Ilyenkor az össz tápegység mennyit disszipál kb?menyus2 írta: ↑2019.09.06., pén. 07:41Sajnos nincs mas lehetoseg a piacon.A tobbi versenyzo vagy ennel is szarabb,vagy rondab.De rajta vagyunk a sajat passziv haz tervezesen.
Kis szines hogy az AMD Ryzen csak a proci Tdp.t adta meg ami 65W.De az integralt Igp fogyasztasa felmehet a mereseink szerint akar 130w. t ra is..
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Re: Pc alapú audio lejátszás
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Sajnos nincs mas lehetoseg a piacon.A tobbi versenyzo vagy ennel is szarabb,vagy rondab.De rajta vagyunk a sajat passziv haz tervezesen.
Kis szines hogy az AMD Ryzen csak a proci Tdp.t adta meg ami 65W.De az integralt Igp fogyasztasa felmehet a mereseink szerint akar 130w. t ra is..
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
No de akkor miért FC10 házat használtok ilyen feladatra? Nem erre tervezték.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6093
HRA-Streaming update, pár nap használat után:
(előzmény: viewtopic.php?f=4&t=6164&start=25#p2410032)
- napok óta zökkenőmentesen megy nálam Audirvanában.
- Nagyon jó a hangja!
- Kissé lassú a felülete (Audirvanában)
- kell neki egy legalább stabilan 16 Mbps letöltési sebességű internetkapcsolat
- van Windows-os és macOS-es saját lejátszója, ami innen letölthető (nem telepítettem még, én jól elvagyok az Audirvanával): https://www.highresaudio.com/en/content/streaming-app
- előző review-mban írtakkal ellentétben, mégis lehet fizetni PayPal-lal
(előzmény: viewtopic.php?f=4&t=6164&start=25#p2410032)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Túlzott melegedés? Mikor pár évvel ezelőtt az első gyanakvó kérdéseket kaptam a passzív gépházak hatékonyságának ügyében, napokon át hőfokméréseket végeztem a Luxor PC-n. Ha nem bugyoláltam be a masinát csipketerítővel, így be tudott indulni a gravitációs hőcsere, 2 órás 1080p film lejátszása után sem melegedett 38 fok fölé az i5 CPU (Kodi+madVR NGU sharp chroma upscaling, bicubing image upscaling). Ennél durvább algoritmust már nem is bír a GPU real-time-ban, tehát ez a maximális hőtermelési helyzet videó lejátszás közben. Azaz a gépház specifikációja korrekt.

Persze zárt szekrényben, pokróc alatt, meleg környezetben nyilván nem tud elég hőt leadni és szélsőséges esetben bekapcsol a processzor hővédelme, pár percre leáll a masina. Nekem ezt 5 év alatt egyszer sikerült produkálnom, mikor 28 fok volt a szobában, a gép pedig szűk polcok között dolgozott. Ezt nem szerette, sértődötten reklamált.
Szerintem a 2 gépes megoldás a legmegfelelőbb ha mondjuk DSD128 föé kell konvertálni. Nekem az vált be.
iMac Pro konvertál DSD256-ra vagy 512-re és ez megy NAA-val az 4 magos xeonos audio pc-re, aminek a tdp-je 25W. Akár közvetlenül akár az Audiolinux alatt fut az NAA, igen kivál igy a hang, a létrás DSD DAC-on hallgatva.
A PCM-PCM konverzió nem olyan nagy teljesítmény igényű,, mint mondjuk a 44k - DSD512. 44k-192k alatt szerintem nem éri meg HQP-t használni és még a 192k esetében is határeset.
A Roon Core bármin és a Roon Bridge Audiolinux alatt egy audio PC-n felkonvertálás nélkül is nagyon jól tud szólni, amennyiben 2 gépen futtatom őket.
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Ezt nem tudom, de ez videó alkalmazás, nem?
Én Roon+HQPlayer-re értettem.
Én Roon+HQPlayer-re értettem.
http://carbon4copy.blogspot.com/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Mire gondolsz?
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Miért olyan vészes a Roon+HQPlayer egy audio PC? Nálam simán megy, nyáron is melegben, lazán.
Igaz én PCM-re konvertálok, mert létrás DAC-om van. DSD lehet nehezebb dió...
Igaz én PCM-re konvertálok, mert létrás DAC-om van. DSD lehet nehezebb dió...
http://carbon4copy.blogspot.com/
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Csak elmélkedem, az a megoldás nem járható út, ha több tápegységet használtok, amivel akár egy vagy több combosabb cpu is kiszolgálható? A gép egy részét kiszolgáljátok az egyik tápról, egy más részét egy másikról. Illetve egy 65W tdp-s 8 magos zen2 mennyire komplikált kiszolgálni és hűteni? 8 zen2 maggal csak lehetne már hqplayerezni..wittao írta: ↑2019.09.01., vas. 18:36Roon+Tidal: megertem ha nem tetszik, csinaltunk osszehallgatast ugyanazon album fajl alapon JRiver, fajl alapon Roon es Roon-on belul Tidalrol lejatszva. A leginkabb drasztikus valtozas a JRiver vs. Roon kozott volt. Nagyon szeretnem a Roon-t a gepre feltenni, de HQ Player nelkul annyira csapnivalo a hangja, hogy a JRiver siman felulmulja. HQPlayer kifeszitese meg ugye nem egyszeru egy passziv huteses pc-n, azt is meg kellene neznem meg pontosan egy 24/192 PCM jelen mit tud segiteni.
Elvesztem, ez a "pótollya" most komoly, vagy irónia?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Azt hiszem, venomer talán erre hivatkozott: viewtopic.php?f=4&t=6164&p=2343662&hili ... t#p2343662
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Akkora elánnal olvastam az ilyet nem is olyan régenig még és lehet, hogy csak én nőttem ki belőle, de LoL. A majomper véleménnyel egyet kell értenem. A hifi nem pótollya a szociális hiányokat!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Kerestem, de így már megfelelő számomra.
Vajon nem lehetne írni airplay extensiont a roonhoz?
Vajon nem lehetne írni airplay extensiont a roonhoz?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
2 napja olvastam, hogy igény lenne Folder view-ra. Úgy emlékeztem(ezek szerint rosszul), hogy keresed a megoldást rá.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
A Roonban nagyon hasznos az egyes albumoknál a "Verziók" fül. Megmutatja, hogy az adott albumból a gyűjteményben (vagy a Tidalon) milyen más verziók léteznek (különböző kiadások vagy különböző felbontású felvételek).
BARTIMEX AUDIO Honlap
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Én egész jól elvagyok Foobar + Monkeymote alkalmazással. Utóbbival iPad-ről vezérlem a lejátszást egy Passzív PC-n. Lehet keresgélni a folderekben, majd egyszerűen lejátszási listára, queue-ba tenni a számokat.-KP- írta: ↑2019.08.29., csüt. 14:34..Nekem pl. több ezres fájl gyűjtemény van. Rengeteg olyan fájl, hogy előadónként válogatásonként vagy albumonként csak néhány számmal. Vagy egyetlen egy darabbal. Könyvtárba vannak rendezve, pop, rock, metál stb. Tudod mi történik ezzel könyvtár nézet nélkül? Ha van 1 előadó 1 számmal, az megjelenik egyszer külön mint előadó, meg még egyszer albumként 1 darab szám miatt. A több száz fájlt tartalmazó könyvtár meg szét csapódik 100 előadóra meg 100 albumra. Az összes könyvtárra ez meg végül egy beláthatatlan ezres nagyságrendú adathalmaz lesz. Szóval van az az eset, mikor valami mappa nézet nélkül használhatatlan..
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nálam is ez a default nézet 20 éve, mivel a zenei világra az előadókon át tekintek. A többi nézetet szinte soha nem használom, de úgy tűnik, ebben is sokfélék vagyunk.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Érdekes dolog számomra ez az Artist nézet kérdés. Személyszerint mást el se tudok képzelni, biztos velem van a baj, vagy csak egyszerűen nem adja ki az agyam máskép.sutemenyx írta: ↑2019.09.04., szer. 00:37Én meg közben rátaláltam a roonban az Artist nézetre. Nos ez azért jó, mert ha minden zenehez legalabb az előadó meg van szerkesztve metadata-ban, akkor ebben a nezetben össze lesz groupolva minden album amit ő csinalt. Szoval legalabb ilyen egy szintes hierarchia van benne. Ha belemegyunk a groupba, akkor mutatja csak az ő összes albumát. Ez egy nagyon-nagyon hasznos dolog. Ezt annak irom le, aki nem tud rola, es utalja, hogy omlesztve van minden. Ráadásul mivel vege lett a trialnak, leemelte a szamlamrol az eves dijat, szoval kenytelen leszek hasznalni.
Aztán a masik dolog, hogy kiprobaltam milyen ha direktben es milyen ha a windows mixeren megy keresztul a hang a dacig. A win output formatum 44.1kHz 16bit-re allitottam, mert probaltam 192/24-en is, de ugy pattogott a hang. Gondolom az emlitett power saving miatt. Biztos meg lehetne oldani, de inkabb visszahuztam CD minosegbe. Nos ugy a direkt es a resample-lt verzio közt elég jelentős különbség van. Sokkal ütősebb a dinamika is és van egy csomó microdetail direktben, ami a mixert hasznalva eltűnik. Pedig amugy CD minőségű anyagot hallgattam csak. Szoval sajnos nem érdemes a windows kimenetet hasznalni, azert hogy menjen szimultan az airplay is. Ugytunik, hogy inkabb kulon eszkozt fogok hasznalni inkabb airplayre és majd a dacot kapcsolgatom.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Én meg közben rátaláltam a roonban az Artist nézetre. Nos ez azért jó, mert ha minden zenehez legalabb az előadó meg van szerkesztve metadata-ban, akkor ebben a nezetben össze lesz groupolva minden album amit ő csinalt. Szoval legalabb ilyen egy szintes hierarchia van benne. Ha belemegyunk a groupba, akkor mutatja csak az ő összes albumát. Ez egy nagyon-nagyon hasznos dolog. Ezt annak irom le, aki nem tud rola, es utalja, hogy omlesztve van minden. Ráadásul mivel vege lett a trialnak, leemelte a szamlamrol az eves dijat, szoval kenytelen leszek hasznalni.
Aztán a masik dolog, hogy kiprobaltam milyen ha direktben es milyen ha a windows mixeren megy keresztul a hang a dacig. A win output formatum 44.1kHz 16bit-re allitottam, mert probaltam 192/24-en is, de ugy pattogott a hang. Gondolom az emlitett power saving miatt. Biztos meg lehetne oldani, de inkabb visszahuztam CD minosegbe. Nos ugy a direkt es a resample-lt verzio közt elég jelentős különbség van. Sokkal ütősebb a dinamika is és van egy csomó microdetail direktben, ami a mixert hasznalva eltűnik. Pedig amugy CD minőségű anyagot hallgattam csak. Szoval sajnos nem érdemes a windows kimenetet hasznalni, azert hogy menjen szimultan az airplay is. Ugytunik, hogy inkabb kulon eszkozt fogok hasznalni inkabb airplayre és majd a dacot kapcsolgatom.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Ígértem képeket, íme, HRA Streaming Audirvanába integrálva, szépen megfér a saját könyvtár, a Tidal és a Qobuz mellett:
(teljes mérethez jobbklikk a képre, majd kép megnyitása új lapon vagy új ablakban)
. . .
(teljes mérethez jobbklikk a képre, majd kép megnyitása új lapon vagy új ablakban)
. . .
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Kis témaváltás.
Úgy belelendültem a hifi-streamingszolgáltatások tesztelésébe, hogy a tegnap elhatároztam, hogy letesztelem a talán legkevésbé ismertet is, a
HRA Streaming-et.
A HRA a "High Res Audio" rövidítése, és a www.highresaudio.com-on lehet elérni, illetve regisztrálni.
A HighResAudioról annyit érdemes tudni, hogy csak és kizárólag HighRes (min. 24 bites) formátumokkal foglalkozik, és csak és kizárólag a kiadványok eredeti natív stúdióváltozataival, amennyiben ezek highres-formátumúak. Azt külön cikben, hosszasan taglaljják, hogy hogyan lehet spektrumanalízissel megállapítani, hogy valami nem natív kiadvány, hanem fel- vagy lekonvertált (a felkonvertáltat egyenesen fake-nek nevezi), és sok spektrum-diagram van példaként PCM-re és DSD-re is, hogy néz ki az eredeti, hogy néz ki a felkonvertált. Ők maguk minden esetben ellenőrzik, és csak a natívat teszik fel.
Alapesetben letöltéseket kínál (jó pénzért, csak album-granularitásban), de ha regisztrálunk rá, akkor a profil menü alatt lesz egy "My Streaming" menüpont is, ahol elő lehet fizetni streaming szolgáltatásra is. Az előfizetési árak a Qobuzénál olcsóbbak, de vagy félévre vagy egy egész évre kell előre előfizetni. Nincsenek minőségi szintek, mint más szolgáltatóknál. Itt mindegyik elpőfizetéssel ugyanazt kapod. 99€ fél évre, 199€ egy egész évre (nem értem az üzletpolitikát, így semmi értelme az éves előfizunak, hagyjuk), és 249€ az éves előfizetés + korlátlan 30% kedvezmény a fizetős letöltésekhez. Van egy 7 napos 0€-ba kerülő próba-előfizetésük is, én ezt "vettem meg" (még számlát is kaptam róla
). Ahogy láttam, csak hitelkártyával vagy átutalással lehet fizetni, PayPal nem opció. Összehasonlításként: a Qobuz-ra 150€-ba kerül fél évre a HiRes előfizetés (havonta 25€). A különbségből (61€) bőven kijön egy félévnyi Tidal HiFi-előfizetés (2999 ft/hó), tehát a Tidal HiFi (CD-minőség és MQA) + HRA Streaming (HiRes minőség) előfizetés együtt olcsóbb, mint a félévnyi Qobuz önmagában. Talán nem is véletlen ez az árazás, mindjárt meglátjuk, miért...
A streaming szolgáltatás hivatalosan nem működik Magyarországon, de ennek ellenére mindenféle trükközés nélkül ltudtam regisztrálni és meg tudtam "vásárolni" a 7 napos próbaverziót. Viszont: Webes lejátszó nincs (khm... HiRes-lejátszó JavaScriptben? sok értelmét én sem látom), a dedikált mobilappok pedig tényleg nem érhetők el Magyarországról (pl. a magyar iOS AppStore-ban nyoma sincs HRA Streamer lejátszónak).
Így aztán a HRA Stream használatához vagy azt támogató hálózati streamer, vagy olyan PCs/Mac-es lejátszóprogram kell, amibe integrálható a szolgáltatás. Szerencsére nekem van egy ilyen: Az Audirvana támogatja a HRA Stream-et is
Továbbá: nem próbáltam még valóban fizetni bankkártyával, itt megvan a rizikó, hogy magyar kártyával esetleg nem lehet majd. Majd meglátjuk, mert akárcsak a Qobuz-tesztem esetében, itt is esélyes, hogy némi előzetes teszt után áldozok pénzt is a további tesztelésre.
Szóval beizzítottam. És egyből működött is.
Tartalom: ismételnem kell, a HRA-Streaming-en CSAK natív HiRes albumok vannak fenn, ami miatt jóval kisebbnek tűnhet a választék, mint a Qobuz-on. Önmagában egy Tidal vagy Qobuz után megdöbbentően kicsinek is tűnhet: az összes Magyarországon eérhető album száma kb 40ezer (a Magyarországot azért emelném itt ki, mert okom van feltételezni, hogy a szolgáltatás szerzőijogi megállapodások és IP-Cím alapján szűri országokra az elérhető tartalmat, és amúgy Németországban jóval nagyobb - ezt legközelebb kipróbálom). A legjobban a komolyzene-kedvelők vannak elkényeztetve, itthon kb 8ezer albummal (amiből az AliaVox kerek 7 albummal képviseli magát, szemben a Qobuz-on lévő 238 AliaVox kiadvánnyal - csak az arányokat érzékeltetendő). Ez kevésnek tűnik, de ne feledjük, hogy CSAK natív HiRes (CD-nél jobb) formátumú albumokról van szó (a Qobuz-on a keresésben/szűrésben ott lesznek a csak CD-minőségű albumok is...), valamint azt sem, hogy pénzben a Tidal + HRA Streaming kevesebb, mint a Qiobuz önmagában - így azért már sokkal érdekesebb a felállás.
Minőség: hallhatóan jobb, mint a Tidal vagy a Qobuz. Nem vicc. Hallani a különbséget. Természetesen az Amused to Death-szel kezdtem (natív 24/192-ben van fenn a HRA-n!!!), és egyből hallottam, hogy más a dinamika, és lágyabban, divatos kifejezéssel "analógosabban") szól, miközben a térérzet még brutálisabb (ha visszaolvastok: a Qobuz esetében egyik kifogásom az volt, hogy nem hallok különbséget a Qobuz és Tidal között, még úgy sem, hogy a Qobuz-on nagyobb felbontában hallgatom ugyanazt). A nagyobb dinamikai átfogás a HRA-n a komolyzenei számoknál még jobban tettenérhető: a hirtelen kiugró hangerő valóban "pofán vág", nincs visszafogva...
A Qobuznál tapasztalt akadozás a HRA-nál nem jött elő a tegnap néhány óra alatt, de a tesztelés még tart...
A HRA-n hasonlóan a Qobuz-hoz, sok esetben a CD booklet-ek is fenn vannak. Erről teszek is fel képeket este.
Egyelőre ennyi az első benyomásokról. Néhány nap múlva visszatérek, és beszámolok a fejleményekről. Este pedig teszek fel néhány képernyőképet.
Úgy belelendültem a hifi-streamingszolgáltatások tesztelésébe, hogy a tegnap elhatároztam, hogy letesztelem a talán legkevésbé ismertet is, a
HRA Streaming-et.
A HRA a "High Res Audio" rövidítése, és a www.highresaudio.com-on lehet elérni, illetve regisztrálni.
A HighResAudioról annyit érdemes tudni, hogy csak és kizárólag HighRes (min. 24 bites) formátumokkal foglalkozik, és csak és kizárólag a kiadványok eredeti natív stúdióváltozataival, amennyiben ezek highres-formátumúak. Azt külön cikben, hosszasan taglaljják, hogy hogyan lehet spektrumanalízissel megállapítani, hogy valami nem natív kiadvány, hanem fel- vagy lekonvertált (a felkonvertáltat egyenesen fake-nek nevezi), és sok spektrum-diagram van példaként PCM-re és DSD-re is, hogy néz ki az eredeti, hogy néz ki a felkonvertált. Ők maguk minden esetben ellenőrzik, és csak a natívat teszik fel.
Alapesetben letöltéseket kínál (jó pénzért, csak album-granularitásban), de ha regisztrálunk rá, akkor a profil menü alatt lesz egy "My Streaming" menüpont is, ahol elő lehet fizetni streaming szolgáltatásra is. Az előfizetési árak a Qobuzénál olcsóbbak, de vagy félévre vagy egy egész évre kell előre előfizetni. Nincsenek minőségi szintek, mint más szolgáltatóknál. Itt mindegyik elpőfizetéssel ugyanazt kapod. 99€ fél évre, 199€ egy egész évre (nem értem az üzletpolitikát, így semmi értelme az éves előfizunak, hagyjuk), és 249€ az éves előfizetés + korlátlan 30% kedvezmény a fizetős letöltésekhez. Van egy 7 napos 0€-ba kerülő próba-előfizetésük is, én ezt "vettem meg" (még számlát is kaptam róla

A streaming szolgáltatás hivatalosan nem működik Magyarországon, de ennek ellenére mindenféle trükközés nélkül ltudtam regisztrálni és meg tudtam "vásárolni" a 7 napos próbaverziót. Viszont: Webes lejátszó nincs (khm... HiRes-lejátszó JavaScriptben? sok értelmét én sem látom), a dedikált mobilappok pedig tényleg nem érhetők el Magyarországról (pl. a magyar iOS AppStore-ban nyoma sincs HRA Streamer lejátszónak).
Így aztán a HRA Stream használatához vagy azt támogató hálózati streamer, vagy olyan PCs/Mac-es lejátszóprogram kell, amibe integrálható a szolgáltatás. Szerencsére nekem van egy ilyen: Az Audirvana támogatja a HRA Stream-et is

Továbbá: nem próbáltam még valóban fizetni bankkártyával, itt megvan a rizikó, hogy magyar kártyával esetleg nem lehet majd. Majd meglátjuk, mert akárcsak a Qobuz-tesztem esetében, itt is esélyes, hogy némi előzetes teszt után áldozok pénzt is a további tesztelésre.
Szóval beizzítottam. És egyből működött is.
Tartalom: ismételnem kell, a HRA-Streaming-en CSAK natív HiRes albumok vannak fenn, ami miatt jóval kisebbnek tűnhet a választék, mint a Qobuz-on. Önmagában egy Tidal vagy Qobuz után megdöbbentően kicsinek is tűnhet: az összes Magyarországon eérhető album száma kb 40ezer (a Magyarországot azért emelném itt ki, mert okom van feltételezni, hogy a szolgáltatás szerzőijogi megállapodások és IP-Cím alapján szűri országokra az elérhető tartalmat, és amúgy Németországban jóval nagyobb - ezt legközelebb kipróbálom). A legjobban a komolyzene-kedvelők vannak elkényeztetve, itthon kb 8ezer albummal (amiből az AliaVox kerek 7 albummal képviseli magát, szemben a Qobuz-on lévő 238 AliaVox kiadvánnyal - csak az arányokat érzékeltetendő). Ez kevésnek tűnik, de ne feledjük, hogy CSAK natív HiRes (CD-nél jobb) formátumú albumokról van szó (a Qobuz-on a keresésben/szűrésben ott lesznek a csak CD-minőségű albumok is...), valamint azt sem, hogy pénzben a Tidal + HRA Streaming kevesebb, mint a Qiobuz önmagában - így azért már sokkal érdekesebb a felállás.
Minőség: hallhatóan jobb, mint a Tidal vagy a Qobuz. Nem vicc. Hallani a különbséget. Természetesen az Amused to Death-szel kezdtem (natív 24/192-ben van fenn a HRA-n!!!), és egyből hallottam, hogy más a dinamika, és lágyabban, divatos kifejezéssel "analógosabban") szól, miközben a térérzet még brutálisabb (ha visszaolvastok: a Qobuz esetében egyik kifogásom az volt, hogy nem hallok különbséget a Qobuz és Tidal között, még úgy sem, hogy a Qobuz-on nagyobb felbontában hallgatom ugyanazt). A nagyobb dinamikai átfogás a HRA-n a komolyzenei számoknál még jobban tettenérhető: a hirtelen kiugró hangerő valóban "pofán vág", nincs visszafogva...
A Qobuznál tapasztalt akadozás a HRA-nál nem jött elő a tegnap néhány óra alatt, de a tesztelés még tart...
A HRA-n hasonlóan a Qobuz-hoz, sok esetben a CD booklet-ek is fenn vannak. Erről teszek is fel képeket este.
Egyelőre ennyi az első benyomásokról. Néhány nap múlva visszatérek, és beszámolok a fejleményekről. Este pedig teszek fel néhány képernyőképet.
ok, ha tudok segítek. Nem mondanám Linux gurunak magam, de mondjuk szerencsére az AL-hez még nem is volt rá szükség eddig.mjanosrobert írta: ↑2019.09.01., vas. 23:14Tidal+jplay. 6.2.
A bubble upnp vel ossze tudtam hozni. 44.1 volt csak, de igen jo hang volt. Na akkor azt hittem meg van a megoldas. De egy lejatszasi listat nem tudtam rakuldeni. Amolyan egyszamos lejatszas.
A heten megnezem az audio linuxot. Kaef... ha nem gond majd kereslek.
Udv
- mjanosrobert
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Tidal+jplay. 6.2.
A bubble upnp vel ossze tudtam hozni. 44.1 volt csak, de igen jo hang volt. Na akkor azt hittem meg van a megoldas. De egy lejatszasi listat nem tudtam rakuldeni. Amolyan egyszamos lejatszas.
Udv
Udv