Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2021.02.14., vas. 12:16

Én véleményt nem írtam, csak kértem volna egy elérhető tudományosabb tesztet a netről és leírtam, hogy miért nem volt tuti a DC teszt.
Ez egy tudományos teszt: https://www.expertreviews.co.uk/tvs-ent ... -heres-why
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3333

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

BoRRoNeo írta:
2021.02.14., vas. 13:04
DeLorean írta:
2021.02.14., vas. 12:57
Érdekel az emberi viselkedés és a fórum "mozgató-erői".
Érdekes, ahogy egy ilyen egyszerű dolog átmegy anyázásba és személyeskedésbe.

Lehet változott a lista, de a kábel teszten ők voltak. gondolkodik.gif
Hinnéd, hogy Nemtomm-ot 22 éve ismerem még jóval azelőttről, hogy a fórumoztunk volna. Soha nem bántottuk egymást, nem is volt rá okunk, most meg naponta küld el a fenébe.

Én nem voltam ott a teszten (azt hiszem más dolgom volt), csak a készítésében vettem részt, illetve az értékelést én csináltam.
Érdekes egy ilyen fórum felület. Eleve nem lehet úgy kommunikálni, hangsúlyozni, mint élőben. Ez nagyon sok esetben tud félreértéseket okozni.

Saját tapasztalatból tudom, hogy baráti kapcsolatok is meg tudnak romlani ilyen helyzetben. Az okát nem tudom, de sajna létező jelenség.
Csak a Marantz! :-D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nagyon egyszerűen lehetne kideríteni ,hogy kik a hívők és kik akik valóban a szeműknek hísznek!
Egy olyan tesztet tolnék amin az égvilágon semmit sem változtatok ,egyik "cserélésnél" sem, mindig ugyanazt látnák az emberek,ugyanavval a kábelekkel, de bemondanám, hogy most látjátok az 5000ft os kábelt , most pedig a 100e ft os kábelt és most az 1mft -os kábelt.. Tuti lenne a dolog,mert biztosan sokan mondanák azt ,hogy az 1mft-osnak volt a legjobb a képe,lenne még oda képzelt más is a dologban, ebben biztos vagyok! Persze ez prosztóság, de így be lehetne bizonyítani ,hogy téved aki azt hiszi a drágább kábelnek jobb képe van! :D Persze abban is biztos vagyok ,hogy ez sem lenne hiteles ,hiszen ,mi van ha valóban jobb képet produkál a milliós hdmi kábel.. gondolkodik.gif :napsut:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Bakker,itt már megy a HDMI kébül Le Mans-i futama,több mint 11 órája és én csak most vettem észre.
Ilyen nincs és mégis van! :D

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Cutler írta:
2021.02.14., vas. 19:14
Lemmy9.1 írta:
2021.02.14., vas. 17:06
Emlékszem, nagy csend volt, mindenki meresztette a szemét. Többször egymásra néztünk tanácstalanul. :D
Na most majd tuti jön valaki, hogy így aztán érvénytelen a teszt. Egymást befolyásoltuk.
Ha jól rémlik hallottam sóhajtásokat is több embertől, ez is egyfajta jel volt, ami miatt ki kellett volna zárni az illetőket.😅
Én jól emlékszem a hördülésre is. Kihagyott a WIFI és macroblokkosodott a kép. Az volt az egyetlen, 100%-ban eldönthető átviteli mód. Az egész szeánsz alatt egyszer fordult elő.

Persze megkaptuk utána, hogy nem volt elég drága a drága kábel, meg nem voltak elég hosszúak a kábelek...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2021.02.14., vas. 17:06
Emlékszem, nagy csend volt, mindenki meresztette a szemét. Többször egymásra néztünk tanácstalanul. :D
Na most majd tuti jön valaki, hogy így aztán érvénytelen a teszt. Egymást befolyásoltuk.
Ha jól rémlik hallottam sóhajtásokat is több embertől, ez is egyfajta jel volt, ami miatt ki kellett volna zárni az illetőket.😅

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Hiccusz írta:
2021.02.14., vas. 18:04
A teszt topikjába feltölthetnéd esetleg. Időrendileg valahova a tesztet követően. Köszi.
Már nem vagyok adminisztrátor, szóval csak a végére tudom. Oda felraktam.
viewtopic.php?f=173&t=98511

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

BoRRoNeo írta:
2021.02.14., vas. 15:13
TSanyi írta:
2021.02.14., vas. 14:35
Mivel tudtommal semmi szindifikáns különbség nem rajzolódott ki az eredmények alapján, így érdemi különbség nem lehetett a kábelek között!!!
Sajnos valamelyik fórum upgrade alkalmával elvesztek az értékelő táblázatok, ezért a teszt topikjában (viewtopic.php?f=173&t=98511) már nem találhatóak meg. Nekem megvannak, ha valakit érdekel fel tudom tölteni vagy el tudom küldeni. Két filmrészlet (Oblivion, Samsara) négy képjellemző (szín, kontraszt, zaj, felbontás). Három átvitel volt, egy 5 ezer Ft-os noname HDMI kábel, egy Nordost ki tudja milyen (gondolom a topikjában le van írva) és egy vezetéknélküli HDMI kapcsolat, ahol a továbbítóig a noname kábel volt kötve.
A teszt topikjába feltölthetnéd esetleg. Időrendileg valahova a tesztet követően. Köszi.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szerintem!

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

TSanyi írta:
2021.02.14., vas. 14:35
Mivel tudtommal semmi szindifikáns különbség nem rajzolódott ki az eredmények alapján, így érdemi különbség nem lehetett a kábelek között!!!
Sajnos valamelyik fórum upgrade alkalmával elvesztek az értékelő táblázatok, ezért a teszt topikjában (viewtopic.php?f=173&t=98511) már nem találhatóak meg. Nekem megvannak, ha valakit érdekel fel tudom tölteni vagy el tudom küldeni. Két filmrészlet (Oblivion, Samsara) négy képjellemző (szín, kontraszt, zaj, felbontás). Három átvitel volt, egy 5 ezer Ft-os noname HDMI kábel, egy Nordost ki tudja milyen (gondolom a topikjában le van írva) és egy vezetéknélküli HDMI kapcsolat, ahol a továbbítóig a noname kábel volt kötve.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Nekem pont ilyen kábel kellene a hanghoz, amiket egyesek zengenek, hogy nőtt a dinamika a kábeltől. Na ilyenkor derülnek ki az emberről, hogy mekkora tudást birtokol. :D
HDMI kábelből is kellene nekem, hogy jobb képet tudjak vetíteni, lehet még nagyobbat is tudnék. gondolkodik.gif
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Még mindig sajnálom hogy nem voltam ott azon a teszten! 31_1_21.gif

Én azért mentem volna el hogy megtudjam látom-e a különbséget vagy sem.

Szerintem a többiek is ezért mentek.

Lehet hogy nem volt millás HDMI kábel, de azért ami a “drágának” nevezett volt annál illett volna észrevenni a különbséget.

“Mikor bejött az asszony és észrevette...” jellegű változást mindenki látta volna, és akkor érdemes azt a kábelt megvenni, talán még ha milla is az ára!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
fapaci írta:
2021.02.14., vas. 12:24
De a kérdésemre még mindig nem válaszoltál, pedig nagyon érdekelne, hogy miért annyira fontos számodra, hogy a saját élményedre alapozott véleményed általános véleménnyé váljon.
A nagy filozofálgatás közepette nem ártana a smiley-kat is észrevenni.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Én ilyen zsigerből eutasító lennék, mégis be lett jelölve, hogy valamit mintha tényleg látnék.
Ez a többekkel is így volt.
Aztán kiderült, hogy mégse.
Van fizika meg pszichika. :D
Az utóbbi legyőzhet, ha hagyod.
Szerintem!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11016
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
Érdekes, ahogy egy ilyen egyszerű dolog átmegy anyázásba és személyeskedésbe. Ráadásul retyó és paprikás csirke, mammutok és p*na színvonalára süllyed a dolog.
Minden hozzászólással kiállítunk magunkról egy minőségi tanúsítványt. Ez könnyebbséget jelent az olvasó számára annak eldöntésében, kit érdemes komolyan venni és kit célszerű figyelmen kívül hagyni.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
Érdekes, ahogy egy ilyen egyszerű dolog átmegy anyázásba és személyeskedésbe.

Lehet változott a lista, de a kábel teszten ők voltak. gondolkodik.gif
Hinnéd, hogy Nemtomm-ot 22 éve ismerem még jóval azelőttről, hogy a fórumoztunk volna. Soha nem bántottuk egymást, nem is volt rá okunk, most meg naponta küld el a fenébe.

Én nem voltam ott a teszten (azt hiszem más dolgom volt), csak a készítésében vettem részt, illetve az értékelést én csináltam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.14., vas. 13:01
Én szeretek vitatkozni, mert sokat segít nekem. De amit itt folyik az nem vita. Én állítok valamit erre kapok személyeskedést, általánosítást, kacsingatást.
Pont neked nem kellene elmagyarázni az IGNORE szó jelentését. Feneketlen kútba felesleges vizet hordanod.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hiccusz írta:
2021.02.14., vas. 12:47
Ok, akkor reszeljük a fingot! :D
Nesze neked szakmai fórum. :D
Visszatérően elmondom újfent, hogy míg neked (s mindenkinek, akinek a sztereó zenehallgatás a háromszög csúcsán való leledzést jelenti) egyetlen pontban értelmezetten "kell" "jó" szubhangot összehozni...
Egyrészt nem használok szubsugárzót otthon (bár ez itt teljesen lényegtelen infó), másrészt a zenehallgatási élményeim 1 %-át sem teszik ki azon esetek, amikor egy háromszög csúcsán ülök. Egy koncerten, moziban, színházban eleve nincs háromszög, ott hangtér, diszperzió van. A hangtechnika nem csak HiFi-ből és házimoziból áll, sőt ezek szinte elhanyagolható részt képeznek a nagy egészből!
Már ne is haragudj, de a roadhow-zás alatt látott hőseiddel és azok cimbijeivel nem tudok mit kezdeni. Nekem ez legfeljebb a vak vezet világtalant kategória. :D
Tehát a szokványos felhasználóval nem tudsz mit kezdeni, a házimozikban végzett átviteli és akusztikai mérések eredménye pedig számodra nem elégséges információ. Tiszta ügy, így valóban nincs miről beszélni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.02.14., vas. 13:04-kor.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.14., vas. 12:50
BoRRoNeo írta:
2021.02.14., vas. 12:41
Ne bonyolítsuk már túl...
Én már az első, több nappal ezelőtt neked írt válaszomban rámutattam, szerintem hol hibás a bizonyítási módszered. Nem szeretnék abba a hibába esni, mint itt néhányan, hogy napok óta csak magukat ismételgetik abban bízva, hogy valami csoda folytán megváltozik bármi is, ha nyolcadszor írják le ugyanazt.
Én szeretek vitatkozni, mert sokat segít nekem. De amit itt folyik az nem vita. Én állítok valamit erre kapok személyeskedést, általánosítást, kacsingatást. Ettől sem nekem, sem a másik oldalnak, sem az érdeklődőknek nem lesz jobb. Nyilván egyetemes érdek, hogy megmaradjunk ezen a szinten. De ha nekem kilencedszerre is le kell írnom, akkor leírom, pedig nem bízom a csodában.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
2021.02.14., vas. 12:41
Ne bonyolítsuk már túl...
Én már az első, több nappal ezelőtt neked írt válaszomban rámutattam, szerintem hol hibás a bizonyítási módszered. Nem szeretnék abba a hibába esni, mint itt néhányan, hogy napok óta csak magukat ismételgetik abban bízva, hogy valami csoda folytán megváltozik bármi is, ha nyolcadszor írják le ugyanazt.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2021.02.14., vas. 12:12
Hiccusz írta:
2021.02.14., vas. 11:38
Megint 2.0 (2.1) zenélés oldalról közelítesz, pedig denesdr kijelentésének a (házi)mozi volt az alapja. Onnan nézve pedig semmilyen módon, semmilyen példával nem cáfolható az állítása (még 1x, miszerint több szub mindig "jobb" abban az értelemben véve, hogy csakis több szubbal érhető el a nézési pontok (=több néző, több sorban!) közti legkonzisztensebb mélyfrekvenciás hang reprodukció :ohnoohnoohno: End of story.
Nem értem ezt a zene vs házimozi megkülönböztetést, amivel visszatérően élsz. Számomra ugyanarról szólnak akusztikai és hangtechnikai szempontból is. Eltérés maximum a felhasználók hozzáállásában van.
Ok, akkor reszeljük a fingot! :D Visszatérően elmondom újfent, hogy míg neked (s mindenkinek, akinek a sztereó zenehallgatás a háromszög csúcsán való leledzést jelenti) egyetlen pontban értelmezetten "kell" "jó" szubhangot összehozni, addig a mozis társadalomnak (=több soros, több néző pozíciós felállás esetén!) ezt a rendszer N ponton kell teljesítenie. És most plííííííz ne gyere azzal, neked is van több pontod, hiszen ülsz a retyón, beengeded a postást a kaputelefonnál állva vagy mikor a paprikás csirke fölé hajolsz a konyhában. :D.
fapaci írta:
2021.02.14., vas. 12:12
Lehet, hogy Te nem tudsz ellenpéldát, de én találkoztam már olyan helyzettel, hogy hősünk két szubsugárzót állított hadrendbe a barátja ajánlására és míg az egyik dobozzal egész jó átvitelt sikerült elérnie, a másik hibás elhelyezésével lerontotta a végeredményt. Méréssel és meghallgatással is sikerült meggyőzni róla, hogy nyugodtan adja el a 2. szubsugárzót.
Már ne is haragudj, de a roadhow-zás alatt látott hőseiddel és azok cimbijeivel nem tudok mit kezdeni. Nekem ez legfeljebb a vak vezet világtalant kategória. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.02.14., vas. 13:42-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.14., vas. 12:24
Vannak olyan fejlett mérési módszerek, amik már képesek kimutatni összefüggést a szubjektív élmény és a műszaki tartalom között, de ezeket biztosan nem pár soros cikkekben fogják publikálni, másrészt halandó ember számára tökéletesen érthetetlen nyelven íródnak.
Ne bonyolítsuk már túl. Ha küldök neked két fényképet és azzal bízlak meg, hogy találd meg benne az eltéréseket, akkor mit csinálnál? Megvannak rá a módszereid és az eszközeid. 10 perc múlva visszaírnál, hogy a két kép tökéletesen azonos, írnád a számlát. De ha ez a két kép egy mozgófilmből lenne kimentve, akkor már méréstechnika, meg szubjektív, meg halandó ember, meg minden. A digitális világban sok helyen teljesen elfogadott, hogy az adatávitel vagy hibás vagy hibamentes. Senki nem vesz drága internetkábelt, hogy jobb legyen a Youtube. Senki nem vesz jobb USB kábelt a telefonjához, hogy jobb minőségűek legyenek a felmásolt képek. Senki nem vesz jobb nyomtatókábelt, hogy szebbek legyenek a betűk. De bezzeg ha videóinformációról van szó, akkor az már vudu.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2021.02.14., vas. 12:16
Én véleményt nem írtam, csak kértem volna egy elérhető tudományosabb tesztet a netről...
Nem fogsz kapni. A HiFi-ben már leboxoltuk, hogy az alapszintű méréstechnikával - amit az emberek többségé "mérésként" emleget - nem lehet különbséget kimutatni a kábelek audio és videó jelre gyakorolt hatása között, maximum a zavarvédettség mérhető, amit legtöbben értelmezni sem tudnak, mert hogy a 0 meg az 1 sérthetetlen és hasonló butaságok szoktak elhangzani érvként. Vannak olyan fejlett mérési módszerek, amik már képesek kimutatni összefüggést a szubjektív élmény és a műszaki tartalom között, de ezeket biztosan nem pár soros cikkekben fogják publikálni, másrészt halandó ember számára tökéletesen érthetetlen nyelven íródnak.

De a kérdésemre még mindig nem válaszoltál, pedig nagyon érdekelne, hogy miért annyira fontos számodra, hogy a saját élményedre alapozott véleményed általános véleménnyé váljon.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Cutler írta:
2021.02.14., vas. 11:39
Teljesen igazad van. Kivéve az utólsó mondatod...
Mit állítottam az utolsó (kérdő!) mondatomban, amivel nem értesz egyet?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”