Tudnám javasolni neked is meghallgatásra a Micromega Duo-t, Teac vrds-t, Theta Data Basic-ot. Azért csak ennyit mert ezeket ismerem és egész jók. :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
-
cécó
- Fórumlakó

- Értékelés: 125
Re: Cd játszók
Csöves Rif Audio Dac és Primare i30. 
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/H.T.Diamond/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
- ViXi78
- Nincs visszaút

- Értékelés: 60
A héten befejeződött az első pár LF353H típusú műveleti erősítőpár bejáratása.
Nem siettem el a dolgokat, ami azt illeti. Minden egyes percet jegyeztem és mellékelem is ezt a naplót. Bárki megnézheti.
Ez nem új ténymegállapítás, de aki esetleg nem foglalkozott ilyesmivel annak hasznos infó lehet a következő mondat. Egy átlag user napi vagy heti néhány órás zenehallgatással akár évekig is benne lehet a bejáratós periódusban!
Piszok sok idő így a 100 óra! A listából lehet is látni, hogy az idő második felében voltak időszakok amikor csak bekapcsoltam a masinát, de nem indítottam el. Első pillanattól kezdve olyan 60 óráig nagyjából 3 darab lemezt hallgattam felváltva. Lehet, hogy írtam már, de a nulladik órában úgy hallottam, hogy szép tiszta a hangja és nagyon jó a térérzet. Én végig ezt hallottam és ezt hallom most is. Az ehhez összerakott lánc nem lett megbontva, nem lett bolygatva a 100 óra alatt. Közben volt egy erősítő felújításom így a napokban át kötöttem a forrást abba a készülékbe. Sajnos vagy nem sajnos most otthon vagyok és tudok ezekkel foglalkozni. A jövő héten fogom úgy meghallgatni ahogy elkezdtem a nulladik órában és akkor tudom leírni a tapasztaltakat.
Recap: már érkezett egy nagyobb adag kondenzátor! Sajnos egyik értékből nem sikerült a szükséges mennyiséget beszerezni és ez még várat magára. Gondoltam egy nagyot és összeszámoltam a cdket. Összesen 8-9 darab készüléket fogok újrakondizni. Így nemcsak hiányzó kondikat várom, de még pótlást is kell rendelnem. Hát ez is egy kisebb vagyon lesz.
Az összetétel nem változott: Nichicon KZ MUSE, KW és ES bipolar. A control panelek meg kapnak Panasonic FC-t. Mondjuk az épített 304 mk2 control panelén FG-k vannak beszerelve.
Végülis a 100 óra pontosan 104 óra 20 perc lett. A készüléket természetesen az utolsó bejegyzés óta is használtam, így már jónéhány órával több van benne. Amúgy amit észrevettem már és ez a mostani sok óra is megerősíti, hogy kell a készülékeknek a bemelegedésí idő. Főleg ezeknek az öreg Philips, Marantz pörgetőknek. 1 óra kell neki és utána zene van...
Nem siettem el a dolgokat, ami azt illeti. Minden egyes percet jegyeztem és mellékelem is ezt a naplót. Bárki megnézheti.
Ez nem új ténymegállapítás, de aki esetleg nem foglalkozott ilyesmivel annak hasznos infó lehet a következő mondat. Egy átlag user napi vagy heti néhány órás zenehallgatással akár évekig is benne lehet a bejáratós periódusban!
Piszok sok idő így a 100 óra! A listából lehet is látni, hogy az idő második felében voltak időszakok amikor csak bekapcsoltam a masinát, de nem indítottam el. Első pillanattól kezdve olyan 60 óráig nagyjából 3 darab lemezt hallgattam felváltva. Lehet, hogy írtam már, de a nulladik órában úgy hallottam, hogy szép tiszta a hangja és nagyon jó a térérzet. Én végig ezt hallottam és ezt hallom most is. Az ehhez összerakott lánc nem lett megbontva, nem lett bolygatva a 100 óra alatt. Közben volt egy erősítő felújításom így a napokban át kötöttem a forrást abba a készülékbe. Sajnos vagy nem sajnos most otthon vagyok és tudok ezekkel foglalkozni. A jövő héten fogom úgy meghallgatni ahogy elkezdtem a nulladik órában és akkor tudom leírni a tapasztaltakat.
Recap: már érkezett egy nagyobb adag kondenzátor! Sajnos egyik értékből nem sikerült a szükséges mennyiséget beszerezni és ez még várat magára. Gondoltam egy nagyot és összeszámoltam a cdket. Összesen 8-9 darab készüléket fogok újrakondizni. Így nemcsak hiányzó kondikat várom, de még pótlást is kell rendelnem. Hát ez is egy kisebb vagyon lesz.
Az összetétel nem változott: Nichicon KZ MUSE, KW és ES bipolar. A control panelek meg kapnak Panasonic FC-t. Mondjuk az épített 304 mk2 control panelén FG-k vannak beszerelve.
Végülis a 100 óra pontosan 104 óra 20 perc lett. A készüléket természetesen az utolsó bejegyzés óta is használtam, így már jónéhány órával több van benne. Amúgy amit észrevettem már és ez a mostani sok óra is megerősíti, hogy kell a készülékeknek a bemelegedésí idő. Főleg ezeknek az öreg Philips, Marantz pörgetőknek. 1 óra kell neki és utána zene van...
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
-
cécó
- Fórumlakó

- Értékelés: 125
Szervusztok!
Tisztelettel érdeklődnék 150k.-ig milyen futóművet ajánlotok használtan Rega Apollo CD-r helyett? Botor-é az ötlet,vagy ennél mélyebben zsebbe nyúlós egy konkrét előrelépés?
Köszönöm Uraim!
Tisztelettel érdeklődnék 150k.-ig milyen futóművet ajánlotok használtan Rega Apollo CD-r helyett? Botor-é az ötlet,vagy ennél mélyebben zsebbe nyúlós egy konkrét előrelépés?
Köszönöm Uraim!
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/H.T.Diamond/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
Az a terv, hogy hétvégére el is játszom közönség előtt.
A viccet félretéve, ha valamit csinálok akkor az precízen.
- ViXi78
- Nincs visszaút

Most nagyon ráfeküdtem a bejáratásra. A héten szabin vagyok. Bedobtam egy Patricia Barber cd-t. Tegnap este már néhány számot el tudtam énekelni önálóan.
A viccet félretéve, ha valamit csinálok akkor az precízen.
Másnak hasznos infó lehet: Annyi baj történt, hogy 4 darab ic-t rendeltem, de az egyik mire ideért átment National Semiconductorból SGS Thomsonba. Most van egy felemás pár amivel így nem sokra megyek. Valószínűleg érdemes lehet 304-be fejhallgató kimenethez betenni vagy ahova csak egy darab kell. Ettől a felhasználótól így nem ajánlom a vásárlást. Mástól is kapott már ezért negatívot. Én csak későn néztem utána.
https://www.ebay.com/itm/LF353-H-TO99-N ... 2749.l2649
Amúgy 3,5 EUR/db áron tudtam tőle venni ami nem olyan rossz szerintem.
A korrekt ajánlatom pedig az lett volna, hogy akkor ezért adjon 5 darabot 3 EUR/db áran. Ezt ő elutasította. Küldjem vissza azt amelyik nekem nem felel meg és kicseréli. Persze a saját költségemen. Aha...
- ViXi78
- Nincs visszaút

Köszi a linket. Már szemeztem vele korábban csak a francia 1 hét alatt meglett azért választottam azt. Közben az ember a saját hibáját nem akarja bevállalni, pedig korrekt ajánlatot tettem. Őt majd értékelem ezek alapján és valószínűleg rá fogok menni az aranyozott példányokra. 1-3 párat szeretnék még begyűjteni. Kicsit drága a posta, de több darabnál jobban eloszlik majd a költség.tunerman írta: ↑2021.02.20., szomb. 07:20Itt van eredeti és aranyozott lábú National Semiconductor LF353H:. Így ez most jegelve, de LF353H érkezett a napokban. Igaz nem aranyozott, de National Semiconductor gyártmány.
https://www.ebay.com/itm/2-Vintage-Nati ... Swx0FZkZk8
A sárga festékpötty a tetején azt jelenti, hogy a megrendelt darabokat a múltban valamelyik felhasználó bemérte, vagy tesztelte.
TJ.
Másnak hasznos infó lehet: Annyi baj történt, hogy 4 darab ic-t rendeltem, de az egyik mire ideért átment National Semiconductorból SGS Thomsonba. Most van egy felemás pár amivel így nem sokra megyek. Valószínűleg érdemes lehet 304-be fejhallgató kimenethez betenni vagy ahova csak egy darab kell. Ettől a felhasználótól így nem ajánlom a vásárlást. Mástól is kapott már ezért negatívot. Én csak későn néztem utána.
https://www.ebay.com/itm/LF353-H-TO99-N ... 2749.l2649
Amúgy 3,5 EUR/db áron tudtam tőle venni ami nem olyan rossz szerintem.
A korrekt ajánlatom pedig az lett volna, hogy akkor ezért adjon 5 darabot 3 EUR/db áran. Ezt ő elutasította. Küldjem vissza azt amelyik nekem nem felel meg és kicseréli. Persze a saját költségemen. Aha...
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3002
Itt van eredeti és aranyozott lábú National Semiconductor LF353H:. Így ez most jegelve, de LF353H érkezett a napokban. Igaz nem aranyozott, de National Semiconductor gyártmány.
https://www.ebay.com/itm/2-Vintage-Nati ... Swx0FZkZk8
A sárga festékpötty a tetején azt jelenti, hogy a megrendelt darabokat a múltban valamelyik felhasználó bemérte, vagy tesztelte.
TJ.
- Csatolmányok
-
- National_Semiconductor_LF353H.jpg (11.59 KiB) Megtekintve 3162 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2910
- Kapcsolat:
LF353-nak adj 80-100óra bejaratasi idot. Utana barmit teszel vissza, massziv visszalepes! Közben olyan is van, hogy nemjó! Nem szabad feladni a járatást!ViXi78 írta: ↑2021.02.19., pén. 17:18Ahogy nálam szokott lenni picit lassúl a projekt.marconi írta: ↑2021.02.05., pén. 23:23Megfordult már nálam is pár cd100 a simától a fehér chipes demóig, meg persze hallottam is párat különféle kivitelben, mondjuk ilyen kondikkal amiket tervezel még nem. Ami nem BG az a Kaisei aminél alább szerintem ne add, illetve Pepperpower és SutemenyX szerint a Nichicon kz avagy Muse az még elég jó. (Majd alátámasztják ha így van.) ha mindenhová olyat teszel ahová ilyesmi kondi való nem járhatsz rosszul. De amúgy legtöbbet az v. generációs jfet tuning hoz (by Tunerman) hangban. Mivel simán nyom nélkül kiszedhető (direkt így lett kitalálva) csak nyersz vele ha belerakod vagy rakatod.ViXi78 írta: ↑2021.02.05., pén. 22:37Kedves Fórumtársak!
Remélem érdekes témát dobok fel. Mostanában egyre több Philips CD100 bukkan fel itt-ott.![]()
Nekem is horogra akadt megint egy példány komplett zubehörrel. Vagyis nem, mert az angol már egy futómű rögzítő csavart nem küldött el és már nincs is meg neki.Ez és a dobozon kívül minden megvan. Juhhhhi! Szóval így már 3 ilyen csudajó masina van itt.
Az első már vagy 15 éve megvan és már anno újra lett kondizva az egész gép, de normál kondikkal. Mondjuk nem hiszem, hogy rosszabb hangja van, mint egy olyannak, amiben minden gyári, de azt sem hiszem, hogy sokkal többet fog dobni a hangon, ha most újra kondizom Nichicon audióra készült kondikkal, de egyébként ezt fogom tenni. A lényeg, hogy a 3 masinát egyformára szeretném újra kondizni. Ehhez készítettem egy táblázatot és ezek mind kereskedelmi forgalomban kapható kondenzátorok. Tettem mindhez adatlapot is. Minimális módosítás van a kapacitás értékekben. Retro értéke miatt nem szeretném televágni mindenféle muglival. Amúgy mindhárom gép más. CD100/00, CD100/05, CD100/30 ezek vannak. Az alap összeírás a /00-ból épült fel. Pici eltérés van köztük. Remélem érthető a táblázat.
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek?
Ne úgy induljunk neki, hogy vegyek bele Black Gate-et, mert az nem lesz!
Tesztelésre a következő anyagok állnak rendelkezésemre:
-Digital Test – Pierre Verany (dupla cd) 1988 France
-Sound & Vision audio test cd 1993 Canada
-CD-Check test disc 1996-1998 USA
Little urban legend: az új szerzeményt az eladó édesapja vásárolta újonnan. Hoppá!
CD100_recap.xlsx
Ja és az opampot ki ne hagyd, LF353H aranylábú, ez is nagyon sokat jelent.![]()
Összeraktam egy nagyobb kondenzátor rendelést az itt alapnak ajánlott KZ MUSE/UKW kondikból. Persze közben 1-2 érék szépen kifutott készletről. Így ez most jegelve, de LF353H érkezett a napokban. Igaz nem aranyozott, de National Semiconductor gyártmány. Most betoltam a 304-be és már nagyjából másfél órája hangoskodik itt nekem. Induláskor kissé fel is kaptam a fejem! Rég hallgattam ezt a gépet, meg amúgy is rég hallgattam zenét hangosan, de hangra nagyon tiszta és mintha jobban el lenne különítve a jobb/bal csatorna. Ezeket érzékeltem elsőre. Ennek is be kellene járódnia.
Az eladó elkövetett egy kis hibát, így most alkudozok vele, hogy adjon jó árat és akkor veszek több ic-t.![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Összeraktam egy nagyobb kondenzátor rendelést az itt alapnak ajánlott KZ MUSE/UKW kondikból. Persze közben 1-2 érék szépen kifutott készletről. Így ez most jegelve, de LF353H érkezett a napokban. Igaz nem aranyozott, de National Semiconductor gyártmány. Most betoltam a 304-be és már nagyjából másfél órája hangoskodik itt nekem. Induláskor kissé fel is kaptam a fejem! Rég hallgattam ezt a gépet, meg amúgy is rég hallgattam zenét hangosan, de hangra nagyon tiszta és mintha jobban el lenne különítve a jobb/bal csatorna. Ezeket érzékeltem elsőre. Ennek is be kellene járódnia.
Az eladó elkövetett egy kis hibát, így most alkudozok vele, hogy adjon jó árat és akkor veszek több ic-t.
- ViXi78
- Nincs visszaút

Ahogy nálam szokott lenni picit lassúl a projekt.marconi írta: ↑2021.02.05., pén. 23:23Megfordult már nálam is pár cd100 a simától a fehér chipes demóig, meg persze hallottam is párat különféle kivitelben, mondjuk ilyen kondikkal amiket tervezel még nem. Ami nem BG az a Kaisei aminél alább szerintem ne add, illetve Pepperpower és SutemenyX szerint a Nichicon kz avagy Muse az még elég jó. (Majd alátámasztják ha így van.) ha mindenhová olyat teszel ahová ilyesmi kondi való nem járhatsz rosszul. De amúgy legtöbbet az v. generációs jfet tuning hoz (by Tunerman) hangban. Mivel simán nyom nélkül kiszedhető (direkt így lett kitalálva) csak nyersz vele ha belerakod vagy rakatod.ViXi78 írta: ↑2021.02.05., pén. 22:37Kedves Fórumtársak!
Remélem érdekes témát dobok fel. Mostanában egyre több Philips CD100 bukkan fel itt-ott.![]()
Nekem is horogra akadt megint egy példány komplett zubehörrel. Vagyis nem, mert az angol már egy futómű rögzítő csavart nem küldött el és már nincs is meg neki.Ez és a dobozon kívül minden megvan. Juhhhhi! Szóval így már 3 ilyen csudajó masina van itt.
Az első már vagy 15 éve megvan és már anno újra lett kondizva az egész gép, de normál kondikkal. Mondjuk nem hiszem, hogy rosszabb hangja van, mint egy olyannak, amiben minden gyári, de azt sem hiszem, hogy sokkal többet fog dobni a hangon, ha most újra kondizom Nichicon audióra készült kondikkal, de egyébként ezt fogom tenni. A lényeg, hogy a 3 masinát egyformára szeretném újra kondizni. Ehhez készítettem egy táblázatot és ezek mind kereskedelmi forgalomban kapható kondenzátorok. Tettem mindhez adatlapot is. Minimális módosítás van a kapacitás értékekben. Retro értéke miatt nem szeretném televágni mindenféle muglival. Amúgy mindhárom gép más. CD100/00, CD100/05, CD100/30 ezek vannak. Az alap összeírás a /00-ból épült fel. Pici eltérés van köztük. Remélem érthető a táblázat.
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek?
Ne úgy induljunk neki, hogy vegyek bele Black Gate-et, mert az nem lesz!
Tesztelésre a következő anyagok állnak rendelkezésemre:
-Digital Test – Pierre Verany (dupla cd) 1988 France
-Sound & Vision audio test cd 1993 Canada
-CD-Check test disc 1996-1998 USA
Little urban legend: az új szerzeményt az eladó édesapja vásárolta újonnan. Hoppá!
CD100_recap.xlsx
Ja és az opampot ki ne hagyd, LF353H aranylábú, ez is nagyon sokat jelent.
Az eladó elkövetett egy kis hibát, így most alkudozok vele, hogy adjon jó árat és akkor veszek több ic-t.
Sziasztok!
Hátha valakinek újat mondok: Német fórumon olvastam, hogy a Philips CD 614-nél érdemes lekötni a fejhallgató kimenetet, mert a nem túl combos tápellátás miatt, jótékony hatása van a hangra.
Kipróbáltam és nem kicsit javult a hang! Szerintem, más lejátszónál is megér egy próbát, mivel semmibe nem kerül és ha nem jön be, csak vissza kell tolni a csatlakozót a helyére.
Ha valaki rászánja magát a próbára, érdekelne a véleménye.
Hátha valakinek újat mondok: Német fórumon olvastam, hogy a Philips CD 614-nél érdemes lekötni a fejhallgató kimenetet, mert a nem túl combos tápellátás miatt, jótékony hatása van a hangra.
Kipróbáltam és nem kicsit javult a hang! Szerintem, más lejátszónál is megér egy próbát, mivel semmibe nem kerül és ha nem jön be, csak vissza kell tolni a csatlakozót a helyére.
Ha valaki rászánja magát a próbára, érdekelne a véleménye.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Szerintem ne bántsd a diódákat! Kiváló hangjuk van.ViXi78 írta: ↑2021.02.07., vas. 08:46Igen lehet, hogy a Te írásodad olvastam. Néztem és szerintem mindenhol tudom alkalmazni a KZ kondit csak az 5db nagy táp lenne UKW. Közben belenéztem más készülékekbe is amik még nincsenek újra kondizva. Hát egy szatyor kondit kellene vegyek.sutemenyx írta: ↑2021.02.06., szomb. 10:05Igen, valoszinuleg tolem olvastad, hogy a Samwha HE olyasmi, mint a regi Philipsek. Tovabbra is tartom ezt a velemenyt.ViXi78 írta: ↑2021.02.06., szomb. 09:37
Írtad korábban a KZ szériát. Átváltottam már inkább arra. Viszont a nagyobb tápkondikból UKW maradna.
Most néztem ebayen Black Gate árakat. Ennyit nekem nem ér meg!
Még a Samwha HE szériát hallottam vagy olvastam, hogy elég neutrális hangja van. Hasonló mind a gyári Philipsek amiket ezekbe a cd játszókba tettek. De ez egy jóval olcsóbb kondi ahogy néztem.![]()
De azert elvi kerdes, hogy egy CD100-ba azert ne koreai kondit tegyunk.
A KW mondjuk főtàpkondinak jó lehet, de akkor tenyleg mindenhol mashol legyen KZ. Ez két Muse szerias kondi, jo hanguak, de csak ha bejarodtak. A CDM-be pici kondik kellenek, ott bajban leszel. Raadasul az egyik legfontosabb pozicio. Fontold meg oda a Kaiseit, mert abbol van picike, és nem is kell sok bele.
Ami még fontos, hogy ha megvagy a recap-pel, még véletlenül se alkoss róla véleményt amint bekapcsolod.
Menjen 100órát, utána érdemes figyelembe venni a hangját.
Oda-vissza, elore-hatra csomot valtozik a kondik hangja, a lenyeg viszont a vegeredmenyen van.
Az sem nagy baj, ha ugy jaratod, hogy csak be van kapcsolva a gep, de nem megy. Persze nembaj, ha neha kozben le is jatszik.
Nem tudom esetleg ha már így kicsomagolom a készüléket, akkor az egyenirányítást is kicseréljem? Van valami jó dióda ami cd100-hoz bevált? Esetleg a BYV26 valamelyik verziója? Nekem "C" van itthon.
A Samwha-t csak említettem. Nem szeretnék ilyet bele tenni.![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- hzola
- Nincs visszaút

- Értékelés: 82
Van egy karosszèria javítàsi kellèkeket, Dinitrol termèkeket forgalmazó szaküzlet az Üllôi úton, èn ott vettem lènyegesen olcsobban mint mondjuk màs helyen, van nàluk sima bitumenes ès alu kasírozàsú kivitelben. ;-)
Analóg:Garrad 401
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor

Nem tudom esetleg ha már így kicsomagolom a készüléket, akkor az egyenirányítást is kicseréljem? Van valami jó dióda ami cd100-hoz bevált? Esetleg a BYV26 valamelyik verziója? Nekem "C" van itthon.
A Samwha-t csak említettem. Nem szeretnék ilyet bele tenni.
- ViXi78
- Nincs visszaút

Igen lehet, hogy a Te írásodad olvastam. Néztem és szerintem mindenhol tudom alkalmazni a KZ kondit csak az 5db nagy táp lenne UKW. Közben belenéztem más készülékekbe is amik még nincsenek újra kondizva. Hát egy szatyor kondit kellene vegyek.sutemenyx írta: ↑2021.02.06., szomb. 10:05Igen, valoszinuleg tolem olvastad, hogy a Samwha HE olyasmi, mint a regi Philipsek. Tovabbra is tartom ezt a velemenyt.ViXi78 írta: ↑2021.02.06., szomb. 09:37Írtad korábban a KZ szériát. Átváltottam már inkább arra. Viszont a nagyobb tápkondikból UKW maradna.
Még a Samwha HE szériát hallottam vagy olvastam, hogy elég neutrális hangja van. Hasonló mind a gyári Philipsek amiket ezekbe a cd játszókba tettek. De ez egy jóval olcsóbb kondi ahogy néztem.![]()
A KW mondjuk főtàpkondinak jó lehet, de akkor tenyleg mindenhol mashol legyen KZ. Ez két Muse szerias kondi, jo hanguak, de csak ha bejarodtak. A CDM-be pici kondik kellenek, ott bajban leszel. Raadasul az egyik legfontosabb pozicio. Fontold meg oda a Kaiseit, mert abbol van picike, és nem is kell sok bele.
Ami még fontos, hogy ha megvagy a recap-pel, még véletlenül se alkoss róla véleményt amint bekapcsolod.
Oda-vissza, elore-hatra csomot valtozik a kondik hangja, a lenyeg viszont a vegeredmenyen van.
Az sem nagy baj, ha ugy jaratod, hogy csak be van kapcsolva a gep, de nem megy. Persze nembaj, ha neha kozben le is jatszik.
A Samwha-t csak említettem. Nem szeretnék ilyet bele tenni.
Sziasztok!
A képen látható, öntapadós csillapítóanyagot, hol tudnám beszerezni?
Köszönöm...
A képen látható, öntapadós csillapítóanyagot, hol tudnám beszerezni?
Köszönöm...
-
BIM
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
A Philips CDM 4-es mechanika után, sokkal rosszabbak jöttek,a nagyon öreg CDM 0 és 1-hez nem kapható lézer kiolvasó fej.
Tisztelt Fórumtársak!
A közeli jövőben szeretném a cd játszómat lecserélni.
Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek mennyire lenne meg az "összhang" egy Ethosz cd lejátszó és egy Electrocompaniet integrált erősítő között?
Tudom,hogy lehet kérni meghallgatásra,de azért kíváncsi lennék,van-e valakinek esetleg tapasztalata,tanácsa ezen a téren. :)
A válaszokat előre is köszönöm!
A közeli jövőben szeretném a cd játszómat lecserélni.
Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek mennyire lenne meg az "összhang" egy Ethosz cd lejátszó és egy Electrocompaniet integrált erősítő között?
Tudom,hogy lehet kérni meghallgatásra,de azért kíváncsi lennék,van-e valakinek esetleg tapasztalata,tanácsa ezen a téren. :)
A válaszokat előre is köszönöm!
- hzola
- Nincs visszaút

- Értékelés: 82
Ne érts félre, nem kötekedésböl írom.
Csak senkinek nem ilyen van otthon.
[/quote]
Azèrt vagyunk nèhànyan akinek ilyen van otthon, ès tudjuk/halljuk az okàt is hogy mièrt, de termèszetesen ez így jò ahogy van, nem kell mindenkinek ilyen otthonra mert akkor szegèny TJ. Màst sem csinàlna csak cd100 -ast tuningolna.
Csak senkinek nem ilyen van otthon.
[/quote]
Azèrt vagyunk nèhànyan akinek ilyen van otthon, ès tudjuk/halljuk az okàt is hogy mièrt, de termèszetesen ez így jò ahogy van, nem kell mindenkinek ilyen otthonra mert akkor szegèny TJ. Màst sem csinàlna csak cd100 -ast tuningolna.
Analóg:Garrad 401
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen, valoszinuleg tolem olvastad, hogy a Samwha HE olyasmi, mint a regi Philipsek. Tovabbra is tartom ezt a velemenyt.ViXi78 írta: ↑2021.02.06., szomb. 09:37Írtad korábban a KZ szériát. Átváltottam már inkább arra. Viszont a nagyobb tápkondikból UKW maradna.
Még a Samwha HE szériát hallottam vagy olvastam, hogy elég neutrális hangja van. Hasonló mind a gyári Philipsek amiket ezekbe a cd játszókba tettek. De ez egy jóval olcsóbb kondi ahogy néztem.
- ViXi78
- Nincs visszaút

Írtad korábban a KZ szériát. Átváltottam már inkább arra. Viszont a nagyobb tápkondikból UKW maradna.
Még a Samwha HE szériát hallottam vagy olvastam, hogy elég neutrális hangja van. Hasonló mind a gyári Philipsek amiket ezekbe a cd játszókba tettek. De ez egy jóval olcsóbb kondi ahogy néztem.
Nem mindig a nagyobb, az újabb és a drágább a jobb. Régen is tudtak kiváló minőségű készülékeket készíteni. Igen, valóban ezekhez néha "fillérekért" hozzá lehet jutni. Aztán jön a meglepődés, hogy ezt nem is gondoltuk volna. A saját tapasztalat szerintem semmivel nem pótolható. Segít helyretenni és helyén kezelni a dolgokat. Segít legyőzni a saját, és a mások beidegződéseit és előítéleteit.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
A hifizés szabálya, hogy nincsen szabály.Alex_Aston írta: ↑2021.02.06., szomb. 08:28Írtam, hogy nem kötekedni akarok.pepperpower írta: ↑2021.02.06., szomb. 08:23Egyszer halgass meg egy ilyet. Utana nyilatkozz.Alex_Aston írta: ↑2021.02.05., pén. 23:28Ezek a Philips 100-asok tényleg ennyire jók?
Hisz picik, nem masszív házban vannak, mint a "divatos és komoly" cuccok.
Vagy inkább csak a történelmi mivolta miatt ilyen a megítélése?![]()
Ja, es ereszd ossze nyugodtan barmelyik nagy, nehez, divatos geppel..
Csak "mindenki" valami nagy vasra esküszik, meg hasonlók, és/vagy külső DAC, miközben itt van ez "fillérekért".
Nem mindig a nagyobb, az újabb és a drágább a jobb. Régen is tudtak kiváló minőségű készülékeket készíteni. Igen, valóban ezekhez néha "fillérekért" hozzá lehet jutni. Aztán jön a meglepődés, hogy ezt nem is gondoltuk volna. A saját tapasztalat szerintem semmivel nem pótolható. Segít helyretenni és helyén kezelni a dolgokat. Segít legyőzni a saját, és a mások beidegződéseit és előítéleteit.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
“ Little urban legend: az új szerzeményt az eladó édesapja vásárolta újonnan. Hoppá!
CD100_recap.xlsx
CD100_recap”
Ezeket lecci ne tedd bele, mert borzaszto hangja lesz. Akkor inkabb szerezz bele eredeti Philips feliratos philips kondikat.
CD100_recap.xlsx
CD100_recap”
Ezeket lecci ne tedd bele, mert borzaszto hangja lesz. Akkor inkabb szerezz bele eredeti Philips feliratos philips kondikat.
Csak "mindenki" valami nagy vasra esküszik, meg hasonlók, és/vagy külső DAC, miközben itt van ez "fillérekért".
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3677
Írtam, hogy nem kötekedni akarok.pepperpower írta: ↑2021.02.06., szomb. 08:23Egyszer halgass meg egy ilyet. Utana nyilatkozz.Alex_Aston írta: ↑2021.02.05., pén. 23:28Ezek a Philips 100-asok tényleg ennyire jók?
Vagy inkább csak a történelmi mivolta miatt ilyen a megítélése?![]()
Csak a Marantz! :-D
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nekem nincs, én nem vagyok benne a 6-ban.Alex_Aston írta: ↑2021.02.06., szomb. 08:21Akkor akiket én láttam itt. Te is köztük vagy
És nem úgy, hogy 4 másik mellett ez is a polcon, hanem CSAK ez, ha ez a legjobb ugye.
Az utolso 8 hozzaszolasban levo emberek kozul viszont 3-nak is van
-
pepperpower
- Fórumlakó

- Értékelés: 325
Egyszer halgass meg egy ilyet. Utana nyilatkozz.Alex_Aston írta: ↑2021.02.05., pén. 23:28Ezek a Philips 100-asok tényleg ennyire jók?
Vagy inkább csak a történelmi mivolta miatt ilyen a megítélése?
Eleje: Roksan Xerxes/Artemiz, Yamamoto YC03S, Ortofon SPU Gold, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling

Ezek a Philips 100-asok tényleg ennyire jók?