Nagyon egyszerű próbáld ki... Sok kábelt kipróbáltam már de az 1 méterest már kihagynám akármilyen jó is...zoli73 írta: ↑2020.03.26., csüt. 19:10Hat, ha a miértjét valaki meg tudja mondani, el tudná magyarázni, akkor az a valaki nagy eséllyel kandidálna, a fizikai Nóbel-díj-ra.Irvine írta: ↑2020.03.26., csüt. 18:16Nem áll távol tőlem a kábelezés fejlesztése, de ha valaki tudja árulja már el nekem, hogy miért szól állítólag jobban egy másfél vagy kettő méteres tápkábel mint az egy méteres? Mikor előtte a falban sok sok méter megy a kismegszakítóig....
Miért pont a konnektor utáni rész számít...???
Működik, ez a lényeg.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
"Az igazi barát szemből támad."
- Irvine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Nyilván nem a fizikájára vagyok kíváncsi mert azt nem sokan tudják, ha tudja bárki is.
Meg én is minimum 1,5 méter hosszú tápkábeleket használok.
Csak úgy elméleti szinten érdekel a dolog, hogy kinek mi a véleménye.
Meg én is minimum 1,5 méter hosszú tápkábeleket használok.
Csak úgy elméleti szinten érdekel a dolog, hogy kinek mi a véleménye.
Működik, ez a lényeg.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Hat, ha a miértjét valaki meg tudja mondani, el tudná magyarázni, akkor az a valaki nagy eséllyel kandidálna, a fizikai Nóbel-díj-ra.Irvine írta: ↑2020.03.26., csüt. 18:16Nem áll távol tőlem a kábelezés fejlesztése, de ha valaki tudja árulja már el nekem, hogy miért szól állítólag jobban egy másfél vagy kettő méteres tápkábel mint az egy méteres? Mikor előtte a falban sok sok méter megy a kismegszakítóig....
Működik, ez a lényeg.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Irvine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Nem áll távol tőlem a kábelezés fejlesztése, de ha valaki tudja árulja már el nekem, hogy miért szól állítólag jobban egy másfél vagy kettő méteres tápkábel mint az egy méteres? Mikor előtte a falban sok sok méter megy a kismegszakítóig....
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 63
Évekig használtam passzív szűrőt, majd szintén évekig tápregenerátort. Ezek magyar gyártók nem túlárazott, de nem is túl hatásos készülékei voltak. Nevet nem mondanék, mert ma is aktív szereplői a hifis üzletnek és nem kívánom ezt az üzletet szubjektív véleményemmel akár csak egy parányit is befolyásolni. (Tudom, hogy a fórumunkat nagyon sokan olvassák.) A külföldi "nagyok" termékei közül volt alkalmam egy-kettőt fülügyre venni, de ezeket nem a magyar valóság nagyobbik feléhez árazták. Amellett hangzásra gyakorolt hatásuk is árukhoz képest nehezen érzékelhető. Ezért inkább erősítőre, hangfalra, dacra, stb. költöttem és a táp színvonalát pedig pedig nem fejlesztettem, pedig ez alapvető, most legalábbis már így látom. Tamásék mottója: ha meg akarod ismerni a rendszered tudását kezdd a táp rendbetételével! Igen, de ha nics TEP-ed? Akkor nehéz dolgod van... Tudom, mert a TEP előtti korszakomban én is csak tapogatóztam, próbálkoztam.
Tudom a TEP ára nem kevés mégis bíztatnék mindenkit, egy hallgatozást a saját rendszerével ejtsen meg, ha ezt a pénzt amúgyis hifire költené.
Tudom a TEP ára nem kevés mégis bíztatnék mindenkit, egy hallgatozást a saját rendszerével ejtsen meg, ha ezt a pénzt amúgyis hifire költené.
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 63
Tisztelt Zenekedvelők, Fórumtársak!
Néhány hete én is TEP típusú leválasztó transzformátor tulajdonos lettem. A gyártó, Major Tamás (SE-Tamás) ingyenesen elhozott hozzám próbára egy példányt és úgy gondoltam nincs veszteni valóm, legfeljebb megmarad a pénzem, ha nem váltja be a reményeimet a készülék.
Biztos voltam benne, hogy a dolog valamilyen szinten működni fog. Miért dicsérték volna korábban a hozzászólásokban (hifipiac.hu), ha teljesen hatástalan a TEP a hangra? Ha valótlant írtak az nagyon gyorsan ki fog derülni...
Egy nagy kérdésem volt csak: megér-e ez nekem ennyi pénzt? Sokallottam egy leválasztó trafóért egy ekkora összeget. Korábban úgy gondoltam inkább készülékre, hangfalra kellene (ennyit) beruházni, ha már a hifibogár nem hagy nyugtot.
Szerencsére most nem úgy tettem, ahogy már annyiszor. Félretettem az előítéleteimet és a rengeteg műszaki kérdést, ami az agyamat ostromolta, korábbi csalódásaim emlékét, ami tápszűrő, leválasztó transzformátor és tápregenerátor témában keletkezett és csak a fülemre hagyatkoztam.
Már az első másodpercekben tudtam a hallgatózáskor: itt most valami megtörtént, ami korábban még sosem az otthoni rendszeremnél. Elégedettség öntött el! Szólt a zene és én nem az apró változásokra koncentráltam, mert a TEP annyira átütő változást okozott, hogy ahhoz kétség sem férhetett és koncentrálásra egyáltalán nem volt szükség. A konzerv zene (Tidal) megelevenedett!
Először nem akartam elhinni, hogy ez lehetséges, aztán pedig nem akartam Tamáséknak beismerni, hogy ez bizony nagyon is hallható változás. Az A-B-A próbák azonban legyőztek. Egymás után következtek a fájlok sok féle műfajból és lassan elengedtem magam, szkeptikusból TEP pártivá váltam. Beláttam: ezt a fajta hangzásjavulást semmiféle készülék és/vagy hangfal és/vagy kábel cserével korábban nem tudtam elérni.
Mégis órák teltek (röpültek) el a teszteléssel és arra vártam, hogy majd kibukik valahol a gyengéje és akkor majd arra hivatkozva elállok a vásárlástól megnyugodva, hogy lám-lám ez is csak olyan mint az átlag: sok pénzt akarnak már megint apró, bizonytalan vagy alig hallható előrelépésért.
Tamásék nem sürgettek a döntésben, csak magabiztosan pislogtak és teljesen tárgyilagosak voltak, mint akinek mindegy, hogy mi lesz a vége.
A végét pedig már legelöl leírtam. Azóta még az internetrádiót is másképp hallgatom. Csak élvezem a zenét elégedetten...

Néhány hete én is TEP típusú leválasztó transzformátor tulajdonos lettem. A gyártó, Major Tamás (SE-Tamás) ingyenesen elhozott hozzám próbára egy példányt és úgy gondoltam nincs veszteni valóm, legfeljebb megmarad a pénzem, ha nem váltja be a reményeimet a készülék.
Biztos voltam benne, hogy a dolog valamilyen szinten működni fog. Miért dicsérték volna korábban a hozzászólásokban (hifipiac.hu), ha teljesen hatástalan a TEP a hangra? Ha valótlant írtak az nagyon gyorsan ki fog derülni...
Egy nagy kérdésem volt csak: megér-e ez nekem ennyi pénzt? Sokallottam egy leválasztó trafóért egy ekkora összeget. Korábban úgy gondoltam inkább készülékre, hangfalra kellene (ennyit) beruházni, ha már a hifibogár nem hagy nyugtot.
Szerencsére most nem úgy tettem, ahogy már annyiszor. Félretettem az előítéleteimet és a rengeteg műszaki kérdést, ami az agyamat ostromolta, korábbi csalódásaim emlékét, ami tápszűrő, leválasztó transzformátor és tápregenerátor témában keletkezett és csak a fülemre hagyatkoztam.
Már az első másodpercekben tudtam a hallgatózáskor: itt most valami megtörtént, ami korábban még sosem az otthoni rendszeremnél. Elégedettség öntött el! Szólt a zene és én nem az apró változásokra koncentráltam, mert a TEP annyira átütő változást okozott, hogy ahhoz kétség sem férhetett és koncentrálásra egyáltalán nem volt szükség. A konzerv zene (Tidal) megelevenedett!
Először nem akartam elhinni, hogy ez lehetséges, aztán pedig nem akartam Tamáséknak beismerni, hogy ez bizony nagyon is hallható változás. Az A-B-A próbák azonban legyőztek. Egymás után következtek a fájlok sok féle műfajból és lassan elengedtem magam, szkeptikusból TEP pártivá váltam. Beláttam: ezt a fajta hangzásjavulást semmiféle készülék és/vagy hangfal és/vagy kábel cserével korábban nem tudtam elérni.
Mégis órák teltek (röpültek) el a teszteléssel és arra vártam, hogy majd kibukik valahol a gyengéje és akkor majd arra hivatkozva elállok a vásárlástól megnyugodva, hogy lám-lám ez is csak olyan mint az átlag: sok pénzt akarnak már megint apró, bizonytalan vagy alig hallható előrelépésért.
Tamásék nem sürgettek a döntésben, csak magabiztosan pislogtak és teljesen tárgyilagosak voltak, mint akinek mindegy, hogy mi lesz a vége.
A végét pedig már legelöl leírtam. Azóta még az internetrádiót is másképp hallgatom. Csak élvezem a zenét elégedetten...

Én fázis és nullára is egy-egy rudat (13mm átmérő) próbáltam és használok. Védővezetőre tilos és felesleges.
egy xedik kísérleti példány szigetelés előtt, ami alatta sikerült az én elfogadási szintemen. 10mm átmérő rúd, kb 25cm hosszú. DC ellenállása 19miliohm vezeték nélkül.istvan01 írta: ↑2020.03.18., szer. 12:59Szerintem már leírtam.
Veszel 13mm vagy 16mm átmérő gyökkaparót, ezek kb 28-30cm hosszú, gyárilag az egyik végén nincs rézbevonat 2-3cm hosszon. Ezt le kell vágni. A rúdnak a közép részen szikével óvatosan metszve lehet indítani a lefejtést, több darabban lehúzható. Mindezt óvatosan, mert rendkívül törékeny a rúd. A végeken hagyott rézfelület ónozása után vezeték ráforraszt, majd megmérni eredő ellenállásra, mert a művelet kényes. Ezután érdemes teflonszalaggal teljes hosszon körbe tekerni, majd zsugor cső az egészre. Nálam kizárólag tápfesz oldalon, AC és DC-en hoz egy enyhe de pozitív hatást.
Én fázis és nullára is egy-egy rudat (13mm átmérő) próbáltam és használok. Védővezetőre tilos és felesleges.
- Csatolmányok
-
- IMG_20200318_135524.jpg (275.01 KiB) Megtekintve 2711 alkalommal
Veszel 13mm vagy 16mm átmérő gyökkaparót, ezek kb 28-30cm hosszú, gyárilag az egyik végén nincs rézbevonat 2-3cm hosszon. Ezt le kell vágni. A rúdnak a közép részen szikével óvatosan metszve lehet indítani a lefejtést, több darabban lehúzható. Mindezt óvatosan, mert rendkívül törékeny a rúd. A végeken hagyott rézfelület ónozása után vezeték ráforraszt, majd megmérni eredő ellenállásra, mert a művelet kényes. Ezután érdemes teflonszalaggal teljes hosszon körbe tekerni, majd zsugor cső az egészre. Nálam kizárólag tápfesz oldalon, AC és DC-en hoz egy enyhe de pozitív hatást.
Az alábbit már xilop ne olvassa, mert neki ez nagyon nem szempont, egyébként sem kér tanácsot. A családi házamon van külső és kötelezően hozzá tartozó belső villám védelem. A belső a T1/T2/T3 túlfeszültség védelmet jelent. A lakáselosztóba került a T2-es levezető, ami méretezési adata 8/20usec 20-40kA impulzus levezetési képesség. Ezek az impulzusok a villamos hálózaton bekúszhatnak a lakásokba az 1km körzetben megjelenő felhő-föld villámoknál. Ha van saját levezetőmön villám (kicsi valószínűséggel) akkor ez az indukált feszültség/áram impulzus maximális (ez nem villámrész áram, mert az ennél jóval nagyobb energiájú). A cél az, hogy ezt a túlfeszlevezető varisztora zárja, vigye a földfelé. Csak hogy nálam van 10-20mohm az előbbiek szerint rúd is az impulzus útjában. Na, ezt már garantáltan nem fogja bírni, hatalmas feszültség fog esni a rúdon, egyszerűbb esetben csak áthúz, átég, rosszabb esetben kigyullad.
Továbbra is csak saját felelősségre.
Szerintem már leírtam.
Az alábbit már xilop ne olvassa, mert neki ez nagyon nem szempont, egyébként sem kér tanácsot. A családi házamon van külső és kötelezően hozzá tartozó belső villám védelem. A belső a T1/T2/T3 túlfeszültség védelmet jelent. A lakáselosztóba került a T2-es levezető, ami méretezési adata 8/20usec 20-40kA impulzus levezetési képesség. Ezek az impulzusok a villamos hálózaton bekúszhatnak a lakásokba az 1km körzetben megjelenő felhő-föld villámoknál. Ha van saját levezetőmön villám (kicsi valószínűséggel) akkor ez az indukált feszültség/áram impulzus maximális (ez nem villámrész áram, mert az ennél jóval nagyobb energiájú). A cél az, hogy ezt a túlfeszlevezető varisztora zárja, vigye a földfelé. Csak hogy nálam van 10-20mohm az előbbiek szerint rúd is az impulzus útjában. Na, ezt már garantáltan nem fogja bírni, hatalmas feszültség fog esni a rúdon, egyszerűbb esetben csak áthúz, átég, rosszabb esetben kigyullad.
Továbbra is csak saját felelősségre.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Szerintem sokan szeretnénk tudni .
Miként is változott a hang?
Persze ha csak privátban válaszolsz azt is megértem.
Miként is változott a hang?
Persze ha csak privátban válaszolsz azt is megértem.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Akkor ezek szerint más is megpróbálta már csak pénzért???
Így egy kicsit kíváncsi lettem.
Lehet biztonsági szempontok szerint tanácsot adni és szerintem sokan mérlegelni is fogják.
Így egy kicsit kíváncsi lettem.
Lehet biztonsági szempontok szerint tanácsot adni és szerintem sokan mérlegelni is fogják.
Nem kívánom megépíteni senkinek, építse mindenki ahogy tudja, akár a Te segítségeddel biztonságosan (gondolom ezt nem ingyen teszed), de ez inkább a hangra gyakorolt hatásáról szól nem a méricskélt ellenállásokról.
Nekem lehet fontosabb Patrícia Barber hangja mint a kábel ellenállása ha szebben énekel 1 Ohm helyett 50ohm-
on.
Nekem lehet fontosabb Patrícia Barber hangja mint a kábel ellenállása ha szebben énekel 1 Ohm helyett 50ohm-
on.
De mivel ez barkácsolással élet és tűzveszélyes, óvatosságra intek minden másolót.
Nyugodtan, be lehet sértődni, főleg azon, hogy veszélyes is lehet, amit csinálsz és gondolod másnak megépíteni. Képzeld, én ezt a győkkaparó rézbevonatost megépítettem biztonságosan, nem egy példányban, jól szigetelve, 50-100A zárlati áramot bőven elbír addig amíg a lakás elosztó túláramvédői megszólalnak.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 10:41Bocsi, de valamit félreértettél, azzal hogy ezt közzé tettem nem tanácsot akartam kérni a megépítésére vagy kijavíttatni a hibákat hozzáértők részéről, megkaptam a tanácsot a megfelelő embertől, köszönet neki.istvan01 írta: ↑2020.03.18., szer. 08:12Semmilyen machanikus befogás sem ad biztonságos kontaktot a rézmentes felületen, ezt én végig játszottam. A rézbevonat az galvanikus, az teljesen ok. Meg kell fordítani. Rézbevonatos végeken kell megfogni, akár forrasztani, a rúd közepén 1/2 részben lefejteni a galvanikusan felvitt rézfóliát. De a 10mm átmérőnél nagyobbat válassz.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 06:26
Ezt a valamit a végfok előtt használom, az ösvény vége és a tápkábel közé van bekötve.
Szén rudak, hegesztés technikában használják, 10mm átmérő és 30cm hosszú. A kontakt a biztosíték foglalat elvén működik, nem tudok jobb rögzítési módszert, a csavaros bilincs összeroppantja a rudat.
Ellenállást nem mértem, nem is fontos, a hangra gyakorolt hatására voltam kíváncsi, nálam a cd transzport és a dac tápkábel szénszálas, a végfokhoz nem elegendő az átmérője ezért találtam ki ezt a megoldást.
A hangról csak annyit hogy megérte a fáradság, használni fogom.![]()
Ha valakinek felkeltette a figyelmét az építse meg a saját tudása, lehetősége vagy hozzáértők segítségével, nem kerül egy vagyonba, de véleményt csak az mondjon róla aki már kipróbálta és hallotta.
De mivel ez barkácsolással élet és tűzveszélyes, óvatosságra intek minden másolót.
Ha valakinek felkeltette a figyelmét az építse meg a saját tudása, lehetősége vagy hozzáértők segítségével, nem kerül egy vagyonba, de véleményt csak az mondjon róla aki már kipróbálta és hallotta.
Bocsi, de valamit félreértettél, azzal hogy ezt közzé tettem nem tanácsot akartam kérni a megépítésére vagy kijavíttatni a hibákat hozzáértők részéről, megkaptam a tanácsot a megfelelő embertől, köszönet neki.istvan01 írta: ↑2020.03.18., szer. 08:12Semmilyen machanikus befogás sem ad biztonságos kontaktot a rézmentes felületen, ezt én végig játszottam. A rézbevonat az galvanikus, az teljesen ok. Meg kell fordítani. Rézbevonatos végeken kell megfogni, akár forrasztani, a rúd közepén 1/2 részben lefejteni a galvanikusan felvitt rézfóliát. De a 10mm átmérőnél nagyobbat válassz.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 06:26Ezt a valamit a végfok előtt használom, az ösvény vége és a tápkábel közé van bekötve.
Szén rudak, hegesztés technikában használják, 10mm átmérő és 30cm hosszú. A kontakt a biztosíték foglalat elvén működik, nem tudok jobb rögzítési módszert, a csavaros bilincs összeroppantja a rudat.
Ellenállást nem mértem, nem is fontos, a hangra gyakorolt hatására voltam kíváncsi, nálam a cd transzport és a dac tápkábel szénszálas, a végfokhoz nem elegendő az átmérője ezért találtam ki ezt a megoldást.
Ugyan mérjél már miliohm tartományban is! Viszont érdekes módon kézi-telepes ellenállás mérő sem tudja mérni. Én 12V-os akkumulátorból 1A vagy többel és mértem a kapocsfeszültséget. Ez pontos DC ellenállásban. Lehet mérni 230VAC-val is, de ahhoz kell egy biztos kéz. Tehát, én a 13mm átmérős rúddal, végeken rajta hagyva a rézbevonatot, oda forrasztott vezetékkel, közép részen réz lefejtve, mértem 10-20mohm tartományban. Ahogy te próbálod, annál én sokkal nagyobb szorító erőkkel kísérleteztem, azzal 1 ohm, de nagyobb baj, hogy nem stabil. Aztán ha zárlati áram indul be a rúdak után, akkor szenes izzás várható a kontaktoknál, persze ez zárt környezetben, indul a lakás tűz.
Felelősség a tied.
Ha te mondod? 13mm, 16mm átmérő szokásos még.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 09:32Nincs belőle nagyobb átmérő, ez van, ezzel kell gazdálkodni, az első próba 1-1rúddal volt, de nem tetszett, hát azért van belőle oldalanként kettő.istvan01 írta: ↑2020.03.18., szer. 08:12Semmilyen machanikus befogás sem ad biztonságos kontaktot a rézmentes felületen, ezt én végig játszottam. A rézbevonat az galvanikus, az teljesen ok. Meg kell fordítani. Rézbevonatos végeken kell megfogni, akár forrasztani, a rúd közepén 1/2 részben lefejteni a galvanikusan felvitt rézfóliát. De a 10mm átmérőnél nagyobbat válassz.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 06:26
Ezt a valamit a végfok előtt használom, az ösvény vége és a tápkábel közé van bekötve.
A réz bevonat sem érintkezik jobban a csiptetős megoldásnál, más kontakt meg nem ismert.
Egy biztosíték sem érintkezik jobban a foglalattal.
Ugyan mérjél már miliohm tartományban is! Viszont érdekes módon kézi-telepes ellenállás mérő sem tudja mérni. Én 12V-os akkumulátorból 1A vagy többel és mértem a kapocsfeszültséget. Ez pontos DC ellenállásban. Lehet mérni 230VAC-val is, de ahhoz kell egy biztos kéz. Tehát, én a 13mm átmérős rúddal, végeken rajta hagyva a rézbevonatot, oda forrasztott vezetékkel, közép részen réz lefejtve, mértem 10-20mohm tartományban. Ahogy te próbálod, annál én sokkal nagyobb szorító erőkkel kísérleteztem, azzal 1 ohm, de nagyobb baj, hogy nem stabil. Aztán ha zárlati áram indul be a rúdak után, akkor szenes izzás várható a kontaktoknál, persze ez zárt környezetben, indul a lakás tűz.
Felelősség a tied.
A réz bevonat sem érintkezik jobban a csiptetős megoldásnál, más kontakt meg nem ismert.
Nincs belőle nagyobb átmérő, ez van, ezzel kell gazdálkodni, az első próba 1-1rúddal volt, de nem tetszett, hát azért van belőle oldalanként kettő.istvan01 írta: ↑2020.03.18., szer. 08:12Semmilyen machanikus befogás sem ad biztonságos kontaktot a rézmentes felületen, ezt én végig játszottam. A rézbevonat az galvanikus, az teljesen ok. Meg kell fordítani. Rézbevonatos végeken kell megfogni, akár forrasztani, a rúd közepén 1/2 részben lefejteni a galvanikusan felvitt rézfóliát. De a 10mm átmérőnél nagyobbat válassz.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 06:26Ezt a valamit a végfok előtt használom, az ösvény vége és a tápkábel közé van bekötve.
Semmilyen machanikus befogás sem ad biztonságos kontaktot a rézmentes felületen, ezt én végig játszottam. A rézbevonat az galvanikus, az teljesen ok. Meg kell fordítani. Rézbevonatos végeken kell megfogni, akár forrasztani, a rúd közepén 1/2 részben lefejteni a galvanikusan felvitt rézfóliát. De a 10mm átmérőnél nagyobbat válassz.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 06:26Ezt a valamit a végfok előtt használom, az ösvény vége és a tápkábel közé van bekötve.
A hangról csak annyit hogy megérte a fáradság, használni fogom.
A hangról csak annyit hogy megérte a fáradság, használni fogom.

- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Elárulod, hogy mi ez és mire jó?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Na ez már döfi
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Elkészült, deszka modell, de működik!
kipróbáltam, és tényleg :) köszi!hifitibi írta: ↑2020.03.03., kedd 17:52Hogyne számítana! Ugyanúgy, mint máshol.greenbio írta: ↑2020.03.03., kedd 16:41sziasztok!
úgy alakult, hogy sorolnom kell 2 db passzív szűrős elosztót. magyarul az egyiket a másikba kell csatlakoztatnom sztenderd dugvillás-IEC kábelell. a 100 forintos kérdés: számít két passzív szűrős elosztó között a tápkábel minősége, vagy mehet a sima fekete derót? köszönöm előre is a válaszokat!
Hogyne számítana! Ugyanúgy, mint máshol.greenbio írta: ↑2020.03.03., kedd 16:41sziasztok!
úgy alakult, hogy sorolnom kell 2 db passzív szűrős elosztót. magyarul az egyiket a másikba kell csatlakoztatnom sztenderd dugvillás-IEC kábelell. a 100 forintos kérdés: számít két passzív szűrős elosztó között a tápkábel minősége, vagy mehet a sima fekete derót? köszönöm előre is a válaszokat!
sziasztok!
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Teljesen egymás mellett van a két óra, ez társbérlet volt régen és most a válaszod alapján világos, hogy a szerelő azt mondta külön-külön fázis jön az órákhoz, melyek egyfázisúak.istvan01 írta: ↑2020.03.02., hétf. 10:51Ha egyfázisú mindkét óra és a két óra nem azonos fázist kap, akkor durva fázis zárlatot csinálsz. Az áramszolgáltató mindig igyekszik az egyes fázisokat cserélgetve egyfázissú fogyasztóhoz-órához vinni a fázisokat, a minél egyenletesebb terhelés miatt. Két egymás közeli óránál szinte biztos, hogy nem azonos a fázis. De ezt te magad is megtudod mérni. Ha két óra utáni fázis között 400V-ot mérsz, akkor nem azonos a fázis, ha csak 1-2V-ot, akkor vélhetően azonos fázis.prando írta: ↑2020.03.02., hétf. 07:22Sziasztok!
Két villanyóránk van, két biztosítéktáblával. A tábláknál ősszekötném a két fázist egynek, UTÁNA lekapcsolnám az egyik órát. Lesz ebből csitt-csatt? Mindezt azért, hogy ne kelljen a tv beltériket újraindítani. Még annyit, hogy a napokban volt az órák cseréje és csak megütötte a fülemet, de az agyamat nem fogta meg egészen a szerelő szövege: azt mondta külön fázis jön a két órához. Ez egy régi pesti bérház, a 80-as évek végén cserélték újra a lakásokig a kábeleket.
Köszi!
Viszont ha egy regisztrált villanyszerelőt kérdezel, az egészen biztos nem engedi ezt az órák utáni összekötést, kivéve, ha végleg le van kötve az egyik mérő. De ha lekötöd, akkor nincs visszakapcsolás, visszakötés, vagyis az egyik óra megszűnik. A lényeg, nem megengedett hogy egy adott belső mért oldali vezetékre kettő árammérő kapcsolódjon, adja az áramot befelé.
De van még ehhez egy szigorú biztonsági dolog. Az egyes órák mellett ott van a nullázó sín, amiről szétválasztva megy a N és PE vezeték. A mindkét óra mellett kell hogy legyen ilyen nullázó sín-kötés. Viszont az órák után a két óra elmenő vezetékeinél a nulla vezetőket nem kötheted össze, ebből további bajok származnának. A PE védővezetők talán összeköthető, de ha van ÁVK (FI-relé) főleg azokat fogja megbolondítani..
Nem foglalkozom vele, békén hagyom, még véletlenül leég a Mátrai Erőmű. :)
Köszönöm a válaszod!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.