Szerintem van esély rá.Aszpirin írta: ↑2019.12.29., vas. 16:17Egy érdekes kérdés, saját tapasztalat alapján:
Akinek csöves az előerősítője/erősítője, és próbálgatott már különféle csöveket benne, az valószínűleg egyértelműen tapasztalta már, hogy ugyanolyan típusú, de másmilyen gyártmányú és/vagy gyártási idejű csövek igen komoly hangbéli különbségeket tudnak okozni.
Az én történetem: miután részt vettem egy csöves teszten, ahol az enyémmel azonos gyártmányú csöves erősítőkben próbálgattunk ki különféle NOS csöveket, lett egy elképzelésem, hogy mi dobhat nagyot az erősítőm hangján az én tetszési skálámon. Hála két topiktársnak és egy jó kifogott ebay-es üzletnek is, beszereztem az elképzelésem szerinti csöveket, és beraktam. Az elképzelésem - ami, mint mondtam, konkrét csőteszten való részvételen alapult - bejött: túlzás nélkül állítom, hogy akkora a különbség, mintha teljesen más erősítőt hallgatnék. És számomra nagyon pozitív irányba változott. Értsd: így nekem sokkal jobban tetszik az erősítőm hangja (oké, kaef2?).
És hogy miért írom le ezt a kábeles topikban? Egyszerű. Mert a műveletre 83ezer forintot költöttem, és még az eredeti csövek is megmaradtak. Kérdem én: lehetséges lett volna ilyen mértékű (mégegyszer: mintha más erősítő szólna) pozitív változást elérnem, ha a 83 ezer forintot a (durván 40ezer forintos) hangfalkábeleim cseréjére fordítom? A kérdés tényleg nyitott, nem provokatívnak szánom, én magam nem tudom a választ. Tehát: Ti mit gondoltok?
Másrészt amikor már kiaknáztál minden csőcserét meg egyebet, akkor nem nagyon marad más csak a kábelcsere, vagy a készülékeké. De amikor egy rendszerrel úgy vagy, hogy jó már hallgatni, akkor is érdemes megpróbálni igazán jó kábelekkel, mert lehet hogy a "de jó hallgatni" érzés helyett végig zokogod a lemezt olyan érzelmi hatást kapsz.
Ha szerencséd van olcsón is megúszhatod, de szerintem egyszer érdemes megpróbálni a legfelső kategóriásakból, valami igazán jót, legalább azért, hogy tudd és örökké emlékezz rá! ( Megjegyzem ez igaz a csövekre is! Amikor darabjáért adsz ennyit vagy többet.... A régiekért! )