juliush írta: ↑2019.01.03., csüt. 20:05
Aszpirin írta: ↑2019.01.03., csüt. 19:18
La_Valse írta: ↑2019.01.03., csüt. 18:43
Úgy tudom, azok az eszközök alkalmasak erre, amelyekben bizonyos Mediatek gyártmányú chipek
vannak, nevezetesen MT8560, MT8580. Az Oppo 103/105 az jó.
A 203-asban egy MediaTek OP8591 dolgozik, de akkor ezek szerint bukta...
Na mindegy, beszerzek valakitől egy PS3-at kölcsönbe egy kis rippelgetés erejéig...
Köszi mégegyszer!
Érdemes lehet elolvasni SACD-rip témakörben, a fentieket részletezi:
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... -its-true/
Az itt felsorolt lejátszók ezek szerint alkalmasak a feladatra, de a készülékek között minőségben igen nagy a szórás. Az említett lejátszók közül, Pioneer BDP-160-om van, játszik is SACD-t, de a két réteg között nem produkál hallható különbséget. Sajnos(lehet csak az enyém) elég silány kivitel, sokszor meghibásodott. Már nincs is használatban, a fióknyitó mechanikája tönkrement.
Van egy Marantz UD 5005 lejátszóm helyette, ami szintén játszik SACD-t. Ez már a "mintha hallanék valamit" kategória, a két réteg között.
Az igazi áttörést SACD lejátszás nálam a Sony SCD-555 ES hozta meg, ehhez már érdemes gyüjtögetni az SACD lemezeket, a másik kettőhöz bizony nem.
Tudom azért ez sokrétű dolog, de szerintem már a kiolvasásnál eldől a kapott hangminőség.
A végeredmény szempotjából nagyon nem mindegy hogy a beolvasás, pl. egy Pioneer BDP -160-al, vagy egy Oppo 105-el készül.
Hallottam már ismerőseimnél, SACD rippeket , de nem sok különbséget hallottam a normál fájlokhoz képest. Ha csak azt nem, hogy az SACD rippek minden esetben lényegesen halkabbak voltak. Igen, tudom nem mindegy a DSD dac minősége sem.
PS3-om nincs, de magam részéről nem hiszek benne, hogy komoly minőséget produkálna SACD-vel.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech