021.03.21., vas. 07:34
Zewaa írta:
2021.03.20., szomb. 21:44
Picabia írta:
2021.03.20., szomb. 21:27

Nekem pl. egy Allo Shanti van a media playerem előtt. https://allo.com/sparky/shanti.html
Esetleg nézhetsz egy SBooster-t https://www.sbooster.com/

Ed: most nézem, hogy az SBooster-hez mikro USB csatit adnak, szóval átalakítózni kellene...
Itthoni webshopbol vennem az kimaradt.
Komoly? 300 meg 600 usd? A feléért is hülyének nézik az embert ha itthon akarok jobbat csinálni..... Dehát egy gyári az gyári..... :)
Ezeket az árakat hol láttad? A Shanti 200$, az SBooster 299€. Persze hasonló nagyságrend, de mégis...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5262

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Robici írta:
2021.03.20., szomb. 21:17
fülelek írta:
2021.03.20., szomb. 20:08
Szerintem egy csomó dolgot kifelejtettek az indoklásokból.
Tényleg őszintén mondom, hogy a világért sem szeretnék épp veled erről vitázni, szóval a hozzászólásom nagy részét kitöröltem. :-) Csak annyit jegyeznék meg, hogy a nagy tételes cáfolás előtt érdemes elolvasni az eredeti cikket is mert az én fordításomban természetesen lehetnek hibák. Aztán majd kíváncsian várom. De remélem ilyen badarságok nem lesznek benne:
fülelek írta:
a sacd (ami nagyjából megfelel a 24/176,4-nek)
Valóban elírtam, dsd a helyes, és a felbontási megfeleltetés függ a dsd verziójától (64/128/256)
Nem gondolom, hogy bármilyen lényeges (vagy egyáltalán) hiba lenne a fordításodban.

A Fletcher-Munson(1933)/Robinson-Dadson (1956/ISO226(2003) görbék különböző internetes oldalakon némileg eltérnek egymástól, ez engem eléggé zavar, mindenesetre olyan átlagolt értékek, amelyektől jócskán eltérhet egy adott ember érzékenysége. Amúgy az IEC226 mérések 40%-a japánoké, és csak a 18-25 éves korosztály reprezentált.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2909
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Zewaa írta:
2021.03.21., vas. 01:18
Sajnos nem tudok ebben az időben menni hallgatózni , de zárva is van minden, illetve úgy vettem észre hogy nincs igazából usb-c -s lineáris toroid trafós táp, vagy zavar Szűrős táp aminek usb-c a vége. Olyat mintha láttam volna, ahol lehetett cserélni a hálózati táp csatlakozó végét,és usb-c is volt közötte , csak nem tudom a pontos nevét.
Nem kell hallgatózni jönni. Ha budapest környéki vagy, akkor tudok adni egyet kölcsön próbára.
Két körös. Van rajta egy 5V / 1.5A és van rajta egy 5V / 200mA.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1277

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Zewaa írta:
Picabia írta:
Zewaa írta:
2021.03.20., szomb. 20:52

Pont az lenne a lényeg hogy jól szóljon , és minél kevesebb zavart vegyen fel. Ki mit ajánlana
Usb-c rol kapja az áramot a dac, tehát vagy egy nagyon jó minőségű adapter kell usb-a usb-c kabellel , vagy olyan hálózati tàp akinek vége usb-c.
Nekem pl. egy Allo Shanti van a media playerem előtt. https://allo.com/sparky/shanti.html

Ed: most nézem, hogy az SBooster-hez mikro USB csatit adnak, szóval átalakítózni kellene...
Komoly? 300 meg 600 usd? A feléért is hülyének nézik az embert ha itthon akarok jobbat csinálni..... Dehát egy gyári az gyári..... :)

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Zewaa írta:
Picabia írta:
Zewaa írta:

Pont az lenne a lényeg hogy jól szóljon , és minél kevesebb zavart vegyen fel. Ki mit ajánlana
Usb-c rol kapja az áramot a dac, tehát vagy egy nagyon jó minőségű adapter kell usb-a usb-c kabellel , vagy olyan hálózati tàp akinek vége usb-c.

Budapesi vagy?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Picabia írta:
Zewaa írta:
sutemenyx írta:
2021.03.20., szomb. 19:58

Ha csak ennyi a cèl és nem fontos, hogy jol szoljon, akkor barmilyet es kozékötsz egy jo nagy induktivitast.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Zewaa írta:
sutemenyx írta:
Zewaa írta:
2021.03.20., szomb. 19:54
Hello. Milyen hálózati adaptert ajánlanátok egy olyan dac-hoz ami usb-c keresztül kap áramot? Cél hogy minél kevesebb zajt vigyek a készülékbe.
Ha csak ennyi a cèl és nem fontos, hogy jol szoljon, akkor barmilyet es kozékötsz egy jo nagy induktivitast.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1200
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

fülelek írta:
Tényleg őszintén mondom, hogy a világért sem szeretnék épp veled erről vitázni, szóval a hozzászólásom nagy részét kitöröltem. :-) Csak annyit jegyeznék meg, hogy a nagy tételes cáfolás előtt érdemes elolvasni az eredeti cikket is mert az én fordításomban természetesen lehetnek hibák. Aztán majd kíváncsian várom. De remélem ilyen badarságok nem lesznek benne:
fülelek írta:
a sacd (ami nagyjából megfelel a 24/176,4-nek)

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

sutemenyx írta:
Zewaa írta:
Hello. Milyen hálózati adaptert ajánlanátok egy olyan dac-hoz ami usb-c keresztül kap áramot? Cél hogy minél kevesebb zajt vigyek a készülékbe.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4174

Hozzászólás Szerző: juliush »

Ezen a gumicsonton tavaly nyáron már elcsörtézgettünk az "Általában a hifiről" témakörben, tartok tőle, akkor én voltam, aki a kavicsot a tóba pottyantotta. :D
viewtopic.php?p=2504203#p2504203
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek írta:
A teszteket nem megfelelően végzik, szinte mindenütt. A Boston hifis társaság teszt metódusa meg végképp elfogadhatatlan
számomra. A végső konklúziók igen könnyen cáfolhatók. A 16/44,1 és a sacd (ami nagyjából megfelel a 24/176,4-nek) közötti különbséget egyszerűen ráfogják a nem azonos gyártási forrásra, a pcm esetében már más indokokat hoznak elő, ami egy totális katyvasz, mert vannak benne helyes és helytelen információk bőven.
A 24 bit előnye a felvételtechnikában információ teljesen igaz, a többi infó viszont nem teljesen igaz, illetve totálisan hamis is előfordul.
Véleményem szerint ezen cikk alapján senki sem lesz annyival okosabb a digitális hangátvitelről, hogy ne lehetne egy jobbféle cuccon egy jobbféle felvétellel 5 perc alatt megmutatni, hogy mennyire nem korrelál az ismerete a számára is hallható gyakorlattal.
Most nincs időm a tételes cáfolatra, de előbb-utóbb megírom, mert elfogadhatatlan számomra, hogy a kezdő érdeklődők számára az ilyen cikkek legyenek irányadók.
Kíváncsi vagyok, érdekelne!
Mert ugye 20k felett elvileg tenyleg nem hallunk. Mondhatnank, hogy de a felharmonikusok alsobb modulacios produktumait viszont halljuk, és ez igaz is, de mivel az alacsonyabb frekvenciás, így rajta lesz a 44k-s streamen is.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5262

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A teszteket nem megfelelően végzik, szinte mindenütt. A Boston hifis társaság teszt metódusa meg végképp elfogadhatatlan
számomra. A végső konklúziók igen könnyen cáfolhatók. A 16/44,1 és a sacd (ami nagyjából megfelel a 24/176,4-nek) közötti különbséget egyszerűen ráfogják a nem azonos gyártási forrásra, a pcm esetében már más indokokat hoznak elő, ami egy totális katyvasz, mert vannak benne helyes és helytelen információk bőven.
A 24 bit előnye a felvételtechnikában információ teljesen igaz, a többi infó viszont nem teljesen igaz, illetve totálisan hamis is előfordul.
Véleményem szerint ezen cikk alapján senki sem lesz annyival okosabb a digitális hangátvitelről, hogy ne lehetne egy jobbféle cuccon egy jobbféle felvétellel 5 perc alatt megmutatni, hogy mennyire nem korrelál az ismerete a számára is hallható gyakorlattal.
Most nincs időm a tételes cáfolatra, de előbb-utóbb megírom, mert elfogadhatatlan számomra, hogy a kezdő érdeklődők számára az ilyen cikkek legyenek irányadók.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Zewaa írta:

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7757

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Pedig lehetne ez egy marha jó téma... de úgyis hitvita lesz 2 hsz után akár elméleti, akár gyakorlati oldalról. Kár belekezdeni. sad.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1277

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

sutemenyx írta:
2021.03.20., szomb. 18:32
Mindenkinek, aki HD zenéket kerget, mert a 44.1k/16bit kevés:

http://www.egalizer.hu/hifi/hangtechnik ... BZBwAQrikc
Mindezt 20-30-40 ezer forintos készülékeken! :)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Mindenkinek, aki HD zenéket kerget, mert a 44.1k/16bit kevés:

http://www.egalizer.hu/hifi/hangtechnik ... BZBwAQrikc

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1200
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

sutemenyx írta:
2021.03.20., szomb. 08:59
Na nezzük mennyi idő alatt megy el:

viewtopic.php?f=31&t=159481
Az általam árult Topping E30 két nap alatt ment el 45ért. Bár nem tudom hogy ennek mi jelentősége van.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Na nezzük mennyi idő alatt megy el:

viewtopic.php?f=31&t=159481

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

mechazseni írta:
2021.03.19., pén. 19:00
bitrograde írta:
2021.03.17., szer. 13:58
Ha már felmerült, én is kérdeznék: költséghatékony megoldásként (50-100E HUF) ki milyen futóművet ajánlana a DAC-om mellé? A CD-gyűjteményemtől nem válok már meg, és néha fel-feltennék egy lemezt. Szóval milyen megbízható megoldások vannak, ha egyáltalán, ebben a szegmensben, melyekhez még emberi áron lehet pótalkatrészt beszerezni, ha arra kerülne a sor?
Van egy “öreg” nálam. Sony CDP 337ESD....kb, árban az a szint amit keresnél. Nem adom el, donor a CDP-R1 hez, de szívesen kölcsön adom...nincs használatban. Kiváncsi lennék mit mondasz róla....?
Köszönöm a felajánlást, ahogyan többeknek is a segítséget. Sajnos a távolság (Pécsett élek) elég nagy úr mostanság.
Amúgy folyamatosan nézegetem a hirdetéseket mindenfelé, és a jövő héten is lehetőségem lesz kipróbálni valamit, úgyhogy előbb-utóbb biztosan alakul valami.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

denesdr írta:
2021.03.18., csüt. 22:18
gomolalaci írta:
2021.03.18., csüt. 20:11
Ami viszont mindent visz, az az LP!
És ez a mondat amúgy is mit keres a dacolós totyikban?
Ja, tudom már, biztos arra a DAC-ra célzol vele, aminek a segítségével ki tudták nyomni a fekete lemezt a digit masterről.
Bocsi! :D
Hehe :D
A gondolkodás nem megerőltető...

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

bitrograde írta:
2021.03.17., szer. 13:58
Ha már felmerült, én is kérdeznék: költséghatékony megoldásként (50-100E HUF) ki milyen futóművet ajánlana a DAC-om mellé? A CD-gyűjteményemtől nem válok már meg, és néha fel-feltennék egy lemezt. Szóval milyen megbízható megoldások vannak, ha egyáltalán, ebben a szegmensben, melyekhez még emberi áron lehet pótalkatrészt beszerezni, ha arra kerülne a sor?
Van egy “öreg” nálam. Sony CDP 337ESD....kb, árban az a szint amit keresnél. Nem adom el, donor a CDP-R1 hez, de szívesen kölcsön adom...nincs használatban. Kiváncsi lennék mit mondasz róla....?
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

Sony76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Sony76 »

SoundMania írta:
2021.03.19., pén. 12:28
Sony76 írta:
2021.03.19., pén. 12:13
sutemenyx írta:
2021.03.19., pén. 12:09

Inkább 100.
Igen, itthon a használt ára 30-48E ft között van, attól függ milyen átalakításon esett át.
Akkor valószínű egyről beszélünk.... A meglátásom:jó lenne tudni a rendszer többi elemét is mik, hogy milyen kategóriában lehet gondolkodni, DE inkább vennék a helyedben mondjuk egy Benchmark DAC1-et . Ha szükséges, akkor ott az usb-s verziója is.... Az egy nagyon klassz hang annyiért. Mindenesetre ilyen kisméretű készülékeket nem csövesítenék belül semmiképp! A cső ugyanis jó sok hőt tud termelni, ami nem egészséges a környező alkatrészeknek, ami nem csövesített hőmérsékletre lett tervezve, ha tervezve lett egyáltalán valamire is. Másrészt egy ilyen árú készülékre tényleg nem hiszem , hogy érdemes rákölteni az árának a többszörösét (1x-2x-esét), hogy jól hallható különbség is legyen. Szóval szerintem hallgass meg mindenképp szerintem egy Benchmark DAC1-et ha elég a tudása számodra.
Köszönöm szépen az infókat leborulok.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”