ZolaBA írta: ↑2019.06.07., pén. 05:10
Visszatérve a tárcsára, szerintem hatalmas találmány és remekül használható szelet és apró húsokhoz, zöldségekhez. A brassóis ötlettel bevallom megleptetek! Pláne, hogy a kedvenc kajám, ki fogom próbálni...
Amire nem jó a tárcsa mert nincs burája, az a nagyobb darab húsok és egész húsok átpuhítása.
Egy ideje gondolkodom a szuvidos verzión, sokan használják, vákuumzacskóban szuvidálják a húst és a grillen csak melegíteni meg kérget képezni kell. Nagy előnye, hogy tökéletesen átpuhul, átjárja a fűszer és a grillezés sokkal gyorsabb és hibamentes, biztosan nem lesz rágós vagy sületlen belül :)
Nem tudom, mekkora tárcsád van? Nekem a nagy. Nem kell alá nagy tűz. A szalonnát megolvasztom, aztán félretolom a szélére, ott csak melegen taródik. Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre. Kis lecsós alapot is lepirítom (nagyon apróra vágom) és az is félre. Mindent kb 80%-osra készítek, a húst 70.
Végül, ha kell, teszek középre még zsiradékot és megsütöm benne a burgonyát.
A végén a középső részen maradt zsiradkot kimerem és összesütöm az egészet, végén török rá fokhagymát.
Most nincs képem, de ha nem felejtem el, akkor lefotózom.
Jó étvágyat!
Lehet előre varázsolni a húson, nem ördögtől való, bár én nem szoktam. Én csak pácolok, száraz, nedves, esetleg sóoldat. A hőkezelén nálam kizárólag a grillen, tárcsán, stb.-n történik.