Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hiccusz írta:
2021.02.14., vas. 11:38
Megint 2.0 (2.1) zenélés oldalról közelítesz, pedig denesdr kijelentésének a (házi)mozi volt az alapja. Onnan nézve pedig semmilyen módon, semmilyen példával nem cáfolható az állítása (még 1x, miszerint több szub mindig "jobb" abban az értelemben véve, hogy csakis több szubbal érhető el a nézési pontok (=több néző, több sorban!) közti legkonzisztensebb mélyfrekvenciás hang reprodukció :ohnoohnoohno: End of story.
Nem értem ezt a zene vs házimozi megkülönböztetést, amivel visszatérően élsz. Számomra ugyanarról szólnak akusztikai és hangtechnikai szempontból is. Eltérés maximum a felhasználók hozzáállásában van.

Lehet, hogy Te nem tudsz ellenpéldát, de én találkoztam már olyan helyzettel, hogy hősünk két szubsugárzót állított hadrendbe a barátja ajánlására és míg az egyik dobozzal egész jó átvitelt sikerült elérnie, a másik hibás elhelyezésével lerontotta a végeredményt. Méréssel és meghallgatással is sikerült meggyőzni róla, hogy nyugodtan adja el a 2. szubsugárzót. Ezzel természetesen nem azt akarom cáfolni, hogy a 2 szubsugárzó az esetek többségében jobb eredményt hozhat, de a nagyobb mennyiség önmagában nem elég.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

fapaci írta:
2021.02.14., vas. 11:07
Javaslom, fogadd el, hogy ha valaki technikai meggyőződése szerint nem lehet különbség két megoldás között, akkor tesztben sem fogja azt észlelni, pláne elismerni. Vannak kivételesen nyitott emberek, akik képesek felülbírálni az elveiket, de ez igen ritka képesség, mert sokak szemében emberi gyengeségnek minősül az önbírálat.
Ez egy nagyon jó gondolat. Én például ateista vagyok, műszaki ember vagyok, műszaki végzettséggel és van mögöttem sok-sok év tapasztalat. Ezekből áll össze az én igazságom. De egyszer történt velem egy érdekes dolog. Lemezjátszót "teszteltem" és volt nálam két tápkábel. Egy olcsó és egy nagyon drága. Nem hiszek a tápkábelekben, azt gondolom, hogy olyan minimális lehet a hangra gyakorolt hatása, hogy azt nem lehet észrevenni, pontosabban fogalmazva még nem láttam embert, aki észre tudta volna venni. A lényeg, hogy bedugtam a drága tápkábelt és hallhatóan jobb lett a lemezjátszó hangja. Nagyon nehéz megfogalmazni amit éreztem, mintha megjelent volna Jézus, aki szerintem nem létezik. Tényleg rossz érzés, amikor összeomlik az a világ, ami alapján az elmúlt 50 évben éltél. De persze műszaki ember lévén azonnal a racionális megoldást kerestem és szerencsére meg is találtam. Elkövettem azt a hibát, hogy a tápkábelt nem az elosztóban cseréltem, hanem a készüléknél, tehát az elosztó egyik portjára volt dugva az olcsóbb kábel, a másikba a drága. És mint kiderült a Bada elosztónak nem egyformák a portjai, az egyik így van szűrve, a másik úgy. Azon a porton, ahol a drágább kábel jobban szólt, az olcsóbb kábel is jobban szólt. Nem a kábelek közt volt különbség, hanem az elosztóban, ki is dobtam. És bevallom nagy megkönnyebbüléssel állt helyre a világ.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

denesdr írta:
2021.02.14., vas. 11:34
Nyilván nem arra kell gondolni, hogy random mód behányjuk a szubokat egy helyiségbe és kész is van, de akár még DSP nélkül is elérhető a jobb összteljesítmény.
Maximálisan egyetértek.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

fapaci írta:
2021.02.14., vas. 11:18
...Ha magasabb szintre törekszünk, arra már nem lesz elég 1-2 mondat. No de ki akar oldalakon keresztül körmölni a köszönet halvány reménye nélkül?
Teljesen igazad van.
Kivéve az utólsó mondatod, mert egy több oldalas, szakmailag korrekt írást, a szubsugárzók helyes elhelyezéséről, többüléses, többsoros házimozikban, szerintem sokan megköszönnék itt a fórumon. Én biztosan ;peace;

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2021.02.14., vas. 11:18
Hiccusz írta:
2021.02.14., vas. 10:58
Némi intuícióval azt mondanám, denesdr-nek van igaza, s egyben azt feltételezem, abból indul ki (amiből amúgy én is, ha ilyet hallok), miszerint a cél az, egyszerre lehessen ugyanazt a mennyiségű és minőségű "mélyet" adni a szobában ülő VALAMENNYI nézőnek.
Bizonyos szempontból nézve neked is igazad van, hiszen itt a fórumon is láthatunk rá sok (rossz) példát, mikor több szub is van/volt ugyan a rendszerben, de nincsenek/nem lettek jól elhelyezve, bemérve. Kvázi, a legkevésbé sincs/sem volt kiaknázva a helyzet. Innen nézve triviális (bár ezt lehet, hogy denesdr sem vitatja), önmagában nem a "mennyiség" itt a kérdés lényege, hanem a "hogyan".
Majdnem hibátlan levezetést hoztál össze. Ám van egy tudományos bizonyítási feltétel az állításokkal szemben, mégpedig ha bármilyen módon, bármilyen példával cáfolható, akkor nem lehet helyes. Dénesdr kijelentése ezer módon cáfolható, tehát nem lehet helyes, annak dacára, hogy sok esetben helytálló. Sokak szerint ez gonosz kötekedés, szőrözés; mások szerint pedig a korrektségre, színvonalas, hiteles tájékoztatásra törekvés, ami a Kiskegyed oldalain nyilván nem cél, de egy "szakmainak" titulált fórumon talán jogos elvárás.

Példa egy támadhatatlan állításra:

"Ha az előtted haladó autó balra indexel, még nem biztos, hogy egyenesen megy tovább."

Nagyjából ilyen rövid állítások tehetők a szubsugárzók mennyiségével kapcsolatosan is. Ha magasabb szintre törekszünk, arra már nem lesz elég 1-2 mondat. No de ki akar oldalakon keresztül körmölni a köszönet halvány reménye nélkül?
Megint 2.0 (2.1) zenélés oldalról közelítesz, pedig denesdr kijelentésének a (házi)mozi volt az alapja. Onnan nézve pedig semmilyen módon, semmilyen példával nem cáfolható az állítása (még 1x, miszerint több szub mindig "jobb" abban az értelemben véve, hogy csakis több szubbal érhető el a nézési pontok (=több néző, több sorban!) közti legkonzisztensebb mélyfrekvenciás hang reprodukció :ohnoohnoohno: End of story.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1114

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Akkor úgy mondom inkább, hogy több szubbal nagyobb hangnyomás, alacsonyabb torzítás, egyenletesebb lesugárzás érhető el, ahogy ezt sok tanulmány (nemcsak hiedelem) is alátámasztja. Nyilván nem arra kell gondolni, hogy random mód behányjuk a szubokat egy helyiségbe és kész is van, de akár még DSP nélkül is elérhető a jobb összteljesítmény.
Részemről ennyi, nem kívánok vitatkozni ebben a témában. Tapasztaljon aki ilyenben gondolkodik, az többet ér a szájtépésnél. Ha még mérni is van lehetőseg, akkor az még egy plusz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2021.02.14., vas. 11:39-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hiccusz írta:
Némi intuícióval azt mondanám, denesdr-nek van igaza, s egyben azt feltételezem, abból indul ki (amiből amúgy én is, ha ilyet hallok), miszerint a cél az, egyszerre lehessen ugyanazt a mennyiségű és minőségű "mélyet" adni a szobában ülő VALAMENNYI nézőnek.
Bizonyos szempontból nézve neked is igazad van, hiszen itt a fórumon is láthatunk rá sok (rossz) példát, mikor több szub is van/volt ugyan a rendszerben, de nincsenek/nem lettek jól elhelyezve, bemérve. Kvázi, a legkevésbé sincs/sem volt kiaknázva a helyzet. Innen nézve triviális (bár ezt lehet, hogy denesdr sem vitatja), önmagában nem a "mennyiség" itt a kérdés lényege, hanem a "hogyan".
Majdnem hibátlan levezetést hoztál össze. Ám van egy tudományos bizonyítási feltétel az állításokkal szemben, mégpedig ha bármilyen módon, bármilyen példával cáfolható, akkor nem lehet helyes. Dénesdr kijelentése ezer módon cáfolható, tehát nem lehet helyes, annak dacára, hogy sok esetben helytálló. Sokak szerint ez gonosz kötekedés, szőrözés; mások szerint pedig a korrektségre, színvonalas, hiteles tájékoztatásra törekvés, ami a Kiskegyed oldalain nyilván nem cél, de egy "szakmainak" titulált fórumon talán jogos elvárás.

Példa egy támadhatatlan állításra:

"Ha az előtted haladó autó balra indexel, még nem biztos, hogy egyenesen megy tovább."

Nagyjából ilyen rövid állítások tehetők a szubsugárzók mennyiségével kapcsolatosan is. Ha magasabb szintre törekszünk, arra már nem lesz elég 1-2 mondat. No de ki akar oldalakon keresztül körmölni a köszönet halvány reménye nélkül?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1114

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Hiccusz írta:
fapaci írta:
2021.02.12., pén. 14:24
denesdr írta:
2021.02.12., pén. 08:01
Általánosságban elmondható, hogy több szub jobb mint 1.
Pont így születnek a hiedelmek, indoklás és konkrét példa nélküli, ezer módon értelmezhető, pár szavas kijelentésekből. :D
Igen, valahogy így gondoltam. A több szub megadja a lehetőséget, hogy a kapott hang jobban passzoljon a szobába, nagyobb területet lefedve egyenletes méllyel, nagyobb hangnyomással vagy éppen ugyanakkora hangnyomással mint 1 doboz esetén de kisebb torzítással, attól függ honnan nézzük.
Aztán mivel ez a kezdő hm topik, szerintem sem kellene elvenni a friss kísérletezők kedvét, hogy "úgyis xar lesz, elég az egy szub".
Ráadásul a kérdezőnek kéznél van a második doboz, amit csak rá kell kötnie a rendszerre.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2021.02.14., vas. 09:28
Ne legyen hosszú a teszt, hiszen elfáradnak az emberek.
Hát az sem kis környezetterhelés, amit ebbe a topikba tolsz napok óta. :D

Javaslom, fogadd el, hogy ha valaki technikai meggyőződése szerint nem lehet különbség két megoldás között, akkor tesztben sem fogja azt észlelni, pláne elismerni. Vannak kivételesen nyitott emberek, akik képesek felülbírálni az elveiket, de ez igen ritka képesség, mert sokak szemében emberi gyengeségnek minősül az önbírálat.

Szerintem teljesen mindegy, összejön-e egy olyan teszt, amin kimutatnak/cáfolnak valami különbséget. Ennek hatására a kábelhívők nem fogják eladni a drága összekötőiket, a szkeptikusok pedig nem fognak bevásárolni. Ha Te úgy gondolod/érzékeled, hogy lehet különbség két HDMI kábel között, az miért nem elég számodra? Miért lényeges, hogy mások is egyetértsenek veled?

Lelkes korszakomban jómagam is elkövettem számos publikus tesztet baráti körben, kollégák, néha laikusok bevonásával is. Műsoron szerepelt sok készülék, tápkábel, összekötő, tápegység, meg az USB kábelek, file formátumok körüli (tév)hitek és előítéletek. Az egyértelmű eredményeket közzétettem, de ettől még forgott tovább a Föld. Hiába mutattuk ki a vakteszt során 100 %-os biztonsággal egy jelenség létezését, vagy ennek ellentétét, sok kedves fórumtárs közölte velünk, hogy az nem lehet, teljesen kizárt, hogy (nem) láttunk/hallottunk különbséget, meg hogy tutira befolyásoltak minket a földönkívüliek, valamelyik háttérhatalom, vagy csak simán megvásárolt minket kilóra egy kereskedő. Ilyen az ember. Egyetlen megoldás van: saját tapasztalatokat szerezni és nem hallgatni senkire.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2021.02.12., pén. 14:24
denesdr írta:
2021.02.12., pén. 08:01
Általánosságban elmondható, hogy több szub jobb mint 1.
Pont így születnek a hiedelmek, indoklás és konkrét példa nélküli, ezer módon értelmezhető, pár szavas kijelentésekből. :D

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Kabaré ez a téma. Lehetne csinálni bármilyen tökéletese tesztet, valaki mindig megmagyarázná hogy miért nem volt jó.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
Hiccusz írta:
2021.02.14., vas. 09:06
Megcsinálod?
Hát én nem vagyok cég.
Kifogásnak is gyenge. :D
DeLorean írta:
Szerintem.
Szerintünk meg nem. De belemenni sem érdemes, mert ahogy nézem, koncepcionálisan van köztünk nézetkülönbség. Ráadásul ez itt offtopic.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.02.14., vas. 13:26-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 777

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Okoskodás. Ne fedezzük fel a csőben a lyukat.
A DC teszt tökéletes volt.
Szerintem!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 15:31
BoRRoNeo írta:
2021.02.13., szomb. 10:02
Szerintem te az egészet borzalmasan félreérted.
Szvsz aki ott volt az egy pici tapasztalattal gazdagodott és volt egy kellemes délutánja.
Szerintem nem volt megfelelő a teszt.
Nem kellett volna sok, hogy az legyen, csak amiket leírtam.
Anélkül valóban egy kellemes délután lehetett és nem több.
De kis hibák becsúszhatnak, majd a következő tuti lesz, ha lesz.
:smile32:
Megcsinálod?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 21:32
nemtomm írta:
2021.02.13., szomb. 21:29
Igen van a HMS ....... :D De ott használnak többfajta elosztót tápkábelt is... :D
Hát akkor oda kellene mondjuk neked elvinni egy 1000 forintos madzagot és kicserélni a mostanival.
Ha nem lesz változás, sem szerintük, sem szerinted - akkor hazavihetnéd az ott használtat, nekik meg mindegy lenne.
Mindenki jól járna!
:D
A nagyszoba demója után tudtam meg melyik gyártó milyen hdmi felső kategóriás kábele került a vetítő elé.... szóval a kép Igen meggyőző volt.... :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Csak a teljesség kedvéért, ilyen amikor a HDMI nem jó:

youtu.be/sx9xQow2D_M

Ebből az is érthető, hogy mivel a hiba random eloszlású, ezért nincs olyan kábel, ami minden képponton ugyanazt a változást hozná elő, pláne úgy hogy jobb legyen a kép. Én csak akkor tapasztaltam ilyet, amikor az irodai monitor HDMI kábelét sikerült a takarítónak részben kihúznia a PC-ből, és a kép meg tele lett hintve zöld pontokkal.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 21:09
Egyáltalán nem. Nem tudom hol mit használnak. Ha írtam volna valamelyik céget, utána megírják, hogy ez nagy baromság, mert 1000 forintos HDMI kábelek vannak a bemutató szobájukban, akkor az nem lett volna szép. Biztos van olyan cég, nem?

Akik járnak mindenfelé hallgatózni ezt jobban tudják.
Ne haragudj, félreértettelek. Úgy olvastam, hogy konkrét cégre gondolsz, de nem akarod megnevezni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 21:09
Quetz írta:
2021.02.13., szomb. 18:55
Célozgatunk, sejtegetünk, egy kis dombra lecsücsülünk. csüccs.
Egyáltalán nem. Nem tudom hol mit használnak. Ha írtam volna valamelyik céget, utána megírják, hogy ez nagy baromság, mert 1000 forintos HDMI kábelek vannak a bemutató szobájukban, akkor az nem lett volna szép. Biztos van olyan cég, nem?

Akik járnak mindenfelé hallgatózni ezt jobban tudják.
Igen van a HMS ....... :D De ott használnak többfajta elosztót tápkábelt is... :D
"Az igazi barát szemből támad."

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 17:48
Kíváncsi lennék egy másik cégnél (nevet nem említek) - ahol eleve nagyon drága kábeleket használnak a bemutató teremben is - egy ilyen tesztre. Remélem lesz valahol...
:smile32:
Célozgatunk, sejtegetünk, egy kis dombra lecsücsülünk. csüccs.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

tothn írta:
2021.02.13., szomb. 16:58
Jelentem az első helyről rendelt tripp lite hdmi nem működött, visszaküldtem. Második helyről rendeltem ugyanolyat, tökéletesen működik. Tripplite 568as, 10m.
Szal az első kábel valszeg hibás volt. Probléma letudva.
Sajnos, volt pár szar belőle, egyik fórumtársunknak is most cseréltettem.. nekem is 2x kellett megvenni a 15m-est ,de nálam a kutya végzett az egyikkel :D az enyém lekopogom hibátlanúl működik 2 éve már.. kopp.kopp.kopp.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: tothn »

Jelentem az első helyről rendelt tripp lite hdmi nem működött, visszaküldtem. Második helyről rendeltem ugyanolyat, tökéletesen működik. Tripplite 568as, 10m.
Szal az első kábel valszeg hibás volt. Probléma letudva.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 15:31
Szerintem nem volt megfelelő a teszt.
A teszt elérte a célját, szórakoztató volt. Minek tesztelni olyasmit, amit mérni is lehet. A képet pedig egzakt módon lehet. Csinálhatnánk egy tesztet ki mondja meg legpontosabban ránézésre, hogy melyik kábel a hosszabb, de kitalálták már a mérőszalagot. És ha a két kábel egyforma hosszú, akkor teljesen mindegy ki mit mond.

Következő teszt nem lesz, mert már nincs igény arra, hogy szórakozzunk és jól érezzük magunkat. Én a részemről többet a nyílt napokat sem vállalom a DC-ben, pedig korábban az is szórakoztató volt.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

fapaci írta:
2021.02.13., szomb. 10:43
ZolaBA írta:
2021.02.13., szomb. 04:58
Bekészítem a Michael Jackson popcornos mémet. Mert, ha ez a vita "átkerül a helyére" a kábelezzünk topicba...
Nem lehetsz ilyen gonosz! Abban a topikban rémes fenevadak portyáznak gyanútlan áldozatokra lesve és bárkire rásózzák az 1 milliós ezüst kábelt, hiszen anélkül nincs élet, de még halál sincs.
Azt a topikot ne is említsd, meg a hifiset se, teljesen más bolygóról jött némelyik. :D
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

ZolaBA írta:
2021.02.13., szomb. 04:58
Bekészítem a Michael Jackson popcornos mémet. Mert, ha ez a vita "átkerül a helyére" a kábelezzünk topicba...
Nem lehetsz ilyen gonosz! Abban a topikban rémes fenevadak portyáznak gyanútlan áldozatokra lesve és bárkire rásózzák az 1 milliós ezüst kábelt, hiszen anélkül nincs élet, de még halál sincs.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.02.13., szomb. 08:28
A teszt egy prekoncepcióra épült és az alapján készítettétek.
A készítők direkt arra hegyezték ki a dolgot.
Szerintem te az egészet borzalmasan félreérted. A teszt -akárcsak az összes többi- nem arra készült, hogy egy embert meggyőzzünk. A teszt egy szórakoztató tapasztalatgyűjtés. Én vallom, hogy a szemünk és a fülünk borzalmasan rossz érzékszervünk, plusz rájön még az agyunk is és ebből a kombóból bármi kisülhet. Ha a méréséket alapnak vesszük, akkor rájöhetünk, hogy mennyire nem látunk semmit. Vittem én már vissza projektort azzal, hogy nem működik a fényerőszabályzója. Aztán műszerrel kimérve kiderült, hogy de, csak 10%-ot szabályoz. Olyan kevés a 10%, hogy szemre nem lehetett látni, főleg, hogy szép fokozatosan változtatta.
A változás akkor érdekes számunkra, ha az észrevehető. Senki nem fizetne azért, mert a projektora zöld pontját 1 %-kal odébb teszem. Pedig a változás tényszerű, a műszer ki is mutatja. Vagy te cserélnél azért processzort horror pénzért, mert műszeresen kimutatom, neked, hogy a frekigörbéje 1%-kal laposabb, de semmit nem hallasz belőle?
Erre a koncepcióra épült a HDMI kábel teszt. Hogy valóban van-e látványosan észrevehető különbség. Plusz az érdekesség okán behoztuk a vezeték nélküli átvitelt is, hiszen egyre többen érdeklődnek a megoldás iránt. Még egyszer mondom, nem arra épült a teszt, hogy becsapjuk az embereket vagy hogy valaki meggyőzzünk bármiről is. Arról szólt, hogy van-e látványos különbség. Utólag lehet, hogy pár dolgot másképpen csináltam volna, de hangsúlyozom már akkor is “az asszony bejött a szobába és azonnal észrevette, hogy mennyivel jobb a kép” észrevételek adták a kiindulópontot, azaz látványos, azonnal észrevehető különbséggel számoltunk. Az biztos, hogy ez nem történt meg. Előtte pár nappal teszteltük a Dune és a Popcorn aktuális lejátszóit és ott például azonnal észrevehető, drámai különbségek voltak. Mondjuk ott meg az volt a polémia alapja, hogy melyik a jobb, mert ezt is nehéz eldönteni műszer nélkül.
És még egyszer, a teszt nem Nemtomm meggyőzésére készült. Nem is mi találtuk ki. Szvsz aki ott volt az egy pici tapasztalattal gazdagodott és volt egy kellemes délutánja.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”